Neštátni dopravcovia na sieti ŽSR
Na sieti ŽSR majú ku dňu 31. 01. 2005 licenciu na nákladnú dopravu na dráhe tieto spoločnosti. Pretože sa s ich vlakmi budeme iste často stretávať, pripájam zoznam.
USSK - U.S. Steel Košice, sídlo Košice, ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko a. s., sídlo Bratislava, TSS, sídlo Bratislava, SMD (dcérska spoločnosť Slezskomoravská dráha), sídlo Čadca, ŽsKe - Železničné stavby Košice, sídlo Košice, TRSS - Trnavská stavebná spoločnosť, sídlo Trnava, LTE - Logistik a Transport Slovakia, sídlo Bratislava, BRKS - Bratislavská regionálna koľajová spoločnosť, sídlo Bratislava, PSŽ - Prvá slovenská železničná a. s. - sídlo Bratislava, PPS - Prvá prepravná spoločnosť, sídlo Komárno, HBP - Hornonitrinske bane Prievidza, sídlo Prievidza, ELTRA - sídlo Košice, AM Tuning, sídlo Belince, ŽsBA - Železničné stavebníctvo - sídlo Bratislava, ŽDD (dcérska spoločnosť OKD - doprava), sídlo Bratislava, SŽDS - Slovenská železničná dopravná spoločnosť, sídlo Bratislava, Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, sídlo Bratislava.
Ďalší dopravcovia jestvujú na vlečkách podnikov. Je možné, že niektorí z nich si postupne vybavia licenciu aj na sieť ŽSR.
V tejto rubrike je priestor na výmenu informácií o týchto dopravcoch a ich vlakoch.
Podradené diskusné témy
tak dobre po výraznom zlepšení IT technologií to možné je....zohnať nato peniaze to bude druhá vec.......
petrák....obávam sa však že v tomto prípade to grafikonisti nebudú vedieť prepojiť...ale nechcem to nejako dramatizovať realne je GVD 2012 ešte daleko a čo vôbec zostane.....
V momente, keď sa na hlavnú stanicu nedá spoľahnúť, nám vypadáva jedna zásadná premenná, a teda je celá diskusia o zrýchlení bezpredmetná.
Ad Přípoje) Jezdí v závazku veřejné služby, takže musí sloužit státu. Předpokládám, že grafikonisti nemají IQ houpacího koně a budou se snažit to nějak propojit. Na zbytek je tu MinDop, VÚC a veřejnost.
jazdná doba RJ bude v úseku DS- BNM 55 min....
súčasné os vlaky 4340 -60min,4342 - 59 min.,4344-60min.,4322-60min.,4324-60min.,4326-60m.
4346-58min.,4328- 63min.,4330-67 min.,4322-65min.,4334- 61 min.
nech to počítam ako chcem Georgo kde je priemer 70 min?.ano keď budem počítať jazdnú dobu po HL.ST? ibaže tú nemáte ani RJ istú ...rozhodujúce slovo bude mať technolog na HL.ST nemáte ani istotu či vôbec sa bude jazdiť až na HL.ST ak začnú nejaké prerábky v úseku Hl-NM...neviete ako budú zakreslené vlaky ZSSK takže ani trasy vlakov RJ na HL. nemusia byť tak že sa bude v NM stáť 1 min. jedine žeby z ministerstva došlo že sa na tieto vlaky musí prihliadať ako na vlaky EC........
k lístkom nespochybnil som možnosť zakúpenia cl aj u iného dopravcu len som poukázal na zložitosť keby bol náhodou niekto taký liberálne nadržaný že by skutočne slovenskú žel sieť rozdelil na malé kúsky s velkým počtom dopravcov...potom by vzájomné uznávanie alebo refundovanie bolo zložité aj keď to možno vo VB ide ale Slovensko je iná krajina nielen mentálne ale aj objektívne nedá sa dobehnúť stíhačka na dvojplošníku....( dúfam že zostanú so ZSSK 2-3 dopravcovia.....)
no a stále mi chýba kto bude nútiť aby spoločnosti mali vzájomnú nadväznosť......z princípu aby mali viacej cestujúcich sa o to budú snažiť sami ....ale keď RJ to má takto zakreslené zdá sa mi dosť nepravdepodobné aby si prerábala celú koncepciu.......rovnako ZSSK má nejakú svoju koncepciu aj na 130.,aj na 140...kto sa komu prispôsobí ten kto bude mať silnejšie konexie na MD????
RegioJet má v Bratislave viacero alternatív na výber miesta pre údržbu vozidiel. U dopravných prostriedkov z európskeho poolu, zabezpečuje ich údržbu a opravy majiteľ poolu. Náklady na údržbu, vzhľadom na vyššiu spoľahlivosť a vyšší obeh medzi cyklickými prehliadkami sú u Talentov nižšie ako u bagiet alebo 812.
Miro79) Mít depo v Brně by pro ně byl asi trochu problém, ne? :-)
Vieš, vždy sa dajú nájsť argumenty aj za aj proti súkromným prepravcom. A o tom to presne je -že pokiaľ máš dve alternatívy, ktoré sa dajú rovnako dobre vyargumentovať, je len na politikovi, ktorú si vyberie - preto stále hovorím, že išlo o politické rozhodnutie. Ja sám som napísal, že držím RegioJet-u palce, aby sa mu podarilo prilákať ľudí do vlakov a uvedomujem si aj všetky jeho pozitíva, ako súkromníka. ALE súčasne upozorňujem aj na tie opačné argumenty, ktoré Ty tak nejako stále nechceš vidieť - možno preto, že máš iné skúsenosti. V poriadku, beriem, ale ja tiež veľmi dobre viem, o čom píšem. A, prepáč, skutočne necítim potrebu Ti tu niečo dokazovať, aby som Ťa o niečom presviedčal. Nič v zlom.
„Hlavné depo RegioJetu na Slovensku bude v Bratislave."
No zbohom...
to či by to ZSSK odviezla drahšie nato nemáte žiadne relevantné dôkazy len presvedčenie....aká by bola realita by dala odpoveď súťaž...RJ by možno aj vyhral ale s lacnejšou ponukou.......
a teraz nechce sa mi hladať linky tak dúfam že velmi neprekrútim..
Jančura sa sťažoval na český štát na hejtmanov že mu ani neumožnili súťaž podla jeho predstáv...teraz urobil to isté on....
keďže sa v europskom práve nevyznám nebudem zabrdať do tých olbovačiek o súťaži ale predpokladám že štát neporušil žiadne právo keď zadal súťaž na celú sieť......