GVD 2009 [ARCHIV]
Za chvilu sa nam rozbehne priprava noveho GVD 2009.
Myslim si ze je tam co menit.
Aky mate nazor vy? Co by ste radi zmenili?
http://vlaky-sk.wz.cz
Presny harmonogram tvorby GVD najdete na strankach ZSR v sekcii marketing - sietove vyhlasenia
Navrh GVD ŽSR 2009 ZO SEPTEMBRA http://vlaky-sk.wz.cz
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
V tomto si dokonale vystihol rozdiel medzi normálnym človekom a šotoušom - šotouš rád trávi svoj voľný čas čakaním na stanici, ale normálny človek by ho radšej trávil doma...
vcelku sa považujem za normálneho človeka. To čo ma dokonale vie znervózniť je fakt, ak cestujem do prestupnej stanice a vlak prichádza s meškaním v čase odchodu prípojného vlaku resp. do 10 minút po odchode. Vtedy prežívam doslova infarktové stavy - zvýšený krvný tlak, nervozita, roztržitosť a pod. Preto ak si mám vybrať medzi čakaním na stanici a prežívaním týchto stavov - volím to prvé aj za cenu prechádzky po stanici, čo je určite príjemnejšie a to nemusím byť ani šotouš. Ale podľa Tvojej mienky je tým pádom šotouš aj moja babka, poniektorí spolužiaci z gympla ktorí idú vlakom tak dvaraz za rok, jeden známy, ktorý ide takisto všade autom a vlakom len na veľké vzdialenosti - teda tiež tak do 5 krát za rok a pod. - no žiaľ nezdieľajú Tvoj názor
Aby som sa nechválil cudzím perím, podotýkam, že tento názor som videl v nedávnej diskusii na K-Reporte. Takže čo je pre denne dochádzajúceho cestujúceho lepšie - ak čaká každý deň 10 minút a raz za mesiac čaká hodinu kvôli ujdenému prípoju, alebo ak musí čakať každý deň 30 minút kvôli tomu, aby raz za mesiac ušetril hodinu?
... bavili sme sa o trati Poprad-Nitra. Poznáš nejakých denne dochádzajúcich na tejto trati????? Ale aby sme boli úplní-denne dochádzajúci majú zväčša svoje frekncie-ráno v intervale 4-6 a poobede v intervale 13-16. Tak trebárs v poriadku zaviesť v týchto intervaloch spoje, ktoré ja ako cestujúci z Košíc budem vnímať ako nespoľahlivé prestupy a rozhodne si ich nevyberiem- t.j. prestupy tak 10 minút, aby "normálni" mohli byť skoro doma. Zväčša sú to husté frekvencie, takže prípadné čakanie na ďalší prípojný vlak by nemuselo byť až tak kruté. Ale počas tej väčšej časti dňa by som privítal väčšie časové medzery na prestup lebo pre mňa (akože nenormálneho), ktorý pôjdem tou traťou 2 krát za týždeň je čakať dvakrát za týždeň kvôli zmeškanému R z Košíc hodinu a viac na ďalší vlak naozaj veľa.... to by som asi tiež radšej trávil doma s rodinou.
Záver: Nemá zmysel dávať dokopy hrušky s jablkami
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323708/
Thomas Dik za radu 4:30 autobusom Mam 198 cm. Obtiazne je mi v tych novych autobusoch stat a tych 4:30 je aj preto ze to nezastavuje ani na...
Ja som tymi prisprvkami sa chcel len spytat ostatnych (profikov v oblasti) ci nemylia ze integrovany dopravny system je najlepsie ako prilakat ludi do vlakov aj autobusov. Tento system ich vyhana. V Rakusku (sa mi mari) Neexistuje subezna autobusova doprava a do dedin cez ktore nejde vlak zabezpecuje dopravu OBB Cestovny poriadok je zrozumitelnejsi a taktova doprava je aj na regionalnej urovni.
Ja som tymi prisprvkami sa chcel len spytat ostatnych (profikov v oblasti) ci nemylia ze integrovany dopravny system je najlepsie ako prilakat ludi do vlakov aj autobusov. Tento system ich vyhana. V Rakusku (sa mi mari) Neexistuje subezna autobusova doprava a do dedin cez ktore nejde vlak zabezpecuje dopravu OBB Cestovny poriadok je zrozumitelnejsi a taktova doprava je aj na regionalnej urovni.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323666/
"Tých 30 minút je tak akurát pre prípad nejakého meškania - čo nieje zriedkavosťou."
Aby som sa nechválil cudzím perím, podotýkam, že tento názor som videl v nedávnej diskusii na K-Reporte. Takže čo je pre denne dochádzajúceho cestujúceho lepšie - ak čaká každý deň 10 minút a raz za mesiac čaká hodinu kvôli ujdenému prípoju, alebo ak musí čakať každý deň 30 minút kvôli tomu, aby raz za mesiac ušetril hodinu?
"to sa radšej budem tých 30 minút prechádzať po Leopoldovskej stanici... a mile rád"
V tomto si dokonale vystihol rozdiel medzi normálnym človekom a šotoušom - šotouš rád trávi svoj voľný čas čakaním na stanici, ale normálny človek by ho radšej trávil doma...
"to sa radšej budem tých 30 minút prechádzať po Leopoldovskej stanici... a mile rád"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323608/
Kazdy dopravca tvrdi ze zlepsil sluzby, ale akosi to nevidno.
.... ja osobne by som prípoje 10-15 minút na prestup považoval na trati ako 120 za dosť nespoľahlivé. Tých 30 minút je tak akurát pre prípad nejakého meškania - čo nieje zriedkavosťou. Teda chcem tým povedať len toľko, že čo niekto vníma ako negatívum, druhý to môže vidieť ako pozítivum.
.......no a cestovať busom z PP do Nitry 4 a pol hodiny (sú aj také, ktoré majú dlhšiu jazdnú dobu) - mimochodom pre mňa nepredstaviteľné - to sa radšej budem tých 30 minút prechádzať po Leopoldovskej stanici... a mile rád
.... ja osobne by som prípoje 10-15 minút na prestup považoval na trati ako 120 za dosť nespoľahlivé. Tých 30 minút je tak akurát pre prípad nejakého meškania - čo nieje zriedkavosťou. Teda chcem tým povedať len toľko, že čo niekto vníma ako negatívum, druhý to môže vidieť ako pozítivum.
.......no a cestovať busom z PP do Nitry 4 a pol hodiny (sú aj také, ktoré majú dlhšiu jazdnú dobu) - mimochodom pre mňa nepredstaviteľné - to sa radšej budem tých 30 minút prechádzať po Leopoldovskej stanici... a mile rád
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323607/
Ad Zobor Ked si odmyslím Polom a Dubeň (ZA-BA) Tak na 2 prestupy nam zostavaju 3 vlaky pod 30 minut pricom Slovenka to tesne líže Späť okrem 607 a 611 nie je kratšie čakanie ako 52 minút. V polovici 90 rokov som študoval v Nitre a od každeho "Košickeho" a na každy "Košicky" R bol pripoj do 30 minut a vzdy predtym prisiel aj vlak od BA. Ako niekto moze napisat ze rychlejsie spojenie "Sever" s Nitrou. Kazdy dopravca tvrdi ze zlepsil sluzby, ale akosi to nevidno.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323592/
ad peršing: Dovolím si z Tebou hlboko nesúhlasiť! Choď sa pozrieť aký býva plný os 5117 z Leopoldova...predsa čas je dôležitejšie kritérium a to či niekdo príde o hod. skor alebo neskor nie je kazdemu jedno! Okrem toho bol som sa par krat pozriet v NR na tento vlak a najviac ludi vystupilo z prievidzskej bagety a 811 z Trenc . Teplej bola poloprazdna...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323515/
... ako "soudruzi z NDR" opäť pochybili:
http://zeleznica.railnet.sk/modules/AMS/article.php?storyid=269
http://zeleznica.railnet.sk/modules/AMS/article.php?storyid=269
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323512/
Ist 610kou v nedelu je katastrofa. Takze student si predsalen vyberie ten Zr (ak teda 610kou nejde uz z Kosic a veselo si sedi). Neviem, ako byva obsadeny Zr z TN, ale z Teplej chodi tak 1/2 - 3/4 motora obsadeneho a prives prazdny, z R 610 ale prestupuju asi skor v TN ako v TrT.
Akurat to zastavovanie TO-NR je nedomyslene, odradzajuce od pouzitia toho vlaku a zdrzujuce
Akurat to zastavovanie TO-NR je nedomyslene, odradzajuce od pouzitia toho vlaku a zdrzujuce
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323491/
ad marek577: Neviem ako si studoval CP ale pripojov v Leopoldove pod 30 min. je vcelku dost. od R614 Zemplin - 8min. v prac. dni, od R700 Polom 10min., od R600 Slovenka 26min., od R606 Liptov 14min., od R704 Dubeň 16min. v prac. dni, od R608 Spišan 21min. okrem 6 prestup v Zbehoch 4min., od R610 Považan 10min., od R612 Ružín 7min. len v 7.
Co sa tyka ZR1740 Pribina tak ten bude tento GVD pokial to nezmenia nevyuzity pretoze pani manažeri asi spolu nekomunikovali od R 610 je totiz v Leopoldove hore spominany denny pripoj vlakom OS5117 ktorý je v NR o hodinu skor ako ZR1740 tak co si asi študenti vyberú..takže reklamny slogan " spajame stredné Považie z Nitrou" asi nebude príliš účinný..ZR1740 by bolo potrebné posunúť ešte o nejakých 10min. neskor z TN a tvoril by prípoj od nedelného R1505 Chopok, ktorý v Leo. nestojí a vychodniari by mohli ist z domu o hod. neskor...
Co sa tyka ZR1740 Pribina tak ten bude tento GVD pokial to nezmenia nevyuzity pretoze pani manažeri asi spolu nekomunikovali od R 610 je totiz v Leopoldove hore spominany denny pripoj vlakom OS5117 ktorý je v NR o hodinu skor ako ZR1740 tak co si asi študenti vyberú..takže reklamny slogan " spajame stredné Považie z Nitrou" asi nebude príliš účinný..ZR1740 by bolo potrebné posunúť ešte o nejakých 10min. neskor z TN a tvoril by prípoj od nedelného R1505 Chopok, ktorý v Leo. nestojí a vychodniari by mohli ist z domu o hod. neskor...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323487/
dansz: Ja som totalny amater v tejto oblasti, zeleznicu obdiviujem ale technicke parametre nepoznam. Moj sedliacky rozum mi hovori ze VUCky by si mali vytvorit pre obyvatelov svojho regionu prioritu ako sa da vytvorit jednoduchy a jasne zrozumitelny dopravny system Sadnut si k mape a spajat jednotlive ody ale aj z ohladom na počet obyvatelov a prirodzenost centier ci tam su nemocnice, skoly, pracovne prilezitosti. Nemozeme porovnavat Gelnicu zo Spiskou a Spisku z BA Necakam ze zrazu na vychode vznikne taka sieť ako v okoli BA, ale da sa zabezpecit pravidelnost dopravy.
Co sa tyka spojenia Cervena Skala- Nalepkovo. Priklad z nasho regionu: Oplatilo by sa zabezpecit co i len 4 hodinovy v useku Liptovsky Hradok- Liptovska Teplička- Vikartovce- Hranovnica- Spišsky Štiavnik- Janovce- Kežmarok???? Su to rovnake parametre. Tym som nechcel naznacit aby sa to tam zrusilo ale zatraktivnilo lebo turisticky ma region (Dedinky, Telgart) obrovsky potencial a mal by niekto vozit turistov z centier KE a BB, teoreticky by sa do tých miest doniesol "chlebík" a potom by mali dovod cestovat aj do Košíc cez Margecany!!!
Co sa tyka spojenia Cervena Skala- Nalepkovo. Priklad z nasho regionu: Oplatilo by sa zabezpecit co i len 4 hodinovy v useku Liptovsky Hradok- Liptovska Teplička- Vikartovce- Hranovnica- Spišsky Štiavnik- Janovce- Kežmarok???? Su to rovnake parametre. Tym som nechcel naznacit aby sa to tam zrusilo ale zatraktivnilo lebo turisticky ma region (Dedinky, Telgart) obrovsky potencial a mal by niekto vozit turistov z centier KE a BB, teoreticky by sa do tých miest doniesol "chlebík" a potom by mali dovod cestovat aj do Košíc cez Margecany!!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323417/
to zámčan
ďakujem, konečne som múdrejší.
Samozrejme, ako zvedavému cestujúcemu "neželezničiarovi" sa mi vynárajú ďalšie otázka:
- ak sú dané čakacie doby medzi prípojmi v služobných CP, nie je možné ich cez poznámky zapracovať do CP pre verejnosť?
ďakujem, konečne som múdrejší.
Samozrejme, ako zvedavému cestujúcemu "neželezničiarovi" sa mi vynárajú ďalšie otázka:
- ak sú dané čakacie doby medzi prípojmi v služobných CP, nie je možné ich cez poznámky zapracovať do CP pre verejnosť?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323409/
Andreas
1.v ZCP je predpokladám uvedené ,že ak ide rušiaci vlak 1503 čaká vlak 3773 v Púchove.Ale toto je služobná poznámka,pretože medzi týmito vlakmi nie je prípoj výpravca musí pri meškaní vlaku 1503 vypraviť vlak 3773 načas.Inými slovami v ZCP nie sú iné údaje na piatok,len je určené kde má prísť k predchodeniu.Pri jazde vlaku 1503 načas bude vlak 3773 pravidelne zmeškaný....
Môj názor je že vytvárať prípoj len na piatok nie je účelné nakolko o 15.22 odchádza ďalší os vlak......
2. K druhému prípadu sa neviem vyjadriť,pretože to bolo.....
ale v princípe ak nie je dané pomôckou ČAkacie časy inak OS vlak čaká na R vlak 10 min..T.j. výpravca mal čakať na zmeškaný R vlak do 18.35.
1.v ZCP je predpokladám uvedené ,že ak ide rušiaci vlak 1503 čaká vlak 3773 v Púchove.Ale toto je služobná poznámka,pretože medzi týmito vlakmi nie je prípoj výpravca musí pri meškaní vlaku 1503 vypraviť vlak 3773 načas.Inými slovami v ZCP nie sú iné údaje na piatok,len je určené kde má prísť k predchodeniu.Pri jazde vlaku 1503 načas bude vlak 3773 pravidelne zmeškaný....
Môj názor je že vytvárať prípoj len na piatok nie je účelné nakolko o 15.22 odchádza ďalší os vlak......
2. K druhému prípadu sa neviem vyjadriť,pretože to bolo.....
ale v princípe ak nie je dané pomôckou ČAkacie časy inak OS vlak čaká na R vlak 10 min..T.j. výpravca mal čakať na zmeškaný R vlak do 18.35.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323284/
Ok, tie príklady som nevhodne zmiešal.
Takže:
1. Púchov - Nosice OS3773/R1503:
podľa CP každý deň vrátane piatku odchádza OS z Púchova v čase 14,47, R odchádza v piatok 14,50hod. (nie je to prípoj)
skutočnosť v piatok:
Os čaká v Púchove, kým odíde R1503 a odchádza až po ňom, najskôr cca 14,52hod.
(podľa tu uvedených tvrdení je to tak v ZCP)
Moje otázky:
ako rieši túto situáciu ZCP keď R1503 mešká?
Ak nijako, je to na dobej vôli /svojvôli výpravcu v Púchove či Os počká na R alebo odíde až po ňom?
Do PB je to 8km šírej trate s dvoma zastávkami, takže Os bude určite R spomaľovať (protismerná jazda ťažko, v tomto čase podľa CP je v úseku v protismere R704 a Os3068)
Prečo to nemôže byť v CP uvedené tak, ako to ide v reále, t.j.
zavieť kolonku pre Os3773 na piatok, kde do ZA pôjde v mierne inej časovej polohe s poznámkou, že nie je prípoj medzi ním a R1503
Príklad2:
Neviem presne už čísla vlakov bolo to v období cca 2003/2005, R taktový každodňový mal odchod z Pu na Blavu cca 18,20hod a Os každodenný odchod cca 18,25hod.
Bolo to teda na dobrej vôli /svojvôli výpravcu v Pu, kedy Os nechal čakať na R v Púchove a kedy ho pustil v prípade meškania R a kríženie bolo v Beluši, Ladcoch a pod (takže sme mu z R mohli tak iba zamávať?
Spoločná otázka:
Existujú teda vôbec nejaké pravidlá pre výpravcov kedy Os čaká na meškajúci R a kedy nie?
Ak ńo, prečo to nedáte do CP pre verejnosť a držíte to iba pre seba (alebo je to služobné tajomstvo?)
K odchodom autobusov:
To je naozaj taký problém aby sprievodcovia mali vo vlaku aj nejaký "výcuc" z odchodov autobusov od ich spoja (tým zastávok R nie je až tak veľa).
Určite existuje nejaké dôležité odd. marketingu, služieb zákazníkom a podobné na GR ZSSK, ktoré by to v dnešnej dobe internetových CP hrano zvládlo za povedzme týždeň.
Koniec koncov veď to minimálne čiastočne museli robiť, keď v CP uvádzajú vybrané bus-prípoje.
No, ale vždy je ľahšie povedať, že to nejde alebo že by to nemalo zmysel lebo....
Takže:
1. Púchov - Nosice OS3773/R1503:
podľa CP každý deň vrátane piatku odchádza OS z Púchova v čase 14,47, R odchádza v piatok 14,50hod. (nie je to prípoj)
skutočnosť v piatok:
Os čaká v Púchove, kým odíde R1503 a odchádza až po ňom, najskôr cca 14,52hod.
(podľa tu uvedených tvrdení je to tak v ZCP)
Moje otázky:
ako rieši túto situáciu ZCP keď R1503 mešká?
Ak nijako, je to na dobej vôli /svojvôli výpravcu v Púchove či Os počká na R alebo odíde až po ňom?
Do PB je to 8km šírej trate s dvoma zastávkami, takže Os bude určite R spomaľovať (protismerná jazda ťažko, v tomto čase podľa CP je v úseku v protismere R704 a Os3068)
Prečo to nemôže byť v CP uvedené tak, ako to ide v reále, t.j.
zavieť kolonku pre Os3773 na piatok, kde do ZA pôjde v mierne inej časovej polohe s poznámkou, že nie je prípoj medzi ním a R1503
Príklad2:
Neviem presne už čísla vlakov bolo to v období cca 2003/2005, R taktový každodňový mal odchod z Pu na Blavu cca 18,20hod a Os každodenný odchod cca 18,25hod.
Bolo to teda na dobrej vôli /svojvôli výpravcu v Pu, kedy Os nechal čakať na R v Púchove a kedy ho pustil v prípade meškania R a kríženie bolo v Beluši, Ladcoch a pod (takže sme mu z R mohli tak iba zamávať?
Spoločná otázka:
Existujú teda vôbec nejaké pravidlá pre výpravcov kedy Os čaká na meškajúci R a kedy nie?
Ak ńo, prečo to nedáte do CP pre verejnosť a držíte to iba pre seba (alebo je to služobné tajomstvo?)
K odchodom autobusov:
To je naozaj taký problém aby sprievodcovia mali vo vlaku aj nejaký "výcuc" z odchodov autobusov od ich spoja (tým zastávok R nie je až tak veľa).
Určite existuje nejaké dôležité odd. marketingu, služieb zákazníkom a podobné na GR ZSSK, ktoré by to v dnešnej dobe internetových CP hrano zvládlo za povedzme týždeň.
Koniec koncov veď to minimálne čiastočne museli robiť, keď v CP uvádzajú vybrané bus-prípoje.
No, ale vždy je ľahšie povedať, že to nejde alebo že by to nemalo zmysel lebo....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323275/
marek577 - otázočka - vieš čítať cestovný poriadok? nepýtam sa, či si tam cestoval, lebo to neovládaš ani teoreticky - takže si to rozoberme:
Dedinky a Mlynky su spadovou oblastou SNV spojenie zabezpecuje Eurobus a.s. linka 810433 v pracovnych dňoch 6x v sobotu 4x v nedelu 3x V tychto 3 obciach zije dokopy 1500 obyvatelov
Smer Dedinky-SNV :
4,20 cez prac. dni len cez školské prázdniny
5,25 len keď sa v škole učí
5,45 len v sobotu a v nedeľu cez letné prázdniny
7,20 len cez prac. dni
9,15 len cez sobotu cez letné prázdniny
10,40 len vo sviatok
13,20 len v pracovné dni cez letné prázdniny, v zime len z Mlyniek
15,00 len v cez letné prázdniny okrem pondelka
17,05 len v nedeľu sviatok cez školské prázdniny
17,05 cez pracovné dni
z Mlyniek 17,10 len v nedeľu pred začatím vyučovania
(obmedzenia platia súčasane)
podtrhnuté sčítané :
dnes je obyčajný pracovný deň a idú 4 spoje
v sobotu pôjde jeden a v nedeľu tiež jeden
tou treťou obcou si zrejme myslel Hnilec - cez ktorý je nakreslených "až" - 4 spoje, z toho :
1 cez prac. dni len cez školské prázdniny ráno
1 len keď sa v škole učí ráno
2 len cez prac. dni - doobeda, poobede
= takže obslužnosť 0,000nič %
tu by malo byť ::::: ale to by som sa zase opakoval
chcel som tým len povedať, že verejná doprava - či už busová, vlaková alebo ponorková musí mať nejaký rozumný rozsah - nie aby spoj chodil len keď Veľká noc pripadne na 29. februára
Dedinky a Mlynky su spadovou oblastou SNV spojenie zabezpecuje Eurobus a.s. linka 810433 v pracovnych dňoch 6x v sobotu 4x v nedelu 3x V tychto 3 obciach zije dokopy 1500 obyvatelov
Smer Dedinky-SNV :
4,20 cez prac. dni len cez školské prázdniny
5,25 len keď sa v škole učí
5,45 len v sobotu a v nedeľu cez letné prázdniny
7,20 len cez prac. dni
9,15 len cez sobotu cez letné prázdniny
10,40 len vo sviatok
13,20 len v pracovné dni cez letné prázdniny, v zime len z Mlyniek
15,00 len v cez letné prázdniny okrem pondelka
17,05 len v nedeľu sviatok cez školské prázdniny
17,05 cez pracovné dni
z Mlyniek 17,10 len v nedeľu pred začatím vyučovania
(obmedzenia platia súčasane)
podtrhnuté sčítané :
dnes je obyčajný pracovný deň a idú 4 spoje
v sobotu pôjde jeden a v nedeľu tiež jeden
tou treťou obcou si zrejme myslel Hnilec - cez ktorý je nakreslených "až" - 4 spoje, z toho :
1 cez prac. dni len cez školské prázdniny ráno
1 len keď sa v škole učí ráno
2 len cez prac. dni - doobeda, poobede
= takže obslužnosť 0,000nič %
tu by malo byť ::::: ale to by som sa zase opakoval
chcel som tým len povedať, že verejná doprava - či už busová, vlaková alebo ponorková musí mať nejaký rozumný rozsah - nie aby spoj chodil len keď Veľká noc pripadne na 29. februára
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323263/
RadoB: Ešte výhodnejšie je pre ľudí zo SNV miesto superobkľuky cez Margecany použiť bus do Nálepkova (odchod 14.25, chodí aj cez víkend) a na Dolehronec prestúpiť tam. Cesta cez Margecany sa oplatí akurát tak ľuďom z okolia Krompách. To isté platí aj pre Popradčanov, ktorí môžu ísť busom o 15.25 do Červenej Skaly. V tomto prípade je však otázne, prečo by vôbec mali prestupovať na vlak, keď ich ten bus odvezie priamo až do BB a ešte tam aj bude o 40 minút skôr...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323201/
sveťo745:
treba ísť vlakom R 610, ak budeš mať šťastie že mešká Ex235 tak nebudeš musieť ani čakať 44 min na Zr 1843 Turčan. Inak pre Košičanov a Margecančanov je pre smer do BB výhodnejší Dolehronec - netreba vo Vrútkach prestupovať. Košičania a Prešovčania môžu ísť aj južnou trasou Gemeranom; vo Zvolene je prípoj na BB za 12 min. Z hľadiska časového pre Popradčanov a Spišskonovovesčanov je výhodnejšie ako R610 použiť do Margecian Os 7811 (tento vlak vlastne obslúži všetky zastávky v uvedenom regióne, takže si na svoje prídu aj obyvatelia menších obcí) a z Margecian do BB ísť Dolehroncom. Toť vsjo.
treba ísť vlakom R 610, ak budeš mať šťastie že mešká Ex235 tak nebudeš musieť ani čakať 44 min na Zr 1843 Turčan. Inak pre Košičanov a Margecančanov je pre smer do BB výhodnejší Dolehronec - netreba vo Vrútkach prestupovať. Košičania a Prešovčania môžu ísť aj južnou trasou Gemeranom; vo Zvolene je prípoj na BB za 12 min. Z hľadiska časového pre Popradčanov a Spišskonovovesčanov je výhodnejšie ako R610 použiť do Margecian Os 7811 (tento vlak vlastne obslúži všetky zastávky v uvedenom regióne, takže si na svoje prídu aj obyvatelia menších obcí) a z Margecian do BB ísť Dolehroncom. Toť vsjo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323178/
Páni!!! Ten kto robil prípoje od rýchlikov z Ba na motorku do hladovej doliny z Margecian do Červenej skaly, sa isto pomýlil alebo to nevie robiť, alebo ho odtiaľ niekto nasral a plošne sa mu pomstil. Lebo na takú somarinu sa inak nedá vyjadriť. Od všetkých rýchlikov z BA musíš čakať minimálne 60 min. na Motorku. Bez križovania alebo inej príčiny si v Gelnici na stanici počkáš 20 minút. Možno mu tam svokra býva, Tesco tam ešte nie je takže nákupná polhodinka sa nekoná. A keď vystúpiš z nesprávneho rýchliky zo Spišskej,,, posedíš si v Margecanoch150 min. Lebo je tam na čo pozerať. Zlepšenie AKO SA PATRÍ. Skôr ako budeš nabudúce dačo také robiť Strojcovi tomu Grafiokonu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323168/
Ešte jeden môj postreh:
Kto cestuje vlakom z niektorého mesta na severnom ťahu na Bystricu a v Nedelu ide z Košíc R 1506 Chopok, musí sa odviezť až do Žiliny a tam čakať 2 hodiny na Zr 1845 Rozsutec, namiesto toho aby Chopok zastavil vo Vrútkach zkade je prípoj na Bystricu Os 18:25 a v Bystrici je o osmej večer. Úžas teda naozaj!
...a ešte teraz som si spomenul, keď sa tu už rozoberá ktorý vlak čaká na ktorý a koľko. Som išiel v Nedeľu z roboty zo Zvolen nákl st. prestavným vlakom (840-ka) na os stanicu. No meškali sme asi dve minúty, ja som chcel ísť na 18:19 smer BB a Brezno. No to už by bola katastrofa keby nás ten osobák počkal tie 2-3minúty. Však to sa dá do Bystrice úplne v pohode dohnať.Ešte ako keby za úmyslom provokácie nás zastavili na minútu pred vchodovým návestidlom. Iba keď som videl ako napravo od nás ide osobák na Bystricu skoro ma porazilo! Tak potom čakaj vyše 40 minút na 531 Hron. Čo iné ostáva ako ísť na pivo.
Kto cestuje vlakom z niektorého mesta na severnom ťahu na Bystricu a v Nedelu ide z Košíc R 1506 Chopok, musí sa odviezť až do Žiliny a tam čakať 2 hodiny na Zr 1845 Rozsutec, namiesto toho aby Chopok zastavil vo Vrútkach zkade je prípoj na Bystricu Os 18:25 a v Bystrici je o osmej večer. Úžas teda naozaj!
...a ešte teraz som si spomenul, keď sa tu už rozoberá ktorý vlak čaká na ktorý a koľko. Som išiel v Nedeľu z roboty zo Zvolen nákl st. prestavným vlakom (840-ka) na os stanicu. No meškali sme asi dve minúty, ja som chcel ísť na 18:19 smer BB a Brezno. No to už by bola katastrofa keby nás ten osobák počkal tie 2-3minúty. Však to sa dá do Bystrice úplne v pohode dohnať.Ešte ako keby za úmyslom provokácie nás zastavili na minútu pred vchodovým návestidlom. Iba keď som videl ako napravo od nás ide osobák na Bystricu skoro ma porazilo! Tak potom čakaj vyše 40 minút na 531 Hron. Čo iné ostáva ako ísť na pivo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323107/
Z mojej strany to vyzera ze napadam zeleznicnu dopravu, ale preco napr. na Horehroni nejde autobus po trase Šumiac- Červená Skala a tam cestujúci oprestúpia do vlaku v Heľpe bude prípoj zo smeru Pohorelá- Heľpa obec, v Polomke pr. Z Bacúcha Vytvoril by sa integrovaný systém ktorý by bol jednotný aj co sa týka ceny. Preco napr. nie je v Červenej Skale nie je autobusova navaznost na smer Revuca, ked ten spoj realne ide 30 minut pred a do Revucej z Červenej Skaly je to 26 km. Neprilaka ZS viac ludi ked spoji logicky BB-RA a PP- RA (existujuce malo frekventovane ale vytazene spojenie) CP strana 171 Autobus 9:05 smer Liptovsky Hradok a 9:30 smer Jasna existuje niekolko rokov. Dobre sadol marketingu? Ale aka je integrita v spojeni PP- Strba zast. vlak: 14:47, 16:37, 18:02 (nejde v 7) 20:02, Bus: 14:30, 16:15, 18:15 nejde v So a Ne, 20:05) Co je to za Zr vlak 1740 Cesta PP- NR 6 hodin BUS to robi za 4:45 a je o 3 EURO lacnejsi a urcite nestoji TO- NR na každej zastavke. Najdite vlak Sever- Nitra s prestupom bez 30 min. cakania v LEO Mna tento CP nelaka!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323102/
Rýchliky nie sú len diaľkové vlaky (oni by nimi nemali vôbec byť), ale akési medziregionálne spoje často slúžiace pre miestnu frekvenciu (rýchla dochádzka na krátku vzdialenosť) a preto je k takýmto spojom nutné spravidla zachovať ostré prípoje k regionálnym spojom. V prípade trate Nitra - Leopoldov je to Hlohovec, ktorý je tými prestupmi spojený so svetom (denná dochádzka do TT, BA). Preto ak chceme, aby bolo viac tých, čo cestujú vlakom denne do práce, školy, úradov je lepšie vytvoriť spoľahlivé a rýchle prestupy, ak sa na týchto chceme vykašľať a spoliehať sa na tých, čo cestujú raz týždenne (a budú cestovať aj keď budú čakať 5 min, aj keď 50 min) alebo raz ročne, tak kľudne spravme 30min prestupy a majme prázdne vlaky, ktoré budú obsadené raz týždenne.
A vôbec nie je pravda, že pravidelne dochádzajúci človek potrebuje cestovať len 4-6 a 13-16, tá potreba je celodenná (prepravné potreby a pracovný čas sa dynamicky mení a nie je jednotný), len v tomto čase je výrazne zvýšená - tzv. špička.
marek577, samozrejme, veď tu o tom už nejaký dlhý čas píšem. Lenže na to by sa museli robiť systémové zmeny spojené často s nepopulárnymi krokmi (zrušenie priamych spojov, zavádzanie prestupov) a na Slovensku to jednoducho nikto neschváli, lebo nejaké babky budú vždy nadávať a spisovať petície. To, že si nový systém bude pochvaľovať 3x toľko ľudí nikoho nezaujíma.