ZSSK Cargo - Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s.
Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s. - nákladný železničný dopravca.
http://www.zscargo.sk/
Podradené diskusné témy
Rasťo, Blooddog, vy ste už tých zamestnaní prešli toľko, že presne viete ako to chodí a ako zamestnanec pôjde vynadať zamestnávateľovi.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430232/
Ad.:362.003 súhlasím diskusné forum je o názoroch nie urážaní jednej osoby,a základom demokracie je počúvať jeden druhého zodpovedne a potom pridať názor-akýkoľvek-no nie však s urážkami na jednu osobu.I ja rád pridám názor na ZSSK CARGO,ale verím tomu,že nebudem nikoho urážať,že niekedy som pre niekoho nepohodlný,jeho názor,ale ak o niečom diskutujem,mal by som mať aspoň aký-taký prehľad o téme.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430219/
Nechcela som reagovať, ale myslím, že jeden slušný názor k danej debate, je predsa len potrebný.
Mrzí ma to, že dokážete jednotne hodnotiť zamestnávateľa a zamestnanca zároveň. Nedokážem pochopiť, ako môžte niekomu prikladať zodpovednosť za krízu, urážať ho slovne a zhadzovať zároveň. Osobne si myslím, že Tomáš robí svoju prácu najlepšie, ako len vie, so všetkými zodpovednosťami, ktoré sú súčasťou pracovnej náplne. Posudzovať, zhadzovať a nazývať " parazitom " je predsa len trochu dosť, nemyslíte?! Je to nechutné, zarážajúce a dokonca aj bolestivé. Takto nazvať človeka, bez toho aby ste ho poznali, prípadne aby Vaše argumenty boli oprávnené je skutočne neľudské a neetické zároveň. Do problematiky Carga sa nerozumiem, pretože nepracujem v danej spoločnosti, ale viem iste, že by ma taktiež urazil komentár nazvaný " parazit ". Človek je stále len človekom, dokáže sa mýliť, pochybiť, ale určite nenesie zodpovednosť za krízku, nefunkčnosť spoločnosti v ktorej pracuje. Tomáš, je človek, ktorý tu skutočne mnoho toho na tomto nete napísal, boli to aj mnohé cenné informácie, poznatky a vedomosti a mal záujem podeliť sa s nimi s nami, ako s nadšencami železníc, zaujímajúcih sa o danú problematiku, a to aj v iných fórach - ako v tomto " nezmyselonom." Mnohokrát tu mnohí z vás dostali vysvetlenie na odborné témy, práve od neho. Bol to čas, kt. tomu venoval a záujem, aby Vám dokázal možno niečo zo svojich skúsenosti predstaviť. Isteže , ako začínajúci rušňovodič ich zbiera postupne a záleží mu na tom, aby každá z nich bola uplatnená aj priamo v prevádzke. Podelil sa, odpovedal aj na mnohé Vaše otázky, z chuťou. Myslím si, že je to skutočne voči nemu, neférové. Snažme sa prosím nevytvárať na tomto webe zlú atmosféru, kt. smeruje k hádkam, urážkam, negatívam a zároveň k nepriateľstvám. Sme tu, pretože nás spája jedno a tým je železnica. Verím, že môj príspevok príjmete s pochopením, snáď sa vám niečo aj napovie. Zažila som tu toho skutočne mnoho, ale ako pozerám, stále je to o snahe posudzovať, hodnotiť a vytvárať zlú atmosféru. Zamyslime sa spoločne nad tým, prosím. Každý z nás má tu možnosť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430212/
Rasťo, čiže správny zamestnanec je ten, ktorý na firmu v ktorej pracuje "kydá" kde sa dá a min. nenávidí jej vedenie? A ten, ktorý ju obhajuje je vlastne čudák a podivín. Hmm, zvláštna logika...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430200/
Tak ja, ako tu prítomné, zjavne najväčšie hovädo a kretén, a nepriateľ železníc a neviem ešte ako inak ma to viacerí v duchu, či verejne oslovujete, sa idem ozvať .
Čo sa týka poplatku za DC - áno, je vysoký, lenže pri štruktúre výdavkov Carga je tou menej podstatnou vecou.
Vyraďovanie vozidiel, prepúšťanie personálu. Pri kritizovaní mojej osoby často vytrhávate fakty z kontextu a moje slová prekrúcate.
- Nadbytoční zamestnanci po optimalizácii - toto riešiť ako u DB - vytvoriť štátny podnik, ktorý prevezme nepotrebné pracovné sily a jeho úlohou bude len zamestnanosť. Ľudia síce nebudú musieť robiť vôbec, budú však dostávať max. 60 % zo svojho bývalého platu a bude na nich, či tu zostanú alebo si nájdu inú prácu, prípadne odídu do dôchodku. V prípade nárastu výkonov bude dopravca povinný prioritne prevziať pracovné sily z tejto firmy.
- Šrotovanie vozidiel - po optimalizácii dôjde k výraznému zníženie potreby HDV. Avšak vzhľadom k svojmu veku sa bude jednať o takmer 40 a viac ročné stroje, ktoré majú svoj najlepší stav dávna za zenitom a pre prípadný nárastu preprav budú už aj tak nepoužiteľné. Preto bude potrebné, a obzvlásť v prípade nárastu výkonov začať nakupovať nové a výkonné vozidlá.
JosefH, prečo by som ja mal chodiť do Carga a ukazovať im ako to majú robiť. Malo by byť v záujme tej firmy aby si know-how získala. Tým že tá firma nič nerobí sa len potvrdzuje tvrdenie, že vedeniu spoločnosti a vláde tohto štátu je prosperita tejto firmy a jej ekonomická situácia ukradnutá.
362.001, to si na tom až tak zle, že tu musíš obhajovať svojho zamestnávateľa, aj keď sám s jeho postupmi možno nesúhlasíš? Vždy som nenávidel lojalitu k nejakej inštitúcii, pretože tá často človeku až zatemňuje zdravý rozum.
Čo sa týka nových myšlienok mladých ľudí, ktoré vždy vedú katastrofe dodám len toľko, že bez pokroku by sme dnes zostali v prvotnopospolnej spoločnosti, nehovoriac o tom, že ti si tiež mladý človek, čím si vlastne sám sebe odporuješ.
Prirovnanie optimalizácie prevádzky, ktorá sa úspešne uskutočnila napr. v Rakúsku alebo Česku a jedná sa de facto o skopírovanie výhodného systému do slovenských podmienok, so snahou zaviezť komunizmus pre 80 rokmi je úplne mimo, a síce to vravím nerád je to silná demagógia.
To ako sa tu o mne a viacerých prítomných vyjadruješ značí buď o tom, že vôbec nechápeš, čo vravíme, alebo si úbohým spôsobom potrebuješ riešiť svoje komplexy.
Čo sa týka poplatku za DC - áno, je vysoký, lenže pri štruktúre výdavkov Carga je tou menej podstatnou vecou.
Vyraďovanie vozidiel, prepúšťanie personálu. Pri kritizovaní mojej osoby často vytrhávate fakty z kontextu a moje slová prekrúcate.
- Nadbytoční zamestnanci po optimalizácii - toto riešiť ako u DB - vytvoriť štátny podnik, ktorý prevezme nepotrebné pracovné sily a jeho úlohou bude len zamestnanosť. Ľudia síce nebudú musieť robiť vôbec, budú však dostávať max. 60 % zo svojho bývalého platu a bude na nich, či tu zostanú alebo si nájdu inú prácu, prípadne odídu do dôchodku. V prípade nárastu výkonov bude dopravca povinný prioritne prevziať pracovné sily z tejto firmy.
- Šrotovanie vozidiel - po optimalizácii dôjde k výraznému zníženie potreby HDV. Avšak vzhľadom k svojmu veku sa bude jednať o takmer 40 a viac ročné stroje, ktoré majú svoj najlepší stav dávna za zenitom a pre prípadný nárastu preprav budú už aj tak nepoužiteľné. Preto bude potrebné, a obzvlásť v prípade nárastu výkonov začať nakupovať nové a výkonné vozidlá.
JosefH, prečo by som ja mal chodiť do Carga a ukazovať im ako to majú robiť. Malo by byť v záujme tej firmy aby si know-how získala. Tým že tá firma nič nerobí sa len potvrdzuje tvrdenie, že vedeniu spoločnosti a vláde tohto štátu je prosperita tejto firmy a jej ekonomická situácia ukradnutá.
362.001, to si na tom až tak zle, že tu musíš obhajovať svojho zamestnávateľa, aj keď sám s jeho postupmi možno nesúhlasíš? Vždy som nenávidel lojalitu k nejakej inštitúcii, pretože tá často človeku až zatemňuje zdravý rozum.
Čo sa týka nových myšlienok mladých ľudí, ktoré vždy vedú katastrofe dodám len toľko, že bez pokroku by sme dnes zostali v prvotnopospolnej spoločnosti, nehovoriac o tom, že ti si tiež mladý človek, čím si vlastne sám sebe odporuješ.
Prirovnanie optimalizácie prevádzky, ktorá sa úspešne uskutočnila napr. v Rakúsku alebo Česku a jedná sa de facto o skopírovanie výhodného systému do slovenských podmienok, so snahou zaviezť komunizmus pre 80 rokmi je úplne mimo, a síce to vravím nerád je to silná demagógia.
To ako sa tu o mne a viacerých prítomných vyjadruješ značí buď o tom, že vôbec nechápeš, čo vravíme, alebo si úbohým spôsobom potrebuješ riešiť svoje komplexy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430188/
No chlapci je to dobré,trchu ste sa rospálili,ale v norme.No keby bolo všetkých do všetkého nič nemuseli by byť ani tieto,ani iné stránky.Dedo mi hovoril vypočuj si všetkých a urob si svoj názor a nemusíš s nikým súhlasiť ani ho obvyňovať za jeho názor,ale poopraviť mu ho môžeš svojím vysvetlením.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430186/
362.001 sa ti divim... nehovoril som ti o dvoch co raz isli so mnou na 381/0? oni tiez hovorili pekne veci o tom ako by sa co dalo lepsie a efektivnejsie... hej dalo sa, skoncili uni a dostali miesta... a dalo sa, krasne zapadli do lajny a este aby mali lepsi kadrovy posudok tyzden pred volbami prestupili k roooobertkovi...............
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430177/
362.002 zavolal ti kamarát aby si sa ho zastal?
jasné, urážam sa za to, že som metal mne vadí len to, že 362.001 takmer všetky moje príspevky, v ktorých sa diskutuje najmä o Cargu hneď okomentuje tým, že som len študent...
362.001A potom je tu aj nejaká dozorná rada a organizačná štruktúra vedenia firmy. Nechaj to už len pekne na nich, čo s nami bude
lenže väčšinu z nich to nezaujíma a u Carga nie sú kvôli tomu, aby sa mu ako dopravcovi darilo.
Mne je ukradnuté, či si dostal trojku z matiky podvodom, či ste ušli 5 minút skôr z triednickej hodiny opávnene, mňa ako daňovníka akurát môže zaujímať výsledok - úroveň školstva a tá je mizerná.
lenže ja si to narozdiel od teba priznám, že úroveň nášho školstva je otrasná. I keď pravdupovediac ani jeden prípad z toho čo si napísal nie som...
rozoberáte tu interné záležitosti firmy!!! vysvetli mi teda prosím ťa ako inak sa dá rozoberať neefektívnosť Carga ak sa nemajú rozoberať interné záležitosti firmy? Či máme len napísať išiel tam nákladný vlak s 5 vozňami tak je to neefektívne?
jasné, urážam sa za to, že som metal mne vadí len to, že 362.001 takmer všetky moje príspevky, v ktorých sa diskutuje najmä o Cargu hneď okomentuje tým, že som len študent...
362.001A potom je tu aj nejaká dozorná rada a organizačná štruktúra vedenia firmy. Nechaj to už len pekne na nich, čo s nami bude
lenže väčšinu z nich to nezaujíma a u Carga nie sú kvôli tomu, aby sa mu ako dopravcovi darilo.
Mne je ukradnuté, či si dostal trojku z matiky podvodom, či ste ušli 5 minút skôr z triednickej hodiny opávnene, mňa ako daňovníka akurát môže zaujímať výsledok - úroveň školstva a tá je mizerná.
lenže ja si to narozdiel od teba priznám, že úroveň nášho školstva je otrasná. I keď pravdupovediac ani jeden prípad z toho čo si napísal nie som...
rozoberáte tu interné záležitosti firmy!!! vysvetli mi teda prosím ťa ako inak sa dá rozoberať neefektívnosť Carga ak sa nemajú rozoberať interné záležitosti firmy? Či máme len napísať išiel tam nákladný vlak s 5 vozňami tak je to neefektívne?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430157/
362.001 -
V každom prípade, keď sa to berie takto, tak teba je figu po tom, čo tu mi rozoberáme, keďže sa nerozprávame o tebe. Veď ty máš predsa práce vyše hlavy. Možno sa dostaneš aj na vývesku - zamestnanec mesiaca. My sa tu rozprávame o tých, ktorý 3/4 smeny nič nerobia, a otom že v cargu je zlá organizácia práce a prezamestnanosť. Ani pán premiér sa netajil tým že tie miesta proste musia byť držané.A vzhľadom na to že to je DISKUSNÉ fórum, tak neviem prečo by si mal TY rozhodovať o veciach verejných, čo sa môže a čo nie. A je zaujímavé že povieš že si na túto tému skončil a 8 minút na to je tu nový príspevok. Vzhľadom na to že ako tak sledujem, tak ty sa do toho nerozumieš ani o trošku viac, tak nás prosím nechaj rozoberať problém, ak nám nechceš povedať niečo čo by problém objasnilo - teda okrem toho že máš veľa práce.
V každom prípade, keď sa to berie takto, tak teba je figu po tom, čo tu mi rozoberáme, keďže sa nerozprávame o tebe. Veď ty máš predsa práce vyše hlavy. Možno sa dostaneš aj na vývesku - zamestnanec mesiaca. My sa tu rozprávame o tých, ktorý 3/4 smeny nič nerobia, a otom že v cargu je zlá organizácia práce a prezamestnanosť. Ani pán premiér sa netajil tým že tie miesta proste musia byť držané.A vzhľadom na to že to je DISKUSNÉ fórum, tak neviem prečo by si mal TY rozhodovať o veciach verejných, čo sa môže a čo nie. A je zaujímavé že povieš že si na túto tému skončil a 8 minút na to je tu nový príspevok. Vzhľadom na to že ako tak sledujem, tak ty sa do toho nerozumieš ani o trošku viac, tak nás prosím nechaj rozoberať problém, ak nám nechceš povedať niečo čo by problém objasnilo - teda okrem toho že máš veľa práce.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430110/
metal779: Ak sa aj na toto oslovenie neurazíš; Opakujem ešte raz, rozoberáte tu interné záležitosti firmy!!! Vás všetkých do jedného je figu po tom, kde prečo a kedy strojmajster pošle rušeň, kde a koľko rušňovodič stojí alebo jazdí. Je to vecou náplne jeho práce, zodpovednosti, navyše podtrhnuté podmienkami kolektívnej zmluvy, ďalej nadriadení a príslušné orgány dbajú, či sa toto dodržiava, nie nejaký chlapec na lavičke leopoldovskej stanice. A potom je tu aj nejaká dozorná rada a organizačná štruktúra vedenia firmy. Nechaj to už len pekne na nich, čo s nami bude.
Vás tak akurát môže zaujímať finálny hospodársky výsledok, aj to len kým je firma v štátnych rukách.
Jediná vaša páka je, ak sa vám dačo nepáči, zvolte si takú vládu, ktorá naloží s firmou podľa vaších predstáv a zas bude všetko ostatné interné pomimo vás.
Opakujem, nemontujte sa do veci, do ktorých vás nič. Ja mám jediný právo, ba dokonca povinnosť prejaviť lojalitu k firme všade tam, kde sa o nej nepravdivo alebo hanlivo hovorí a píše. A to aj od začiatku robím. Zároveň ale nemám právo ani povinnosť s civilistami - laikmi diskutovať o interných záležitostiach.
Fakt som už na tému Cargo skončil a nemienim sa ďalej s vami o tom baviť!
Vás tak akurát môže zaujímať finálny hospodársky výsledok, aj to len kým je firma v štátnych rukách.
Jediná vaša páka je, ak sa vám dačo nepáči, zvolte si takú vládu, ktorá naloží s firmou podľa vaších predstáv a zas bude všetko ostatné interné pomimo vás.
Opakujem, nemontujte sa do veci, do ktorých vás nič. Ja mám jediný právo, ba dokonca povinnosť prejaviť lojalitu k firme všade tam, kde sa o nej nepravdivo alebo hanlivo hovorí a píše. A to aj od začiatku robím. Zároveň ale nemám právo ani povinnosť s civilistami - laikmi diskutovať o interných záležitostiach.
Fakt som už na tému Cargo skončil a nemienim sa ďalej s vami o tom baviť!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430085/
Možno by Ti lahodilo, keby som na internetovú stránku alebo do diskusie Tvojej firmy napísal, že si tam len obyčajný parazit.
1. už tam z rôznych dôvodov nerobím, sedím doma na zadku a čakám kedy sa mi ozvú z druhej firmy
2. a kde môj zlatý som sa navážal do Teba že keď stojíš v Žiline 3 hodiny a čakáš na výkon tak dostávaš plat za sedenie a čakanie??
A splinter, mrzí ma, že to, čo bolo napísané na mňa vo vzťahu s mojím chlebodarcom, považuješ za žabomyšiu vojnu.
POznám osobne aj Teba, aj metala aj Igiho. Ste inteligentní ľudia, ktorí hádam chápu že so vzduchovkou sa nedá ísť proti tanku. Keď sa tu budete hádať tak nič sa nevyrieši...myslím že hádok na tomto fóre bolo akurát tak dosť
1. už tam z rôznych dôvodov nerobím, sedím doma na zadku a čakám kedy sa mi ozvú z druhej firmy
2. a kde môj zlatý som sa navážal do Teba že keď stojíš v Žiline 3 hodiny a čakáš na výkon tak dostávaš plat za sedenie a čakanie??
A splinter, mrzí ma, že to, čo bolo napísané na mňa vo vzťahu s mojím chlebodarcom, považuješ za žabomyšiu vojnu.
POznám osobne aj Teba, aj metala aj Igiho. Ste inteligentní ľudia, ktorí hádam chápu že so vzduchovkou sa nedá ísť proti tanku. Keď sa tu budete hádať tak nič sa nevyrieši...myslím že hádok na tomto fóre bolo akurát tak dosť
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430080/
kto to má čítat, je tu x-strán vašich hádok a vzájomného osočovania..............
XxX mas pravdu v tom ze myto by mali platit aj autobusi,ale tie ktore su prevádzkovaná vo verejnom záujme by mali byt oslobodene, tak isto aj ZSSK pretoze je to len prelievanie penazi v statnom rozpocte (zjednodusene)
XxX mas pravdu v tom ze myto by mali platit aj autobusi,ale tie ktore su prevádzkovaná vo verejnom záujme by mali byt oslobodene, tak isto aj ZSSK pretoze je to len prelievanie penazi v statnom rozpocte (zjednodusene)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430074/
SEXcompany: To isté, čo si napísal sa hodí presne na Teba; Ukludni sa ! Co vkuse nadavas na Tomasa ? poznas ho ? nechapem oco ti ide! si ta zavolal kamarat aby si ho zastal ???
Ale k veci, metal, nehnevaj sa Ty sa urážaš už aj na to že si metal. Keď sa chceš hádať, stačí povedať, ale to už bude potom k Tebe iný prístup.
Ale k veci, metal, nehnevaj sa Ty sa urážaš už aj na to že si metal. Keď sa chceš hádať, stačí povedať, ale to už bude potom k Tebe iný prístup.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430073/
Fakt je, že Cargo a vnútropodnikové interné záležitosti sa netýkajú ani metala ani Igiho ale jedine mňa...[/]
Od vnútropodnikových záležitostí závisí efektívna prevádzka a tá je spojená s ekonomikou a keďže ide o štátnu firmu tak by nás to malo zaujímať a týka sa nás to Aj keď som študent, na ktorého štúdium sa všetci pracujúci skladáte nie som spokojný s tým ako naše Cargo funguje
Od vnútropodnikových záležitostí závisí efektívna prevádzka a tá je spojená s ekonomikou a keďže ide o štátnu firmu tak by nás to malo zaujímať a týka sa nás to Aj keď som študent, na ktorého štúdium sa všetci pracujúci skladáte nie som spokojný s tým ako naše Cargo funguje
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430072/
A splinter, mrzí ma, že to, čo bolo napísané na mňa vo vzťahu s mojím chlebodarcom, považuješ za žabomyšiu vojnu. Fakt je, že Cargo a vnútropodnikové interné záležitosti sa netýkajú ani metala ani Igiho ale jedine mňa... Možno by Ti lahodilo, keby som na internetovú stránku alebo do diskusie Tvojej firmy napísal, že si tam len obyčajný parazit.
Však sranda, nie?
Však sranda, nie?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/430068/