WWW.VLAKY.NET
Fórum o vašich názoroch, nápadoch a pripomienkach na stránku VLAKY.NET, o tom čo by ste na našich stránkach radi privítali, čo by ste zmenili, a čo naopak vypustili.
ad Matthias:
Díky za obšírné vysvětlení. Nebyl jsi zdaleka sám, ale na rozdíl od Tebe mnozí jiní (což je podezření opírající se o kontext diskuse) tak činili (už od ranných dob Vlaků.net) zjevně záměrně, aby zvýšili pádnost svých názorů. Popravdě si už neuvědomuji, který konkrétní příspěvek mi zvedl adrenalin natolik, že jsem napsal svou připomínku.
Zbyněk: Evidentne máš na mysli moju maličkosť.
Hm. Moc sa do problematiky nerozumiem, doma máme dva stroje. Keď píšem na prvom, tá najmenšia veľkosť písma 1(8 pt) je nechutne miniatúrna. Tak tam vždy hodím nasledovnú veľkosť 2(10 pt), vtedy sa to dá čítať.
Jedného krásneho dňa som sa však prihlásil na vlaky.net z druhého PC a sánka mi padla až kamsi ku podlahe- 2(10 pt) bolo stvárnené v takpovediac billboardovej veľkosti. Bral som to však s rezervou, mal som podozrenie, že druhý stroj je blbo nastavený. (Neveril som, že rozdiel medzi dvoma najmenšími veľkosťami písma zo šiestich môže byť tak markantný).
Možno závisí na nastavení, ja neviem. (Druhá kompa totiž vyhadzuje také konské písmená aj na iných stránkach, v "štandardných" textoch) A ak si nemyslel svojím príspevkom mňa, tak celý tento ohlas považuj za bezpredmetný.
Pripájam sa k návrhu, aby každý člen mohol mať vlastnú fotogalériu, kde by mohol ľubovoľne a hlavne rýchlo pridávať svoje fotky. Veľkosť galérie by mohla byť určená adminmi podľa kapacity servera, možno by stálo za to odstupňovať veľkosť priestoru podľa ďalších kritérii (úroveň prihlásenia, hodnotenie predchádzajúcich fotiek). Tiež by nebolo zlé, keby sa dalo každej fotke posielať určité hodnotenie (1-5 alebo 1-10 bodov) a v prípade dostatočného počtu bodov by mohla byť fotka pridaná do trvalej galérie, resp. v prípade nedostatku miesta by boli vyraďované fotky s najnižším počtom bodov. Potom by sa dali tiež zobrazovať fotky podľa hodnotenia, ako pri vtipoch.
Takisto si myslím, že aj v stálej galérii by sa mohlo nájsť miesto pre viac fotiek jedného stroja v prípade, ak sú fotky dosť dobré a zobrazujú ho v rôznych prostrediach, prípadne v rôznom období - 10 fotiek toho istého stroja v tom istom depe samozrejme nemusím.
Výber fotografií majú na starosti admini, ale môžu vyberať len z toho, čo do "redakcie" príde. Prekvapuje ma, že u zverejnených fotografií, nebadať, že by sa autori snažili spoznať čo i len základné princípy fotografovania. Stále sa zjavujú fotky s rovnakými nedostatkami (nevhodná kompozícia, nedostatky v práci so svetlom či chýbajúce estetické cítenie). Škoda, že na ďalšie vzdelávanie a výmenu skúseností nevyužívajú tunajší fotografi dve rubriky, ktoré boli založené práve na tento účel.
Ak sú však kapacitné možnosti servera dostatočné, prihováram sa za to, aby si každý užívateľ, ak chce, mohol vytvoriť vlastnú fotogalériu. Treba len stanoviť technické podmienky, napríklad maximálny počet, pričom výber fotiek by ostal na vôli autora a fotky by sa mohli v určitom časovom horizonte obmieňať. Mám dojem, že vlaky.net takúto možnosť už dlhšie ponúkajú.
Takýmto spôsobom by sa mohlo docieliť to, aby sa tu nijaký fotograf necítil ukrivdený. Možno by to prispelo k ďalšiemu rastu fotografov.
CFR-Romania: mozem sa opytat, kto ti toto odpisal? Ak ta fotka splna urcite kvalitativne podmienky, tak nie je dovod, aby tu nebola, aj ked je ten rusen odfoteny dajme tomu aj 10-krat.
Fórum o vašich názoroch na stránku VLAKY.NET, o tom čo by ste na našich stránkach radi privítali, čo by ste zmenili, a čo naopak vypustili. Fórum o vašich nápadoch a pripomienkach na stránky VLAKY.NET.
Môj názor: oni dostali ocenenia za kvalitu podnikových procesov a nie za kvalitu služieb cestujúcim, prepravcom a pod. Dosť diskutujúcich by si práve tieto pojmy pomýlilo a diskusia by sa uberala iným smerom. Toť môj názor.
Mimochodom, čo patrí medzi podnikové procesy?