Predpis Z1
Podľa overeného dôveryhodného zdroja tlač nového predpisu Ž1 bola zastavená, nakoľko sa v tlači našli chyby. Pripravuje sa verzia opráv a výber nového vydavyteľa. Neviem, či to ešte stihnú v pôvodnom termíne.
Ale este inak by som rozhodol ,vies kde je dopravna kancelaria?
ta je rozhodujuca , to je nas pomyselny stred vesmiru.
Takze stanovena rychlost vlaku sa meni az ked minies dopravnu kancelariu,ved aj ked ta precisluju zajazdy pises cas ukoncenia jazdy vlaku ked minas tuto kancelariu a zaciatok jazdy pod inym cislom tamtiez,popripade ked prechadzas ces stanicu kde sa menia cila usekov alebo nad usekov
takze stanovena je po dopravnu kacelariu 100 ale rychlostnik ju obmedzuje na 80. to iste ja opacnym smerom , od dopravnej je stanovena 100 ale este rychlostnikom niekde davno pred touto stanicou na 80.
To je zas teoria co?
Ale este inak by som rozhodol ,vies kde je dopravna kancelaria?
ta je rozhodujuca , to je nas pomyselny stred vesmiru.
Takze stanovena rychlost vlaku sa meni az ked minies dopravnu kancelariu,ved aj ked ta precisluju zajazdy pises cas ukoncenia jazdy vlaku ked minas tuto kancelariu a zaciatok jazdy pod inym cislom tamtiez,popripade ked prechadzas ces stanicu kde sa menia cila usekov alebo nad usekov
takze stanovena je po dopravnu kacelariu 100 ale rychlostnik ju obmedzuje na 80. to iste ja opacnym smerom , od dopravnej je stanovena 100 ale este rychlostnikom niekde davno pred touto stanicou na 80.
To je zas teoria co?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/151144/
s nezávislými návestudkami od postavenia návestidiel je vchodová rýchlosť 40 km/h. Nakoľko vchod. návestidlo nenávestí či sa jedná o vchod na rovnú koľaj priamym smerom, alebo o vchod odbočkou, zvyčajne max. 40 km/h. Ak je odchod vlaku z rovnej koľaje po hrote je dovolená rýchlosť 60 km/h. To zvyčajne návestí rýchlostník vedľa rovnej koľaje. Z odbočnej koľaje platí rýchlosť platná pre jazdu odbočkou ako pri vchode, t.j. 40 km/h. Podľa miestnych pomerov. Rýchlosť 80 km/h, platí od rýchlostníka, pri tom platí, že až potom môže rušňovodič zvyšovať rýchlosť, keď posledné vozidlo opustí krajnú, poslednú výmenu.
Bod 162 Ž 1 :
Bod 162 Ž 1 :
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/151088/
profesor:
mas tam preklep ,spravne ma byt podla cl.327
No ale kveci,podla mna ma 3 moznosti :
1)bud to zakrici na plnu hubu cez cely vlak az do poslednych dveri kde je zrovna jedniny clen vlak personalu
2) da navest zvolavanie vsetkych zamestnancov a pocka kym clen pride a potom mu to oznami.
3)Vo vlakoch ktore maju vlakovy rozhlas spojeny s HDV by sa este eventualne mohol spojit rusnovodic s vlakveducim aj cez takyto kecafon.
staci taka odpoved?
mas tam preklep ,spravne ma byt podla cl.327
No ale kveci,podla mna ma 3 moznosti :
1)bud to zakrici na plnu hubu cez cely vlak az do poslednych dveri kde je zrovna jedniny clen vlak personalu
2) da navest zvolavanie vsetkych zamestnancov a pocka kym clen pride a potom mu to oznami.
3)Vo vlakoch ktore maju vlakovy rozhlas spojeny s HDV by sa este eventualne mohol spojit rusnovodic s vlakveducim aj cez takyto kecafon.
staci taka odpoved?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/151056/
Ad dilinko:
Na Tvoju otázku z 25.3.2007 celkom Ti správne odpovedal 01058 tiež 25.3.2007 o 13:58. Vlakový a rušňový personál z Tvojho príbehu pobehoval dosť neštandardne po stanici, nevediac, čo robia.
V tej súvislosti je ešte zaujímavá otázka, ako rušňovodič vyrozumie vlakový personál na skutočnosť, že vlak je vypravovaný vysielačkou ako iným telekomunikačným zariadením v zmysle čl. 427.
Čo vy na to?
Na Tvoju otázku z 25.3.2007 celkom Ti správne odpovedal 01058 tiež 25.3.2007 o 13:58. Vlakový a rušňový personál z Tvojho príbehu pobehoval dosť neštandardne po stanici, nevediac, čo robia.
V tej súvislosti je ešte zaujímavá otázka, ako rušňovodič vyrozumie vlakový personál na skutočnosť, že vlak je vypravovaný vysielačkou ako iným telekomunikačným zariadením v zmysle čl. 427.
Čo vy na to?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/151047/
tá teória je najrozumnejší kompromis