Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Az na to, ze som to pozoroval na trati Garmisch - Partenkirchen - Munchen, nie na hlavnej trati.
Este tak nasadit elektricke jednotky a premena koridoru na eklektricku bude hotova... Naklady netreba, pre tie presdsa budujeme dialnice...
Na margo tych chybnych jazykov vyhybiek, tak na buduci tyzden je v plane vyluk vymena jazykov vyhybiek v Bytci a Plevniku-Drienovom.
V súčasnosti sa to rozmohlo aj na Považí v "dočasne dvojkoľajných staniciach" ako sú Dolný Hričov a Bytča. Mimochodom, medzi Dolným Hričovom a Bytčou je výluka 1TK. Keďže stanica Bytča má na žilinskom zhlaví len JKS, z ktorej sa dá prejsť iba z druhej koľaje na prvú, tak kvôli tejto výluke sa musí aj v Bytči používať iba párna skupina a nepárna odpočíva úhorom....
Takže momentálne je to tak, že prichádzam od Žiliny s nejakou "600vkou", 80tkou vchádzam do boku na 4. staničnú koľaj a na 2.koľaji už vyčkáva náklad smer Žilina, ktorý odchádza, len čo uvoľním zadné zhlavie. Nerozumiem, prečo ten náklad nemôže stáť na 4.koľaji a rýchlik nemôže prechodiť po priamej 2.koľaji. Ono sa to nezdá, ale to pribrzdenie na 80 a následné zrýchľovanie tiež nejaký čas zaberie, hlavne pri týchto 13násť vozňových štrúdliach. Náklad by sa vošiel aj tam, tie koľaje sú rovnako dlhé. To, že na považskom zhlaví Bytče je 30tka cez moderné koridorové výhybky nerátam
Preto podporujem Tomášov nápad, má omnoho väčší zmysel, ako súčasné stanice. Škoda, že sa nad tým nikto s kompetentných nezamýšľa a keď vidím, že taký paškvil robia aj z Hričova a budú robiť z Považskej tak...
Ako je možné, že nejakému technológovi to výjde a všetci mu to zožerú aj s navijákom? Dnes sa k projektom vyjadruje pomaly každý kto má do dieru. Tak nech sa vyjadrí a nech a svojom vyjadrení trvá...
Pokiaľ to ale bude tým, čo sa ich to týka jedno, hlavne nech to je z krku čím skor, tak ...
Ale s ETCS L2, takže sa brzdí až na výhybku, nie?
Viete, že som ťal do *160. Človek od "pedasákov" čo ho z výšky poznám mi priamo klamal... Viete, že furt točím o neklopení Pindíka. Človek od "traťovákov", čo ho z tej výšky poznám, tak mal k tomu taký prístup - zadali sme diplomku...
Myslím, že na GR ŽSR majú iné problémy ako riešiť problémy prevádzky.
Spomeňte si, ako chceli v Poprade rozdeliť hranu vložením výhybky. Podľa projektanta to nejde, lebo by vlaky narážali do hrany. A nik zo ŽSR im nebol schopný takúto blbosť otrieskať o hlavu.
Čiže kade vedie cesta? Zdá sa, že jedine cez projektanta, ktorý im niečo predloží a oni to schvália. Ani tomu nemusia rozumieť.
Ale ako som už písal. Ak je táto koncepcia dieťa nejakého "exporta", tak sa neopustí ani keď sa predloží 100 dovodov, že je na . Ako stále nie je možné aby R6xx bez formalít išli *160...
Pre začiatok by stálo za to zadať to aspoň ako diplomovku.
To je to, čo hovorím a dlho bijem na poplach. Ak na Slovensku ma aspoň dakto kompetentný zdravý rozum, nech preboha zasiahne, kým je čas.
Ak uz nemôžme prijať rovnakú normu ako Česi - jeden ostrovny peron medzi 1.a 3., resp. 2.a 4., teda s hranou pri hlavnej koľaji, čím by sa zrýchlili osobné vlaky a získali hrany namiesto dvoch tri, pričom nákladné by mohli stať bez obmedzovania tranzitu na boku pri ostrove; tak nech sa aspoň nastupistia, všade, kde je to možné, vytlačia mimo staníc a spravia zastávky. To, čo som nadskrtol v modelovom prípade Bohuslavice.
Ľudia, treba do toho biť, biť a biť, snáď sa dačo zmení. Kysuckému ani povazskemu koridoru uz nepomozeme, no snáď by sa dalo zmeniť ešte aspoň co-to na trati 180, kde je všetko ešte vo fáze projektov. Lebo ak nie, vzniknutý stav sa zakonzervuje na dlhé desaťročia a prevádzka bude horko plakať.
tratovak, Ty nemáš zo školy nejaké známosti tam hore na ŽSR a ministerstve, žeby im aspoň niekto otvoril oči? Prípadne napísať o tom nejaký vedecko odborný článok; pokojne aj tu. Ja by som aj do toho šiel, ale ako trakčár tomu nerozumiem, teda maximálne môžem zhodnotiť, koľko trakcnej energie spolknú zbytočné rozjazdy z odbočky. Musí to zhodnotiť a zhrnúť niekto kompetentný od fachu, ideálne tratovak a dopravak.
http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=35492
Nie vzdy to je tak jak sa zda, niekedy je to aj opacne. Vela ludi bez rozdielu profesie robi svoju robotu lajdacky, alebo vidi len svoju profesiu na ktoru je dobry no bez suvislosti s inymi odvetviami. Na zeleznici by mali/mohli robit ludia, ktori rozumeju aj do dalsich profesii, okrem svojej vyucenej, aspon informacne