Elektrifikácia tratí na Slovensku
Aky je vás názor o tom ze kedy budú hlavné trati elektrifikované na Slovensku?Teraz mozete pocut ze elektrifikajú trat medzi Zvolenom a Banskou Bystricou kedy to bude hotové?A trat 160 Zvolen Filakovo ked elektrifikujú kde bude diesel?Ja tesím ze elektrifikujú.Ale len do Filakova bude elektrifikovaná.Podla mna je to hloupost cely trat musia elektrifikovat.A este jedna otázka ked elektrifikujú trate diesele predajú do Kuba alebo niekde?A budeme na to mat dostatok rusna?
Podradené diskusné témy
ja som niekde čtal, že trať 170 je už pripravená na elektrifikáciu, dokonca že vraj v roku 1993 sa znižovala nivelita koľaje v Čremošianskom tuneli. opravovali tam nejaký vodovodný zberač alebo také dačo a zníženie nivelity bolo "nutné zlo" , ale na očakávanú elektrifikáciu to by bolo výhodné. Traťová rýchlosť cez tunely je 75km/h, čiastočným vyrovnaním niektorých oblúkov a zvýšením prierezu tunelov plus nejaké galérie by sa dala tam vybudovať rýchlosť 90km/h...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/142915/
Johhan: Kto tu namieta proti elektrifikácii ? Nebránim sa jej, však všetci vieme, že v úseku Martin - Čremošné by bola možná okamžite.
Ja namietam na nonsens nového trasovania trate cez Šturec . Raz tu niekto vyslovil myšlienku, s ktorou sa stotožňujem - niektoré trate by sa mali začleniť do národnej kultúrnej pamiatky a trať 170 v inkriminovanom úseku je jednou z nich. Mimochodom, prečo asi tak bol jeden z dvojice návrhov trasovať diaľnicu cez Kremnicu a nie Harmanec ?
Ja namietam na nonsens nového trasovania trate cez Šturec . Raz tu niekto vyslovil myšlienku, s ktorou sa stotožňujem - niektoré trate by sa mali začleniť do národnej kultúrnej pamiatky a trať 170 v inkriminovanom úseku je jednou z nich. Mimochodom, prečo asi tak bol jeden z dvojice návrhov trasovať diaľnicu cez Kremnicu a nie Harmanec ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/142900/
Ale je zaujem, len pokracuj.. Teda ak mam hovorit za seba, mozes sem(poripade do mojej OS) hodit aj nejake linky na tuto problematiku?
Ad Robo: A kto hovori, ze to musi ist v trase dnesnej trate? Kludne sa moze (ak EU "pusti perim") postavit zbrusu nova trat, kde by uz ani rychlosti do 160 km/h neboli problemom. Mam taku nacrtnutu v mape(ak bude zaujem, hodim sem), kde by to vydalo s 2-3 tunelmi, na rozdiel od 22-och terajsich!
Ad Robo: A kto hovori, ze to musi ist v trase dnesnej trate? Kludne sa moze (ak EU "pusti perim") postavit zbrusu nova trat, kde by uz ani rychlosti do 160 km/h neboli problemom. Mam taku nacrtnutu v mape(ak bude zaujem, hodim sem), kde by to vydalo s 2-3 tunelmi, na rozdiel od 22-och terajsich!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/142862/
Pre všeobecnú info: veci ktoré spomínam sú platné v tom okamihu časom sa môžu meniť dopľňať - veľa vecí pochádza z bruselského prostredia - častokrát na slovensku netušia čo sa kuje a lobuje. časť peňazí ktoré brusel poskytne sa musia využiť na projekty koré presadí EU časť peňazí ide na voľnú dispozíciu podľa rozhodnutia členského štátu.
Spomínané veci patria do finančného rámca 2014-2020 a ide o to či sa presadia alebo sa peniaze presunú do iného štátu.
To čo ja nazývam koridorové trate nie je nič iné ako štandardné trate 120 - 160, original koridor je do 350 km/h. A to nikde v CE a EE nebude pretože východne od Berlína sa uvažuje o nasadení Transrapidu namiesto tratí VRT350
Ale ak nie je zaujem o takéto " fantasmagorické " info čo sa kde varí čo sa kde pečie - stačí len povedať.
Napríklad snaha o stiahnutie severnej vetvy ŠRT euroaziskeho koridou na maďarsko. Alebo prípravy za zjedotenie trakcie v UA na AC.
Spomínané veci patria do finančného rámca 2014-2020 a ide o to či sa presadia alebo sa peniaze presunú do iného štátu.
To čo ja nazývam koridorové trate nie je nič iné ako štandardné trate 120 - 160, original koridor je do 350 km/h. A to nikde v CE a EE nebude pretože východne od Berlína sa uvažuje o nasadení Transrapidu namiesto tratí VRT350
Ale ak nie je zaujem o takéto " fantasmagorické " info čo sa kde varí čo sa kde pečie - stačí len povedať.
Napríklad snaha o stiahnutie severnej vetvy ŠRT euroaziskeho koridou na maďarsko. Alebo prípravy za zjedotenie trakcie v UA na AC.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/142688/