Predpis Z1
Podľa overeného dôveryhodného zdroja tlač nového predpisu Ž1 bola zastavená, nakoľko sa v tlači našli chyby. Pripravuje sa verzia opráv a výber nového vydavyteľa. Neviem, či to ešte stihnú v pôvodnom termíne.
Ja zas z overeného zdroja mám, že tam, kde nie sú KO na indikáciu voľnej koľaje, tak výpravca pri kontrole voľnosti vlakovej cesty musí mať čiapku, zrejme aj komplet uniformu. Ak by kontroloval bez čiapky a príde kontrola, tak už dokontroloval
Z práce ide von. Ten v rifliach asi chce zmeniť prácu . Radšej nehovorte názov stanice, aby nemal problémy.
Z práce ide von. Ten v rifliach asi chce zmeniť prácu . Radšej nehovorte názov stanice, aby nemal problémy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/160789/
laminatka - a mal červenú pásku na rukáve? Ak áno, tak je to v poriadku.
Napr. niektorí zamestnanci potrebujú na svoju prácu mať skúšku Os 19 a absolvovať kurz. Vo svojom zamestnaní ale nenosia uniformu, je potom zbytočné im ju pridelovať na dobu pokiaľ budú na stanici. Mohol mať práve autorizačku alebo bol po nej.
Ak to bol ale výpravca ktorý tam robil už predtým, tak mu ju asi manželka zle oprala a zbehla sa mu
- ale mal by ju mať, určite nemá len jednu.
Napr. niektorí zamestnanci potrebujú na svoju prácu mať skúšku Os 19 a absolvovať kurz. Vo svojom zamestnaní ale nenosia uniformu, je potom zbytočné im ju pridelovať na dobu pokiaľ budú na stanici. Mohol mať práve autorizačku alebo bol po nej.
Ak to bol ale výpravca ktorý tam robil už predtým, tak mu ju asi manželka zle oprala a zbehla sa mu
- ale mal by ju mať, určite nemá len jednu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/160771/
Ad Vihorlat:
Stále opakuješ ako Ti len vadíí, že príde nejaký kontrolór a hľadá "čiarky" v DD. Zamyslel si sa, či tam majú byť? Ale nie podľa Teba, ale podľa predpisu. A to je to dôležité. Stále vidíte chyby len na nadriadených, ba priam to sú Vaši nepriatelia a tým istým dychom voláte po pochopení a dialógu. Vraj sa Ťa ma KD pýtať ako ide robota a čo ťa trápi. To môže robiť otec a nie kontrolór, ten už v názve má zadefinovanú náplň svojej činnosti. A to aj robí. Možno je vecou ako to robí, ale to je vecou prístupu k robote. Takže skúste aj Vy výjsť v ústrety a uvidíte tú zmenu. Nie krvavé oči, ale korektný prístup oboch strán. A podobne to platí aj o Ž1 (toto je tuším fórum o nej). Jednu hlúposť v nej vidíte, ale 1000 podstatných vecí prehliadate. A zdá sa mi, že celkom cielene. Zásada "hlavne byť proti". A keď si prečítaš svoje predošlé príspevky, tiež tam máš závan staromilectva ....keď sme robili podľa D2....
Skús urobiť sebareflexiu.
Stále opakuješ ako Ti len vadíí, že príde nejaký kontrolór a hľadá "čiarky" v DD. Zamyslel si sa, či tam majú byť? Ale nie podľa Teba, ale podľa predpisu. A to je to dôležité. Stále vidíte chyby len na nadriadených, ba priam to sú Vaši nepriatelia a tým istým dychom voláte po pochopení a dialógu. Vraj sa Ťa ma KD pýtať ako ide robota a čo ťa trápi. To môže robiť otec a nie kontrolór, ten už v názve má zadefinovanú náplň svojej činnosti. A to aj robí. Možno je vecou ako to robí, ale to je vecou prístupu k robote. Takže skúste aj Vy výjsť v ústrety a uvidíte tú zmenu. Nie krvavé oči, ale korektný prístup oboch strán. A podobne to platí aj o Ž1 (toto je tuším fórum o nej). Jednu hlúposť v nej vidíte, ale 1000 podstatných vecí prehliadate. A zdá sa mi, že celkom cielene. Zásada "hlavne byť proti". A keď si prečítaš svoje predošlé príspevky, tiež tam máš závan staromilectva ....keď sme robili podľa D2....
Skús urobiť sebareflexiu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/160559/
upš vieš, to je ten váš neustály problém, že si myslíte, že keď ste vypravovali vlaky 26 rokov, že ste pojedli všetku múdrosť sveta. Najradšej zo všetkého mám takých kolegov čo omieľajú stále tú istú obohranú pesničku "My keď sme robili, nie toľko vlakov chodilo ako teraz, ale oveľa oveeeeeľa viac". A o ustrojenosti a návestiach mi káž vtedy, keď mi v týchto oblastiach zistíš nejaké nedostatky, dobre?
Neviem či vôbec niekedy v tejto firme vrchnosť pochopí, že nejde o "boj" medzi dvoma znepriatelenými tábormi (vrchnosť - prevádzka), ale o dialóg a hlavne vytváranie podmienok na prácu. Ja robím výpravcu len niečo cez 17 rokov ale ešte sa mi v živote nestalo, aby sa ma niekto z kontrolných orgánov spýtal, ako ide robota a čo nás trápi. Vždy len hon na závady typu čiarka, bodka v dopravnom denníku a pod.
Inak keď si robil v stanici kde nastupovalo 50 ľudí do vlaku, tak verím že si sa s takými problémami nestretol, choď sa pozrieť napríklad do Ba hl.stanice, kedy sa dá vlak do pohybu vzhľadom na čas odchodu a nástup cestujúcich.
Neviem či vôbec niekedy v tejto firme vrchnosť pochopí, že nejde o "boj" medzi dvoma znepriatelenými tábormi (vrchnosť - prevádzka), ale o dialóg a hlavne vytváranie podmienok na prácu. Ja robím výpravcu len niečo cez 17 rokov ale ešte sa mi v živote nestalo, aby sa ma niekto z kontrolných orgánov spýtal, ako ide robota a čo nás trápi. Vždy len hon na závady typu čiarka, bodka v dopravnom denníku a pod.
Inak keď si robil v stanici kde nastupovalo 50 ľudí do vlaku, tak verím že si sa s takými problémami nestretol, choď sa pozrieť napríklad do Ba hl.stanice, kedy sa dá vlak do pohybu vzhľadom na čas odchodu a nástup cestujúcich.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/160422/
Si myslím, že aspoň odchod vlaku z východzej stanice by mohla vlaková čata "ovládať", ale je to zrejme dosť ťažké, lebo na hlášenke je často aj číslo vlaku, ktoré nejde zpodobovacou metódou porovnať so žiadnym reálnym číslom vlaku v existujúcom grafikone.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/160261/
vihorlat a 01058:
obaja máte zo svojho pohľadu v niečom pravdu, ale sú aj čaty, ktoré revidujú a nesedia pred odchodom z každej stanice v služobnom. Výpravca ide vypraviť vlak, pozrie pod plexisko kedy má odchod aj keď každú zmenu je to to isté, rušňovodič má na stanovišti pred sebou ZCP, ale čo čata? 20-ť dňový turnus, ramená NZ-Nitra, Štúrovo-Kúty a pod. koľko staníc a zastávok iba pri jednom vlaku,. a koľko vlakov v zmene?. A to majú všetky odchody mať v hlave? A každý GVD iné? To je moc aj na koňa.
obaja máte zo svojho pohľadu v niečom pravdu, ale sú aj čaty, ktoré revidujú a nesedia pred odchodom z každej stanice v služobnom. Výpravca ide vypraviť vlak, pozrie pod plexisko kedy má odchod aj keď každú zmenu je to to isté, rušňovodič má na stanovišti pred sebou ZCP, ale čo čata? 20-ť dňový turnus, ramená NZ-Nitra, Štúrovo-Kúty a pod. koľko staníc a zastávok iba pri jednom vlaku,. a koľko vlakov v zmene?. A to majú všetky odchody mať v hlave? A každý GVD iné? To je moc aj na koňa.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/159845/
Vihorlat:
Nejde o to kedy zacnes,ale ci stojis na vhodnom mieste.
To mas pravdu,sprivodcovia ako keby to robili naschval.Ale zas je to ich povinnost. Aj ti ludia idu ako telce, coby im to dalo obcas sa otocit a stuchnut do tych dveri, aby sa zavreli...
Ked je vela ludi este okolo vlaku, je dobre aj ked tam vypravca za mava tou vypravkou aj do stran ako podla OBB, nie len hore dole,podla nasho predpisu.
Tak skorej na seba upozorni ,kde sa na chadza v tom dave ludi odchadzajucich od vlaku.
Nejde o to kedy zacnes,ale ci stojis na vhodnom mieste.
To mas pravdu,sprivodcovia ako keby to robili naschval.Ale zas je to ich povinnost. Aj ti ludia idu ako telce, coby im to dalo obcas sa otocit a stuchnut do tych dveri, aby sa zavreli...
Ked je vela ludi este okolo vlaku, je dobre aj ked tam vypravca za mava tou vypravkou aj do stran ako podla OBB, nie len hore dole,podla nasho predpisu.
Tak skorej na seba upozorni ,kde sa na chadza v tom dave ludi odchadzajucich od vlaku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/159641/
01058 vieš, ja chcem vypraviť vlak načas. Prídem k rýchliku vo východzej stanici. Na peróne plno ľudí je asi 2 minúty pred odchodom. Dvere pootvárané, vlaková čata nikde, alebo postáva pri vlaku a družne debatuje. Keďže považujem za svoju výpravcovskú česť vypraviť vlak načas, začnem už minútu pred odchodom dávať píšťalkou návesť Výzva na pohotovosť. Je to preto, že viem, že cestujúci sa ešte posledných 28x pred odchodom chcú pobozkať, je to preto, že viem, že sprievodcovia pomalým krokom začnú korzo popri súprave a niekedy aj zavrú otvorené dvere... Lenže tu sa dostávam do konfliktu s cestujúcimi, ktorí mi už niekedy nevyberavým spôsobom dali najavo "veď ešte nie je čas odchodu, ešte máme minútu!" Musím brať ešte ohľad aj na pána rušňovodiča, keď ide o výpravu z ľavej strany, že po návesti Odchod, musí prejsť na stanovišti na pravú stranu, odbrzdiť prídavnú brzdu, otočiť a držať voliaci prepínač do polohy súhlas, atď, a toto tiež trvá aj 15 sekúnd. Vlak ak má odchod 12:00 tak sa má pohnúť o 12:00:00. Ak mám ale zohľadniť situáciu pri vlaku, musím vypravovať skôr. Tu by snáď mohla pomôcť +1 minúta k jazdnému času do susednej stanice pri východzích alebo veľkých staniciach zvaná "prirážka na výpravu".
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/159432/
01058- ktej vyhlaske o nepodstatnych veciach. Nebola urcena pre firu ale pre jeho nadriadeneho. Tvoja povinnost je aj nadalej obiednavat opravy podla potreby. Tvoj nadriadeny ma potom vykonat skrty v obiednavke. On si potom bude obhajovat svoje skrty. Miesto toho sa rosirila klebeta o neobiednavany oprav. A tym presunuty zodpovednosti za tech. stav na firu. Nadriadeny potom nemusi nic skrtat. On sa lahko vyhovory, ze si nic nepisal. Treba pisat vsetko co je pokazene. Aby to bolo cierna na bielom...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/159318/
Neviem, čo si svojím príspevkom myslel, či očakávaš odpoveď, ale k tomu o reťazi niet čo dodať. To je jednoducho pravda overená rokmi.