Širokorozchodné trate na Slovensku
Vitajte priatelia. V tejto diskusii nadviažem na reportáž "Široké depá". ŠRT je mojou srdcovou záležitosťou. Pracujem na nej 12 rokov od Hanisky pri Košiciach po výh. Červený Dvor. Momentálne je mojou základňou vrcholová výhybňa Slančík. Sme tu taká veľká rodina, poznáme sa skoro všetci - rušňovodiči, výpravcovia, výhybkári, traťováci. Všimol som si, že veľa členov Vlaky.net má veľké poznatky o histórii, fungovaní i vozidlách tejto, až na výnimky, výhradne "nákladnej" trati. Myslím, že tu je ideálny priestor sústrediť naše poznatky aj ostatným záujemcom. Ja sám môžem poskytnúť zopár údajov a to, čo momentálne neviem, vám môžem zistiť do niekoľkých dní. Bude mi potešením, keď sa stretneme u mňa v práci a rád vás zoznámim so skvelými ľuďmi, ktorí na ŠRT pracujú. Niektorí sú tiež členmi Vlaky.net.
Zaujímavé odkazy:
Širokorozchodné trate na Ukrajine
Ja sa za tebou chystám už pol roka Inak ŠRT navštevujeme dosť často s kamaratom, naposledy sme boli tuto sobotu, fotil som pri V. Myšli z toto štrkového kopca, zistil som, že je tam asi kilometrový úsek od výhybne Hornád po Myšlu kde sa dá perfektne fotiť Dúfam, že mi nezburajú ten štrkový kopec lebo dobre sa tam fotí. (potom tu dám fotky). Teraz bude nový foťak takže to už budu iné fotky
Inak máš dobrého kolegu ktorý vie pekne prekvapť z tou podtlakovkou keď točím video
A ohladne osobnej dopravy, ake vlaky a co za vozne tam premavaju?Vlaky akej kategorie?Iba Os?A ake druhy lokomotiv su tam?
Vdaka za info, velmi ma tato trat tiez zaujala a plati este vyhladovo ta ponuka "zoznamenia s pracoviskom a s tratou" od clena s nickom jožin?Vdaka
Vo všeobecnosti platí, že vlaky idú lepšie v noci. Cez deň sú časté výluky a práca traťovákov a trolejárov vo vlakových prestávkach. Odporúčam fotiť v Haniske. Aj keby nešli žiadne vlaky, tam nájdeš aspoň mašinky v depe a tiež uvidíš, ako preberá a odovzdáva súpravy U.S.Steel. Veľa šťastia.
Počty pomalých jázd sa dennodenne navyšujú, lepšie to nie je ani na normálnom rozchode. Je takmer nemožné dodržiavať GVD. Vlak sa nestihne ani rozbehnúť a už musí hamovať.
Čakáme na lepšie časy.
A na tejto trati nikdy osobna doprava neexistovala?
Nemate niekto daky material o historii tejto trate, pripadne aj o jej sucasnosti?