Dopravné správy

Aktuálne o mimoriadnostiach ZSSK aj na Twitteri

Na našom twitterovom konte zverejňujeme najnovšie informácie o nečakaných prerušeniach dopravy alebo výraznejších meškaniach. Podrobnejšie informácie o vašom spoji a prípojoch získate od personálu vo vlaku alebo non-stop na Kontaktnom centre Železničnej spoločnosti Slovensko (tel. 18 188, e-mail: info@slovakrail.sk), prípadne v zákazníckych centrách. Ak uvádzame ako príčinu mimoriadnosti "prevádzkové dôvody", môže byť príčin viacero alebo ich je zložité určiť.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

V Mošnově vzniká unikátní hub nákladní dopravy

DB Schenker, dceřiná společnost Deutsche Bahn, je první firmou, která oznámila vstup do mošnovského víceúčelového centra. S odhadem růstu počtu nákladních letů je ale logistická společnost opatrná.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Zníženie rýchlosti pred priecestiami v Dulove

Dobrý deň,riešim netradičný problém obce Dúlov, okr.Ilava,kde podľa starostu musia osadiť dopravné značenia Stop a obmedzenie rýchlosti na poľné cesty križujúce železničnú trať,kde doteraz žiadne neboli.Vedeli by ste mi povedať či to dajako súvisí s nejakými predpismi ŽSR alebo aký je pohľad ŽSR na to?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

V Plzni revitalizují starší vozy ČD

Plzeňské depo kolejových vozidel Českých drah dokončuje revitalizaci osmasedmdesáti vozů řad A, B a BDs a postupně je nasazuje na linku R 17 z Prahy do Českých Budějovic. Z vozů tedy postupně mizí koženková sedadla, celkovou revitalizací prochází toalety včetně speciálního polepu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Železničné priecestie v obci Dolný Bar

Žiadala by som informácie od Vás ohľadom svetelnej signalizácie na žel. priecestí v obci Dolný Bar (okr. DS). Dostali sme informáciu o tom, že na priecestí bola odstránená stopka, ale signalizácia nefunguje. Dôsledkom toho vodiči nezastavia pred koľajnicami, kedže nie sú upozornení na príchod vlaku. Kedy bude signalizácia uvedená do prevádzky? 

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

„Němka“ 555.0186 vstane z mrtvých

Klub přátel kolejových vozidel Brno se rozhodl vzkřísit k životu jednu z největších parních lokomotiv, která po českých kolejích jezdila. Opravit chce lokomotivu 555.0186 přezdívanou Němka. Peníze zkouší sehnat hromadnou sbírkou.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

 

Výluka v úseku Stakčín – Snina

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v dňoch 18. až 21. decembra 2017 zrealizujú výlukové práce v úseku Stakčín - Snina.  Počas výluky budú vlaky nahradené autobusmi. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizujú dokončovacie práce komplexnej rekonštrukcie železničného zvršku, ktorá prebiehala od 6. novembra do 7. decembra 2017.  Práce budú vykonávané dodávateľským spôsobom.  

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Jablonecká MHD se trhne od liberecké

Jablonec nad Nisou zakládá vlastní dopravní společnost Jablonecká dopravní a.s. Rozhodli o tom jablonečtí zastupitelé. Od roku 2010 zajišťuje městskou hromadnou dopravu Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ), kde je Jablonec menšinovým vlastníkem s pouhými 0,38 procenta akcií.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výluka v úseku Podhájska – Hul

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú dňa 18. a 19. decembra 2017 realizovať výlukové práce v úseku Podhájska – Hul. V rámci tejto výluky sa v uvedenom úseku zrealizuje geoprieskum. Práce vykonajú ŽSR dodávateľským spôsobom.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

V ÖBB railjetech do/z Prahy levnější občerstvení

Vstup konkurence na trasu Praha – Vídeň přináší pro zákazníky Českých drah další efekt. V railjetech provozovaných na této trase rakouským dopravcem ÖBB zlevnilo občerstvení náhle o polovinu. Skončí tak velký rozdíl v cenách pití a jídla na palubách railjetů podle toho, jaký dopravce je provozuje.

Celou zprávu najdete na této stránce.

SaS chce poradovník pre dopravné investície

Mali by v ňom byť zohľadnené minimálne tri kritériá - intenzita dopravy, vplyv na život obyvateľov a životného prostredia a pomer nákladov k dosiahnutému úžitku. SaS tak reaguje na rozhodnutie vlády, ktorá v stredu schválila takmer 25 miliónov eur na výstavbu cesty v Devínskej Novej Vsi.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Soutěže na čtvrtém koridoru se pohnuly

Dvě ostře sledované miliardové soutěže na železnici se tento týden výrazně pohnuly kupředu, když hodnotící komise vynesly své verdikty. Konkrétně jde o úseky čtvrtého koridoru z pražské Hostivaře k jižnímu portálu Vinohradského tunelu a od Sudoměřic k Voticím. Žádný z tendrů přitom dosud neprobíhal hladce.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Katolícka cirkev chce postaviť lanovku na Zobor

Rímskokatolícka cirkev Biskupstvo Nitra chce postaviť novú kabínkovú lanovku na Zobor. S výstavbou plánuje začať v budúcom roku, prevádzku lanovky plánuje spustiť v roku 2019. Súčasťou projektu novej lanovky sú aj objekty vybavenosti v oblasti údolnej a vrcholovej stanice, inžinierskych sietí a vnútroareálových komunikácií. Orientačné náklady sú vyčíslené na jeden milión eur. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Počet vlaků RegioJetu narostl o víc než 40 pct

Společnost RegioJet provozuje od neděle 10. prosince, kdy vstoupil v platnost nový jízdní řád, o téměř polovinu více spojů, než tomu bylo dosud. Nově vyjely žluté vlaky do Vídně, vzrostl počet spojů do Brna a Bratislavy. Mezi nové destinace se zařadí také např. východoslovenské Humenné či Michalovce a v ČR pak Opava, Svitavy, Blansko, Letovice či Adamov.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Midibusy Iveco Urbanway sú už v Bratislave

Dňa 15. decembra 2017 boli do vozovne Trnávka dodané prvé autobusy Iveco Urbanway 10,5M z objednanej 24-kusovej dodávky. Trojdverové midibusy dĺžky 10,5 metra boli vyrobené vo francúzskom závode Iveco Bus v Annonay.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Stát přidal Českým drahám na dálkové vlaky

České dráhy získají v novém jízdním řádě na provoz svých dálkových vlaků pod desetiletou smlouvou o 249 milionů korun více, než v minulém grafikonu. Důvodem je jak inflační navýšení, tak i větší objednávka ministerstva dopravy, především na Západní expresy.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Žilinské trolejbusy Škoda 27 Tr budú čistejšie

Nové trolejbusy Škoda 27 Tr Solaris budú postupne vybavené zachytávačmi nečistoty od kolies. Ich montáž má viesť k významnému zníženiu znečistenia karosérie.

Stručnú správu nájdete na tejto stránke.

Stát chce zrychlit realizaci dopravních staveb

Ministerstvo dopravy chce urychlit přípravu dopravních staveb ve třech krocích. Prvním je návrh novely zákona, která by měla obsahovat předběžnou držbu pozemků, zjednodušení výplaty náhrad za věcná břemena a zpřístupnění pozemků pro měření a přípravy staveb. Novelu chce úřad předložit k projednání na přelomu ledna a února.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bratislavská MHD počas vianočných prázdnin

V období vianočných a novoročných sviatkov a školských prázdnin od 23. decembra do 7. januára nebudú premávať linky 7, 133 a 192. Počas sviatkov, kedy budú zatvorené obchody, nebude premávať linka 69. Linky, ktoré majú v cestovných poriadkoch uvedený aj režim školských prázdnin, budú v pracovných dňoch premávať podľa cestovných poriadkov platných pre pracovný deň školských prázdnin.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Betlémské světlo přiveze ČD railjet

O tomto víkendu - 16. a 17. 12. 2017 přivezou členové Junáku do České republiky Betlémské světlo. Nejprve dorazí světlo v sobotu 16.12. v 18:36 vlakem ČD railjet 370 Joseph Haydn z Vídně, pak ho budou skauti v neděli 17. 12. vlaky Českých drah rozvážet do dalších stanic po celé republice.

Více informací najdete v přiložené tiskové zprávě.