Elektrifikácia tratí na Slovensku
Aky je vás názor o tom ze kedy budú hlavné trati elektrifikované na Slovensku?Teraz mozete pocut ze elektrifikajú trat medzi Zvolenom a Banskou Bystricou kedy to bude hotové?A trat 160 Zvolen Filakovo ked elektrifikujú kde bude diesel?Ja tesím ze elektrifikujú.Ale len do Filakova bude elektrifikovaná.Podla mna je to hloupost cely trat musia elektrifikovat.A este jedna otázka ked elektrifikujú trate diesele predajú do Kuba alebo niekde?A budeme na to mat dostatok rusna?
Podradené diskusné témy
Ako daleko je tam hranicny bod od hranice stanice SNM a konca troleja? Ved tam vlastne vznikne (docasny) styk sustav.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/153368/
Rasťo:Len neviem ako to je presne s vyhybkami...sa mi zda,ze prechod z jednej kolaje na druhu kolaj je mozny len na vchode do stanice na oboch stranach..a kedze v tom case ide Cingov,resp.Dargov ,tak by sa to natiahlo,lebo by fira s HDV musel cakat,kym prejde rychlik
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/153348/
Blooddog, momentálne majú R 810 a 811 pobyt v Margecanoch 12 minút a za 12 minút by už mali stihnúť obehnúť aj celú súpravu .
lostrail, aké vlaky chceš odkláňať na južný ťah? Odkláňanie záťeže bolo plánované v dobe brutálnej preťaženosti severného hlavného ťahu, ktorá je už minulosťou. Odkláňať vlaky len kvôli tomu, že tam bude tiež elektrická trakcia nie je argument. Južný ťah má podstatne nižšiu pripustnosť než severný, hlavne úseky Šurany - Úľany n.Ž., Lok - Levice - V.Kozmálovce, Hr. Beňadik - Žarnovica, Žiar n.Hr. - Hr. Dúbrava, nehovoriac o trakčne náročných podmienkach v úsekoch Pohájska - Výh Pial, Zvolen - Kriváň - Lučenec, Rožňava - Turňa n.Bodvou. V praxi bude aj po elektrifikácii južného ťahu znamenať, že vlak z BA do KE tadiaľto prejde výrazne pomalšie a jazda bude drahšia ako severom.
lostrail, aké vlaky chceš odkláňať na južný ťah? Odkláňanie záťeže bolo plánované v dobe brutálnej preťaženosti severného hlavného ťahu, ktorá je už minulosťou. Odkláňať vlaky len kvôli tomu, že tam bude tiež elektrická trakcia nie je argument. Južný ťah má podstatne nižšiu pripustnosť než severný, hlavne úseky Šurany - Úľany n.Ž., Lok - Levice - V.Kozmálovce, Hr. Beňadik - Žarnovica, Žiar n.Hr. - Hr. Dúbrava, nehovoriac o trakčne náročných podmienkach v úsekoch Pohájska - Výh Pial, Zvolen - Kriváň - Lučenec, Rožňava - Turňa n.Bodvou. V praxi bude aj po elektrifikácii južného ťahu znamenať, že vlak z BA do KE tadiaľto prejde výrazne pomalšie a jazda bude drahšia ako severom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/153340/
lostrail:K tomu Horehroncu....15x tahaju Horehronca len v smere z Kosic..do Kosic tahaju persingy...za druhe ,aby mohla nezavisla trakcia tahat Horehronca z BB do Ke,muselo by sa cosi vymysliet v Margecanoch,pretoze,aby HDV doslo do Margecian,potom obiehalo celu supravu a pripojilo sa na opacny koniec,aby vlak mohol ist do Ke nie je podla mna najlepsie riesenie (znamenalo by to dalsie predlzenie jazdneho casu,momentalne riesenie je urcite rychlejsie)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/153323/
Chápem tomu správne, že úseky na ktorých sa zmení trakčná sústava, budú vybraté tak chytrácky, že pri ceste z Čiernej nad Tisou na Moravu prejde vlak okolo štyroch stykov sústav (pred KE, za Kysakom, pri Strečne a na hranici)? Lebo v takom prípade začínam mať pocit, že Cargo s takýmto postupom prác na zmene sústavy súhlasí aj vďaka tomu, že súkromníci budú mať problém prejsť v elektrickej trakcii celú túto lukratívnu trasu - moderné viacsystémové rušne nebudú môcť byť kvôli rušeniu nasadené na "starých" nezmodernizovaných úsekoch, existujúce dvojsystémové rušne schopné po "starých" úsekoch jazdiť Cargo nikomu nepustí a staré jednosmerné rušne, ktoré už niektorí súkromníci vlastnia, sa do vnútrozemia jednoducho nebudú mať ako dostať...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/153305/
Blooddog: Tak zas az taky dement zas nie som. Kedze uz mam tu elektriku za sebou....
Johhan: Hmmm, mozno by bolo vhodne informovat o tom aj temu Zmena Trakcnej Sustavy na Slovensku.
Idu na to celkom rafinovane. Od Ukrajiny k nam vlaky nezachadzaju s ich masinami a ak sa podari do cielovych cias vyriesit problem s dostatkom HDV v Kosickom depe, je tu sanca, ze mozu potom obsluhovat celu severnu vetvu. Zaroven, narazajuc na ceske 15x, je mozne zatial pre ucely spravnej veci urcit par rusnov, mozno aj nezavislej trakcie, do Kysaku, ktore budu prave tieto vlaky tahat pekne az do/z Kosic.
Dokonca sa odstrani jedna, podla mna celkom nelogicka vec. Horehronec nebudu tahat 15x v useku Margecany - Kosice, ale uz zajde az do ciela s Renatkou.
A este k tomu som nespomenul jeden zavazny fakt. Mozno na to bude vela ludi namietat, ale pani, ktori toto podpisu/podpisali, urcite vedia, ze juzny hlavny tah mal sluzit prave na odlahcenie severnej trasy. Tym, ze cela tato trat, vratane Kosickej stanice, bude pod 25kV, zabiju dve muchy jednou ranou.
1. Nejaka cast vlakov, ktore idu v sucasnosti severnou trasou, mozu tadialto odklonit. Viem, ze to nastve ludi zo Ziliny, Popradu, LM, ale:
- BA - ZA bude predsa komplet AC, t.j. Zilincania su v pohode
- do miest, ako Vrutky, Martin mozno bude treba prestupit na nezavislu trakciu (ked tam bude prebiehat reelektrifikacne sialenstvo), ci uz v Ziline, alebo vo Zvolene (BB). Paradoxne prave tu by elektrifikacia ZV-BB mohla trochu pomoct. To iba v pripade, ze by vznikli spoje, ktore by sa prepriahali v BB a pokracovali dalej na Vrutky.
- Nakladne vlaky budu vacsi problem
2. Nemusia davat brutalne vyluky pocas reelektrifikacnych prac.
Mam k tomu par otazok? Co trat smerom na Canu? Bude sa realizovat v ramci tohto projektu alebo tu budeme mat jeden odrezany kusok pod DC?
V roku 2008 sa uz ma zacat s pracami alebo este len prebehne vyberove konanie? Podla prispevku to vyzera tak, ze uz nastupuju robosi...
Johhan: Hmmm, mozno by bolo vhodne informovat o tom aj temu Zmena Trakcnej Sustavy na Slovensku.
Idu na to celkom rafinovane. Od Ukrajiny k nam vlaky nezachadzaju s ich masinami a ak sa podari do cielovych cias vyriesit problem s dostatkom HDV v Kosickom depe, je tu sanca, ze mozu potom obsluhovat celu severnu vetvu. Zaroven, narazajuc na ceske 15x, je mozne zatial pre ucely spravnej veci urcit par rusnov, mozno aj nezavislej trakcie, do Kysaku, ktore budu prave tieto vlaky tahat pekne az do/z Kosic.
Dokonca sa odstrani jedna, podla mna celkom nelogicka vec. Horehronec nebudu tahat 15x v useku Margecany - Kosice, ale uz zajde az do ciela s Renatkou.
A este k tomu som nespomenul jeden zavazny fakt. Mozno na to bude vela ludi namietat, ale pani, ktori toto podpisu/podpisali, urcite vedia, ze juzny hlavny tah mal sluzit prave na odlahcenie severnej trasy. Tym, ze cela tato trat, vratane Kosickej stanice, bude pod 25kV, zabiju dve muchy jednou ranou.
1. Nejaka cast vlakov, ktore idu v sucasnosti severnou trasou, mozu tadialto odklonit. Viem, ze to nastve ludi zo Ziliny, Popradu, LM, ale:
- BA - ZA bude predsa komplet AC, t.j. Zilincania su v pohode
- do miest, ako Vrutky, Martin mozno bude treba prestupit na nezavislu trakciu (ked tam bude prebiehat reelektrifikacne sialenstvo), ci uz v Ziline, alebo vo Zvolene (BB). Paradoxne prave tu by elektrifikacia ZV-BB mohla trochu pomoct. To iba v pripade, ze by vznikli spoje, ktore by sa prepriahali v BB a pokracovali dalej na Vrutky.
- Nakladne vlaky budu vacsi problem
2. Nemusia davat brutalne vyluky pocas reelektrifikacnych prac.
Mam k tomu par otazok? Co trat smerom na Canu? Bude sa realizovat v ramci tohto projektu alebo tu budeme mat jeden odrezany kusok pod DC?
V roku 2008 sa uz ma zacat s pracami alebo este len prebehne vyberove konanie? Podla prispevku to vyzera tak, ze uz nastupuju robosi...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/153206/
Tak, posobili sme s kamaratom ako agenti Ciajcic. Vlastne som fotak schoval v momente, ako som urobil zaber.
A tam dalej ma to uz netrapilo. Inac, v sobotu poobede je ta stanica celkom schopne vykradnuta od ludi a dokopy tam nikto nebol.
A tam dalej ma to uz netrapilo. Inac, v sobotu poobede je ta stanica celkom schopne vykradnuta od ludi a dokopy tam nikto nebol.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/149052/