GVD 2009 [ARCHIV]
Za chvilu sa nam rozbehne priprava noveho GVD 2009.
Myslim si ze je tam co menit.
Aky mate nazor vy? Co by ste radi zmenili?
http://vlaky-sk.wz.cz
Presny harmonogram tvorby GVD najdete na strankach ZSR v sekcii marketing - sietove vyhlasenia
Navrh GVD ŽSR 2009 ZO SEPTEMBRA http://vlaky-sk.wz.cz
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Dedinky a Mlynky su spadovou oblastou SNV spojenie zabezpecuje Eurobus a.s. linka 810433 v pracovnych dňoch 6x v sobotu 4x v nedelu 3x V tychto 3 obciach zije dokopy 1500 obyvatelov, ale v letnej a zimnej sezone by tento region dokazal prilakat mnozstvo turistov. (Slovenský Raj) a ram je moznost ich doviest trasou BB- KE a vlaky v letnej a zimnej sezone by mali byt postavene tak aby doviezli ludi aj na jednodnovy pobyt. Kto isiel touto tratou tak musi uznat ze patri medzi atraktivne trate a to co uvidi z vlaku umocni jeho zazitok. Este jeden postreh z Červenej Skaly z oktobra minuleho roku: 12:52 smer Margecany odchadzal prazdny 12:57 smer Brezno 2 ludia. 13:05 Bus Sumiac- Brezno asi 15 ludi.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323093/
dansz, ja keď hovorím o zrušení regionálnych vlakov, vždy uvažujem s náhradou v podobe regionálnych autobusov, pričom minimálnym štandardom je celodenný 2h takt (čiže minimálne 8 párov spojov). To by mal byť základ IDS. Nie to, na čom sa múdre hlavy z VÚC KE a mesta KE dohodli - to je niečo také, ako keď idem stavať mrakodram a začnem 45. poschodí, pričom základy neexistujú, ani tých 44 poschodí pod tým. A ten celý systém Regio-tram alebo Tram-Rail, čo sa v KE chystá sa mi pre toto mesto a jeho okolie zdá nie práve najvhodnejším riešením a pritom riešením veľmi drahým.
Záver, v oblasti Slovenského raja nepovažujem vlak za vhodný nosný systém VD, ale len priamym doplnkovým spojením tejto turistickej oblasti so svetom.
Záver, v oblasti Slovenského raja nepovažujem vlak za vhodný nosný systém VD, ale len priamym doplnkovým spojením tejto turistickej oblasti so svetom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323018/
Rasťo - ešte raz. Vnútroregionálne spojenie hromadnými dopravnými prostriedkami takmer neexistuje - nech gúgliš ako chceš. Takže ešte raz - každý, slovom každý má nejaké približovadlo (schválne nehovorím auto, lebo vzhľadom na ekonomickú situáciu sa tu zhromažďujú vraky z celej EU a Ukrajiny) a vzhľadom na ponuku spojov sa presunuje individuálne. To platí ako pre busy , tak aj vlaky. Ak nedáš ľuďom spoje, musia sa zariadiť pre seba - a späť ich už nedostaneš. Takže preto dnes tie vlaky chodia prázdne - a vcelku máte všetci pravdu, že vnútroregiónová doprava ( ale aj s náväznosťou na diaľkovú) je v súčasnom stave a rozsahu zbytočná. A už by som sa opakoval to by vyriešil len naväzujúci kombinovaný systém vlak-bus v rozsahu aspoň 7 spojov na každý smer (sproste povedané do roboty, do školy, do mesta(nemocnice, na úrady, turistický), zo školy, z roboty, z mesta a večerný - v podstate tie vlaky a busy aj chodia, len stanoviť prestupné miesta, príchody a odchody, tarifu (hahaha, to som vymyslel scyfy)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323013/
Andreas píšeš príklady hore dole.Tak neviem či myslíš prípoj od nejakého posilového rýchlika,alebo všeobecne prípoj.
Ale aby sme neplietli hrušky s jablkami.
1.Ak má os vlak odchod pred rýchlikom,nemôže to byť nikdy prípoj,aj keď sa môže stať ,že sa to niekedy podarí...je to o náhode.Ak by sa vytvoril prípoj naostro v piatok museli by sa prerobiť cestovné časy s tým rizikom ako som už písal že príp osobák by si to pri meškaní riadne odskákal.
2.To že je to pri niektorých spojoch uvedené že nie je prípoj medzi vlakmi.......je vtedy ak majú tie vlaky rovnaké alebo veľmi tesné odchody.(teda nie pri vlaku ktorý ma odchod skôr)
3. Predstav si že by výpravca,alebo člen vlakovej čaty ZSSK napr.
z Košíc mal ovládať odchody autobusov z Teplej aby sa vedel zariadiť.Keď sa nad tým zamyslíš....predsa je riešenie ,keď budeš pokračovať ďalej vlakom dokúpiš si lístok vo vlaku ( a tu by mohla byť ústretovosť ZSSK bez príplatku),ale aj toto by sa dalo realizovať len pri "normálnom prípoji."
4. V princípe môžeš žiadať vytvoriť prípoj od R na ktorýkolvek osobák ak je to účelné ( no a v Tvojom prípade asi niekto rozhodol,že ten prípoj vytvárať len jeden deň účelné nie je.)
Ale aby sme neplietli hrušky s jablkami.
1.Ak má os vlak odchod pred rýchlikom,nemôže to byť nikdy prípoj,aj keď sa môže stať ,že sa to niekedy podarí...je to o náhode.Ak by sa vytvoril prípoj naostro v piatok museli by sa prerobiť cestovné časy s tým rizikom ako som už písal že príp osobák by si to pri meškaní riadne odskákal.
2.To že je to pri niektorých spojoch uvedené že nie je prípoj medzi vlakmi.......je vtedy ak majú tie vlaky rovnaké alebo veľmi tesné odchody.(teda nie pri vlaku ktorý ma odchod skôr)
3. Predstav si že by výpravca,alebo člen vlakovej čaty ZSSK napr.
z Košíc mal ovládať odchody autobusov z Teplej aby sa vedel zariadiť.Keď sa nad tým zamyslíš....predsa je riešenie ,keď budeš pokračovať ďalej vlakom dokúpiš si lístok vo vlaku ( a tu by mohla byť ústretovosť ZSSK bez príplatku),ale aj toto by sa dalo realizovať len pri "normálnom prípoji."
4. V princípe môžeš žiadať vytvoriť prípoj od R na ktorýkolvek osobák ak je to účelné ( no a v Tvojom prípade asi niekto rozhodol,že ten prípoj vytvárať len jeden deň účelné nie je.)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323007/
andreas: neviem si prakticky predstaviť, ako by si to v tom CP zobrazil. Rušiacich vlakov je celkom dosť, prakticky všetky posilové vlaky.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323006/
dansz, otázka:
Máme obce, Mlynky, Dedinky, Hnilec, kam tieto obce spádujú a kam sa ľudia potrebujú dopraviť. Aký je pomer tých, čo cestujú smer SNV a tých, ktorý chcú ísť do Gelnice alebo do Brezna?
Spojenie s Košicami je možné aj cez SNV, a aj spojenie na Brezno alebo Košice môžu robiť R vlaky (BB - KE) v 4h intervale, myslím, že v tejto oblasti je to riešenie až vysoko naddimenzované.
Zámčan, s tými priemyselnými podnikmi máš pravdu, ale koľko % obyvateľstva pracuje v priemysle a koľko inde, dovolím si tvrdiť, že tých druhých bude viac, a pre tých by sa vlak mohol užitviť. Pre tých, čo idú do Dusla, Samsungu, nech pre mňa za mňa jazdí aj firemný autobus, ale žiade iné autobusy v oblasti a nosný systém vlak. Polohy zastávok na tejto trati nie sú až také periférne a je to taký lepší slovenský priemer.
Samozrejme, že ak sa má robiť osobná doprava v rozsahu 2-4 párov za deň toto nemá zmysel a môže sa to rovno zrušiť.
Máme obce, Mlynky, Dedinky, Hnilec, kam tieto obce spádujú a kam sa ľudia potrebujú dopraviť. Aký je pomer tých, čo cestujú smer SNV a tých, ktorý chcú ísť do Gelnice alebo do Brezna?
Spojenie s Košicami je možné aj cez SNV, a aj spojenie na Brezno alebo Košice môžu robiť R vlaky (BB - KE) v 4h intervale, myslím, že v tejto oblasti je to riešenie až vysoko naddimenzované.
Zámčan, s tými priemyselnými podnikmi máš pravdu, ale koľko % obyvateľstva pracuje v priemysle a koľko inde, dovolím si tvrdiť, že tých druhých bude viac, a pre tých by sa vlak mohol užitviť. Pre tých, čo idú do Dusla, Samsungu, nech pre mňa za mňa jazdí aj firemný autobus, ale žiade iné autobusy v oblasti a nosný systém vlak. Polohy zastávok na tejto trati nie sú až také periférne a je to taký lepší slovenský priemer.
Samozrejme, že ak sa má robiť osobná doprava v rozsahu 2-4 párov za deň toto nemá zmysel a môže sa to rovno zrušiť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/323002/
andreas
...nerieš to. Dopravcovi vyhovuje ak cestujúci drží hubu a krok. Zaplať, nastúp, odvez sa kam potrebuješ a o zvyšok sa nestaraj. Čo ty ako úbohý cestujúci si dovoľuješ špekulovať, prečo ten tvoj vlak každý piatok mešká. Komunikácia dopravca-cestujúci na Slovensku 0 bodov.
...nerieš to. Dopravcovi vyhovuje ak cestujúci drží hubu a krok. Zaplať, nastúp, odvez sa kam potrebuješ a o zvyšok sa nestaraj. Čo ty ako úbohý cestujúci si dovoľuješ špekulovať, prečo ten tvoj vlak každý piatok mešká. Komunikácia dopravca-cestujúci na Slovensku 0 bodov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322996/
Prečo tá poznámka o čakaní Os v Púchove nie je aj CP?
Takže sa kríži vždy v Púchove?
Takže sa kríži vždy v Púchove?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322993/
Keď som chodil na VŠ do Banskej Bystrice a chodil som domov do Dubnice nad Váhom, rýchlik KE - ZA - BA niekedy meškal, niekedy nemeškal. Os vlak, ktorým som išiel z PU do Dubnice nad Váhom niekedy naň čakal v Púchove, niekedy ho pustili ďalej a čakal v Beluši, Ladcoch, Ilave (tiež podľa aktuálnej potreby - takže chytil meškanie).
Ako som to riešil, keďže železnice poznám. Vždy som si kúpil lístok až do TTeplej a v Púchove som vyzeral z okna či z dverí, či tam Os stojí alebo nie. Ak áno, rýchlo dolu, ak nie, ďalej do TTeplej.
Bola tam závislosť R-Os alebo nie? Prečo to neuvediete do CP? Je to od slova poriadok. Pri niektorých spojoch Vám to nerobí problém. Niekde si nechávate zadné dvierka, v snahe minimalizovať meškania.
Čo je však cieľom železnice? V ideálnom prípade dopraviť cestujúceho do cieľa a načas. Ak sa to nedá, tak potom dopraviť do cieľa, ale nie načas.
V hore uvedenom prípade, železnice neznalý cestujúci vystúpil v Púchove a čakal min 1,5hod na ďalší vlak. Ak by šiel do Teplej (ale nemal by, lebo lístok má len do Dubnice) tak s prípojným autobusom, bude doma s 30min meškaním.
Keď už to inak nejde a výpravca v Púchove má právomoc pustiť Os ďalej bez čakania na R, mal by mať právomoc rozhodnúť a dať vyhlásiť, že cestujúci do staníc medzi PU a TTeplou môžu cestovať až do TTeplej na pôvodný lístok a ďalej naspäť autobusom.
Takto si predstavujem služby spoločnosti orientovanej na zákazníka v 21. storočí, v prvom rade maximálne hľadím na jeho potreby (pri rešpektovaní potrieb poskytovateľa - železnice). Lebo ak sa to bežnému cestujúcemu stane 2x, 3x, že nemá prípoj, resp. že sa inak dostane domov skôr, určite zváži ďalšie využívanie železnice.
Ako som to riešil, keďže železnice poznám. Vždy som si kúpil lístok až do TTeplej a v Púchove som vyzeral z okna či z dverí, či tam Os stojí alebo nie. Ak áno, rýchlo dolu, ak nie, ďalej do TTeplej.
Bola tam závislosť R-Os alebo nie? Prečo to neuvediete do CP? Je to od slova poriadok. Pri niektorých spojoch Vám to nerobí problém. Niekde si nechávate zadné dvierka, v snahe minimalizovať meškania.
Čo je však cieľom železnice? V ideálnom prípade dopraviť cestujúceho do cieľa a načas. Ak sa to nedá, tak potom dopraviť do cieľa, ale nie načas.
V hore uvedenom prípade, železnice neznalý cestujúci vystúpil v Púchove a čakal min 1,5hod na ďalší vlak. Ak by šiel do Teplej (ale nemal by, lebo lístok má len do Dubnice) tak s prípojným autobusom, bude doma s 30min meškaním.
Keď už to inak nejde a výpravca v Púchove má právomoc pustiť Os ďalej bez čakania na R, mal by mať právomoc rozhodnúť a dať vyhlásiť, že cestujúci do staníc medzi PU a TTeplou môžu cestovať až do TTeplej na pôvodný lístok a ďalej naspäť autobusom.
Takto si predstavujem služby spoločnosti orientovanej na zákazníka v 21. storočí, v prvom rade maximálne hľadím na jeho potreby (pri rešpektovaní potrieb poskytovateľa - železnice). Lebo ak sa to bežnému cestujúcemu stane 2x, 3x, že nemá prípoj, resp. že sa inak dostane domov skôr, určite zváži ďalšie využívanie železnice.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322982/
marek557 - nič proti Tvojmu názoru na trať Červená Skala - Nálepkovo Na tejto trati by si vystačily 4 páry BC-ČSKA posilnené v letnom období o 2 páry BB-MLYNKY dalej nie. ČSKA- NÁLEPKOVO Tam sú aj tie 4 páry luxusom Dedinky a Mlynky sú dostačujúco spojené zo SN autobusmi a je to aj najbližšie väčšie sídlo v dosahu (26 km). (Dedinky sú v okrese RV a tam neexistuje žiadne spojenie 3x denne do Dobšinej víkendy sú out) Podľa môjho názoru 2 páry vlakov+ 4 páry v lete a Horehronec stačí) - tu to nevyriešime, ale čo myslíš - prečo na Mlynkoch, Hnilci už takmer nikto nebýva a kto býva, má nejaké približovadlo - čo tu uvádzaš, nie je pravda (zrejme si sa v tejto oblasti pracovne alebo turisticky prostriedkami hromadnej dopravy nepohyboval)- o nejakej obslužnosti a spojení (SAD) sa moc nedá hovoriť (skús si to schválne aspoň teoreticky na inrternete) - jednoznačne je to oblasť, kde v smere východu na západ vedie železnica a zo severu na juh len cesty, preto by bol najlepší integrovaný (naväzujúci) kombinovaný systém vlak-bus - ale kto to kedy pochopí a zrealizuje?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322981/
Už asi budem "jedovatý".
Čaká Os v piatok na R1503 v Púchove, keď ide načas? Čaká a zákonite musí nabrať meškanie.
Keď R mešká, križujú sa podľa potreby až v PB alebo v ďalšej stanici (PTeplá, Bytča)? Ak áno, je to žiaľ aj na škodu spoločnosti ZSSK, ak by tam bola väzba, je pravdepodobné, že budú ďalší cestujúci - zákazníci.
V každom prípade niekde ten Os meškanie v piatok musí nabrať, ak R1503 mešká, buď už v Púchove alebo až niekde inde.
Ja napádam najmä tú skutočnosť, že iné tvrdíte verejnosti a iné sa deje.
Keď môže byť v CP samostatný chlievik aj s iným číslom pre R703/1703, ktorý sa líši len takou "maličkosťou, že v piatok má iné radenie a ide ďalej, prečo to nemôže byť aj u Os?
Čaká Os v piatok na R1503 v Púchove, keď ide načas? Čaká a zákonite musí nabrať meškanie.
Keď R mešká, križujú sa podľa potreby až v PB alebo v ďalšej stanici (PTeplá, Bytča)? Ak áno, je to žiaľ aj na škodu spoločnosti ZSSK, ak by tam bola väzba, je pravdepodobné, že budú ďalší cestujúci - zákazníci.
V každom prípade niekde ten Os meškanie v piatok musí nabrať, ak R1503 mešká, buď už v Púchove alebo až niekde inde.
Ja napádam najmä tú skutočnosť, že iné tvrdíte verejnosti a iné sa deje.
Keď môže byť v CP samostatný chlievik aj s iným číslom pre R703/1703, ktorý sa líši len takou "maličkosťou, že v piatok má iné radenie a ide ďalej, prečo to nemôže byť aj u Os?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322977/
andreas:
K pripojom: Nepochopil si ... to, ze niekde vlak bude cakat 15 min na pripoj je fajn, ale to, ze by niekde mal nejaky vlak cakat v Puchove kazdy den 5 min, len na obehnutie v piatok a este v pripade meskania by cakal aj tych "povinnych" 5 minut aj dalsich 5-10 minut niekde za tym, lebo rusiaci rychlik meska, to uz az tak fajn nie je, a takto definovany stav to postihuje myslim lepsie...
K tym ZCP: Neviem co riesis. V tom ZCP su tie casy rovnako, ako v tom co mas v rukach ty, akurat je tam poznamka, ze ak ide rusiaci vlak 1503 caka osobny vlak v Puchove. Nic viac, nic menej.
K pripojom: Nepochopil si ... to, ze niekde vlak bude cakat 15 min na pripoj je fajn, ale to, ze by niekde mal nejaky vlak cakat v Puchove kazdy den 5 min, len na obehnutie v piatok a este v pripade meskania by cakal aj tych "povinnych" 5 minut aj dalsich 5-10 minut niekde za tym, lebo rusiaci rychlik meska, to uz az tak fajn nie je, a takto definovany stav to postihuje myslim lepsie...
K tym ZCP: Neviem co riesis. V tom ZCP su tie casy rovnako, ako v tom co mas v rukach ty, akurat je tam poznamka, ze ak ide rusiaci vlak 1503 caka osobny vlak v Puchove. Nic viac, nic menej.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322970/
to zámčan:
Ok, to beriem, ale stále nechápem, prečo CP pre verejnosť je iný ako skutočnosť (= ZCP alebo hocičo iné pre interné potreby ZSSK/ZSSR).
Tú súbežnú jazdu si dosť dobre neviem predstaviť ako plánovanú na trati 120 v piatkovej špičke na viac 10km úseku medzi PU-PB.
A k prípojom:
Prečo potom taktové rýchliky na trať 120 niekedy čakajú v BA hl.st. na meškajúce EC zo smeru Břeclav a "trestajú" tým nielen cestujúcich v tomto R ale aj všetkých cestujúcich v prípojných vlakoch v TT, Leo, NMV, TN.
V CP by podľa mňa malo jednoznačne malo byť definované, ktoré vlaky čakajú na zmeškané spoje a ktoré nie. (teraz je to veľmi sporadicky).
Ok, to beriem, ale stále nechápem, prečo CP pre verejnosť je iný ako skutočnosť (= ZCP alebo hocičo iné pre interné potreby ZSSK/ZSSR).
Tú súbežnú jazdu si dosť dobre neviem predstaviť ako plánovanú na trati 120 v piatkovej špičke na viac 10km úseku medzi PU-PB.
A k prípojom:
Prečo potom taktové rýchliky na trať 120 niekedy čakajú v BA hl.st. na meškajúce EC zo smeru Břeclav a "trestajú" tým nielen cestujúcich v tomto R ale aj všetkých cestujúcich v prípojných vlakoch v TT, Leo, NMV, TN.
V CP by podľa mňa malo jednoznačne malo byť definované, ktoré vlaky čakajú na zmeškané spoje a ktoré nie. (teraz je to veľmi sporadicky).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322955/
Čítal som tu o "Horehronskej" a "Hnileckej" trati. Pár mojich postrehov: v úseku Brezno- Červená Skala len málo cestujúcich si vyberie ako možnosť prepravy vlak. Poloha väčších obcí: (Polomka, Heľpa, Pohorela, Šumiac, Telgart) od železničnej stanice je viac menej dostupná ako od zastávok SAD pričom autobusy SAD z týchto lokalít odchádzajú pomerne v rovnakých časoch. Ak by bol vlak zapojený do spoločného dopravného systému s autobusmi SAD. Možno? Vlaky ktoré na tento smer odchádzajú z Brezna by mali nadväzovať od prípojných vlakov z BB. Museli by mať min. autobusový prípoj z Červenej Skaly do Šumiaca a Telgárta (Revúcej?) T.č. tým prípojným autobusom je autobus z/do Brezna! Revúcu som spomínal zámerne lebo napr. ak by od R 811 bol prípojný autobus z Červenej Skaly do Revúcej bolo by to najrýchlejšie spojenie BA-RA. Autobus PP-RA odchádza z Červenej Skaly o 11:00! Na tejto trati by si vystačily 4 páry BC-ČSKA posilnené v letnom období o 2 páry BB-MLYNKY dalej nie. ČSKA- NÁLEPKOVO Tam sú aj tie 4 páry luxusom Dedinky a Mlynky sú dostačujúco spojené zo SN autobusmi a je to aj najbližšie väčšie sídlo v dosahu (26 km). (Dedinky sú v okrese RV a tam neexistuje žiadne spojenie 3x denne do Dobšinej víkendy sú out) Podľa môjho názoru 2 páry vlakov+ 4 páry v lete a Horehronec stačí)
Vyjadrím sa k R BA-BB. Spočítajte si obslužnosť územia autobusmi SAD (BA-TT-NR-ZV-BB) vlakom BA- GA- LV- ZV- BB) Možno by ttam pasovali vlaky typu Hron a ostatné sú len "Regionálne rýchliky" ktoré v tejto podobe a nas trati týchto parametrov nedokážu konkurovať SAD. Bežný zákaznik si vyberá podľa ceny a času ako sa tam dostane. SAD BA- TT- NR- BA ide každých 45 minút a v kratšom čase!
Vyjadrím sa k R BA-BB. Spočítajte si obslužnosť územia autobusmi SAD (BA-TT-NR-ZV-BB) vlakom BA- GA- LV- ZV- BB) Možno by ttam pasovali vlaky typu Hron a ostatné sú len "Regionálne rýchliky" ktoré v tejto podobe a nas trati týchto parametrov nedokážu konkurovať SAD. Bežný zákaznik si vyberá podľa ceny a času ako sa tam dostane. SAD BA- TT- NR- BA ide každých 45 minút a v kratšom čase!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322811/
Andreas
Ja ti poviem iný príklad.Ak zavediem ten osobný vlak v piatok v inom čase aby bolo jasne čitatelné predchodenie..(pričom na banalizovanej trati môžu ísť vlaky po oboch kolajách) a dotyčný piatkový R vlak bude meškať tak si odnesie ten osobáčik 2X raz bude čakať v Púchove,pretože bude musieť čakať načas a druhý krát bude navyše stáť niekde v Bytči pričom ak by nemal v piatok zmenené časy došiel by kludne do Žiliny.....
Takže ešte raz nerieš niečo čo je už dávno dobre vyriešené.
Ja ti poviem iný príklad.Ak zavediem ten osobný vlak v piatok v inom čase aby bolo jasne čitatelné predchodenie..(pričom na banalizovanej trati môžu ísť vlaky po oboch kolajách) a dotyčný piatkový R vlak bude meškať tak si odnesie ten osobáčik 2X raz bude čakať v Púchove,pretože bude musieť čakať načas a druhý krát bude navyše stáť niekde v Bytči pričom ak by nemal v piatok zmenené časy došiel by kludne do Žiliny.....
Takže ešte raz nerieš niečo čo je už dávno dobre vyriešené.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322729/
Určite sa nebudú predbiehať v Nosiciach, skôr bude Os3773 čakať v Púchove na R1503.
Nie je predsa možné aby podľa CP pre verejnosť to bolo označené jedným spôsobom (odchod Os3773 z Púchova pred R1503) a v skutočnosti (ako tu napísal Zámčan) podľa interných materiálov ZSR/ZSSK bolo kríženie inak (Os čaká na R v Púchove).
Ak bude v poznámke "vlak čaká na prípoj 5/10min, tak je jasné, že v prípade meškania R bude aj Os meškať.
Ďalej, keď môže byť v CP rozdelený R703/R1703 do samostatných koloniek podľa toho, že v piatok chodí ďalej a v inom radení, prečo by nemohli byť takto značené aj Os (napr. ak v piatok kvôli rušiacemu R jazdí inak = pravidelne mešká , lebo čaká na R).
Znova opakujem, ak sa realita pravidelne odlišuje od skutočnosti, to nemusíme vydávať CP vôbec.
Nie je predsa možné aby podľa CP pre verejnosť to bolo označené jedným spôsobom (odchod Os3773 z Púchova pred R1503) a v skutočnosti (ako tu napísal Zámčan) podľa interných materiálov ZSR/ZSSK bolo kríženie inak (Os čaká na R v Púchove).
Ak bude v poznámke "vlak čaká na prípoj 5/10min, tak je jasné, že v prípade meškania R bude aj Os meškať.
Ďalej, keď môže byť v CP rozdelený R703/R1703 do samostatných koloniek podľa toho, že v piatok chodí ďalej a v inom radení, prečo by nemohli byť takto značené aj Os (napr. ak v piatok kvôli rušiacemu R jazdí inak = pravidelne mešká , lebo čaká na R).
Znova opakujem, ak sa realita pravidelne odlišuje od skutočnosti, to nemusíme vydávať CP vôbec.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322724/
ako by podla teba malo byť v CP znázornené, že je v piatok ten vlak predbiehaný??? To tam má byť extra stĺpček s odchodom v piatok o niekolko minút neskor s poznámkou, že ak rušiaci vlak mešká, tak platí odchod ako v iné dni???
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322717/
to milan:
To, že to nie je prípoj, sa dá zistiť aj odinakadiaľ ako z časov odchodov v CP? (to mala byť otázka, nie konštatovanie)
------------------------------------
Mne osobne úplne stačí, aby CP odrážal realitu.
Prípojne väzby R/IC a Os môžu byť uvedené podobne ako sa zaviedli autobusové prípoje v GVD2008/2009.
Alebo intenzívnejšie využívať vysvetlivku "nie je prípoj medzi vlakmi X a Y"
K presnosti CP pre verejnosť asi toľko:
Asi by sa nikomu z nás nepáčilo, keby nám v obchode pri pokladni povedali, že tovar nestojí 5,60 ale 6,50, lebo viete, v cenníku lepšie vyzerá 5,60 a nám z prevádzkových dôvodov lepšie vyhovuje cena 6,50
To, že to nie je prípoj, sa dá zistiť aj odinakadiaľ ako z časov odchodov v CP? (to mala byť otázka, nie konštatovanie)
------------------------------------
Mne osobne úplne stačí, aby CP odrážal realitu.
Prípojne väzby R/IC a Os môžu byť uvedené podobne ako sa zaviedli autobusové prípoje v GVD2008/2009.
Alebo intenzívnejšie využívať vysvetlivku "nie je prípoj medzi vlakmi X a Y"
K presnosti CP pre verejnosť asi toľko:
Asi by sa nikomu z nás nepáčilo, keby nám v obchode pri pokladni povedali, že tovar nestojí 5,60 ale 6,50, lebo viete, v cenníku lepšie vyzerá 5,60 a nám z prevádzkových dôvodov lepšie vyhovuje cena 6,50
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322688/
Asi tak.
Takže aby sme my porozumeli Tvojej výhrade, ako by to malo byť podľa Teba vyjadrené, aby to bol poriadok?
Takže aby sme my porozumeli Tvojej výhrade, ako by to malo byť podľa Teba vyjadrené, aby to bol poriadok?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322672/
to milan:
To, že to nie je prípoj, sa dá zistiť aj odinakadiaľ ako z časov odchodov v CP.
Ako cestujúci (tzv substrát) by som rád vedel, kedy OS čaká na meškajúci R a kedy nie (a zariadil sa podľa toho). Alebo to záleží na výpravcovi, či Os vypraví načas, keď R mešká, alebo ho počká a bude meškať tiež.
Asi tomu už vôbec nerozumiem, a cestovný poriadok nie je odvodený od slova poriadok.
To, že to nie je prípoj, sa dá zistiť aj odinakadiaľ ako z časov odchodov v CP.
Ako cestujúci (tzv substrát) by som rád vedel, kedy OS čaká na meškajúci R a kedy nie (a zariadil sa podľa toho). Alebo to záleží na výpravcovi, či Os vypraví načas, keď R mešká, alebo ho počká a bude meškať tiež.
Asi tomu už vôbec nerozumiem, a cestovný poriadok nie je odvodený od slova poriadok.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/322639/