ZSSK Cargo - Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s.
Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s. - nákladný železničný dopravca.
http://www.zscargo.sk/
Podradené diskusné témy
traťovák....362.001 si robí svoje vlastné závery bez toho aby ma poznal.....
ja som sa mu len slušne snažil naznačiť že nariadenia a predpisy hoc ako sa mu zdajú nelogické a nadriadení ich vyžadujú sa musia rešpektovať pokial neohrozujú bezpečnosť dopravy a majú ich aj oni tak nech láskavo najskôr rieši tie svoje....Sme len zamestnanci ako takí ako v každom inom podniku ak nadriadený vyžaduje ich plnenie ich následné neplnenie je porušenie pracovnej discipliny....aj s dôsledkami
želám mu nech sa stane ministrom dopravy a nech to začne riešiť.....
všetky tie akože dobre mienené rady ako ten je dobrý kto robí na hrane a naopak ten kto pomaly na istotu.....nie ,nie takto doprava nefunguje.Ludia majú rôzne povahy niekto si rád zariskuje ,niekto naopak dá na "istotu" kopíruje to jeho spôsob života.Ak sa to vmestí v rámci normy,tak to treba rešpektovať.....rovnako sú rušňovodiči ktorí sa snažia znižovať meškanie a sú takí ktorým je to jedno a nepotrebujem kvôli tomu vypisovať že niekto ide do stanice 6 min,druhí 8 a že ten je dobrý ktorý ide 6.Tak to nefunguje.
Samozrejme že kto robí aj chyby...samozrejme že sa aj zabúda...samozrejme že sa aj zaspáva .....len z príspevkov 362 .001 by si nezainteresovaný mohol zobrať dojem že je to vlastne pravidlo.....že mne nestavajú tak si tam niekde válajú šunky........ako keby sa vždy ťahalo ked je postavené.....a nepotrebujem to riešiť na druhý deň na nete....
a na záver pár pekných slovensko-českých prísloví......"Cesta do pekla býva vydláždená dobrými úmyslami.......""Trpezlivosť ruže prináša...""Iniciatívni blb,horší než třídní nepřítel....."
ja som sa mu len slušne snažil naznačiť že nariadenia a predpisy hoc ako sa mu zdajú nelogické a nadriadení ich vyžadujú sa musia rešpektovať pokial neohrozujú bezpečnosť dopravy a majú ich aj oni tak nech láskavo najskôr rieši tie svoje....Sme len zamestnanci ako takí ako v každom inom podniku ak nadriadený vyžaduje ich plnenie ich následné neplnenie je porušenie pracovnej discipliny....aj s dôsledkami
želám mu nech sa stane ministrom dopravy a nech to začne riešiť.....
všetky tie akože dobre mienené rady ako ten je dobrý kto robí na hrane a naopak ten kto pomaly na istotu.....nie ,nie takto doprava nefunguje.Ludia majú rôzne povahy niekto si rád zariskuje ,niekto naopak dá na "istotu" kopíruje to jeho spôsob života.Ak sa to vmestí v rámci normy,tak to treba rešpektovať.....rovnako sú rušňovodiči ktorí sa snažia znižovať meškanie a sú takí ktorým je to jedno a nepotrebujem kvôli tomu vypisovať že niekto ide do stanice 6 min,druhí 8 a že ten je dobrý ktorý ide 6.Tak to nefunguje.
Samozrejme že kto robí aj chyby...samozrejme že sa aj zabúda...samozrejme že sa aj zaspáva .....len z príspevkov 362 .001 by si nezainteresovaný mohol zobrať dojem že je to vlastne pravidlo.....že mne nestavajú tak si tam niekde válajú šunky........ako keby sa vždy ťahalo ked je postavené.....a nepotrebujem to riešiť na druhý deň na nete....
a na záver pár pekných slovensko-českých prísloví......"Cesta do pekla býva vydláždená dobrými úmyslami.......""Trpezlivosť ruže prináša...""Iniciatívni blb,horší než třídní nepřítel....."
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729516/
rakana123
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729515/
A sú výpravcovia, dispečeri, rušňovodiči, traťovácí, stavbári, projektanti a sú výpravcovia, dispečeri, rušňovodiči, traťovácí, stavbári, projektanti... O tomto sa dá točiť do nekonečna. Ale pokiaľ si niekto neprizná, že tiež robí chyby, tak nech ide do .
Ale iné som chcel. Keď zastaví kargáč s dvojičkou (nech sme v téme) na červenej AB, odpočítava si elektrický medzičas a až potom sa rozbehne, alebo začne ťahať hneď?
Ale iné som chcel. Keď zastaví kargáč s dvojičkou (nech sme v téme) na červenej AB, odpočítava si elektrický medzičas a až potom sa rozbehne, alebo začne ťahať hneď?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729510/
Pomaranč : A rýchlik Dukla bude myslím ten s ktorým pán Žehlička svojho času pravidelne zastavoval v Miloviciach. p.Žehlička niekoľkokrát zastavoval v žst.Košice,ked išiel z žst.KE. ako Rv s BOBINOU do žst.ČNT,tam musel z mašiny vystupiť a nastupila spolahlivá čata komančov s pasom,z RD ČNT.ktorý potom dotiahli Duklu z Ukrajiny do žst. ČNT,tam ju prebral pán žehlička,a 100km/h v hmle ,že si nevidel ani na jeden meter na mechanických návestidlách na štreke ju bezpečne dotiahol do žst.KE.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729505/
362.001, acella, casper:
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729494/
S Tomášom musím len súhlasiť, veľa štrekárov začalo "segregovať" svojich kolegov od rozdelenia firiem a správať sa k ním akoby sa nikdy nepoznali. Žiaľ, je to o ľudoch a ich prístupe, mám kolegov a ja k nim tiež patrím, ktorí nemajú problém povedať "prepáč zabudol som na teba" alebo inú aj keď nemilú pravdu keď sa ozvú čo sa deje, prečo stoja a kedy sa pohnú, a mám kolegov, ktorý by rušňovodiča, posunovača alebo traťováka pod zem zniesli za to, že sa odvážia ozvať do vysielačky. A tak potom aj vyzerá celý systém spolupráce, lebo nech si hovorí kto chce, čo chce, rušňovodič sa bez výpravcu nepohne rovnako ako sa výpravca nepohne bez rušňovodiča. Keď si postaví hlavu čo len jeden z nich, doprava stojí.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729493/
Zámčan Zámčan, už skončí s tými rozprávkami o časových súboroch, medzičasoch, zabzare.. to všetko by som ako argument bral; takisto ja si viem nájsť tiež milión podobných uveriteľných výhovoriek, keď dačo dobabrem. Čo si aspoň raz nepriznáš, že niekedy tam stojím prosto iba preto, že si v doprave zadriemal, pozabudol sa alebo len s kýmsi zakecal.
Keby som aspoň raz toto od teba počul, ale toho sa asi nedožijem.
Keby som aspoň raz toto od teba počul, ale toho sa asi nedožijem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729490/
A len tak medzi rečou.. aby sme zároveň prinavrátili tému diskusie hlavičke, poznám konkrétnych Cargo kolegov, ktorí sú na určitých výpravcov tak vysadení, že im nemajú problém, pokiaľ možnosť dovolí, zamknúť bez upozornenia nákladný vlak na prvej koľaji a s úsmevom na tvári doniesť do dopravy kľúče.
Je predpokladateľné, že tak nečinia len z akejsi vlastnej zloprajnosti a zlomyselnosti; bez vetra sa ani lístok nepohne.
Neraz tieto "nadštandardné" vzťahy vznikajú práve umlčaním nervózneho, prípadne dotazujúceho sa rušňovodiča onou nevinnou frázou "Ty tam stoj a nestaraj sa".
A to všetko v konečnom dôsledku opäť pre radosť platiacich rukojemníkov v súpravách osobných vlakov.
Je predpokladateľné, že tak nečinia len z akejsi vlastnej zloprajnosti a zlomyselnosti; bez vetra sa ani lístok nepohne.
Neraz tieto "nadštandardné" vzťahy vznikajú práve umlčaním nervózneho, prípadne dotazujúceho sa rušňovodiča onou nevinnou frázou "Ty tam stoj a nestaraj sa".
A to všetko v konečnom dôsledku opäť pre radosť platiacich rukojemníkov v súpravách osobných vlakov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729488/
Ja som rušňovodič ja viem všetko,rozumiem všetkému.....a ked niekto povie že asi nemôžem všetko z okna rušňa vidieť tak sa urazím...ja viem všetko.....poznám zab zar v každej stanici,poznám časové súbory,poznám následné a elektrické medzičasy.....medzi smenou si prečítam ešte kde to nariadenie GR ŽSR lebo moje mi nestačia,aby som mal čo kritizovať ,lebo predsa len z cudzieho krv netečie.....vlastne čo sa čudujem ja som Truhlik
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729487/
Kameň úrazu a nefunkčnosť celej štreky tkvie v Zámčanovom prístupe. Moc sme sa začali všetci starať iba sami o seba a nezaujímať sa o toho druhého a tak to potom vyzerá. Podelenie firiem nám k tomu len dopomohlo.
Ty rušňovodič si stoj poslušne pred návestidlom a sleduj aj hodinu, či sa nepostaví. Je to tvoja povinnosť! Nepleť sa do mojej výpravcovskej práce, absolútne ničomu nerozumieš. JA som výpravca a JA viem, prečo tam stojíš. Ty sa do mojej roboty nevyznáš, ty do toho nevidíš.
Ja rušňovodič si zas, keď mi postavíš bielu, začnem robiť SBHDV a iné úkony, lebo ja mám prípravnú dobu, predpísané úkony, začnem čerpať prestávku na jedlo, plus mi hapruje mašina.. JA si to zdôvodním, že som ti zapchal na pol hodiny stanicu, nech doprava stojí. A hoc si aj stojac krížom cez zhlavie nohy na pult vyložím a prečítam noviny, tebe je prd do toho, čo tam robím. Ty sa do mojej roboty takisto nerozumieš..
---------
Cestujúci nech je rukojemníkom môjho a tvojho ega. Jeden neboj sa, druhý nedaj sa.
Asi tak nejak je to správne, že?
Ty rušňovodič si stoj poslušne pred návestidlom a sleduj aj hodinu, či sa nepostaví. Je to tvoja povinnosť! Nepleť sa do mojej výpravcovskej práce, absolútne ničomu nerozumieš. JA som výpravca a JA viem, prečo tam stojíš. Ty sa do mojej roboty nevyznáš, ty do toho nevidíš.
Ja rušňovodič si zas, keď mi postavíš bielu, začnem robiť SBHDV a iné úkony, lebo ja mám prípravnú dobu, predpísané úkony, začnem čerpať prestávku na jedlo, plus mi hapruje mašina.. JA si to zdôvodním, že som ti zapchal na pol hodiny stanicu, nech doprava stojí. A hoc si aj stojac krížom cez zhlavie nohy na pult vyložím a prečítam noviny, tebe je prd do toho, čo tam robím. Ty sa do mojej roboty takisto nerozumieš..
---------
Cestujúci nech je rukojemníkom môjho a tvojho ega. Jeden neboj sa, druhý nedaj sa.
Asi tak nejak je to správne, že?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729485/
Celé je to obraz celej spoločnosti...
A bohužiaľ to čím viac speje k tomu, že čím viac ľudí bude chodiť do roboty s igelitkou...
A bohužiaľ to čím viac speje k tomu, že čím viac ľudí bude chodiť do roboty s igelitkou...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729482/
acella ked ťa to tak velmi trápi....tak by som mohol napísať na rušňovodičov dva krát tolko neprávostí,neprofesionality.....hlavne by som sa nestaral do vecí ktorých postupy nepoznam a vidím len z okna rušňa bez toho aby som poznal čo sa tak asi deje na paneli v Žiline ked sa práve ja potrebujem......JA vám vašu ťažkú prácu neberiem aj problemy ktoré sa pri nej vyskytnú.....rovnako by som sa nestaral ako máte kde "šoferovať" pokial neviem aké mate problemy s rušňom a pod. možno ste dobrí rušňovodiči,možno ste horliví,spravodliví ale rozhodne nie ste profesionali ktorí rozumejú všetkým úkonom,ktoré sa vykonávajú.....a ked niekto vyžaduje byrokraciu tak sa nehrajte že u Vás vašich nariadených ignorujete,jaj u Vás nie je....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729479/
Zámčan: Poviem ti to takto. Kolega nechce menič nič nezmeniteľné, nechce zmeniť tok. Chce aby práca ktorú odvádzame bola kvalitná, efektívna pružná a profesionálna. Predpisy ŽSR sú byrokratické. Kopírujeme Európsku úniu. No neviem či tak úplne, pretože s iných krajinách, myslím členských krajinách fungujú niektoré veci aj lepšie. No a čo sa nás týka, poviem z osobných skúseností. Predpisy platia tie isté a pre všetkých rovnako. Napriek tomu sa stáva, že niekedy čakám na posun dovolený v Mikuláši kôli rýchliku ktorý ja hádam niekde v Trnave - ale pre istotu veď šak keby náhodou. Inohedy idem s IC vlakom 50kou z Kraľovian do Vrútok, pretože predomnou ide manipulák. Inokedy s iným IC stojím u vchodu pred Spišskými vlachmi, pretože z opačnej strany je už u predyvesti osobák.Či stojím vo Vrútkach s plným osobákom, pretože ide predoňa rýchlik, ktorý má príchod o 10 minút. Hoci ani oproti nič nejde a za ten čas by som do Varína prešiel pešo. A keďže sa začnú sypať vlaky oproti, odídem z Vrútok zmeškaný hodinu a pol. Som moc môdry, moc iniciatívny? Šak som v robote? Šak si napíšem výkon? No dobre, tak vám to poviem teda ešte úplne inak. Od rána som v službe. Vyveziem Hrádok, nezmyselný súpravový, ktorý pre radosť nejakého božieho hoviadka musí odísť načas, nie skôr, takže čakám pol hodiny, kým postavý odchod. Pred Mikulášom stojím 10 min. u vchodu, lebo v stanici s jednou obsadenou koľajou je komplikovaná dopravná situácia. Potom idem robiť zložitý posun.- obeh súpravy 20 minút čakám na bielu lebo niekedy koncom mesiaca by mal tadeto ísť rýchlik. Keď si chcem ísť urobiť aspoň kávu a vykonať intímnu potrebu, ktorú nebudem ďalej rozvádzať, tak výpravca mi kladie na srdce, že nezmyselný súpravový do hrádku musí odísť načas. No a tak neostáva nič iné len rýchlo urobiť potrebné úkony, načmárať záznam do odovzdávkovej knihy a čumieť na návestidlo, lebo musíme s takýmto vlakom ísť načas. No čuduj sa svete odchod sa nestavia, pretože niekde okolo Kráľovej Lehoty ešte pojde nejaký rýchlik. A tak napokon súpravový odíde načas plus 10 minút. Podobným princípom sa vraciam do Žiliny. Na pekelnom slnku pod veľkými sklami. Dehydrovaný hladný, unavený a nebolo by zlé aj odskočiť. Po vrútky v kuse výstraha, pretože pred nás išlo niečo čo nepočká a vo vrútkach pobyt. čakáme na rýchlik ktorý ešte nebude v Kraľovanoch. Z pobytu 9 min. či koľko je pobyt 40 minút. A viete čo ma na tom irituje? Minimálne toľko že ani ja som neni ťažný vol a po príchode do Žiliny, ktorý už mimochodom bol niekoľko krát aj po odchode môjho ďalšieho vlaku by som si rád aspoň opláchol ksicht a dal si aspoň mizernú bagetu. No namiesto toho rýchlo odstúpiť od súpravy na most. Tam čakať trištvrte hodiny na bielu a potom pred odchodom keď už čaká vozmajster tak zachádzam na súpravu.A inokedy sa stáva že sú v službe iný ľudia, všetko ide plynule ľahko načas aspoň ako sa dá bez nervov s ohľadom jeden na druhého no dokonalá súhra, tak neviem...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729478/
acella - vytesať do kameňa
A niekomu do gebule, aby mu to došlo.
A niekomu do gebule, aby mu to došlo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729477/
A sorry, ak sa tu kriticky vyjadrujú civilní fandovia a cestujúci, čo kde a kedy sme dobabrali (hlavne vo fóre meškanie vlakov) a dávajú nám rozumy, ako sme to mali spraviť lepšie, vyhradzujem si takisto demokratické právo pripomienkovať správanie a prístup tých, u ktorých si môj chlebodarca platí za služby.
Ak máš s tým problém, nečítaj to, zažmúr oči alebo si daj kolečku okolo baráku.
Ak máš s tým problém, nečítaj to, zažmúr oči alebo si daj kolečku okolo baráku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729475/
362.001 ako myslím že u Teba sa to vekom upraví.....energiu na menenie vecí sa oplatí míňať len tam,kde to má zmysel hlavne by som sa sústredil na svoju prácu a na svoj podnik....a nie rozdávať rozumy ako majú robiť iní.....predpisy na železnici sú byrokratické v celej Europe,náš zákon o Drahach len kopíruje europsku legislatívu...a tú by musel dodržiavať ktokolvek by vlastnil DC.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729473/
aby aspoň odkázal čate údaje o vlaku aby si cestou mohli pripraviť súpis, nech sa môže vlak čo najskôr pripraviť a odísť.
A hej, pamätám. Chcel som cez telefón čate nadiktovať čísla vozov, aby si mohli pripraviť súpis už počas Rg cesty a zároveň to aj zosynchronizovať ešte pred ich príchodom do LM.
To som tiež vtedy za tú iniciatívu dobre že na šibeni neodvisel.
Ale keď som odišiel s osobákom meškajúcim temer dve hodiny a zbieral na kosť skrehnutých a vymrznutých ľudí po zastávkach (už boli chladné rána), krčil som sa pod pult, čo som sa im hanbil pozrieť do očí. Vo Važci som sa aj bál vystrčiť, kedy aká topánka alebo zhnitá paradajka mi do ksichtu vletí. Pán dispečer ich nenávistné pohľady znášať nemusel.
Keď spomínaš súkromníkov.. ono paradoxne súkromníci môžu vniesť a už aj vnášajú zdravší vzduch aj do myslenia štátnych dopravcov, pokiaľ chcú konkurenčný boj ustať.
Škoda, večná škoda pre celú železničný dopravu a jej budúcnosť, že aj ŽSR nemôžu mať nejakú súkromnícku alternatívu.
A hej, pamätám. Chcel som cez telefón čate nadiktovať čísla vozov, aby si mohli pripraviť súpis už počas Rg cesty a zároveň to aj zosynchronizovať ešte pred ich príchodom do LM.
To som tiež vtedy za tú iniciatívu dobre že na šibeni neodvisel.
Ale keď som odišiel s osobákom meškajúcim temer dve hodiny a zbieral na kosť skrehnutých a vymrznutých ľudí po zastávkach (už boli chladné rána), krčil som sa pod pult, čo som sa im hanbil pozrieť do očí. Vo Važci som sa aj bál vystrčiť, kedy aká topánka alebo zhnitá paradajka mi do ksichtu vletí. Pán dispečer ich nenávistné pohľady znášať nemusel.
Keď spomínaš súkromníkov.. ono paradoxne súkromníci môžu vniesť a už aj vnášajú zdravší vzduch aj do myslenia štátnych dopravcov, pokiaľ chcú konkurenčný boj ustať.
Škoda, večná škoda pre celú železničný dopravu a jej budúcnosť, že aj ŽSR nemôžu mať nejakú súkromnícku alternatívu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/729471/
Pripomeniem len stroho, lebo už sme sa dostali kdesi úplne inde;
Rušňovodič s nákladným vlakom sa ponáhľal, vrámci dobrej vôle jedného výpravcu sa dostal pred osobný, pričom tento výpravca preň zariskoval to, že nedodržal elektrický medzičas, zmeškal osobný a prifarbil v PISe. Kolega "tiežvýpravca" v susednej stanici celú túto snahu a iniciatívu zmaril tak, že vtedy už rozbehnutý náklad vybočil a opäť pustil pred neho osobný. Ja som tvrdil a stále budem tvrdiť, že toto bolo choré a na hlavu, takých brzdárov dopravy biť trstenicou po paprčiach!! A ctený výpravca nepodrazil tým ani tak toho rušňovodiča, ako aj kolegu výpravcu v predošlej stanici, lebo keby šlo do tuhého, dodrbali by práve jeho.
K tomu ostatnému.. neraz prídem do dopravy, výpravca mi zaleje kávu, zakecáme sa a MOJOU VINOU zabudne čosi pred vchodom, lebo vrámci hlasnej vravy nezačul zvonček predhlášky s podloženým tlačidlom. Som tam a vidím.. žiadne medzičasy, časové súbory.. prosto som ho len zakecal.
A čo teraz? Nič. Toto mi nevadí.. tiež sa mi stalo, že mi klipli oči a nevidel som, kedy mi postavil..
X-krát sa vieme dohodnúť, ako písal acella, že prestavím tesne pred rýchlikom, sľúbim, že sa budem snažiť, on mi verí. Často prosím výpravcu, že chcem by som bol rád, keby posúril, lebo chcem sa stihnúť naobedovať, vlak domov a pod. Väčšinou mi výjdu v ústrety, ak sa nedá a povie prečo, absolútne sa nenahnevám a pochopím to. Ale chcem aspoň ako človek vedieť prečo. Ale nasrať ma vie, keď sa čosi pýtam, potrebujem, chcem dohodnúť a výpravca sa odmieta so mnou baviť, nekomunikuje, odbije ma, že to nie je moja starosť. Potom pri takom jedincovi začnem jednať tak isto a robota viazne.
Záverom sa vrátim k tomu, čo som tým celým chcel povedať.
Ľudia sa boja riskovať, boja sa urobiť dačo navyše. Nemajú žiadnu motiváciu, ich nadriadení a kontrolóri sú príliš krátkozrakí na to, aby zhovievavo prižmurili oko nad nedodržaním nejakého nezmyselného predpisu za cenu, že sa doprava urýchli, splynulí atď..
Aby cestujúci na štreku a jej ťažkopádnosť, skostnatelosť právom nekritizoval, treba zmeniť myslenie tam hore a nároky na zamestnancov v prevádzke. U súkromníkov je dobre to, že ich predstavení toľko nedrbú ľudí za hlúposti ale prioritne podporujú to, aby sa robota nejakým spôsobom k spokojnosti zákazníka urobila.
Ak dnes urobí výpravca čosi navyše, urobí to len čisto pre mňa ako pre kolegu. Nič z toho nemá. A ja tvrdím, žeby konečne aj tí hore mali vytvoriť podmienky také, aby sa ľudia, ktorým záleží na tom, aby to nejak šlo, pri drobných prešľapoch aspoň nebili po hlavách, ak ich už za ústretovosť priam nechcú odmeňovať.