Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Vrabce cvirikali, ze buduci rok sa ma zacat aj so stavbou tunela pri NMnV, usek do T. Bohuslavic sa zmodernizuje az po dokonceni tunela.
PS: Dnes som si na vlastne oci okukol tvoj Presov a prebiehajucu peronizaciu.
Inak kedy sa bude môcť jazdiť 160 medzi BA - TT (-LEO)? Problemom medzi BA-TT je zjavne iba vystavba podjazdu v Šenkviciach, inak o ničom neviem.
Nemohlo by sa modernizovať vrámi V. koridoru trať od Bratislava-Vinohrady po Bratislava-Rača? Keď nie 160, tak aspoň 140...
No ak sa nemylim po skonceni koridorizacie sa stane jedinym funkcym priecestim medzi Blavou Hl.st. a Zilinou.... (aj ked stavebne sa koridor zacina az Racou)
Ten zazrak medzi Ciferom a Trnavou neratam, podla vsetkeho ide len o nejake zalozne riesenie pre polnohospodarov ak im vytopi podjazd blizsie k Ciferu. Aj tak su tam rampy stale dolu a neviem, ci som si tam nevsimol betonove zatarasy.....
- 1,2 pohlad zo smeru od Ba-Vinohrady na BA-Raca
- 3 pohlad z ul. Pri sajbach smerom do Race na Kolajnu ul.
P.S. Ako tam vlastne bude vyzerat cele zhlavie aj s priecestim od Race do BA, aj s odbockou na BA-vychodne, vsimol som si tam zaujimave vyhybky, nasla by sa nejaka strucna schema?
Nema niekto fotku z tohoto miesta? Som mimo republiky a potesi ma kazde info.
Ad Jano: EU financuje čo je prednejšie pre EU nie vnutroštátnu dopravu.
Konkurencia ceskemu severojuznemu koridoru
ako chceš konkurovať niečomu čo už existuje a prebralo v podstate všetko.
A nehnevajte sa po Žilinu sa dá na 160 ale za ňou asi veľmi ťažko resp. veľmi VEĽMI draho, tak 160 po ZA bohužial moc nepomôže zrýchliť cesu do KE.
Na 4. idú ešte vlaky Budapešť -BA-Praha-až do Nemecka.
A na 5:?????
Ak to bude pokračovať tak aj z 4. koridoru odídu a pôjdu Budapešť Viedeň Brno a Slovensko bude mať