361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
ZSSK má ďalších 7 vozňov Wrrm, čo by dávalo spolu 28. Avšak už predtým bolo vyrobených 6 ARmpee čo dáva 27, je to síce iná rada, ale mohlo to byť myslené tak že ŽOS dokopy toľko vyrobia....
ADD MOV-ky, hej, ale musel by ich robit ktokolvek iny, ako Moricfamily. Chalani vozari maju voznov z produkcie Vrutky plne zuby, nakolko kazdy jeden voz je prototyp...ale to som off topic
Add 361> no neviem ,ale aj na prvych kusoch 361 sa nejake testy robili, a nakoniec ich pustili na obehy , a ako to skoncilo?? ;) . A predsa, 101 ma "iny zaber" , takze aspon z lojalnosti k tym peniazom, co za to dostavaju musia porobit testy, ako sa "havaria" sprava.
Možno mu to padne na úžitok, že ho testujú a ladia v zime. A zároveň viem, na čo majú v ŽOS-ke ten konvoj WRRm-iek, keďže sa mi vo fóre "osobné vozne" na túto otázku nikto neunúval odpovedať.
Hlavne teda na účiník, na harmonické zložky a rušenie pri ich čoprovaní.
Ak by toto vylepšenie bola pravda. A ak by to bola pravda, či by to bolo vôbec vylepšenie.
Horšie by bolo, ak by nazad cez kopec nafasovali nejakú 614-ku.
Každopádne ale, chválili sa, že to má vyšší výkon ako 362 (vyššie prúdy, tak logicky by mala byť aj vyššia ťažná sila), na prevode sa to vzájomne vykompenzuje, tak čoho sa boja?
Vzhľadom na to, že prvá 361.101 na 160 km/h už je na svete, tak odstúpenie od zmluvy zo strany ŽOS-ky by asi nebolo veľmi "ekonomické" z jej strany...