Elektrifikácia tratí na Slovensku
Aky je vás názor o tom ze kedy budú hlavné trati elektrifikované na Slovensku?Teraz mozete pocut ze elektrifikajú trat medzi Zvolenom a Banskou Bystricou kedy to bude hotové?A trat 160 Zvolen Filakovo ked elektrifikujú kde bude diesel?Ja tesím ze elektrifikujú.Ale len do Filakova bude elektrifikovaná.Podla mna je to hloupost cely trat musia elektrifikovat.A este jedna otázka ked elektrifikujú trate diesele predajú do Kuba alebo niekde?A budeme na to mat dostatok rusna?
Podradené diskusné témy
brano: o inom somt a ani presviedcat nechcel, ak si si to myslel, tak sme sa zle pochopili. Co uz takto zavcas rana
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202902/
Zamcan: SAD si nerobi proti sebe. Vytvara spojenia, modernizuje svoj vozovy park. Pri ceste z Nitry do Bratislavy som vahal, ci pojdem vlakom, alebo autobusom. Kamarat ma prehovoril na autobus a bolo to dobre riesenie. Usetril som 34 korun, domov som prisiel o hodinu a 20 minut skor, isiel som v modernizovanom, klimatizovanom a odhlucnenom autobuse, mal som pohodlie a nepotila sa mi rit od kozenkovych sedadiel a nekontrolovali ma ofucani sprievodcovia.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202890/
brano: Zamcan ma pravdu. A je lahke najist jedno proti (Japonsko) a milion pre prehliadnut. Tiez si myslim ze porovnavat to je minimalne zbytocne. A ked chces vediet tu spojitost a rad prirovnavas, tak chod prstom na mape opacnou stranou a nemusis ani daleko. Kym v inych krajinach dotuje stat osobnu dopravu, dba na kulturu cestovania aby uroven cestovania, a celkovo zivota v krajine rastla, co suvisi aj s rozvojmi regionov a bla bla plno inych veci, u nas to je este stale inak. Nikto tu nepovedal, aby sme nevyslovovali SME NA SLOVENSKU, ale ked si to kazdy bude hovorit (a hlavne kompetetni) a nikto s tym nic nespravi (bo ja si to povedat mozem, aj s tym mozem chciet nieco urobit, ale neda sa mi z milion dovodov). Tu chodia osobne vlaky iba podla statom objednanych vlkm. Mam pocit, ze ZSSK zije len s pomocou statu. Ale preco by to tak malo byt? Je to dopravca, ktory zabezpecuje dopravu vo verejnom zaujme, co znamena, ze stat vykryje straty z prevadzkovania dopravy na drahe, ktora je nerentabilna, nevyhodna (doprava). Lenze neverim, ze kazdy spoj je neziskovy. Preco teda nemoze fungovat ZSSK na vlastne triko na tychto ziskovych spojoch a ostatne nech vykryva stat z penazi na to vyclenenych? Mne z toho logicky vychadza viac spojov denne. Lenze radsej na papier, ktory znesie, nakreslime velku vykazanu stratu aj z tych ziskovych spojov, sak preco nie ked to je hrant plny kvalitnych pomyji. Ako hovorim, skoda, ze s tym nemozem (zatial) nic spravit. Na druhej strane, kolko v tomto state zmoze jednotlivec, je vo hviezdach. Zrovnat so zemou cele vedenie a hotovo. AMEN
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202888/
stale tu niekto vravi o dotaciach a pod...ale ked sa tak zamyslim.....keby tak rozmyslali aj nasi dedovi za cias marie terezie ze kto ich bude dotovat a pod..tak dnes nemame okrem KBD asi nič !!! nie je to vysmech ked nasi dedovia z nicoho museli spravit trate,spravit HDv a vozne a pod...a nase zeleznice vsetko podedili a nie su schopne ani len zabezpecit plynulu prevadzku ???? nie je to vysmech ??? niekedy neboli ani take moznosti ako dnes a islo to ..a dnes ??? vsetko co sa dalo sa poku*vilo....no hanba nam...že ani ten posrany koridor neviem spravit za 100 rokov ....nasi predkovia keby teraz zili tak sa hanbia a zalezu dobrovolne naspet pod ciernu zem.... hanba hanba a ešte raz hanba.....a preco nie porovnavat s japonskom ??? ved su to taky isti ludia ako mi !! tak preco nie ???
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202884/
Brano Už si porovnával Slovensko s USA teraz s Japonskom.Príklady ktoré sa nedajú ani pri najväčšej snahe so Slovenskom porovnávať....
Spojitosť je asi taká,že nejakému úradníkovi na zapáde nevadí subvencovanie os.dopravy lebo ju považuje za dôležitú,naopak na Slovensku úradníkovi dokedy volačo nepadne do vrecka......
Spojitosť je asi taká,že nejakému úradníkovi na zapáde nevadí subvencovanie os.dopravy lebo ju považuje za dôležitú,naopak na Slovensku úradníkovi dokedy volačo nepadne do vrecka......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202875/
"železnica je dotovaná všade vo svete (osobná doprava)"
Japonsko je v inom vesmíre? A aká má byť vlastne spojitosť medzi spôsobmi financovania železnice vo svete s mierne povedané neštandardným správaním slovenských štátnych úradníkov rozhodujúcich o budúcnosti železničnej dopravy?
Japonsko je v inom vesmíre? A aká má byť vlastne spojitosť medzi spôsobmi financovania železnice vo svete s mierne povedané neštandardným správaním slovenských štátnych úradníkov rozhodujúcich o budúcnosti železničnej dopravy?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202866/
Haldo
Aj mňa takýto postup trápi,ale keď si dnes väčšina žurnalistov myslí že železnica je len dojná krava,ktorá spoločnosti nijako neprospieva a väčšina si myslí,žeby mala vyžiť z vlastných zdrojov a nezaťažovať štátny rozpočet,tak asi ťažko sa dočkáme nejakého tlaku na vládu...
Čo už na tom že železnica je dotovaná všade vo svete (osobná doprava)až takí sčítaní naši žurnalisti nie su
Aj mňa takýto postup trápi,ale keď si dnes väčšina žurnalistov myslí že železnica je len dojná krava,ktorá spoločnosti nijako neprospieva a väčšina si myslí,žeby mala vyžiť z vlastných zdrojov a nezaťažovať štátny rozpočet,tak asi ťažko sa dočkáme nejakého tlaku na vládu...
Čo už na tom že železnica je dotovaná všade vo svete (osobná doprava)až takí sčítaní naši žurnalisti nie su
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202859/
Sofino
Nie je to dobré ,ale ani také zúfalé ako píšeš.Ver mi,že vidím dosť velké prestoje
rušňov,tie obehy ZSSK sú často robené nie efektívne ,ale tak ,aby to pasovalo jednotlivým depám.Samozrejme,že sú potrebné nové mobilné prostriedky,včera už bolo neskoro....Ak štát nedá peniaze na obnovu mobilných prostriedkov a to si prosím uvedomme.Že keby sa ZSSK akokolvek snažila,zeefektívnila,zoštíhlila nikdy nebude mať nato aby si sama nakupovala HDV...prichádza do úvahy iný scenár že táto spoločnosť zanikne a os.dopravu na vychytených tratiach bude zabezpečovať cudzia spoločnosť,nezabudajme ,že liberalizácia bola len odložená nie zrušená.......
Nie je to dobré ,ale ani také zúfalé ako píšeš.Ver mi,že vidím dosť velké prestoje
rušňov,tie obehy ZSSK sú často robené nie efektívne ,ale tak ,aby to pasovalo jednotlivým depám.Samozrejme,že sú potrebné nové mobilné prostriedky,včera už bolo neskoro....Ak štát nedá peniaze na obnovu mobilných prostriedkov a to si prosím uvedomme.Že keby sa ZSSK akokolvek snažila,zeefektívnila,zoštíhlila nikdy nebude mať nato aby si sama nakupovala HDV...prichádza do úvahy iný scenár že táto spoločnosť zanikne a os.dopravu na vychytených tratiach bude zabezpečovať cudzia spoločnosť,nezabudajme ,že liberalizácia bola len odložená nie zrušená.......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202834/
Zámčan: Keď ZSSK nebude mať s čím voziť, nebude mať možnosť veľkého počtu vlakov a keď nebude veľký počet vlakov, "dostatoče veľký potenciál cestujúcich" je Ti na nič. A ani žiadne klimatizované vozne, ktoré spomínal haldo11 nepritiahnú cestujúcich, keď pôjdu dva vlaky za deň...
V ostatnom súhlasím s Rasťom.
V ostatnom súhlasím s Rasťom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202821/
Rasťo
trocha si to zjednodušil,ščasti máš pravdu,ZSSK potrebuje úplne nové rušne,ale ako píšeš keďže žijeme na Slovensku nedá sa predpokladať výrazný posun v tejto oblasti....
ZSSK ak bude nejaké nové kupovať bude sa musieť zamerať predovšetkým na medz.dopravu t.j. aby mohla jazdiť do Rakúska ,ČR a pod. To bude priorita,málo pravdepodobné,žeby niečo zostalo na nejaké vnútroštátne spoje.
Rušne 240 a 263 pokladám za spoľahlivé a ešte určite nejaký ten rok ZSSK podržia z tohto pohľadu je elektrifikácia NR-Leo v poriadku,ak by boli aj nové dieselové rušne tie by mohli jazdiť na vlakoch do Prievidze,aby sa nepreprahali zbytočne v Lužiankach.Elektrifikácia by mohla priniesť aj zvýšenie traťovej rýchlosti ,ono toho až tak netreba aby sa zo 100 zdvihlo na 120 a upravilo sa zab.zar.na dialkovú obsluhu ,aby z toho mala úžitok aj ŽSR.
Čo sa týka cestujúcich nepozerajme sa na túto trať z dnešného pohľadu a z dnešného počtu cestujúcich,lebo keby malo po elektrif. jazdiť na tejto trati rovnaké množstvo cestujúcich boli by to zbytočne vyhodené peniaze.Ja som presvedčený že tu je dostatočne velký potencial cestujúcich aj do budúcnosti aby sa do toho išlo.Ak by tento štát mal na nakúp aspoň 20 Herculesov,bolo by to možno zbytočné,ale to je utopia
trocha si to zjednodušil,ščasti máš pravdu,ZSSK potrebuje úplne nové rušne,ale ako píšeš keďže žijeme na Slovensku nedá sa predpokladať výrazný posun v tejto oblasti....
ZSSK ak bude nejaké nové kupovať bude sa musieť zamerať predovšetkým na medz.dopravu t.j. aby mohla jazdiť do Rakúska ,ČR a pod. To bude priorita,málo pravdepodobné,žeby niečo zostalo na nejaké vnútroštátne spoje.
Rušne 240 a 263 pokladám za spoľahlivé a ešte určite nejaký ten rok ZSSK podržia z tohto pohľadu je elektrifikácia NR-Leo v poriadku,ak by boli aj nové dieselové rušne tie by mohli jazdiť na vlakoch do Prievidze,aby sa nepreprahali zbytočne v Lužiankach.Elektrifikácia by mohla priniesť aj zvýšenie traťovej rýchlosti ,ono toho až tak netreba aby sa zo 100 zdvihlo na 120 a upravilo sa zab.zar.na dialkovú obsluhu ,aby z toho mala úžitok aj ŽSR.
Čo sa týka cestujúcich nepozerajme sa na túto trať z dnešného pohľadu a z dnešného počtu cestujúcich,lebo keby malo po elektrif. jazdiť na tejto trati rovnaké množstvo cestujúcich boli by to zbytočne vyhodené peniaze.Ja som presvedčený že tu je dostatočne velký potencial cestujúcich aj do budúcnosti aby sa do toho išlo.Ak by tento štát mal na nakúp aspoň 20 Herculesov,bolo by to možno zbytočné,ale to je utopia
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/202816/