361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
PS: Ak by sa niekomu dalo tak pppprrrroooossssiiiimmmm videjko rozbehu morosika na 160.
PS2: samozrejme do VIDEOMIXU............aj ked v tomto pripade ja hlasujem za jednu vynimku.
Tu by si mohli brať trochu príklad z Čechov. Či už to, že spravili kompromis na koridoroch, ktorý zvýšil kvalitu a zachoval bezpečnosť alebo to, že nemálo investujú do vedľajších tratí...
Iron spomenul to naše Ponitrie. Štyridsiatky pomaly v každej stanici... A takisto aj mnoho ďalších tratí, ktoré by si obnovu podľa mňa zaslúžili omnoho viac ako koridor. Spolu by to prinieslo omnoho viac, ako modernizácia koridoru (priepustnosť, jazdné doby, spotreba PHM...).
Železnica je ako rieka. Bez prítokov by ňou netiekla žiadna voda.
Ale v podstate je pravda, že peniaze ušetrené na posledných 6 km teraz ohrievajú vačky niektorých kompetentných, ktorí asi, na rozdiel od rušňovodiča, nočné mory mať nebudú...
Inac ja som rad, ze sa ETCSko buduje, lebo je to cesta(u nas velmi pomala) k bezpecnosti a Vmax viac ako 160.
To je hlavne problém prístupu ZSSK - keby za každé bezdôvodné brzdenie v dôsledku chyby ETCS a tým spôsobené ploché kolesá poslali ZSSK dodávateľovi systému faktúru za sústruh, tak by si videl, ako by to všetko fičalo... Zodpovednosť treba uplatňovať.
JOHnZ : noo...zabezpečovač to síce je celkom reálny, len znova sa opakujem, pre vlaky ZSSK je to bezvýznamný televízorík s trojuholníčkami a krivkami a prakticky robí len problémy ( časté bezdôvodné zaučinkovanie a následne ploché kolá). Je smiešne, že pár ICčiek jazdí podľa kriviek, cez inak 40 tkové výmeny 50, brzdiť stačí pred krajnú výmenu a vôbec všetko, čo sa inak vymyká bežným pravidlám Z1. A ostatné vlaky jazdia 120 na rozhľad a bez najmenšieho problému môžu ohroziť super zabezpečený vlak s ETCS Malo to byť proste na všetkom a potom by sa konečne dalo hovoriť o bezpečnosti.