ZSSK Cargo - Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s.
Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s. - nákladný železničný dopravca.
http://www.zscargo.sk/
Podradené diskusné témy
Však v skutočnosti sa zatiaľ žiadna reálna blokáda ciest nekonala
Brano, si si istý?
Už neviem čo to bol za deň, keď Fiko pustil do gatí a kapituloval, cca medzi 16 - 19 hodinou, zablokovaných všetkých 6 kazdných pruhov na vjazde od Svitu do Popradu. Z vlastným autom som sa musel otočiť a ísť "cez pole"... Linky na správy z tlače sa mi hľadať nechce. Ale vlastne máš pravdu, obísť sa to dalo - po diaľnici...
Brano, si si istý?
Už neviem čo to bol za deň, keď Fiko pustil do gatí a kapituloval, cca medzi 16 - 19 hodinou, zablokovaných všetkých 6 kazdných pruhov na vjazde od Svitu do Popradu. Z vlastným autom som sa musel otočiť a ísť "cez pole"... Linky na správy z tlače sa mi hľadať nechce. Ale vlastne máš pravdu, obísť sa to dalo - po diaľnici...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429949/
362.001: Vidieť že nočné vysedávanie za PC ti zjavne nerobí dobre. Tak radšej rýchlo do postele, lebo najbližšie psychotesty pre teba nemusia dopadnúť najlepšie. Namotávaš sa ty, ale zjavne ti to ešte nedošlo. Tebe menovaných ľudí pre zmenu ďalší neberú vážne, aj vďaka tebe. Nabudúce ti odporúčam poriadne čítať čo píšem, lebo v opačnom prípade sa len potvrdzuje, že zamotávaš a vymýšľaš si ty!
Ale tieto problémy našťastie nie sú problémami CARGA, ktoré sa tu riešia.
Ale tieto problémy našťastie nie sú problémami CARGA, ktoré sa tu riešia.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429946/
Chcel som pôvodne dnes rozvinúť predsa len ušľachtilejšiu debatu o Cargu, doplniť ju o novo získané postrehy, ale zistil som, že to vôbec nemá zmysel. Rozumnejší odo mňa ma na to upozornili už dávno, teraz to vidím už konečne aj ja sám.
Za tých pár strán sa tu veľa toho poprekrúcalo, odviedla debata úplne inde... Nemá už zmysel v nej pokračovať ďalej.
POZOR!!! Veta vhodná pre metala779..:
Viem, že môj predošlý príspevok v mnohých vyvodil vnútorné erupcie, ale na druhej strane som presvedčený, že naň nezareaguje nikto;
veď kto z oponentov by diskutoval ďalej alebo čo i len reagoval na nejakého fantasmagorického dislektika z krachujúceho Carga (teda mňa), znížil by sa na jeho úroveň.
Koniec pro-metalovej vety
A to z vás predpokladam nechce riskovať nik.
Na záver snáď toľko:
Vyvolali ste vo mne pocit zodpovednsti a spoluviny za krachujúce Cargo, ktorého smerovanie a hospodárenie nedokážem ako radový zamestnanec ovplyvniť, ale som jeho súčasťou.
Verím, že všetci vy rovnako pociťujete vinu a spoluzodpovednosť za deficit štátneho rozpočtu, zadlženosť a hospodársku recesiu Slovenskej republiky, ktorej politické smerovanie a hospodárenie tiež nemôžte priamo ovplyvniť, ale ste jej súčasťou, jej občanmi.
Takže kým sa odtiaľ neodsťahujete, resp. kým nás Cargo nevykopne, sme dovtedy všetci na jednej lodi.
A všetci, čo tu sme, produkujeme stratu!
Za tých pár strán sa tu veľa toho poprekrúcalo, odviedla debata úplne inde... Nemá už zmysel v nej pokračovať ďalej.
POZOR!!! Veta vhodná pre metala779..:
Viem, že môj predošlý príspevok v mnohých vyvodil vnútorné erupcie, ale na druhej strane som presvedčený, že naň nezareaguje nikto;
veď kto z oponentov by diskutoval ďalej alebo čo i len reagoval na nejakého fantasmagorického dislektika z krachujúceho Carga (teda mňa), znížil by sa na jeho úroveň.
Koniec pro-metalovej vety
A to z vás predpokladam nechce riskovať nik.
Na záver snáď toľko:
Vyvolali ste vo mne pocit zodpovednsti a spoluviny za krachujúce Cargo, ktorého smerovanie a hospodárenie nedokážem ako radový zamestnanec ovplyvniť, ale som jeho súčasťou.
Verím, že všetci vy rovnako pociťujete vinu a spoluzodpovednosť za deficit štátneho rozpočtu, zadlženosť a hospodársku recesiu Slovenskej republiky, ktorej politické smerovanie a hospodárenie tiež nemôžte priamo ovplyvniť, ale ste jej súčasťou, jej občanmi.
Takže kým sa odtiaľ neodsťahujete, resp. kým nás Cargo nevykopne, sme dovtedy všetci na jednej lodi.
A všetci, čo tu sme, produkujeme stratu!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429944/
ufo:
Chlapci obhajujúci Cargo, až sa raz niektorá budúca vláda rozhodne, že nepodrží Cargo, potom čo??
362.001:
Za seba. Ja sa nebojím. Nebudú o mňa stať? Prepustia ma, pôjdem inde. Nemyslím, že som pre firmu nenahraditeľný a jediný...
ufo:
Ja som písal, že sa máš báť? Pochopil si vôbec, čo som napísal?
No fíha, toto je už na diagnózu...
Beriem, že si mal zrejme ťažký deň. Doma Ti inakšie rozumejú?
Inak nepochopil. A nie preto, že ja som ťažký pracovný deň v Cargu znova mal, ale neva...
Igi:
Nepíš to, čo som nikdy nepovedal.
A ďalší.. Ak by som mal odteraz písať iba vety, ktoré si Ty už povedal, asi by som radšej nenapísal nič.
Viem, že fantázie máš na rozdávanie, len to s ňou nepreháňaj.
Heeej? Zaujímavé... Nie som si vedomý, žeby som pred Tebou niekedy fantazíroval a to mám o svojom duševnom zdraví papier. Alebo máš pokazenú jasnovideckú guľu alebo podľa seba súdiš mňa. Ale určite skôr to druhé, pretože sám ani len nevieš, ako si sa mi svojím neskonalým dôvtipom a čítaním medzi riadkami toho, čo tam nie je, namotal pred pár mesiacmi Ty. Nechtiac sa urobil na Tebe vtedy malý podvod a vyfarbilo sa, čo v Tebe je.
A...
...súvisí to presne s tou fantáziou. Tiež je to na diagnózu, dôkaz je na serveri tejto stránky.
Odpusť, ale odvtedy Ťa okrem mňa ešte asi traja ľudia, ktorých poznáš, prestali brať vážne.
Čo už, som out, nemám na hlave oranžový majáčik.
Aspoň zo slušnosti Ti odpoviem na otázku, na krízových 70% alebo 4dňový týždeň idú predovšetkým administratívni pracovníci a zamastnanci vybraných staníc a stredísk.
Väčšiny turnusových pracovníkov z prevádzky sa to nedotkne.
Ale asi Ti píšem zbytočne, lebo toto sú podľa Teba zjavne iba výplody mojej fantázie a Ty to aj beztak vieš najlepšie, ako budeme robiť.
tom001: Debata od Leopoldovského nákladného vlaku prešla na nepotrebnosť rušňovodičov (konkrétne mňa) a teraz sa už veselo točí o celom Cargu.. má v nej pokračovať ďalej vôbec zmysel? Ja som o tomto debatovať nechcel.
metal779:
s tebou sa to nedá...nedokážem prečítať ani celý tvoj príspevok.
Gratulujem.
Viem, že si ešte decko, a mnohé Ti je odpustené, len potom pre budúcnosť trošku výchovy a základnej konverzačnej etiky by to chcelo.
Nik Ťa nenútil prečítať to, čo bolo adresované Tebe, ale zároveň si sa svojím rozhodnutím ubral o všetko morálne právo reagovať na to, čo si nedokázal prečítať.
Povedz rovno, že sa Ti žalúdok obracia, keď vidíš čo i len môj nick, skôr to príjmem ako takéto nevydarené diplomatické klišé.
ty sa tiež tomu čo ako funguje tu a nie na severe rozumieš uuuurčite.
Áno, tomu, čo funguje v celej firme rovnako, rozumiem určite, a nie len ja, ale zdá sa, že všetci okrem Teba.
Okrem mňa ešte peršing a JCM Ti veľmi jasne ozrejmili, čo všetko trebárs len taký strojmajster musí riešiť a aké mohol mať dôvody, potom mateso Ti povedal, že ak to uhlie stojí v Leopoldove, tak nie z viny Carga, ale vtedy, keď ho neberie Maďar!
Toto iba Mongol nedokáže stále pochopiť
Chlapci obhajujúci Cargo, až sa raz niektorá budúca vláda rozhodne, že nepodrží Cargo, potom čo??
362.001:
Za seba. Ja sa nebojím. Nebudú o mňa stať? Prepustia ma, pôjdem inde. Nemyslím, že som pre firmu nenahraditeľný a jediný...
ufo:
Ja som písal, že sa máš báť? Pochopil si vôbec, čo som napísal?
No fíha, toto je už na diagnózu...
Beriem, že si mal zrejme ťažký deň. Doma Ti inakšie rozumejú?
Inak nepochopil. A nie preto, že ja som ťažký pracovný deň v Cargu znova mal, ale neva...
Igi:
Nepíš to, čo som nikdy nepovedal.
A ďalší.. Ak by som mal odteraz písať iba vety, ktoré si Ty už povedal, asi by som radšej nenapísal nič.
Viem, že fantázie máš na rozdávanie, len to s ňou nepreháňaj.
Heeej? Zaujímavé... Nie som si vedomý, žeby som pred Tebou niekedy fantazíroval a to mám o svojom duševnom zdraví papier. Alebo máš pokazenú jasnovideckú guľu alebo podľa seba súdiš mňa. Ale určite skôr to druhé, pretože sám ani len nevieš, ako si sa mi svojím neskonalým dôvtipom a čítaním medzi riadkami toho, čo tam nie je, namotal pred pár mesiacmi Ty. Nechtiac sa urobil na Tebe vtedy malý podvod a vyfarbilo sa, čo v Tebe je.
A...
...súvisí to presne s tou fantáziou. Tiež je to na diagnózu, dôkaz je na serveri tejto stránky.
Odpusť, ale odvtedy Ťa okrem mňa ešte asi traja ľudia, ktorých poznáš, prestali brať vážne.
Čo už, som out, nemám na hlave oranžový majáčik.
Aspoň zo slušnosti Ti odpoviem na otázku, na krízových 70% alebo 4dňový týždeň idú predovšetkým administratívni pracovníci a zamastnanci vybraných staníc a stredísk.
Väčšiny turnusových pracovníkov z prevádzky sa to nedotkne.
Ale asi Ti píšem zbytočne, lebo toto sú podľa Teba zjavne iba výplody mojej fantázie a Ty to aj beztak vieš najlepšie, ako budeme robiť.
tom001: Debata od Leopoldovského nákladného vlaku prešla na nepotrebnosť rušňovodičov (konkrétne mňa) a teraz sa už veselo točí o celom Cargu.. má v nej pokračovať ďalej vôbec zmysel? Ja som o tomto debatovať nechcel.
metal779:
s tebou sa to nedá...nedokážem prečítať ani celý tvoj príspevok.
Gratulujem.
Viem, že si ešte decko, a mnohé Ti je odpustené, len potom pre budúcnosť trošku výchovy a základnej konverzačnej etiky by to chcelo.
Nik Ťa nenútil prečítať to, čo bolo adresované Tebe, ale zároveň si sa svojím rozhodnutím ubral o všetko morálne právo reagovať na to, čo si nedokázal prečítať.
Povedz rovno, že sa Ti žalúdok obracia, keď vidíš čo i len môj nick, skôr to príjmem ako takéto nevydarené diplomatické klišé.
ty sa tiež tomu čo ako funguje tu a nie na severe rozumieš uuuurčite.
Áno, tomu, čo funguje v celej firme rovnako, rozumiem určite, a nie len ja, ale zdá sa, že všetci okrem Teba.
Okrem mňa ešte peršing a JCM Ti veľmi jasne ozrejmili, čo všetko trebárs len taký strojmajster musí riešiť a aké mohol mať dôvody, potom mateso Ti povedal, že ak to uhlie stojí v Leopoldove, tak nie z viny Carga, ale vtedy, keď ho neberie Maďar!
Toto iba Mongol nedokáže stále pochopiť
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429943/
A nezdá sa vám, že doterajšie protesty autodopravcov nafukujete do neskutočných rozmerov? Však v skutočnosti sa zatiaľ žiadna reálna blokáda ciest nekonala, Rožňavskú ulicu v BA (ktorá sa dala bez problémov obísť s minimálnym zdržaním) nezablokovali na niekoľko dní kamionisti, ale fakticky naša bombová polícia a na ostatných miestach došlo maximálne ku krátkodobým nepatrným spomaleniam dopravy...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429942/
by si sa čudoval ako sa daju robiť skratky cestami 2 a 3 triedy....hlavne "drevári" opakujem ešte raz....ja nemam nič proti spoplatneniu....ale bolo to šite festovne horucou ihlou.... a preto vravím že by to fakt mali stopnuť dovtedy kým to fakt bude ako má....nie len kasírovať....nemôžem sa zbaviť dojmu že štát si z mýta robí dojnu kravu a chce vyžmykať všetko čo sa z toho dá....a ak chceme niečo presunuť na koľaje tak to riešme tým že železnice spravíme atraktívnejšími a nie tým že konkurenciu budeme "likvidovať".....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429927/
Joži, kamión na cesty 2. a 3. triedy by nemal vojsť okrem prípadu keď sa inak nedá alebo tak vykladá/nakladá. Tieto cesty patria samosprávnym krajom, je to ich majetok, nech si to riešia.Legislatíva im zatiaľ nedovoľuje ich spoplatniť
Štát kamionistom (a nielen im) pomohol tak, že znížil spotrebnú daň o 9 centov (2,70Sk) na liter čo nie je malý peniaz zvlášť pri spotrebe kamióna okolo 30l/100km. Potom kamionista ušetrí aj 9Sk na kilometri ak dobre počítam
pozri sa, železnica je dotovaná všade v Európe, rovnako ako cestná doprava musí platiť mýto. Dať 7mld Cargu je nehoráznosť to súhlasím, rovnaká nehoráznosť je keď sa slovenskí občania skladajú na škody po tranzitnej doprave, ktorá ak si dobre naplánovala trasu cez SR tak tadeto prešla zadarmo
Štát kamionistom (a nielen im) pomohol tak, že znížil spotrebnú daň o 9 centov (2,70Sk) na liter čo nie je malý peniaz zvlášť pri spotrebe kamióna okolo 30l/100km. Potom kamionista ušetrí aj 9Sk na kilometri ak dobre počítam
pozri sa, železnica je dotovaná všade v Európe, rovnako ako cestná doprava musí platiť mýto. Dať 7mld Cargu je nehoráznosť to súhlasím, rovnaká nehoráznosť je keď sa slovenskí občania skladajú na škody po tranzitnej doprave, ktorá ak si dobre naplánovala trasu cez SR tak tadeto prešla zadarmo
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429922/
znovu opakujem.....som za aby bolo mýto.....ale primerane našmu štátu,našmu HDP a naším možnostiam.....prečo máme ceny za mýto oproti ČR zhruba v prieme o 55 % drahšie ??? to sme na tom až tak dobre ? a ak platiť...tak všetci...prečo len jedni a nie druhý ? ved aj osobná žel doprava je v záujme štátu tak prečo by mala platiť za DC ??? proste na každého rovnaký meter....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429919/
zamčan.....ty vravíš že spoplatnených je len 10%...ok...nechcel by si spoplatniť aj cesty 2 a 3 triedy ??? kde akurát prejde raz za den autobus a zopár aut do osady ???
a že nechcu platiť ? si ti ale dobrý demagog......kto to povedal ....pýtaj sa vodičov....tý vravia že platiť chcu ale primerané ceny !! a primeraný rozsah.....ved oni teraz chcu aby sa mýto "odložilo" na 5 mesicov kým sa nedoriešia problemy a zmetky okolo neho......
tak ak štát našiel miliardy pre Cargo ktoré nikdy neuvidí....prečo by nemohol pomocť aj kamionistom tým že to na chvilu preruší ??? prečo by mala byť železnica iná ? ved železnica nedostala teraz prvu podporu....a oni chcu teraz niečo prvý krát....prečo by sme mali mať dvojaký meter ?
a že nechcu platiť ? si ti ale dobrý demagog......kto to povedal ....pýtaj sa vodičov....tý vravia že platiť chcu ale primerané ceny !! a primeraný rozsah.....ved oni teraz chcu aby sa mýto "odložilo" na 5 mesicov kým sa nedoriešia problemy a zmetky okolo neho......
tak ak štát našiel miliardy pre Cargo ktoré nikdy neuvidí....prečo by nemohol pomocť aj kamionistom tým že to na chvilu preruší ??? prečo by mala byť železnica iná ? ved železnica nedostala teraz prvu podporu....a oni chcu teraz niečo prvý krát....prečo by sme mali mať dvojaký meter ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429916/
V Čechách za mýtny systém zaplatili 20mld Kč rakúskej firme Kapsch, pričom dĺžka spoplatnených ciest je polovičná voči našej (prakticky len diaľnice a súbežné cesty 1.triedy). Ich mýtny systém je mikrovlnný, na začiatku a na konci spoplatneného úseku musí byť mýtna brána, vo vozidlách je malý mikrovlnný vysielač za pár korún (v podstate oscilátor s baterkou s dodahom pár metrov, ktorý vie poskladať zo súčiastok aj stredoškolák). Ak by chceli spoplatniť 10% ich siete museli by prejsť na satelitný systém ako u nás. V Čechách mýto prerábalo, keď boli spoplatnené len vozidlá nad 12 ton, na hrane prerábania bude aj teraz keď mýtne pre kamióny zvýšili o 50% v čase špičky a zaviedli mýto od 3,5tony. U nás tvorí náklad na vybudovanie a prevádzka asi 40% vybraného mýta, v Rakúsku je to asi 30%
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429912/
350001 Už si niekde úplne mimo opakujem spoplatnenej je len 10 % cestnej siete v SR,rožky chlebík,mlieko sa vozí po spoplatnenej ceste aj po nespoplatnenej schválne čoho je viac ale nafta zlacnila každému...a o km a úsekoch je obohraná pesnička každý system v Europe okrem Švajčiarska (ale tam sú spopltanené všetky cesty)meria na úseky a autodopravca po novom nezaplatí nič navyše lebo úsek ktorý neprejde sa mu jednoducho nezapočíta ...takže ešte získa
to že chcú stále protestovať je o tom že keď sa vyriešili úseky,cesty 1 triedy vyšlo s pravdou von nie zlé mýto ale NEPLATIT to je ich motív od začiatku.Ano majú šancu na úspech lebo je pred volbami a zavádzať mýto v tomto čase bola chyba.Fico vždy keď zistí že by mu to mohlo ubrať hlasy ustupuje....veď pri systeme mýta malo ísť o to aby sa im zvýšili náklady...Ak by sa nespoplatňovali cesty 1 triedy bol by tento mýtny system skutočne predražený ak bol podla niektorých doteraz moc tak po nespoplatnení ciest 1 triedy už by to bolo mega drahé lebo sa počítalo že sa cesty budú postupne spoplatňovať (všetky projekt EU)
to že chcú stále protestovať je o tom že keď sa vyriešili úseky,cesty 1 triedy vyšlo s pravdou von nie zlé mýto ale NEPLATIT to je ich motív od začiatku.Ano majú šancu na úspech lebo je pred volbami a zavádzať mýto v tomto čase bola chyba.Fico vždy keď zistí že by mu to mohlo ubrať hlasy ustupuje....veď pri systeme mýta malo ísť o to aby sa im zvýšili náklady...Ak by sa nespoplatňovali cesty 1 triedy bol by tento mýtny system skutočne predražený ak bol podla niektorých doteraz moc tak po nespoplatnení ciest 1 triedy už by to bolo mega drahé lebo sa počítalo že sa cesty budú postupne spoplatňovať (všetky projekt EU)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429908/
áno to máš pravdu, nech sú cesty poriadne. Čo sa týka ciest prvej triedy je to rôzne, je to všelijaké od dobrých ciest ako napr. 61ka na Považí až po totálne rozbité cesty ako napr. č. 50 Prievidza - hranicu okresu (totálne rozbitá), ďalej po Žiar nad Hronom je cesta dobrá, časť bola minulý rok kompletne rekonštruovaná (bola samá koľaj od kamiónov) , v stúpaní na handlovský kopec sa cesta rozširuje kvôli pomalým kamiónom ktoré do kopca nevládzu...čiže záver, mýto aj na cesty prvej triedy ale časť peňazí treba investovať do opráv a novostavieb, napr. obchvatov a pod.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/429889/
Ak niekto najviac ničí cestnú infraštrukturu tak sú to kamionisti tak je logické že by si to mali viac aj zaplatiť aj keby som zobral argument zvyšovanie cien (čo už dnes je značne prehnané po znížení SD) tak rovnako je pravda že keďže kamionisti ničia cesty za ktoré neplatia a štát ich musí opravovať tiež si nato bude musieť zobrať od občanov zvýšením nejakej dane....
Sadzba dane nie je vôbec enormná opakujete frázy autodopravcov,je možno mierne vyššia ako v ČR ale o 47 centov ako tvrdil Mikimaus to nie je závisí to od emisnej triedy a priemer ako som pozeral je viac o 10-15 centov na km,ale porovnaní s Rakúskom by som povedal že mýto je lacnejšie ,iné porovnanie som nenašiel ako v Hosp.NOvinách.Na Slovensku sú znevýhodňované nové autá na úkor tých starších tu sa tiež mierne vychádzalo v ústrety slov.autodopravcom,....Nechcem tu vypisovať čo všetko je lacnejšie v ČR......ale sadzba mýta nie je vycucaná z prsta lebo zlý zlý štát chce vycucať chudákov ale vzorec výpočtu tiež pochádza z EU no a to čo vyšlo na cestách 1 triedy bolo politicky na Slovensku znížené o 30%.
čo sa štrajku týka ja som nenapísal že je nezákonný ,ten bude iba vtedy ak sa postavia do stredu križovatky a vtedy mala a má Policia zasiahnuť.Ak splnia UNAS ustanovenia zákona o štrajku toto nebudú môcť robiť,štrajkový výbor bude braný na zodpovednosť a štrajk bude považovaný za nezákonný.Je chybou že načasovanie Ficovho rozhodnutia o znížení SD bolo práve v čase keď degeši na východe a strede republiky obsadzovali križovatky,tak sa u nich vytvoril dojem že sa daň znížila preto že sa postavili do križovatky nie daň sa znížila lebo sa Fico naplašil zdražovania pred volbami a o tom že bude znížená sa u vedelo v nedelu večer,takže ich pirátsky útok na naše cesty bol prakticky zbytočný,ale teraz to u nich vytvára dojem že sú hrdinovia ,keď im tak pekne rozprávajú....
Takže v súčasnosti štrajk je už len politický proti mýtu,všetky skrivodlivosti sa v podstate vyriešili ostalo len PLATENIE a to je problem nič iné.....Autodopravcovia budú štrajkovať sami za seba NIE ZA OBČANOV SR...kto to dnes tvrdí umyselne zavádza.