361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Dalsia vec je spolahlivost aktivneho odstavenia. Ak bude take spolahlive ako 361 samotne, tak nepomoze ani 10 technologickych postupov... krasny pripad by sme mohli najst kazdu noc v Trencine pri ao 671 na vlak 3331, pernamentne okolo druhej hodiny nocnej vyhadzuje strojmajstrovi poruchu, no samozrejme na elefante nesignalizuje nic... a kto to riesi napriek pripomienkam? nikto...a to je este miesto kde ten elefant ma kto pozriet. Neverim ze s rozsirenim aktivneho odstavenia si pre pripad nudze dorobia poznanie HDV napriklad cadcania na 671/361, puchovcania na 361 ci ludia zo zilinskych posunov na 671/361 ci 380 :) papier znesie vela no az prax ukaze nedostatky s ktorymi nikto nic nerobi...
A kto to spravi?? No myslim ze v kazdom depe sa najde rusnovodic, ktory po avize to moze ist pozriet na zaklade podnetu . To aky by bol technologicky postup nechajme na kompetentnych, su za to plateny. A radsej nech je v depe rusnovodic ktory je k dispozicii k mimoriadnostiam ako rusnovodic zapratany v "stand/by" rezime a zaprdeny niekde na masinke. Ak to bude ponate takto, tak je to prinos, ak inac je to podla mna dost problem
Pohotovosť by mala byť platená plným platom ,aspoň by rozmýšľali ako ju tam nenakresliť. Takto ich to neserie.
PS: fakt neviem a fakt sa normalne pytam.
Ono ta 109 ma aj ine fjucurky, ja dufam ze sa v prevadzke osvedcia
Načo sú také rekonštrukcie, keď tie vlaky v konečnom dôsledku ťahajú 40 ročné stroje? :D