ZSSK Cargo - Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s.
Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s. - nákladný železničný dopravca.
http://www.zscargo.sk/
Podradené diskusné témy
» 350001-4: máš pravdu u carga se objevila v létě roku 2010 , zmélil sem se . v Ostravě byly dvě 007 a 008 , byli na ně vybráni extra strojvedoucí a mašíny vozily takový vlaky , který zaručovaly , že se mašina vrátí dom i se svým strojvedoucím . Jezdily do Prahy s nočním poštovním rychlíkem , druhá měla přes den jeden pár nákladu do Břeclavy a v noci jeden pár nákladů do Brna přes Nezamyslice (50232 a 52031 , zpátky ), používala se norma zátěže jako pro esa
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729629/
ak by to TOM nevytiahol aj by som si uz nepamatal, ale vtedy sme bavili sa o EHRS činnosti pred štartom a jeho moznych poruchach a moznostiach zaloznej regulacie, poruchy vlak. kurenia stykace KM.......a tusim ten kto to tam vtedy doviezol aj pozhadzoval uplne vsetky ale vsetky istice.
ps: a nebolo to od štedrovečerneho stolu ale chvilu pred tým. a mimochodom bol to zmysluplnejšie využitelný čas ako klikaním na nejaké odkazy na jútúb od ž56, přílepy a fajkusa. ale to je môj subjektívny názor.
charly: máš na kozelníku niečo do zbierky....
ps: a nebolo to od štedrovečerneho stolu ale chvilu pred tým. a mimochodom bol to zmysluplnejšie využitelný čas ako klikaním na nejaké odkazy na jútúb od ž56, přílepy a fajkusa. ale to je môj subjektívny názor.
charly: máš na kozelníku niečo do zbierky....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729613/
Lokomotívy r.380 nasadzuje DKV Praha výhradne v osobnej doprave pre vozbu vlakov vyššej kvality.Na mojom videu ale uvidíte túto škodovácku lokomotívu v čele náklad.vlaku. Tak aspoň trochu k téme Cargo http://youtu.be/fr3cbsxSzEo?list=UUlbZiEAwHsz-gSpxv9BAA5g
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729610/
Tomáš... rakana123: Pravdu máš, je najvyšší čas, aby si pozvihol úroveň tejto čalamádovej diskusie. Najlepšie pridaním nejakého videa vlaku nákladnej dopravy od stavadla 6. Pozri si moje videjko v časti DF ( Zaujímavosti z prevádzky ) určite viac zaujme ako to tu donekonečna sa diskutuje kto,ako,kde išel s osobákom za Cargo vlakom,záverom kedysi ste písali ,táto stránka patrí žehličke,teraz môžem napísať táto stránka patrí Tomášovi,píš nadalej pribehy, som tvoj zanietený čitateľ.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729606/
charly: No tak možno ani nemá, už si nepamätám.. len vtedy jediný raz a v živote som viac na tom nebol. Ja tie rušene nepoznám ani po tom netúžim. Viem len, že som to nemohol natočiť, lebo bolo treba zapnúť mimo baterky ešte akýsi istič.
Tiež želám všetko dobre.
Tiež želám všetko dobre.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729604/
ad2 750 094 nikdy nemala preotáčkovú ochranu! - Vidíš to je presne to, ako kolega povedal v živote na tom rušni nebol a predsa išiel s malou dušičkou ale išiel a ľudia sa na štedrý deň dostali domov. A možno práve v tedy bol v niektorom z tých vlakov aj niekto z vás čo cestoval domov zo služby.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729602/
362. .. K ničomu to nevedie. Z jednoduchého dôvodu. ad1.Skaly som nikdy do nikoho nehádzal a ani nemienim hádzať. ad2 750 094 nikdy nemala preotáčkovú ochranu! Od srdca želám všetko najlepšie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729600/
A ešte pozor na jednu vec. Aby ste si nemysleli, že hovorím o výpravcoch vôbec nie. Hovorím o všetkých tupých a totálne neschopných babrákov čo nemajú čo robiť v doprave. A je jedno či je to výpravca, podarený dispečer ktorý je neschopný a neochotný, vlakvedúci, ktorý sa motá viac ako treba, lebo on má na saláme alebo kto koľvek iný, kto sabotuje snahu iných lebo ON, lebo ON lebo ON a všetci sa pos..e. Spomínam si keď raz bola v Žiline komplikovaná situácia a vlak bol pristavený tesne pred odchodom. A viete čo sa stalo? nabehli vozmajstri traja naraz. Behom chvíľky bol vlak pripravený a odišiel načas. A viete prečo? Lebo im nebolo treba vysvetľovať, že niečo treba. Neviem ako by ste sa prizerali, keby som bral na osi zmeškaný rýchlik a pomalým flegmatickým krokom by som sa motal po peróne, s kávou v jednej ruke, cigaretou druhej, všetkých na háku, lebo mne sa inak nedá a ja sa trhať nebudem. Veď by na mňa napľul niekto z každého okna a výpravcu by s tou píšťalkou mohlo aj poraziť. Ja nevravím aby sa niekto išiel roztrhať. Ale nebolo by zlé jednať trochu adekvátne k situácii. Môj kolega to v predchádzajúcom príspevku dokonale opísal.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729599/
Viete charly, keď som bol ešte v Cargu, prišiel k nám raz normovač z Košíc skracovať normy pre preberanie odstaveného vozidla a SBHDV. Dostal som to za úlohu robiť ja. Dôkladne, podotýkam dôkladne(!), avšak vonkoncom nie nad rámec povinností uvedených v predpisoch (V2,V15) som preberal HDV 131 a dôkladne som vykonal skúšku brzdy. Pohyboval som sa rýchlym krokom, všetky úkony som normovačovi komentoval a medzi žiadnymi som sa nezastavoval, v žiadnom prípade som nenaťahoval čas. Pôvodnu normu som prekročil o takmer 15 minút, trvalo mi to bez mála hodinu.
Ak ste presvedčený, že vy a vaši zverenci ste to vždy pri každom jednom prebratí mašinky (aj v časovej tiesni) robili rovnako DôKLADNE hoďte prvý kameňom. Ja dovtedy budem dávať prednosť radšej aj zľava.
A keď už máte tie skaly v rukách, ešte vám dám vietor na plachtu, nech môžte hádzať ďalej. Dva roky dozadu, 24. december, sviatočný čas, všade rozvoniava kapustnica... Na celom severnom Slovensku v noci pred Viliou silno prší, ráno sa prudko ochladzuje (možno ešte pamätáte). V zápätí vzniká neskutočne silná námraza na všetkom, čo len môže. Troleje nevynímajúc. Vlaky meškajú aj do 6 hodín, vozne nevykúrené, stovky cestujúcich ponáhľajúcich sa domov k štredrovečernému stolu ostávajú uväznení v nich. Okolo poludnia mi volá zúfalý strojmajster, či mu nenastúpim na prieťahy do Mikuláša. Takmer nik mu neberie mobily, nemá koho iného. Má tam byť 721. Nie je mi všetko jedno, ale nedbám, 721 z Carga ako-tak poznám.
Prídem na stanicu, a takmer mi oči slzy zalejú, keď tam miesto 721 vidím 750.094, v akej som v živote ani len na stanovišti nebol!!! Teraz mám pred sebou v zásade tieto možnosti..: 1) Urobiť poplach, nepracovať, nechať vlaky stáť do neurčita.. volať do Žiliny, nech príde autom nejaký inštruktor alebo čo.. lebo ja nemám 750 v karte poznania.. a samozrejme nechať si zaplatiť šichtu.
2) Porušiť nariadenie a pracovať.
Nemusím vás tu asi dvakrát presviedčať, že ja somár sprostý som sa prežehnal, vyliezol na to a volal vášmu kolegovi s nickom KAF-KA (určite pamätá a dosvedčil by), ktorý má od štedrovečerného stola cez mobil naviguje, kde aký istič treba zapnúť, kde to má preotáčkovú ochranu a ďalšie nuansy týchto rušňov. Šichtu som s malou dušičkou ale neskutočne dobrým pocitom odrobil, ľudia skôr-neskôr predsa len docestovali, kam potrebovali.
Úprimne, jedno ma mrzí, že v tých uviaznutých rýchlikoch vtedy nesedeli všetci tí ortodoxní predpisári, ktorí sa tu do mňa v teraz tejto diskusii rad-radom navážajú. Z úcty k ich prístupu by som s rušňom neurobil ani meter, všetkých by som tam nechal s najčistejším svedomím pomrznúť až do Štefana.
-----------
rakana123: Pravdu máš, je najvyšší čas, aby si pozvihol úroveň tejto čalamádovej diskusie. Najlepšie pridaním nejakého videa vlaku nákladnej dopravy od stavadla 6.
Ak ste presvedčený, že vy a vaši zverenci ste to vždy pri každom jednom prebratí mašinky (aj v časovej tiesni) robili rovnako DôKLADNE hoďte prvý kameňom. Ja dovtedy budem dávať prednosť radšej aj zľava.
A keď už máte tie skaly v rukách, ešte vám dám vietor na plachtu, nech môžte hádzať ďalej. Dva roky dozadu, 24. december, sviatočný čas, všade rozvoniava kapustnica... Na celom severnom Slovensku v noci pred Viliou silno prší, ráno sa prudko ochladzuje (možno ešte pamätáte). V zápätí vzniká neskutočne silná námraza na všetkom, čo len môže. Troleje nevynímajúc. Vlaky meškajú aj do 6 hodín, vozne nevykúrené, stovky cestujúcich ponáhľajúcich sa domov k štredrovečernému stolu ostávajú uväznení v nich. Okolo poludnia mi volá zúfalý strojmajster, či mu nenastúpim na prieťahy do Mikuláša. Takmer nik mu neberie mobily, nemá koho iného. Má tam byť 721. Nie je mi všetko jedno, ale nedbám, 721 z Carga ako-tak poznám.
Prídem na stanicu, a takmer mi oči slzy zalejú, keď tam miesto 721 vidím 750.094, v akej som v živote ani len na stanovišti nebol!!! Teraz mám pred sebou v zásade tieto možnosti..: 1) Urobiť poplach, nepracovať, nechať vlaky stáť do neurčita.. volať do Žiliny, nech príde autom nejaký inštruktor alebo čo.. lebo ja nemám 750 v karte poznania.. a samozrejme nechať si zaplatiť šichtu.
2) Porušiť nariadenie a pracovať.
Nemusím vás tu asi dvakrát presviedčať, že ja somár sprostý som sa prežehnal, vyliezol na to a volal vášmu kolegovi s nickom KAF-KA (určite pamätá a dosvedčil by), ktorý má od štedrovečerného stola cez mobil naviguje, kde aký istič treba zapnúť, kde to má preotáčkovú ochranu a ďalšie nuansy týchto rušňov. Šichtu som s malou dušičkou ale neskutočne dobrým pocitom odrobil, ľudia skôr-neskôr predsa len docestovali, kam potrebovali.
Úprimne, jedno ma mrzí, že v tých uviaznutých rýchlikoch vtedy nesedeli všetci tí ortodoxní predpisári, ktorí sa tu do mňa v teraz tejto diskusii rad-radom navážajú. Z úcty k ich prístupu by som s rušňom neurobil ani meter, všetkých by som tam nechal s najčistejším svedomím pomrznúť až do Štefana.
-----------
rakana123: Pravdu máš, je najvyšší čas, aby si pozvihol úroveň tejto čalamádovej diskusie. Najlepšie pridaním nejakého videa vlaku nákladnej dopravy od stavadla 6.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729598/
Nechcem v žiadnom prípade nijako znížiť výpravcu. Sú to moji drahý kolegovia u ktorých sa vždy rád pristavím a ktorých vždy rád vidím. Bohužaľ sú medzi nimi individuá, ktoré si prídu do roboty povinne odsedieť urobiť len to najnutnejšie a svoju neschopnosť lenivosť a neochotu milimeter pohnúť rozumom obhajujú nezmyselnými argumentami ako sa to nedá. Vieš čo to je roztiahnuť vlak na mokrej koľaji, ktorý nejaký chytrák úplne zbytočne zastavil? Vieš aké to je keď ti stroj funguje sotva na polovicu a musíš sa rozbiehať neviem koľko krát zbytočne? Viete prečo vlastne o tom všetkom hovoríme? O meškaní a vôbec všetkom? Nie preto že som iniciatívny k..t. Preto lebo som tak bol vychovaný. Je mojou povinnosťou chodiť na čas a pokiaľ je to možné, meškanie krátiť. To vždy bolo na železnici najhlavnejšia myšlienka. Vlak musel ísť za každú cenu a pokiaľ možno na čas. A ak už meškať musel, tak aspoň nech mešká čo najmenej. Neraz sa každý oháňa svojím piesočkom. Čím menej toho na starosti má tým menej je toho ochotný a schopný urobiť a oháňa sa neviem čím všetkým. Mohol by som ťa zasypať celou knihou dôvodov, prečo mne sa nedá odísť a prečo sa hrkocem krokom. Mohol by som ti narobiť chaos a privodiť ďalšie starosti preto, že mi to je jedno, alebo preto že som neschopný a ohradiť sa toľkými dôvodmi a argumentami, že by si sadol a riť. Ale nerobím to a viete prečo? Pretože mne na rozdiel od mnohých na tej práci záleží. Na záver vám poviem ešte niečo. Dobre sa teraz debatuje o tom kto čo mohol čo nemohol a keby sa náhodou niečo stalo a kto je aký múdry. Až niekedy budete cestovať zmeškaným vlakom a újde vám posledný spoj domov, nebudete mať pri kom nechať deti, neprídete na dôležitý pohovor alebo ja neviem čo iné a všetko to bude kôli tomu že vám stačili dve minúty, ale jednoducho rušňovodič nechcel byť iniciatívny blbec, alebo niekto iný má milion dôvodov ako sa obhájiť, potom sa uspokojte týmito tvrdeniami. O predpisoch, medzičasoch časových súboroch a ja neviem čím. Určite vás prejde zlosť. A povedzte to potom aj vašim spolucestujúcim, určite to pochopia a chápavým pohľadom prikývnu. Sú kolegovia na všetkých pracoviskách, šikovný odborníci, ktorí vedia rozplánovať robotu tak aby všetko dokonale klapalo. A sú tí iný, čo na všetko mávnuc rukou nerobia sotva ani to najnutnejšie a akákoľvek maličkosť je pre nich neriešiteľný problém. A človeku stiahne žalúdok, už len keď sa niečo spýta.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729594/
.. pozerám , že diskusia prešla do úrovne porovnávania si, "kto ho ma väčší" . Je to super len pred písaním istých vecí na toto fórum zvážte, čo tu dáte, lebo možno niečo nemyslíte až tak vážne, niekto si to zle vysvetlí a .... je to síce verejná diskusia, len sú veci, čo by som práve tu nerozoberal ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729593/
No. Po dlhšom čase som späť. Vidím, že absolútne ste nepochopili čo chce po celý čas môj kolega povedať. Nikto drahý zámčan nehovorí, že rušňovodič vie všetko a ostatný nič. Ale nehnevaj sa tie teorie o medzičasoch časovích súboroch sú nejaké scestné. Aké časové subory máš na mysli? Tie na rozpad cesty? Alebo tie anulačné na priecestiach? No vieš, svojím spôsobom by si mal pravdu. Tak pred pár desaťročiami keď chodili vlaky od rána do noci na odhlášku. Nie teraz keď stanicou so šiestimi koľajami, kde stojí jedna hrdzavá fréza v šturci už od nežnej revolúcie prejde jeden vlak za mesiac. No poviem ti to teda takto. Pouč ma prosím - lebo to ja naozaj z okna rušňa nevidím o aký medzičas ide, keď z jednej stanice pustia pred môj rýchlik nákladný a ja idem za ním na výstrahu až po Štrbu, kde budem pochopiteľne stáť pol dňa pred stanicou kým sa konečne vyhne. Poviem ti to jednoducho. Prvá stanica ho pustila a potom všetci stavali len do rovna aby mali ruky od všetkého preč. O akom časovom súbore hovoríš, keď krkolomne krátim meškanie až po stanicu - jej názov neprezradím aby som niekomu ako hovoríš náhodou strašne nezavaril, kde budem stáť u vchodu presne tak dlho, ako som skrátil. A vieš prečo? Lebo partia schopných úradníkov jednoducho prepisovala časy pechodu v pise podľa toho ako bol písaný pred tým. A keď som stanicou prechádzal, tak buď som už v denníku dávno bol, alebo sa niekto neunúval pozrieť na hodinky. Potom sa zrazu rozsvieti výstraha a hneď na to voľno. Čuduj sa svete, oproti ani v stanici široko ďaleko nič. Vieš prečo ti zamykajú kargáči vlaky na prvej koľaji? Lebo ak on potrebuje celú šichtu dohodnúť sa s niekym a ten niekto sa mu 5krát po sebe neozve vo vysielačke, nuž pôjde na vlak domov, pretože zrejme má rodinu alebo niečo a nemieni ďalších 12 hodín cestovať domov kôli niekoho manierom a vieš v čom je pointa? V tom, že niekedy slúžia výpravcovia, s ktorími sa spolupracuje vinikajúco. Dá sa dohodnúť na spolupráci, my robíme tak aby sme uľahčili im, oni tak aby pomohli nám. Všetko funguje priam dokonale, berieme ohľad jeden na druhého, prehodíme pár slov zasmejeme sa, žije sa ľahšie. Vlaky idú bezpečne robota sa urobí na poriadok a podľa tých vašich predpisov. Inokedy natrafíš na kolektív totálne neschopných teliec, ktoré sa odmietajú s tebou o čomkoľvek baviť. Napriek tomu že pol dňa nemá do čoho pichnúť je absolutne neochotný a neschopný. A za tými tvojimi meszičasmi a časovími súbormi sa v reále ukrýva namyslený pohľad a ulisný úsmev totálneho tupca, ktorý na mňa jednoducho zabudol. A vieš čo? POviem ti ešte niečo. Sme najmúdrejší, vidíme aj veci o ktorých nič nevieme? No dobre tak sme. Len pripomínam, že my sa musíme rozhodnúť počas jazy rýchlo a správne, predvídať dlho do predu a odhadovať situáciu celkovo nie len to čo vidím pred sebou. Zato nejaký úradníci sú tam dvaja, sedí na pokoji a má čas si veci premyslieť. Čo sa môže stať najhoršie? No niečo postojí , šak napíšeme načas, potom už ma to nezaujma.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729590/
.. čo jeden človek môže v usporiadaných písmenkách nájsť. Napr. aj toto: . nestíhame si dôkladne prebrať vozidlo, urobiť skúšku brzdy .. . Páni "majstri" s takýmto prístupom: dajte vedieť keď pôjdete zprava.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729587/
Ako to tu tak čítam, celé sa to zvrtlo niekam, kam sa asi nemalo. Snáď by som dodal len to, že by som bol tiež za to, aby iniciatívni ľudia boli pochválení, a odmenení ( zas nikto nežiada 100eur prémiu). Ale minimálne by sa ukázalo, kto má snahu urobiť pre firmu to čo naozaj má, a kto chodí do roboty len odviesť vlak z A do B alebo ho vypraviť (netreba brať úplne doslova). Pretože je to tak ako píše 362.001 aj Acella, sú kolegovia, ktorí pri meškaní urobia maximum aby ho stiahli. Týka sa to všetkých - rušňovodičov, ktorí využijú prebytok ťažnej sily na úrychlenie rozjazdov, vlakové čaty, ktoré ľudí ženú rýchlo do vlakov, a robia efektívnu výpravu, výpravcov, ktorí sa snažia v rámci dopravnej situácie robiť zelenú uličku atď. To sú ľudia, ktorí sa snažia, a aj keď skrátia 5 minút,aj to je niečo. Neznášam výhovorku " veď to nie je z mojej viny, čo sa budem snažiť. Alebo "kam sa ponáhľaš, na cintorín"?
Charly, upš - veď tu nejde samozrejme o heroické výkony hlava nehlava, ktoré môžu skončiť na cintoríne a podobne. Len úplne chápem kolegu o čo mu ide - nechce splynúť so stádom, ktoré je zmierené, že na železnici je to už raz tak (a na slovensku) a snažia sa, aby sa to niekam posunulo. A nie sú to nereálne veci, ale veci, ktoré sa dajú pomerne ľahko docieliť.
362.001 : no ja nie som presvedčený o tom, či by som vyliezol na rakaňu či dvojičku v takom prípade. Iste, baterky, brzdič, kontrolér tam nájdem ale predsa ... a to vôbec nepatrím medzi tých, čo hľadajú výhovorky, len si to asi dobre neviem predstaviť. Možno preto, že si nacvičím amatérsku jazdu na dvojičke so skapatým rýchlikom, a potom si v depe vypočujem ako som riskoval, lebo to nepoznám, nemám na to oprávnenie, nemal som sa toho čo chytať. Možno keby ma niekto pobúcha po pleciach a pochváli, že som šikovný, lebo napriek tomu že o tej mašine viem prd, som to doviezol a namiesto 120 minútového meškania to malo iba 40, by som to urobil rád....ale to už sa dostávam k úvodu môjho príspevku
Charly, upš - veď tu nejde samozrejme o heroické výkony hlava nehlava, ktoré môžu skončiť na cintoríne a podobne. Len úplne chápem kolegu o čo mu ide - nechce splynúť so stádom, ktoré je zmierené, že na železnici je to už raz tak (a na slovensku) a snažia sa, aby sa to niekam posunulo. A nie sú to nereálne veci, ale veci, ktoré sa dajú pomerne ľahko docieliť.
362.001 : no ja nie som presvedčený o tom, či by som vyliezol na rakaňu či dvojičku v takom prípade. Iste, baterky, brzdič, kontrolér tam nájdem ale predsa ... a to vôbec nepatrím medzi tých, čo hľadajú výhovorky, len si to asi dobre neviem predstaviť. Možno preto, že si nacvičím amatérsku jazdu na dvojičke so skapatým rýchlikom, a potom si v depe vypočujem ako som riskoval, lebo to nepoznám, nemám na to oprávnenie, nemal som sa toho čo chytať. Možno keby ma niekto pobúcha po pleciach a pochváli, že som šikovný, lebo napriek tomu že o tej mašine viem prd, som to doviezol a namiesto 120 minútového meškania to malo iba 40, by som to urobil rád....ale to už sa dostávam k úvodu môjho príspevku
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729573/
-nechcem zrovnavat pracu zeriavnika a firu to asi nejde. ale hovorim o ludskom faktore: ked si zvyknes bezne robit veci za hranou predspisov (aj tie zeriavnicke boli pisane krvou a k pruseru tam toho moc netreba), tak "nadseny pre pracu" lahko v rychlosti na nieco pozabudnes obzvlast v casovej tiesni a odhodlani nieco "zachranit" a priekak je na svete. nikto z vysetrovatelov nebude prioritne riesit "tvoje prepocty" ze to malo vyjst, ze si samostane mysliaci kreativny clovek ktory to myslel s dopravou dobre........NIE, NIE, NIE a easte raz NIE, budu sa zaujimat o platne prepisy.........nechcem nijako spochybnovat tvoju schopnost si zmapovat situaciu a sa rozhodnut "aby bolo dobre", len aby si s tym "nadsenim pre robotu" nezavaril niekedy sam sebe.
-sikovnym obehnutim supravy 3 min. pred prejazdom IC-ka urcite neriskujes (ani vypravca) bezpecnost (pokial v stanici funguje ZZ)
OT- v staniciach ako ZA skladam hlboko klobuk dole pred vypravcami ktori to tam riadia