Predpis Z1
Podľa overeného dôveryhodného zdroja tlač nového predpisu Ž1 bola zastavená, nakoľko sa v tlači našli chyby. Pripravuje sa verzia opráv a výber nového vydavyteľa. Neviem, či to ešte stihnú v pôvodnom termíne.
pod slnkom. Aj v minulosti museli vydávať rôzne vysvetlivky, doplnky a inštrukcie. Pár krát to bolo vo forme doplnku alebo dodatku k D 1 a D 2. Bolo to v brožúrovanom vydaní. A ešte pred tým sa museli súdruhovia inšpektori, autori, revízori a kontrolóri zísť v príjemnom prostredí tatranského hotela na celý týždeň a ujednotiť si svoje názory. Aby si to výkonní a prevádzkoví pracovníci mohli vykladať len jednoznačne a nie každý po svojom !
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/132497/
331. Pri výprave vlaku na základe povoľujúcej návesti hlavného
návestidla, písomným rozkazom, rozhlasom alebo telekomunikačným zariadením
sa zachová tento postup bez ohľadu na obsadenie dopravní
Už to tu dávam druhý krát "NA ZÁKLADE POVOĽUJÚCEJ NÁVESTI"
Až je povoľujúca návesť, potom až mávajú a kývajú ... Keď mávajú skorej, alebo nevidia, tak to ešte nieje výprava.
A vôbec, kašlime na to. 100 ľudí, 100 názorov.
návestidla, písomným rozkazom, rozhlasom alebo telekomunikačným zariadením
sa zachová tento postup bez ohľadu na obsadenie dopravní
Už to tu dávam druhý krát "NA ZÁKLADE POVOĽUJÚCEJ NÁVESTI"
Až je povoľujúca návesť, potom až mávajú a kývajú ... Keď mávajú skorej, alebo nevidia, tak to ešte nieje výprava.
A vôbec, kašlime na to. 100 ľudí, 100 názorov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/132461/
01058:
Pohnúť sa vôbec a nie len od peróna ti zakazuje skutočnosť, že nedošlo k správnej výprave vlaku podľa čl. 331 a to na základe povoľujúcej návesti hl. návestidla, nakoľko vidíš, že povoľujúca návesť na hlavnom návestidle nie je, nemôže dôjsť k výprave vlaku a teda sa NEPOHNEM.
Pohnúť sa vôbec a nie len od peróna ti zakazuje skutočnosť, že nedošlo k správnej výprave vlaku podľa čl. 331 a to na základe povoľujúcej návesti hl. návestidla, nakoľko vidíš, že povoľujúca návesť na hlavnom návestidle nie je, nemôže dôjsť k výprave vlaku a teda sa NEPOHNEM.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/132458/
ktitik:
Na to ma vypravca cl 334 ked nechce aby som odisiel z perona.
Su stanice kde zavadzias a je vhodne aj pre vypravcu aby si odtial odisiel prec.
Su stanice kde to neje vhodne alebo situacia vyzaduje aby si tam zoastal.
Vypravca ti to musi oznamit podla cl 334 ,bohuzial prenho.
To je to co ani jeden znich nerobi,kaslu na vlaky ,na vyrozumievanie.
A pritom to maju nariadene aj v clanku 864.
323. Vlak nesmie odísť z dopravne s koľajovým rozvetvením, okrem
dopravne s výlukou dopravnej služby, bez návesti dovoľujúcej odchod alebo
bez súhlasu (rozkazu) výpravcu. Pokiaľ susedný výpravca s jazdou vlaku
nesúhlasí, nemôže výpravca dovoliť jazdu vlaku z vlastnej stanice (ním
riadenej dopravne).
Súhlas (rozkaz) na odchod dá výpravca, keď sú vykonané všetky predpísané
úkony pred odchodom (prechodom) vlaku.
kde je v tom clanku 323 spomenuty peron?
Co mi zakazuje sa pohnut z perona?cl 331? ani ten nie
Na to ma vypravca cl 334 ked nechce aby som odisiel z perona.
Su stanice kde zavadzias a je vhodne aj pre vypravcu aby si odtial odisiel prec.
Su stanice kde to neje vhodne alebo situacia vyzaduje aby si tam zoastal.
Vypravca ti to musi oznamit podla cl 334 ,bohuzial prenho.
To je to co ani jeden znich nerobi,kaslu na vlaky ,na vyrozumievanie.
A pritom to maju nariadene aj v clanku 864.
323. Vlak nesmie odísť z dopravne s koľajovým rozvetvením, okrem
dopravne s výlukou dopravnej služby, bez návesti dovoľujúcej odchod alebo
bez súhlasu (rozkazu) výpravcu. Pokiaľ susedný výpravca s jazdou vlaku
nesúhlasí, nemôže výpravca dovoliť jazdu vlaku z vlastnej stanice (ním
riadenej dopravne).
Súhlas (rozkaz) na odchod dá výpravca, keď sú vykonané všetky predpísané
úkony pred odchodom (prechodom) vlaku.
kde je v tom clanku 323 spomenuty peron?
Co mi zakazuje sa pohnut z perona?cl 331? ani ten nie
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/132453/
01058:
každá trať a aj stanica je iná, všade sa to robí inak. Ja iba tvrdím, že keď výpravca nepostaví, tak vie prečo. Asi nesúhlasí z odchodom. A prečo to komplikovať, keď netreba. Aj on je v robote a nepotrebuje mať problém. A keď sa mu vyskytne, tak prečo mu má iný kolega pridať. Stačí, keď vylezie na perón a zdvyhne roky "potiahni", tak potom potiahni. On je tam doma a vie prečo. Ty si o 10 minút úplne inde, tak prečo mu nevyhovieť.
Niekto poťahuje k návestidku, druhému keď kýve, alebo povie, tak nechce potiahnuť. Každý to robí inak a čo si má rušňovodičov fotiť, aby vedel, čo urobia.
každá trať a aj stanica je iná, všade sa to robí inak. Ja iba tvrdím, že keď výpravca nepostaví, tak vie prečo. Asi nesúhlasí z odchodom. A prečo to komplikovať, keď netreba. Aj on je v robote a nepotrebuje mať problém. A keď sa mu vyskytne, tak prečo mu má iný kolega pridať. Stačí, keď vylezie na perón a zdvyhne roky "potiahni", tak potom potiahni. On je tam doma a vie prečo. Ty si o 10 minút úplne inde, tak prečo mu nevyhovieť.
Niekto poťahuje k návestidku, druhému keď kýve, alebo povie, tak nechce potiahnuť. Každý to robí inak a čo si má rušňovodičov fotiť, aby vedel, čo urobia.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/132447/
passion:
predpis berie vypravu vlaku ako odchod z dopravne to jest cez odchodove navestidlo za vchodove z opacnej strany.
opustil som ja dopravnu? neopustil , opustil som len priestor pre vystup a nastup cestujucich lebo som odstal suhlas na odchod,vystup a nastup bol ukonceny a bol aj cas odchodu.
Ked mimoriadne zastavis pre odchodovym navestidlom? potom si ziadas opat vypravu ked si mimo perona? neziadas, ak neprivolas clena personalu a navestidlo dovoluje odchod alebo ten dovod zastavenia pominul tahas dalej.
predpis berie vypravu vlaku ako odchod z dopravne to jest cez odchodove navestidlo za vchodove z opacnej strany.
opustil som ja dopravnu? neopustil , opustil som len priestor pre vystup a nastup cestujucich lebo som odstal suhlas na odchod,vystup a nastup bol ukonceny a bol aj cas odchodu.
Ked mimoriadne zastavis pre odchodovym navestidlom? potom si ziadas opat vypravu ked si mimo perona? neziadas, ak neprivolas clena personalu a navestidlo dovoluje odchod alebo ten dovod zastavenia pominul tahas dalej.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/132439/
Pozor, ja netvrdím že mám pravdu a keď to niekto robí tak, že potiahne k návestidlu, že porušuje predpis!!!
Toto je diskusné fórum a píšem môj názor na dannú vec, teda môj výklad predpisu, na čo nemám právo ho niekomu vnucovať. Na to sú iní ľudia na železnici, ktorí sa v dannej problematike názormi, bohužiaľ, rozchádzajú.
Podľa môjho skromného názoru, - áno porušujú predpis.
Toto je diskusné fórum a píšem môj názor na dannú vec, teda môj výklad predpisu, na čo nemám právo ho niekomu vnucovať. Na to sú iní ľudia na železnici, ktorí sa v dannej problematike názormi, bohužiaľ, rozchádzajú.
Podľa môjho skromného názoru, - áno porušujú predpis.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/132438/
kritik:
ked budes jazdit po jednokolajke kde krizujes v staniciach ktore su silno excentricke a ponechanie miesta pre druhy vlak znamena ze musis potiahnut za tu trochu kamienkov co ako tak predstavuju priestor pre nastup a vystup cestujucich pochopis ze je radsej v case odchodu zdekovat sa odiat vyhodnejsie nez ked si nietko zlame nohu len preto lebo dispecer ti povedal urob plac, krizujeme,vlak oproti meska.
Radsej necham ludi slusne vystupit a nastupit a potiahnem v case odchodu k navestidlu a tam vyckam na vykrizovanie.Vypravci tu niesu a ked nieco potrebuju maju k dispozicii radiotelefon.
Podla mna to potiahnutie vlaku k navestidlu zavisi len od danych podmienok konkretnej dopravne.
ked budes jazdit po jednokolajke kde krizujes v staniciach ktore su silno excentricke a ponechanie miesta pre druhy vlak znamena ze musis potiahnut za tu trochu kamienkov co ako tak predstavuju priestor pre nastup a vystup cestujucich pochopis ze je radsej v case odchodu zdekovat sa odiat vyhodnejsie nez ked si nietko zlame nohu len preto lebo dispecer ti povedal urob plac, krizujeme,vlak oproti meska.
Radsej necham ludi slusne vystupit a nastupit a potiahnem v case odchodu k navestidlu a tam vyckam na vykrizovanie.Vypravci tu niesu a ked nieco potrebuju maju k dispozicii radiotelefon.
Podla mna to potiahnutie vlaku k navestidlu zavisi len od danych podmienok konkretnej dopravne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/132436/
veď to je taký super predpis, že "NEMÁ CHYBY".
Chválili sa, že bude tenučký a výstižný.