ZSSK Cargo - Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s.
Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s. - nákladný železničný dopravca.
http://www.zscargo.sk/
Podradené diskusné témy
Celá železnica je tým priam prehnitá. Namiesto toho, aby sa každý snažil robiť najlepšie ako vie, zdokonaľoval sa, zbieral skúsenosti, radšej bude každý dávať od všetkého ruky preč. Možno to je aj tým, že kedysi slovo odrieknutý vlak, bolo niečo nepredstaviteľné. Vlak býval odrieknutý snáď naozaj len keď zatopilo trať alebo sa zrútil most. A aj to aspoň tie vlaky ktoré mohli išli odklonom. Dnes? Rušeň pravidelne chornicky spoľahlivo neschopný, hlavne ten z tých vyvolených samozrejme, rýchlik stojí... stojí... stojí... to by ešte nebolo najhoršie, aspoň si fajčiari uľavia. Ale čo tie súpravy? Bez možnosti otvoriť okno, bez klimatizácie, bez wc... Ale šak postojíme. Predná , zadná stanica rakane, dvojičky... hm ani pomyslieť. No tak ako ideme teda? No počúvaj urobime to takto 1650 km od tiaľ je v najbližšej stanici osobný. Zebereme mašinu z neho a dáme na rýchlik. A osobák? Osobák, no ten odriekneme. No šak čo, šak sme mimoriadnosť zvládli. Že je v ňom hromada cestujúcich vracajúcich sa z práce za svojimi rodinami? No a čo...Ja viem že teraz by mi väčšina kolegov vyklala nožom oko, ale budem hovoriť sám za seba. Je tam rakaňa? Pôjdem aj s ňou. Dvojička? Aj s ňou pôjdem. Bol som už na nej? Hej ako malý chlapec. Pôjdem a viete prečo? Som rušňovodič. Nepotrebujem do roboty nosiť plienky. Bol som vychovaný k tomu, že rušňovodič musí byť odborník, profesionál. Nie hrdina, ale profesionál. Tak čo? Nuž vyleziem na rušeň, niečo som sa už predsa doteraz naučil. Niekde musia byť baterky, niekde brzdič, vypínač zberač no čo asi na tej dvojičke bude iné? Neviem si rady? POradím sa s kolegom, s kýmkoľvek . A hovorte si čo chcete, ja s tým vlakom odídem. Hej teeeeeeeeeraz by bola sprcha a keby sa niečo stalo? No tak by sa stalo a čo sa stane? Pokazím rušeň? Vybuchne? Alebo ma zavrú? Nie nezavrú. Ale svoje by som si vypočul, aj pocítil na výplatnej páske a viete prečo? Lebo by som si chcel plniť svoju úlohu, na ktorú som tu určený. Lebo ja mám B1 preukaz ja mam B2 preukaz, no dobre hrajme sa tu na to kto ma v ručičke kartičku takej farby a onakej. Dobre ale pokiaľ ja takú robotu nesmiem robiť, prečo ma potom z nej skúšajú? Hlavne že predpis - úplná znalosť. Najradšej mám namyslené šarže v žsr, ktoré si dajú maximálnu námahu veci skomplikovať . Nedá sa, nie, a hotovo, nie, lebo ja to tak chcem, čo sa do toho starieš týka sa ťa to? Nechaj to tak ti hovorím a hotovo. Taká je debata s viacerími. Najväčšiu radosť mám, keď potom takýto majú režinky do prvej triedy v našich vlakoch. Mimochodom som zvedavý, či budú mať voľné lístky aj u súkromníka. Teraz nehovorím o kolegoch výpravcoch traťovákoch výhybkároch a celej ostatnej armády, samozrejme že o ich režinky nejde. Myslím tam o tých, čo chodia opekať prasa a vzájomne si gratuľujú k prevelikím úspechom. Ale radšej to nechám tak, lebo ma ešte fakt zavrú.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729463/
362.001: Je to presne tak. Hovoríš mi priam z duše. Už sa mi viac krát stalo, že prišiel za mnou výpravca. Majster obehneme to, ale pôjde tam za 5 minút rýchlik, stihneme to? Čo by nie. Veď môžem aj hneď. Ono nik z nás si nedovolí jednať zbrklo. Ale zas ja nemusím ísť po stanici rýchlosťou 20. Pri posune môžem 40. Nevidím v tom problém. Samozrejme pokiaľ iné okolnosti tomu nebránia. Bohužiaľ stane sa aj také niečo. Aj mašinka niekedy trucuje. Nuž čo jeden zo sto krát sa drobná závada prihodí. Ale aby sa niečo také nestalo, robí to väčšina tak ako bolo napísané. 25 minút čakám pri návestidle na posun dovolený. A potom rýchlo rýchlo, lebo majster už budeš mať odchod. A potom nie opatrný výpravca, ale ja som nútený robiť veci narýchlo, povrchne, na oko. Samozrejme druhá vec je tá, že sa nedám dotlačiť do porušenia predpisov a odídem aj zmeškaný. Mimochodom, to je ešte ten lepší prípad, keď do pisu dávajú meškanie na nás. Ale obyčajne si oni v pise píšu načas. Potom príde dispečerák na sekeru v úseku medzi... No hej, šak zdôvodním, šak zdĺhavý posun, šak nestaval, šak dopravné dôvody... Veď hej. Tak sa hrajme na jedno veľké papierové kráľovstvo a namiesto efetkívej pružnej bezpečnej a kvalitnej dopravy sa tu hrajme na to kto ďalej došťí, kto za čo može kto nemože, dávajme kódy hore dole, zdôvodňujme. Ale nejde len o ŽSR. Obaja si kolega ešte spomíname na udalosti asi z pred roka, kedy Bratislavu pravdepodobne prepadli kosovský separatisti a 614 mala meškanie viac ako tri hodiny. Neviem čo také závažné sa stalo, keď mal rýchlik také meškanie na odchod z východiskovej stanice, ale určite nedošlo k žiadnej nehode. No ale to je teraz jedno. V každom prípade, niekoľko rušňovodičov a vlakových čiat sa týmto rýchlikom naváža na Liptov k svojim vlakom. Matematika je jednoduchá. Žiadny rýchlik = prázdny nevykúrený zamknutý vlak hodinu po jeho odchode. Spomínam si ako mi strojmajster ponúkol rušeň, s ktorým by som sa ako RV naviezol do Kraľovian. Strojmajster dostal riadne zdrbané od dispečera, či ši to RV zaplatí. A tak nebolo nič. Potom sme boli dohodnutý s výpravcami, že nám zastavia v Žiline nákladný vlak. No dispečeri sa tvárili že o ničom nevedia a vlak prebehol. Následne si kolega ponúkal dispečerovi možnosť, aby aspoň odkázal čate údaje o vlaku aby si cestou mohli pripraviť súpis, nech sa môže vlak čo najskôr pripraviť a odísť. Pamätáš ako si dostal naložené? Nepôjde vlak. To neni váš problém starajte sa láskavo o seba dobre? No dobre. Ale jednoducho som rušňovodič, som tu na to aby som vlaky vozil.Výsledok? No dobre tak sa budeme hrať na papierových kráľov a biť sa do pŕs čo sa nedá a ako sa nedá. Postavíme sa pred cestujúcich s obrovskou knihou Z1 zvanou, ťažkou až pod ňou takmer klesneme, nasliníme konček prsta a začneme dôkladne hľadať úryvky, vety, dokonca slovíčka predložky spojky a častice, aby sme zdôvodnili ako sa to nedá. A keby náhodou nepomohlo, nájdeme niečo v drážnej legislatíve. Je mi z toho zle.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729458/
Problém je v tom, že na železnici sa neoplatí riskovať. Neoplatí sa urobiť dačo navyše. Každý kto riskne a spraví nejaký osožný čin, je v lepšom prípade považovaný za iniciatívneho blbca. Ak dakto nechce robiť, chce bojkotovať dopravu, hrabe sa v predpise a hľadá spôsoby ako sa to spraviť nedá, je za vodou. Stačí, že sa odvolá na predpis a nemôžu mu nič.
Ja som na toto alergický, ale je to tak.. samo panstvo také podmienky pre nás vytvorilo.
Prosto ak by som mal na to páky, úplne prvé, čo by som zmenil, že by som sa snažil nájsť spôsob, ako odmeňovať tých, čo sa snažia. Ako oddeliť zrno od pliev. Tých, ktorí za cenu urýchlenia dopravy, uspokojenia potrieb kolegov a hlavne cestujúcich podstupujú určité riziko. Títo ľudia by podľa mňa mali dostávať nejaké výrazné prémiové benefity ku mzde, aby videli, že snažiť a občas zariskovať sa oplatí. A hlavne aby to videli aj tí darebáci, že špekuláciami cesta k spokojnosti a kvalitnému osobnému ohodnoteniu nevedie.
Teraz to funguje nejak takto:
1. Posratý výpravca ma nedá obehnúť s rušňom už 10 minút predtým, ako mu má prechodiť stanicou vlak. Ten samozrejme nikdy nič neodrýpe, nadriadení ho chvália. To, že ja následne pracujem v strese, nenajedený, nestíhame si dôkladne prebrať vozidlo, urobiť skúšku brzdy, prípadne skrz to zmeškám nejaký následný východzí vlak, sa nevidí.. Veď do PISu sa napíše na nás.. kto by kedy riešil, že za to mohol nejaký zdlhavý posun? To už akoby s tým nesúviselo a nik po tom nebude pátrať.
2. Odvážny výpravca ma s posunujúcim rušňom vydurí na zhlavie aj dve minúty pred rýchlikom. Všetko sa v pohode postíha, všetko je ako má byť, ja mám doststok času na nasledujúce pracovné úkony.. Z môjho uznania sa nenaje, nik iný to ani neocení. Ak tak urobí dvadsaťkrát a na dvadsiaty prvý mi tam na zhlaví zatrucuje mašina, sfúkne VZ.. odjekakáme rýchlik a on... má po prémiach.
Zhrnuto - ten prvý je dobrý, lebo s ním vedenie stanice nemá problém. Nič nezmeškal. Ten druhý je problémový.
Sa pýtam, akú ma motiváciu ten prvý robiť to, čo ten druhý? No žiadnu. Práve preto by bolo dobre zohľadňovať úplne všetko a určitú odvahu a risk odmeňovať. Aj pre prípad, že to občas nevýjde, treba byť k tomu iniciatívnemu zhovievavý, nie hneď trestať.
A to isté platí o rušňovodičoch. Ak pri neschopnosti pýtam druhú mašinu, zmeškám vlak 100 minút, firma platí Rv jazdu, nik mi nemôže nič. Ak dačo vykrátim, podložím a dôjdem, ušetrím hafo peňazí a cestujúcim nervy, nik mi nepovie ani ďakujem pekne. Ak nedajbože mi pri tom vykrátení dačo zahorí, všetko mi dajú k náhrade. Nik neocení dobrý úmysel.
A teda;
Štreka je už od kurzov, kde sa ľuďom všetpuje do hlavy toto choré myslenie nesnažiť sa, nebyť príliš iniciatívny, úplne postavená na hlavu. Nectí si hodnoty, ktoré by brali u zamestnancov v normálnej zdravo fungujúcej modernej firme všetkými desiatimi. Stále sa viac zahrávame s trpezlivosťou zákazníkov (prepravcov/cestujúcich) a zabúdame, že socík skončil pred 25 rokmi. Tlčieme si tak pomaly kliniec do rakvy.
Ja som na toto alergický, ale je to tak.. samo panstvo také podmienky pre nás vytvorilo.
Prosto ak by som mal na to páky, úplne prvé, čo by som zmenil, že by som sa snažil nájsť spôsob, ako odmeňovať tých, čo sa snažia. Ako oddeliť zrno od pliev. Tých, ktorí za cenu urýchlenia dopravy, uspokojenia potrieb kolegov a hlavne cestujúcich podstupujú určité riziko. Títo ľudia by podľa mňa mali dostávať nejaké výrazné prémiové benefity ku mzde, aby videli, že snažiť a občas zariskovať sa oplatí. A hlavne aby to videli aj tí darebáci, že špekuláciami cesta k spokojnosti a kvalitnému osobnému ohodnoteniu nevedie.
Teraz to funguje nejak takto:
1. Posratý výpravca ma nedá obehnúť s rušňom už 10 minút predtým, ako mu má prechodiť stanicou vlak. Ten samozrejme nikdy nič neodrýpe, nadriadení ho chvália. To, že ja následne pracujem v strese, nenajedený, nestíhame si dôkladne prebrať vozidlo, urobiť skúšku brzdy, prípadne skrz to zmeškám nejaký následný východzí vlak, sa nevidí.. Veď do PISu sa napíše na nás.. kto by kedy riešil, že za to mohol nejaký zdlhavý posun? To už akoby s tým nesúviselo a nik po tom nebude pátrať.
2. Odvážny výpravca ma s posunujúcim rušňom vydurí na zhlavie aj dve minúty pred rýchlikom. Všetko sa v pohode postíha, všetko je ako má byť, ja mám doststok času na nasledujúce pracovné úkony.. Z môjho uznania sa nenaje, nik iný to ani neocení. Ak tak urobí dvadsaťkrát a na dvadsiaty prvý mi tam na zhlaví zatrucuje mašina, sfúkne VZ.. odjekakáme rýchlik a on... má po prémiach.
Zhrnuto - ten prvý je dobrý, lebo s ním vedenie stanice nemá problém. Nič nezmeškal. Ten druhý je problémový.
Sa pýtam, akú ma motiváciu ten prvý robiť to, čo ten druhý? No žiadnu. Práve preto by bolo dobre zohľadňovať úplne všetko a určitú odvahu a risk odmeňovať. Aj pre prípad, že to občas nevýjde, treba byť k tomu iniciatívnemu zhovievavý, nie hneď trestať.
A to isté platí o rušňovodičoch. Ak pri neschopnosti pýtam druhú mašinu, zmeškám vlak 100 minút, firma platí Rv jazdu, nik mi nemôže nič. Ak dačo vykrátim, podložím a dôjdem, ušetrím hafo peňazí a cestujúcim nervy, nik mi nepovie ani ďakujem pekne. Ak nedajbože mi pri tom vykrátení dačo zahorí, všetko mi dajú k náhrade. Nik neocení dobrý úmysel.
A teda;
Štreka je už od kurzov, kde sa ľuďom všetpuje do hlavy toto choré myslenie nesnažiť sa, nebyť príliš iniciatívny, úplne postavená na hlavu. Nectí si hodnoty, ktoré by brali u zamestnancov v normálnej zdravo fungujúcej modernej firme všetkými desiatimi. Stále sa viac zahrávame s trpezlivosťou zákazníkov (prepravcov/cestujúcich) a zabúdame, že socík skončil pred 25 rokmi. Tlčieme si tak pomaly kliniec do rakvy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729452/
problem je v tom, ze na stereke je kopa predpisov, ktore sa kazdodenne porusuju, keby ich prevadzka neporusovala, tak by doprava zmrzla...........a toto vyhovuje vrchnosti .sak to prevadzka neako spravy a ked sa nieco vymarasi tak sa najde nieco co sa porusilo a mame to na koho zvalit---- sak vedel, bol preskoleny ON za to moze.
-tomas mas pravdu ze to je kocurkovo, ale za to mozu ti co vytvaraju predpisove prostredie pre prevadzku. (skoro) kazdy je medzi mlynskymi kolesami :
-1. koleso -ako sa to robi aby to slo a zo skusenosti a zdraveho rozumu vie ze to vpohode ide+ kamradske vztahy s ostanymi (to je v poriadku)
-2. koleso predpisy ktore su a)prehnane, b)alibisticke pre vrchnost, c)navzajom si odporujuce a visia ako mec nad premiami v pripade nahodneho priekaku alebo tepleho bonzu.
-je dost mozne, keby dotycneho vypravcu nedohukali na koberceku, ale normalne ho upozornili na to co sa stalo a na co si ma davat pozor tak by robil to co ostatny..........ci to tak je alebo nie by mohol povedat kto ho pozna aj z obdobia "pred fakturou za pesvihnuty odber el."
-tomas mas pravdu ze to je kocurkovo, ale za to mozu ti co vytvaraju predpisove prostredie pre prevadzku. (skoro) kazdy je medzi mlynskymi kolesami :
-1. koleso -ako sa to robi aby to slo a zo skusenosti a zdraveho rozumu vie ze to vpohode ide+ kamradske vztahy s ostanymi (to je v poriadku)
-2. koleso predpisy ktore su a)prehnane, b)alibisticke pre vrchnost, c)navzajom si odporujuce a visia ako mec nad premiami v pripade nahodneho priekaku alebo tepleho bonzu.
-je dost mozne, keby dotycneho vypravcu nedohukali na koberceku, ale normalne ho upozornili na to co sa stalo a na co si ma davat pozor tak by robil to co ostatny..........ci to tak je alebo nie by mohol povedat kto ho pozna aj z obdobia "pred fakturou za pesvihnuty odber el."
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729449/
passion: Ja som predsa už skôr(nižšie) napísal, že poňatie medzičasov je choré a nedávno vydaný telegram, ktorý výpravcov toto dôsledne dodržiavať je chorý tiež. Vedenie to vydá, podpíše, rozdá do dopravných kancelárií, sedí si na hovienku a je mu teplo akú osožnú vec zas raz pre prevádzku spravilo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729448/
Oki chlapi, ja sa spýtam tak: To výpravcovia pracujú v stredovekej jaskyni? Telefón a komunikácii medzi nimi nič?
Teraz preženiem.. výpravcovia sú aj takí aj takí, keď nebudú medzi sebou komunikovať, potom to môže vyzerať tak, že v stanici A Cargomil pridrží osobný, aby šiel náklad dopredu, v stanici B je predpisovec, ktorý vybočí náklad, lebo však medzičas, v stanici C zas robí ktosi Cargo-friendy, nuž osobný vrámci dlšieho pobytu doboku, v stanici D zas komusi vadí medzičas, muž nákladný doboku..
To je ako OK toto? Ešte pochopím, keby robili všetci jednako a bol by svojim spôsobom pokoj svätý.. ale potom sa divia, že niektorí výpravcovia sú, hlavne u Cargáčov poznačení v "kalendári" a aj oni robia s nimi recipročne tak aby robota nešla, odbočkou mu budem vchádzať 15 km/h, postrk privesovať 15 minút, zapchám mu celú stanicu. Tiež si to predpisovo 100 spôsobmi zdôvodním, prečo to rýchlejšie nešlo. Predpisová palica má dva konce.
A k tomu prípadu.. ak už tak veľmi chcel dodržať medzičas pre svoje svedomie.. čo tak prifarbiť v PISe alebo trošíčku pridržať osobný? Všetko by sa dalo napísať načas..
Teraz preženiem.. výpravcovia sú aj takí aj takí, keď nebudú medzi sebou komunikovať, potom to môže vyzerať tak, že v stanici A Cargomil pridrží osobný, aby šiel náklad dopredu, v stanici B je predpisovec, ktorý vybočí náklad, lebo však medzičas, v stanici C zas robí ktosi Cargo-friendy, nuž osobný vrámci dlšieho pobytu doboku, v stanici D zas komusi vadí medzičas, muž nákladný doboku..
To je ako OK toto? Ešte pochopím, keby robili všetci jednako a bol by svojim spôsobom pokoj svätý.. ale potom sa divia, že niektorí výpravcovia sú, hlavne u Cargáčov poznačení v "kalendári" a aj oni robia s nimi recipročne tak aby robota nešla, odbočkou mu budem vchádzať 15 km/h, postrk privesovať 15 minút, zapchám mu celú stanicu. Tiež si to predpisovo 100 spôsobmi zdôvodním, prečo to rýchlejšie nešlo. Predpisová palica má dva konce.
A k tomu prípadu.. ak už tak veľmi chcel dodržať medzičas pre svoje svedomie.. čo tak prifarbiť v PISe alebo trošíčku pridržať osobný? Všetko by sa dalo napísať načas..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729447/
mikulik: hlavne mu to s tým socíkom nehovor, vieš ako vystrájal, keď sa dozvetel to to tých bocianoch a mikulášoch?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729442/
tiez budem OT, ale neda mi: "za sociku pri tvorbe GVD 1990/1991"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729420/
Budem trochu OT , za sociku pri tvorbe GVD 1990/1991 jazdil jeden špecialný rýchlik R-20/21 DUKLA,ktorý mal absolutnú prioritu pred všetkými vlakmi, ak R-20 odchádzal z žst.Košice trať bola volná až po žst.S.N.V. žiadnému výpravcovi ani v tom najhoršom sne neprišlo na rozum ,pustiľ pred R-20 DUKLU niečo na trať, ak DUKLA prechádzala žst, v pozore stali prednosta ,výpravca,staničný zamestnanec a salutovali červenej hviezde na čele bobiny, znaku ludovej moci,čert ber nejaké elektrické medzičasy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729410/
ked ten nakladiak ( na spade) bol uz rozbehnuty bolo z praktickeho (odber el.) hladiska zbytocne davat ten naklad do boku v tom mas Tomas pravdu.... to nikto nespochybnuje
- ak ten vypravca bol uz raz pokefovany za nedodrzanie medzicasov a realne sa jeho nadradene organy vyhrazali zosobnebnim faktury za prekrocenie odberu ( co su slusne palky v porovnanim s jeho platom) tak sa mu ani necudujem. v podstate za pomalu jazdu toho nakladiaku (pravdepodobne aj inych) za osobakom MOZU tie NADRADENE ORGANY , ktore vymyslaju prepisy vratane toho o el. medzicasoch a nezapracovali tam faktor, ze vlaky jazdia aj dolekopcom (v okoli tatier statisticky "zanedbatelne" mnozstvo 50%).
- neviem ci by tom pomohlo (asi nie) s tvorcami predpisov, ale to co urobil ten vypravca by mali robit vsetci a dopravcovia by sa mali pisat staznosti za bezdovodne brzdenie dopravy a pozadovat peniaze za usly zisk ........ja viem posledny odstavec bol taky vykrik do tmy
- ak ten vypravca bol uz raz pokefovany za nedodrzanie medzicasov a realne sa jeho nadradene organy vyhrazali zosobnebnim faktury za prekrocenie odberu ( co su slusne palky v porovnanim s jeho platom) tak sa mu ani necudujem. v podstate za pomalu jazdu toho nakladiaku (pravdepodobne aj inych) za osobakom MOZU tie NADRADENE ORGANY , ktore vymyslaju prepisy vratane toho o el. medzicasoch a nezapracovali tam faktor, ze vlaky jazdia aj dolekopcom (v okoli tatier statisticky "zanedbatelne" mnozstvo 50%).
- neviem ci by tom pomohlo (asi nie) s tvorcami predpisov, ale to co urobil ten vypravca by mali robit vsetci a dopravcovia by sa mali pisat staznosti za bezdovodne brzdenie dopravy a pozadovat peniaze za usly zisk ........ja viem posledny odstavec bol taky vykrik do tmy
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729402/
Každý výpravca sa chce zbaviť Cargo vlaku z svojej stanici,preto že sú Cargo vlaky ktorých max.dlžka je väčšia ako najdlhšia kolaj v niektorej žst.o elektrickom medzičase hovorí predpis D-23,ktorý by mal výpravca rešpektovaľ.Prevádzkový interval je najkratšia doba, medzi jazdou dvoch po sebe idúcich
vlakov s zreteľom k ich nemožným alebo nedovoleným súčastným
jazdám. Je to teda nejkratšia doba medzi príchodom alebo odchodom vlaku. ( D-23 )
vlakov s zreteľom k ich nemožným alebo nedovoleným súčastným
jazdám. Je to teda nejkratšia doba medzi príchodom alebo odchodom vlaku. ( D-23 )
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729393/
za blahej pamäti, aj následný medzičas. Najmä v medzistaničnom úseku, kde bolo viac trať. oddielov. A už zrejme terajší prev. personál to nepozná , zrejme sa na ne už zabudlo, lebo aj v predpise bolo napísané, že pri nepravidelnostiach v doprave nebolo treba na ne prihliadať. Pravda , tie elektrické boli závažnejšie, najmä na veľkých stúpaniach a ťažkých vlakoch.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729377/
nemyslím že som obhajoval jeho konanie.....z mojej strany zase ty vidíš veci jednostranne...a len svoju pravdu....skrátene ak výpravca dal náklad do boku kvôli el .medzičasu neoprávnene urobil chybu a nesprávny sled.....ak mu el . medzičas nevychádzal alebo to bolo na hrane mal právo sa rozhodnúť tak ako sa rozhodol....hoci je to do neba volajúca blbosť podla Teba.....
železnica nefunguje na základe zdravého rozumu či logiky ale na základe predpisov a rôznych nariadení častokrát odporujúcich logike.....
železnica nefunguje na základe zdravého rozumu či logiky ale na základe predpisov a rôznych nariadení častokrát odporujúcich logike.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729363/
nie je výpravca ako výpravca ......
ak ten ktorý dal nákladný doboku si to vie zdôvodniť......čo chceš riešiť? pri pive si môžme povedať čo je.....sám si písal že raz bol potrestaný za nedodržanie el.medzičasu tak si teraz dáva pozor a možno robí naprieky....samozrejme ak sa mu dokáže že dal nákladný doboku neprávom teda že el . medzičas vychádzal môžeš vypisovať,sťažovať..ale ked na papieri vychádza že mal pravdu ON opakujem na papieri nevyriešiš nič ,len byť trpezlivý.
ak ten ktorý dal nákladný doboku si to vie zdôvodniť......čo chceš riešiť? pri pive si môžme povedať čo je.....sám si písal že raz bol potrestaný za nedodržanie el.medzičasu tak si teraz dáva pozor a možno robí naprieky....samozrejme ak sa mu dokáže že dal nákladný doboku neprávom teda že el . medzičas vychádzal môžeš vypisovať,sťažovať..ale ked na papieri vychádza že mal pravdu ON opakujem na papieri nevyriešiš nič ,len byť trpezlivý.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729352/
Zámčan: Neviem, či celkom rozumieš, o čom točím. Ak v stanici A mal jeden výpravca, opakujem VÝPRAVCA - človek z mäsa a kostí, logicky a rozumne uvažujúci, vôľu vyhnať náklad pred osobný, aby urýchlil a splynulil dopravu, tak prečo v stanici B ho iný "výpravca" pred tým osobným, ktorý už bol raz zmeškaný práve preto, aby sa ten náklad dostal dopredu, dal zas doboku?
To je kocúrkovo, Tebe toto príde normálne a obhájiteľné? Tak ak už raz v záujme zdravého rozumu v stanici A porušil medzičas, prifarbilo ešte aj do PISu a nákladný šlapal pekne, tak v ďalšje stanici by to už bolo len a len priaznivejšie. Ten náklad by mu tam cez tú stanicu B prebehol 80 km rýchlosťou, jemne pribrzďujúc s nulovým odberom. Rozum..
V stanici C by už mal ten náklad taký náskok, žeby tam vyšli aj dva medzičasy.
Ten náklad sa kvôli tomuto, sorry, ale predpisovému zadubencovi šrohtal za osobáčikom ďalších 80 km.
To je kocúrkovo, Tebe toto príde normálne a obhájiteľné? Tak ak už raz v záujme zdravého rozumu v stanici A porušil medzičas, prifarbilo ešte aj do PISu a nákladný šlapal pekne, tak v ďalšje stanici by to už bolo len a len priaznivejšie. Ten náklad by mu tam cez tú stanicu B prebehol 80 km rýchlosťou, jemne pribrzďujúc s nulovým odberom. Rozum..
V stanici C by už mal ten náklad taký náskok, žeby tam vyšli aj dva medzičasy.
Ten náklad sa kvôli tomuto, sorry, ale predpisovému zadubencovi šrohtal za osobáčikom ďalších 80 km.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729349/