131
V prehľade tém mi chýbala téma o rušnoch, ktoré tvoria základ našej nákladnej dopravy na tratiach elektrifikovaných 3 kV ss. Som ich obdivovateľ a zaujímam sa o ne. Potešilo by ma, keby ste tu písali o nepravidelných nasadeniach dvojičiek, o ich výskyte na nezvyčajných miestach (hlavne SŽDC), nepublikované rarity z ich histórie, ale hlavne vaše názory na ne.
Aj ja som dnes iba pozeral...
Čo mi však nejde celkom do hlavy, predsa Poliaci vyžadujú reflektory aj v pozičných svetlách, preto sa pre prevádzku na PKP upravovali na naších strojoch pozičné svetlá.
A teda polonizované peršingy majú vo vonkajších svetlách aj červené aj modré(biele) pozičné - návestné LED-ky a vo vnútorných parabolu s bielou halogénkou.
To isté "poľské" bobiny, skútre...
O čo teda tým oLEDkovaním dvojičky išlo..? Veď tiá dole reflektor zas nemá, iba zrejme v červenom svietidle červené LED-ky a v bielom svietidle modré, čiže v princípe tak ako bolo.
Dokonca boli ponechané aj Fresnelové šošovice - sklá teda niesú s čírou optikou.
Ešte, sekcia 026 je oanténkovaná jak na orbitálna stanica MIR...
Čo mi však nejde celkom do hlavy, predsa Poliaci vyžadujú reflektory aj v pozičných svetlách, preto sa pre prevádzku na PKP upravovali na naších strojoch pozičné svetlá.
A teda polonizované peršingy majú vo vonkajších svetlách aj červené aj modré(biele) pozičné - návestné LED-ky a vo vnútorných parabolu s bielou halogénkou.
To isté "poľské" bobiny, skútre...
O čo teda tým oLEDkovaním dvojičky išlo..? Veď tiá dole reflektor zas nemá, iba zrejme v červenom svietidle červené LED-ky a v bielom svietidle modré, čiže v princípe tak ako bolo.
Dokonca boli ponechané aj Fresnelové šošovice - sklá teda niesú s čírou optikou.
Ešte, sekcia 026 je oanténkovaná jak na orbitálna stanica MIR...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/293927/
Ja nie som striktný odporca alkoholizmu. Napísal som to len ako príklad...
Veď ja som srandoval, neboj, rozumiem, úplne Ti rozumiem a v tejto veci sa s Tebou stotožňujem, ako som už napísal. Nehľadaj v porozumení nedorozumenie.
...to druhé ale si domyslím...
A to čo zas má byť? Prosím prezraď, čo si si zas domylsel, veľmi ma to zaujíma!
Veď ja som srandoval, neboj, rozumiem, úplne Ti rozumiem a v tejto veci sa s Tebou stotožňujem, ako som už napísal. Nehľadaj v porozumení nedorozumenie.
...to druhé ale si domyslím...
A to čo zas má byť? Prosím prezraď, čo si si zas domylsel, veľmi ma to zaujíma!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/291483/
Som striktný odporca alkoholizmu, ale...
...Prijmi jeden krígeľ 13.septembra odo mňa navyše
Toto je gól.
Dúfam, že v tých predpisoch si naozaj striktnejší, lebo ak nie, odteraz budem po Zvoľensku cestovať zásadne už iba autobusom...
Ale nieeee!
-----------
Teraz vážne, ak narážaš na nejaké stretko trinásteho vo Zvolene, bohužiaľ Ťa sklamem.
Prísť prídem, ale sú dve ale.
Prvé ale:
Ale som si neuvedomil, že z piatka na sobotu mám nočnú, to by som prišiel až okolo jednej. Preto zvažujem radšej nedeľu. No v sobotu by som chcel každopádne omrknuť tie "preteky".
Takže teraz neviem.
Druhé ale:
Ale... radšej nič.
-------------
Každopádne;
ten virtuálny krígeľ samozrejme prijímam, vďaka a na zdravie!
...Prijmi jeden krígeľ 13.septembra odo mňa navyše
Toto je gól.
Dúfam, že v tých predpisoch si naozaj striktnejší, lebo ak nie, odteraz budem po Zvoľensku cestovať zásadne už iba autobusom...
Ale nieeee!
-----------
Teraz vážne, ak narážaš na nejaké stretko trinásteho vo Zvolene, bohužiaľ Ťa sklamem.
Prísť prídem, ale sú dve ale.
Prvé ale:
Ale som si neuvedomil, že z piatka na sobotu mám nočnú, to by som prišiel až okolo jednej. Preto zvažujem radšej nedeľu. No v sobotu by som chcel každopádne omrknuť tie "preteky".
Takže teraz neviem.
Druhé ale:
Ale... radšej nič.
-------------
Každopádne;
ten virtuálny krígeľ samozrejme prijímam, vďaka a na zdravie!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/291471/
A čo je na tomto nepochopiteľné?
Napísal som:
...kde to vyslovene nejde "podľa predpisu"...
...ale aj...
...nerobil si "proti predpisu"
a ty na to, že:
...Nehnevaj sa, ale s týmto názorom sa nestotožňujem....
a potom:
Viem, aj ja dennodenné poruším nejaké ustanovenie nejakého predpisu, vyhlášky a teda sa nedržím mojej vyššie uvedenej myšlienky - bez toho by sa jednoducho skutočne nepohlo na železnici ani koleso.
------------
Nemyslíš, že točíš presne o tom istom ako ja..?
Napísal som:
...kde to vyslovene nejde "podľa predpisu"...
...ale aj...
...nerobil si "proti predpisu"
a ty na to, že:
...Nehnevaj sa, ale s týmto názorom sa nestotožňujem....
a potom:
Viem, aj ja dennodenné poruším nejaké ustanovenie nejakého predpisu, vyhlášky a teda sa nedržím mojej vyššie uvedenej myšlienky - bez toho by sa jednoducho skutočne nepohlo na železnici ani koleso.
------------
Nemyslíš, že točíš presne o tom istom ako ja..?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/291466/
Čo je na tom nepochopiteľné? Som zástanca striktného dodržiavania, áno. Lenže čo ty na to, ak jeden predpis niečo prikáže tak a druhá smernica onak. Takže niečo poručiť musím, nie? Prípadne stierač na pomocníkovej strane chýba a pritom viem, že v sklade nemajú náhradu. Určite kvôli tomu nepreberiem mašinu. A stále budem tvrdiť, že som zástanca striktného(rozumej prísneho) dodržiavania predpisov. Rozumieš? Som zástanca...Čo je na tom nepochopiteľné a nelogické?
Som striktný odporca alkoholizmu, ale príležitostný pohárik si dám. Pýtam sa, je to alkoholizmus?
Som striktný odporca alkoholizmu, ale príležitostný pohárik si dám. Pýtam sa, je to alkoholizmus?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/291464/
Nehnevaj sa, ale s týmto názorom sa nestotožňujem. Som zástanca striktného dodržiavania predpisov...
... aj ja dennodenné poruším nejaké ustanovenie nejakého predpisu
Trochu som túto schizu nepochopil, nehnevaj sa teraz Ty.
Je hádam rozdiel prekročiť rýchlosť a odísť z depa s upchatým pieskovačovým kolenom.
Čím nedokonalejší predpis alebo vyhláška, tým viac dôvodov na protichodné postupy.
Inakšie ja sa predpisy v rámci možnosti dodržiavať vždy snažím, či už v cestnej premávke alebo aj na štreke, no som len za striktné 100 %-tné dodržiavanie DOKONALÝCH predpisov.
A také tu zatiaľ nemáme.
... aj ja dennodenné poruším nejaké ustanovenie nejakého predpisu
Trochu som túto schizu nepochopil, nehnevaj sa teraz Ty.
Je hádam rozdiel prekročiť rýchlosť a odísť z depa s upchatým pieskovačovým kolenom.
Čím nedokonalejší predpis alebo vyhláška, tým viac dôvodov na protichodné postupy.
Inakšie ja sa predpisy v rámci možnosti dodržiavať vždy snažím, či už v cestnej premávke alebo aj na štreke, no som len za striktné 100 %-tné dodržiavanie DOKONALÝCH predpisov.
A také tu zatiaľ nemáme.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/291449/
"Moja zásada: Poznaj predpis a rob stále tak, aby si vedel, kde to vyslovene nejde "podľa predpisu" tak sa snaž lavírovať aspoň na "hrane predpisu" s tým, že ak sa dačo stane, nerobil si "proti predpisu"."
Nehnevaj sa, ale s týmto názorom sa nestotožňujem. Práve naopak. Som zástanca striktného dodržiavania predpisov z práve dôvodu ich zdokonaľovania a priblíženia sa k prevádzke, alebo naopak prevádzku čo najviac priblížiť k predpisov. Z prozaického dôvodu - aby to viedlo k neustále zvyšujúcej sa bezpečnosti.
Viem, aj ja dennodenné poruším nejaké ustanovenie nejakého predpisu, vyhlášky a teda sa nedržím mojej vyššie uvedenej myšlienky - bez toho by sa jednoducho skutočne nepohlo na železnici ani koleso. Ale niekde a niekto s tým začať musí, a práve kvôli tomu, aby predpisy neboli "proti nám".
"Alebo tak aby Ti nič nemohli dokázať."
Áno, tiež jedna z možností, s ktorou ak prižmúrim jedno oko, súhlasím.
Nehnevaj sa, ale s týmto názorom sa nestotožňujem. Práve naopak. Som zástanca striktného dodržiavania predpisov z práve dôvodu ich zdokonaľovania a priblíženia sa k prevádzke, alebo naopak prevádzku čo najviac priblížiť k predpisov. Z prozaického dôvodu - aby to viedlo k neustále zvyšujúcej sa bezpečnosti.
Viem, aj ja dennodenné poruším nejaké ustanovenie nejakého predpisu, vyhlášky a teda sa nedržím mojej vyššie uvedenej myšlienky - bez toho by sa jednoducho skutočne nepohlo na železnici ani koleso. Ale niekde a niekto s tým začať musí, a práve kvôli tomu, aby predpisy neboli "proti nám".
"Alebo tak aby Ti nič nemohli dokázať."
Áno, tiež jedna z možností, s ktorou ak prižmúrim jedno oko, súhlasím.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/291448/
Áno alebo aby si nepootočil obruče.
Takto ešte upresním, vsjo jasné mi zďaleka nie je, ale je mi úplne jasné toto:
Predpis je tvorený tak, aby vždy ochraňoval všetky iné záujmy len nie Tvoje.
V danom pieskovacom prípade mašinu, dielňu...
Moja zásada: Poznaj predpis a rob stále tak, aby si vedel, kde to vyslovene nejde "podľa predpisu" tak sa snaž lavírovať aspoň na "hrane predpisu" s tým, že ak sa dačo stane, nerobil si "proti predpisu".
Alebo tak aby Ti nič nemohli dokázať.
Takto ešte upresním, vsjo jasné mi zďaleka nie je, ale je mi úplne jasné toto:
Predpis je tvorený tak, aby vždy ochraňoval všetky iné záujmy len nie Tvoje.
V danom pieskovacom prípade mašinu, dielňu...
Moja zásada: Poznaj predpis a rob stále tak, aby si vedel, kde to vyslovene nejde "podľa predpisu" tak sa snaž lavírovať aspoň na "hrane predpisu" s tým, že ak sa dačo stane, nerobil si "proti predpisu".
Alebo tak aby Ti nič nemohli dokázať.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/291441/
Je to síce nepochybne nová farba v nových odtieňoch nanesená novou technologiou, ale je to bohužiaľ stále...
...syntetika.
Takže prikladám foto hotovej 131.011, 131.012 a šokujúce odhalnie.