Dopravné správy

Argumenty ZSSK proti tvrdeniam hnutia OĽaNO-NOVA

ZSSK sa touto cestou opätovne vyhradzuje voči neodborným a zavádzajúcim tvrdeniam, ktoré prezentujú naďalej poslanci OĽaNO-NOVA. Stratégiou ZSSK je radikálne zlepšiť efektivitu vynakladania verejných zdrojov na železničnú dopravu. Jedným z hlavných pilierov tejto stratégie je, že rozhodnutia o investíciách sa dejú výlučne so zreteľom na cestujúcich, za najvýhodnejších ekonomických podmienok a s najnižším operatívnym rizikom pre našu spoločnosť a akcionára. Preto sa rozhodla vozidlá do nočnej prepravy prenajať a nie priamo kúpiť.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Stavba VRT a vlaky zadarmo jako volební tahák

Politické strany před parlamentními volbami slibují voličům z dopravních témat především vybudování vysokorychlostní železnice a dokončení páteřní dálniční sítě. Část stran v programu prosazuje bezplatné jízdné na železnici pro žáky nebo seniory. Rozdílná řešení naopak nabízí v pohledu na vpuštění konkurence Českých drah na tuzemský trh železniční veřejné dopravy, nebo na problematiku výběru mýta.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ZSSK bude testovať sedadlá do vlakov

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa v rámci dlhodobej stratégie skvalitňovania svojich služieb rozhodla vypočuť hlas cestujúcich a v najbližších dňoch im dá otestovať sedadlá do vlakov. Prezrieť si ich, vyskúšať a vyjadriť svoj názor môžu už od 11. júla pred Zákazníckym centrom ZSSK na Hlavnej stanici v Bratislave a od 25. júla do 4. augusta v Zákazníckom centre ZSSK na stanici v Košiciach (vždy od 7. do 19. hodiny).

Záujemcovia sa zapoja do verejného prieskumu jednoducho prostredníctvom elektronického dotazníka, ktorý vyplnia cez tablet priamo pri vystavených sedadlách.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

ČD přišly o další pendolino, jezdí jen čtyři

Nepříjemnou situaci s nedostatkem svých nejrychlejších vlaků musí řešit České dráhy. Jedna z jednotek pendolino začala v neděli v Plzni hořet. Požár ji vyřadil z provozu - zatím na neurčito.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nehody a mimoriadnosti na tratiach ŽSR za 27. týždeň

Počas uplynulého týždňa Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali jedenkrát smrteľnú zrážku s civilnou osobou. V úseku Bratislava- Nové Mesto – Podunajské Biskupice nákladný vlak zrazil ženu, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku. Doprava bola v tomto úseku prerušená na 2 a pol  hodiny, meškalo 6 vlakov.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Reportér zachraňuje ruinu nádraží na lokálce

Dvaačtyřicetiletý Štěpán Macháček se rozhodl, že nenechá spadnout zdevastovanou nádražní budovu v Kovářské na Chomutovsku a před třemi lety se pustil do její opravy. Na nádraží chce se svými blízkými bydlet. Časem tu počítá i se zázemím pro turisty a restaurací.

Celou zprávu najdete na této stránce.

S kupónom z vlaku ZSSK letné fotografie zadarmo

Železničná spoločnosť Slovensko v spolupráci so spoločnosťou CEWE pripravila pre 10. tis. cestujúcich letný darček. Vo vlakoch rozdá počas mesiaca júl špeciálne kupóny, s ktorými si ktokoľvek môže vytlačiť so službou CEWE FOTO IHNEĎ až 6 fotografií formátu 10 x 15 cm zadarmo v ktorejkoľvek predajni FOTOLAB.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

SŽDC za první rok opravila nádraží za 215 milionů

Správa železnic za první rok vložila do oprav převzatých nádraží 215 milionů korun. Dokončené jsou už například opravy nádraží v Kostomlatech nad Labem, Dobříši či Rakovníku. [...] Více než 1500 nádražních budov firma získala za 3,3 miliardy korun od Českých drah k začátku loňského července a plánuje jejich rekonstrukce. Do konce roku plánuje na opravy vynaložit dalších zhruba 600 milionů korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Elektronické informačné tabule na zastávkach DPB

V Bratislave pribudlo na zastávkach MHD v širšom centre mesta a na Patrónke 36 nových elektronických informačných tabúľ. Cestujúci budú vďaka nim informovaní o odchodoch liniek MHD on-line a dispečing Dopravného podniku Bratislava (DPB) môže priamo na tabule posielať aj správy o mimoriadnych udalostiach.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Mezinárodní bitka v plzeňské tramvaji

Dva cizinci se ve čtvrtek dostali do konfliktu s revizory dopravních podniků na zastávce tramvaje Pod Záhorskem v Plzni. Roztržka začala při kontrole jízdenek. Co přesně se stalo, zjišťuje policie.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Železničná stanica Bratislava Vajnory

Železničná stanica Bratislava Vajnory je železničná stanica vo Vajnoroch, mestskej časti Bratislavy v treťom bratislavskom okrese. Leží na trati 130 Bratislava hlavná stanica – Štúrovo – Szob. Ústi do nej spojka z Bratislavy Rače a stanice Bratislava východ.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Požár zastavil Pendolino v Plzni

9. července 2017 - Dnes v půl sedmé večer se u nádraží Plzeň - Jižní předměstí odehrály doslova hasičské manévry, které vyděsily mnoho kolemjdoucích. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, kteří vyjeli na oznámení o požáru uvnitř lokomotivy vlaku SC506 Pendolino ve směru na Cheb.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nový formát cestovných poriadkov DPB

DPB k 3. júlu 2017 na zastávky vyvesil cestovné poriadky električiek v zmenenom formáte. Počas období pracovných dní, keď električky jazdia každých 8 resp. 10 minút, je uvedený v každej hodine len prvý odchod a následne interval medzi spojmi. Hoci si cestujúci môže dopočítať svoj odchod, táto informácia skôr znamená „do 8 resp. 10 minút príde spoj“.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Řidiči DPMLJ se učí bránit agresorům

Řidiči autobusů a tramvají v Liberci a Jablonci přestávají být fackovacími panáky. U mistra bojového karate se učí čelit stále větší agresi a vykrývat rány. Redaktor MF DNES se vypravil na jednu z lekcí sebeobrany v dopravním podniku. Výcvik probíhal přímo v autobusu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bratislava kupuje elektrobusy

Dopravný podnik Bratislava vyhlásil začiatkom júla verejné obstarávanie na dodávku 18 elektrobusov. Zakúpiť plánuje dve vozidlá do dĺžky 9 m a 16 elektrobusov do dĺžky 12,2 m. Na ktorých linkách budú tieto elektrobusy nasadené však zatiaľ nie známe.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Nákladové nádraží Žižkov protne tramvajová trať

Vedení Prahy 3 přemýšlí, jak předejít dopravnímu kolapsu, až se za pár let postaví v areálu nákladového nádraží bytové domy. Podle radnice by bylo zapotřebí dokončit městský okruh a vybudovat novou tramvajovou trať. Developer však ubezpečuje, že oproti původnímu projektu se dopravní zátěž sníží.

Celou zprávu najdete na této stránce.

České dráhy Masarykovo nádražie nepredajú

České dráhy už nechcú predať pražské Masarykovo nádražie Správe železničnej dopravnej cesty (SŽDC). Toto nádražie nebolo spolu s brnenskou hlavnou stanicou súčasťou minulého prevodu vyše 1 500 staničných budov z dopravcu na správu železníc a České dráhy počítali s tým, že ich na SŽDC prevedú neskôr. Teraz ale plánujú budovu zrekonštruovať tak, aby mohla slúžiť ako výkladná skriňa národného dopravcu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Veřejná doprava na Plzeňsku zlevní

Cestující, kteří v Plzeňském kraji využívají veřejnou dopravu, od začátku příštího roku ušetří. Hejtmanství oznámilo, že sníží jízdné, aby do autobusů a vlaků přilákalo více lidí, zejména cílí na mladé.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výmena koľajníc v úseku Margecany – Malá Lodina

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú v 28. týždni výmenu koľajníc na 700 metrovom úseku trate Margecany – Malá Lodina. Výluka sa bude týkať prvej traťovej koľaje a aj napätia trakčného vedenia. Výluka potrvá nepretržite od 10. júla do 14 júla 2017. Výluku vykonajú ŽSR vlastnými zamestnancami.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Zlínská kuriozita: zastávky v ulici, kam MHD nejezdí

Ten pohled vyvolává už řadu měsíců v kolemjdoucích otazníky. V ulici Tyršova ve zlínské místní části Malenovice stojí nové zastávky hromadné dopravy zcela nevyužité. Žádný vůz MHD u nich nestaví. Město slibuje brzkou změnu.

Celou zprávu najdete na této stránce.