Zaujímavosti z prevádzky
Diskusia o zaujímavostiach z prevádzky, ktoré sa svojim obsahom nehodia do diskusií o konkrétnych rušňoch, prípadne ani do iných diskusií.
brano - pochopil si správne, Mn 87571/85770 je pravidelný na trati Trenčín - Bánovce n/Bebr. a keď je záťaž Rybany, tak idú až tam. Do 11.6.2005 išli z Topoľčian a Trenčína proti sebe manipuláky, v Bánovciach sa stretli a vymenili si záťaž + topoľčiansky obslúžil vlečku Tanaxu.
A prečo to nechodí až do Chynorian (Bošian)? Nuž to je to logické zmýšľanie kompetentných v ZSSK Cargo ..
Čo ma ešte zaujíma (a zistím si), či prepravca napr. Chynorany - Rybany platí dovozné len za tých 8 km, alebo za 166 km , čo robí vzdialenosť naokolo.
- Na tzv. Šenkvickej preložke, na starej trati, pristúpili včera Železničné stavby Košice k vytrhávaniu koľají. V priebehu dneška sa bývalé hradlo Malé Trnie ocitne mimo železničnej trate.
Vcera som siel s kolegom na maly vylet do prirody. Sli sme autom cez zel. priecestie na trati Zilina - Rajec, presne medzi Porubkou a Poluvsim, kde nechranene priecestie signalizovalo jazdu vlaku. Ked sa tam uz nahromadilo 5-6 aut a nic po trati nechodilo, vysiel som von, pozeram na trat a co nevidim - kolaje boli zoskratovane zeleznym pasom, ktory sa pouziva na zvazovanie prepravnych paliet. Tak som vitazne tento pas zdvihol a priecestie prestalo cengat. Potesil som sa a odhodil som ho mimo kolaje. Ale v tom zacalo cengat znovu, tak som myslel, ze teraz ide vlak naozaj. Po dalsej chvili bezcieleho cakania som tam siel este raz a zistil som, ze pas som sice z kolaje odhodil, ale zase som zoskratoval vodice veduce ku kolajniciam. Takze na druhy pokus sa priecestie uz definitivne uvolnilo.