Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Chodím cez ne denne a pravidelne je na 1. koľaji odstavení nákladný vlak, ktorý čaká na to aby sa dostal do úseku Tr.B. - Trenčín, ktorý je momentálne vo veľkej časti jednokoľajní.
predpokladám, že spojka z 1. do 2. TK bude na žilinskom zhlaví Zlatoviec
Každopádne tu vôbec nejde o tie vlečky, ak by bola vyhybna pol kilometra za súčasnou stanicou, napojiť sa to vždy dá. De_de, nepochopil si vôbec príspevok. Ale nevadí.
Poprosim niekoho fundovaneho, nech mi normálne vysvetlí, v čom ma moje riešenie nevýhody oproti tomu ako sa to robí dnes. Moje riešenie nie je moje, odpozeral som to vo vyspelom svete.
Prešiel som práve stanicu Trenčianske Bohuslavice a zamýšľam sa, načo stanice tohto typu vôbec sú..
Nie je tu žiadne zaustenie vlecky.
Grafikon sa systematizuje, predchádzania osobných vlakov sa koncentruju do väčších staníc. V živote podľa GVD neodíde vychodzi vlak z NMnV do Žiliny aby po pár minútach jazdy mal v ďalšej stanici 15 minút pobyt kvôli predchádzaniu.
Urobila sa tam teda úplne zbytočná stvorkolajna stanica v poli, s drahými oblukovymi vyhybkami, dokonca aj s prestavitelnymi srdcovkami.
Pre aký dôvod sa na mieste súčasnej stanice nemohla zriadiť iba zastávka; oveľa lacnejšia, s kratším podchodom kopanym popod dve koľaje a tak ďalej... A v jej susedstve smerom na Žilinu úplne jednoduchá vyhybna s jednoduchými špičkami na koncoch, medzi nimi dvoma priebeznymi hlavnými a jednou bocnou kolajou pre nákladné vlaky, neplanovane odstavenie poruchanych vozidiel a zachyt v prípade výluk a mimoriadnosti. Vyhybna sa dala urobiť pekne v šírom poli v priamom úseku, navyše na tú tretiu koľaj nebolo treba štíhle vyhybky ale iba štandardné 300 metrove 1:11, čím by sa zas len a len ušetrilo, keď uz sme na koridore tak chceli na každej vyhybke šetriť.
Terajšie Bohuslavice odstavenie nákladného vlaku bez obmedzovania osobnej dopravy v podstate neumožňujú, všetky štyri koľaje musia ostať voľné. Dve pre regionalku a dve pre tranzit, čiže absolútne jalová stanica a takých je na koridore oveľa viac. Vyhybkami sa neustale vechsluje, osobné vlaky zbytočne spomaluju jazdou do odbočky.
Nech sa akokolvek na ten náš debilný koridor dívam, nevidím jednu jedinú jeho výhodu. Nie je ani praktický ani lacný. Vybudovaný do tejto nezmyselnej podoby z peňazí nás všetkých.
http://www.vlaky.net/upload/galeria/006424/252518.jpg
1- naklad tam neschovas kulturne, iba ak je na spravnej strane a osobak mozes prevekslovat oproti to je 50:50.
2-pokazeny vlak podobne
3-tratovakov pred a po kratkej vyluke podobne
4- vzhladom na dlzku usekov AH predchadzat Os rychlikom velka casova strata pre Os.
==> veksluju sa tam iba Os ktore aj tak nikto bezne neprebieha....... spokojne s tej "normalizovanej" koridorovej stanicky mohli urobit iba vyhybnu s dvoma JKS......a perony nechat pri priebeznych.===> serili by sa tie veksle bo by boli bezne iba do rovna.
- ak by to mala byt ozajstna stanica tak roztiahnut JKS a na "dobrej" strane dat jednu kolaj s pomalymi vekslami "do odbocky" pre pripad potreby.(jaaaj my ale nic nebudeme potrebovat, lebo u nas je vsetko v poriadku a vsetko jazdi na 100% tak ako si to v BA naplanovali a schvalili)
- v pripade ozajstnej nudze (riesenie problemu dopravy za pochodu) by sa tam aj ten Os dal uhnut.
- mna napriklad "fascinuje" napad ZA nkl. neurobit aspon jednu kolaj pre nakladne, jedine zeby tu brodniansku spojku urobili tak dlhu (krizuje depo + buduce kolajisko ZSSK) a tak ju zapojili do ZZ aby na to sluzila.( ale jeto dost horebrehom a este v obluku )