Dopravné správy

Lepšia práca sa stala strojvodcovi osudnou

Zrážka kamióna a vlaku si vyžiadala život strojvodcu Ladislava († 42). Utorňajšia tragédia na železničnom priecestí v Novom Svete (okr. Senec) nemilosrdne vzala život otcovi štvorročného chlapčeka, ktorý na neho bude pod stromčekom márne čakať. Ladislav sa pritom na južné Slovensko prisťahoval pre lepšiu robotu len pred pár rokmi.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Havlíčkův Brod si zvyká na novou MHD

V Havlíčkově Brodě se po dvaceti letech změnil systém městské hromadné dopravy. Dosavadních devět linek nahradilo od neděle šest a půl nových a kratších, vozy ve špičkách jezdí v desetiminutových intervalech, častější jsou přestupy. Mnoho cestujících si však zvyká špatně, jiní děkují.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Tatranskými vlakmi bezplatne s Tatry Card

Tatranská karta Tatry Card umožňuje v období od 1. decembra 2017 do 30. apríla 2018 svojim držiteľom bezplatné neobmedzené cestovanie na tratiach Tatranskej elektrickej železnice, na Ozubnicovej železnici a železničnej trati Tatranská Lomnica - Studený potok - Poprad-Tatry, t.j. na tratiach 182, 183, 184 a 185.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Za jízdu načerno se může zažalovat i nezletilý

Kvůli dluhům z černých jízd městskou hromadnou dopravou lze žalovat i nezletilého, nikoliv jen zákonného zástupce, který cestoval s ním. Záleží však na věku, míře rozumové vyspělosti a dalších okolnostech, jimiž se musí justice zabývat.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet získal v Poľsku certifikát bezpečnosti

Súkromný dopravca RegioJet získal poľský certifikát bezpečnosti. Spoločnosti sa tak otvára možnosť vstupu na poľské železnice. "Certifikát bezpečnosti potvrdzuje, že RegioJet splnil národné predpisy a aj požiadavky vyplývajúce z príslušnej legislatívy EÚ na zaistenie bezpečnosti železničnej prepravy na území Poľska," vysvetlil hovorca firmy Aleš Ondrůj

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Neopírejte se o vůz metra!

Ve stanici metra Rajská zahrada se v pátek večer málem stalo neštěstí. Opilý muž se opřel o soupravu, která zrovna vyjížděla ze stanice, ztratil rovnováhu a upadl na nástupiště. Událost zachytily kamery.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výrub stromu na pozemku ŽSR v Košiciach

Dobrý deň pani hovorkyňa, prišiel nám do redakcie takýto podnet. Ak predmetný strom stojí na vašom pozemku, prosím vyjadrite sa k tomu, či ste vedeli o tomto výrube alebo nie.

Podnet aj odpoveď nájdete na tejto stránke.

Na karlovarském nádraží práce nekončí

Karlovarští radní nově odsouhlasili, že prostor před horním nádražím bude sledovat kamera městského monitorovacího systému. Dodržují tak závazek, že každá nová investice města bude pod dohledem.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Dodatok ku Kolektívnej zmluve ŽSR

Poprosím aj o odpovede na doplňujúce otázky:

1. Aká je v súčasnosti priemerná mzda v ŽSR a aká bude po zvýšení o 9 %?

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

Ústecká MHD přechází pod krajský IDS

Před koncem roku ústecký dopravní podnik připravil několik změn, které souvisejí s přechodem pod integrovaný systém Dopravy Ústeckého kraje. Musí se totiž řídit jedním cenovým tarifem stejně jako ostatní krajští dopravci.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Na Špitálskej opäť jazdia električky

Na Špitálskej ulici v centre Bratislavy začali po takmer polroku vo štvrtok opäť jazdiť električky. Dôvodom vylúčenia ich premávky od augusta bola rozsiahla rekonštrukcia električkovej trate.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Oprava podjezdu pod tratí prý rozdělila obec

Podjezd pod železniční tratí ve Františkově nad Ploučnicí na Děčínsku je opravený teprve pár dní a už vyvolává neshody. Část obyvatel obce totiž tvrdí, že rekonstrukce je provedená nekvalitně a že nyní neprojedou pod mostem větší auta, a tedy, že domy za tratí mohou zůstat bez pomoci třeba při požáru.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Sviatky v znamení zvýšeného využitia vlakov

Počas [...] vianočných sviatkov posilnia dopravcovia vlakové či autobusové spoje. Už tradične totiž v tomto období cestuje viac ľudí za rodinami či blízkymi.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Personální změny v orgánech ČD a SŽDC

Vláda v pátek vyměnila většinu řídicího výboru Českých drah a jednoho ze sedmi členů správní rady Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). V obou orgánech nově zasedne náměstek ministra dopravy Ladislav Němec. Vyplývá to z tiskové zprávy ministerstva.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Košická MHD počas Štedrého dňa

Na Štedrý deň, v nedeľu 24. decembra 2017, bude MHD premávať podľa cestovných poriadkov v režime Voľné dni s týmito úpravami ...

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Zaměstnanci Českých drah dostanou přidáno

Provozním zaměstnancům Českých drah, mezi které patří například strojvedoucí, průvodčí a posunovači, vzrostou příští rok mzdy o 4,5 procenta. Administrativním pracovníkům stoupnou mzdy o dvě procenta. Všichni zaměstnanci dostanou jednorázovou mimořádnou odměnu 6000 korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bratislavská MHD počas Vianoc

Štedrý deň (24. decembra): Denné linky budú jazdiť podľa cestovných poriadkov platných pre voľné dni. Ich premávka sa postupne ukončí po cca 17:30. Výnimkou je linka 69, ktorá bude premávať len do 14:00. Posledné odchody denných liniek nájdete v cestovných poriadkoch v stĺpci 24.12.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pražská MHD o svátcích

Spoje pražské MHD budou na Štědrý den a Silvestra jezdit podle sobotních jízdních řádů. V oba svátky vánoční a na Nový rok budou platit nedělní řády. Sdělil to ve čtvrtek Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje MHD. Na Štědrý den od 18:00 pak budou výrazně prodlouženy intervaly. V pracovní dny mezi svátky a 2. ledna 2018 se bude MHD řídit prázdninovými řády.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vlaková nehoda pri Madride

Dvoch vážne zranených si v piatok vyžiadala nehoda vlaku v španielskom meste Alcalá de Henares ležiacom asi 40 kilometrov východne od Madridu. Zranenia utrpelo 39 ľudí, pričom stav 11 z nich je stredne ťažký. Ostatní utrpeli podliatiny a niektorí i šok, spresnila agentúra AP s odvolaním sa na španielske lekárske zdroje.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

ČD slaví další vítězství nad antimonopolním úřadem

Necelé tři měsíce poté, co České dráhy vyhrály spor s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) o pokutu za pronájem lokomotiv Taurus, slaví státní dopravce další vítězství a nemusí platit pokutu 254 milionů korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.