361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Stále akosi nedokážem zmeniť názor, že ako košické 163jky boli 100x užitočnejšie
cernovec : "ktorý mal po RK (len) 4 minúty...s lenivou bratislavskou 362jkou som tam o tie 4 minúty skôr keď veľmi chcem. ALe to len tak na okraj, radšej 4 minúty neskôr ako 30 minút
Oki, utriasajte to. My budeme dovtedy staočne čakať a plakať ďalej, neber nám právo na to. Ak sa ti to bridí, naše vzlyky čítať nemusíš.
Btw, s českými 151-kami sa to utriaslo až do tej podoby, že sem prestali úplne chodiť.
Toto je načas?
za onoho času aj peršingami kto prišiel za Malacky,či nebodaj do Breclavi bol dobrý.
To chce čas,oni to dajú dohromady.
Mňa už nebaví čítať vaše večné vyplakávanie.
Ja už som tiž stým bol skoro neschopný,aj dalšiu som vypýtal ,ale pomohol som si,lebo onoto trvá než niekto dodá niečo nahradné ,a nazbieralo sa to na +50 , nakoniec s tou nechopnou 361 uhral nakoniec na +20 , a to čo sťahovačka to problém,výpravcovia už ma mali strach pustiť zo svojej stanice a ja im na to to chce klud ,mne stačí sa dostať za Púchov prískokami vpred na striedavinu a potom už bol klud.
A čo teraz,ma odísť od železnice lebo máme HDV také aké máme? Časom sa to utrasie...
----------------
Ešte inak;
kolegovci, kamaráti bratislavskí, fakt asi sme kvalitatívne od vás horší rušňovodiči a my v zime na rozdiel od vás ten piesok potrebujeme.
Oki, myslím toto úprimne, mnohí sme mladé uchá, bez praxe a skúseností, nám netreba Tišnov, nám sa rozklepú kolená aj len pred Štrbou. Prosím preto, dbajte o to, aby ste, obzvlášť v prípade 361 dozreli, že rušeň vychádza z depa nazbrojený. Bude dosť hanba, a je to len otázka času, že sa raz nájde taký sraľo, čo od vás ten rušeň bez piesku zo Žiliny ďalej na osi nezoberie, pripadne to zapichne v Mikuláši a rýchlik chytí zbytočné dve hodiny.
Ak sa ho spýta, či už cvičný, alebo ŽOS-kár, že či sú s rušňom problémy.. ale kdežééé.. to sú výborné stroje.. vyhliadková jazda, to si len tí veční sťažovatelia furt čosi vymýšľajú..
------------------------
Máte pravdu, poviem vám ako to je.. áno, vymýšľame. Ak zmeškáme od Mikuláša po Štrbu 15 minút, morozmrd je v tom ponevine.
Pod Važcom totiž zastavíme a chodíme na huby.