Zaujímavosti z prevádzky
Diskusia o zaujímavostiach z prevádzky, ktoré sa svojim obsahom nehodia do diskusií o konkrétnych rušňoch, prípadne ani do iných diskusií.
Žilinskí rušňovodiči majú v ostatnom čase na gorilách smolu. Z Varína vezie medzištátny vlak IC 405 eso 362.013. Gorila ide ako nečinná v poruchovom režime.
17:05 Mezi Klárovem a Malostranským náměstím v Praze vykolejila tramvaj číslo 23. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Provoz byl ve směru na Újezd přerušen, výluka zřejmě potrvá několik hodin.
idnes.cz
Foto : RP 751
1.foto - spálená pojistka
2.foto - střídání na kopci
3.foto - střídání na kopci
Foto 1+2 - dtto Nove Mesto s velmi ochotnym panom vypravcom, ktory mi umoznil si vsetko vyfotit a o ktorom napisem v diskusii o fotografovani
Foto 3 - CocaColove vozne na N. Meste 8.7.
Inak velmi sa ospravdelnujem, ze som pridal niektore fotky zle otocene, ale len teraz som prisiel, mam trocha cas konecne po 3 dnoch neustaleho cestovania, tak som tie fotky zverejnil rovno z fotaku.
Ako uz pisal Garin, CocaCola lokomotiva isla vo stvrtok na R 600 Vah. Haluz je, ze som zacinal svoje tyzdnove putovanie s Juniorom rychlikom do Trnavy a v cele mojho prveho vlaku boal prave tato masina :-). Musim povedat, ze v reali to vyzera naozaj dobre, aj cestujuci su prijemne prekvapeni ("Aha, CocaCola"). Posunovaci v ZST Ba- Nove Mesto sa pytali vypravcu, ci nebude aj Prazdroj :-).
Vcera som ju videl rano po siestej v Ba-NOve Mesto, o chvilu sa na nu pripojili CocaCola vozne a cela suprava potom mala odist na hl.st.
IC506:
ER je vlak EuroRegio. Vlaky IC (KE-ZA-BA-Wien) ťahá na rakúskych tratiach rušeň 1116 (Taurus). IC príde do Petržalky, pripoja 263 (240), ktorá odtiahne vlak na hlavnú. Tam odpoja 263 (240)+1116 a z opačnej strany pripoja 362 (350), keďže vlak prekonáva na hlavnej stanici úvrať. Keď príde IC z opačného smeru, odpoja 362 (350) a na opačnej strane pripoja 263 (240)+1116. V Petržalke odpoja 263 (240) a Taurus môže ťahať. Ušetria tým nejaké minútky. Navyše Taurus nemá povolenie premávať na tratiach ŽSR kvôli rušeniu bezpečnostných zariadení, preto medzi Petržalkou a BA hl.st. ide na príprahu.