Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Rád by som videl, ako intenzvne sa tam teraz pracuje, či sa tam netmolí len hŕstka robotníkov ako pred mesiacom.
Novembrový termín dokončenia modernizácie železničnej trate v Trenčíne už oficiálne neplatí. Železnice dnes priznali, že lehotu nedodržia. Ako investor stavby konštatujeme, že lehota na dokončenie uvedeného stavebného diela nebude dodržaná a viacero stavebných objektov zostáva k dnešnému dňu nedokončených.
http://nastrencin.sme.sk/c/20387443/zeleznice-priznali-ze-termin-nestihaju.html
Rýchlejšia trať cez Trenčín naberá opäť meškanie, stavbári chcú nový termín. Neoficiálne sa však začínajú spomínať viaceré termíny dokončenia - koniec mája či koniec júna 2017.
Pre nepijanistov: článok v obrázkoch
Ja nie, to pán profesor.
Na Slovensku to ide na oboch
Vtedy to ešte nešlo.
Thalys - nebuď na nich taký zlý. By som sa nečudoval, keby ich "naši" stihli dobehnúť...
Na tých hodinách sme sa o zab zar naučili napr. aj to, že odielových návestiediel AH može byť v medzistaničnom úseku koľko sa vojde... Našťastie to bol len jeden semester.
Na margo tej srandy - vraj teraz je pedas radený k najťažším fakultám na SVK. Lebo majú príjimačky a 4 semestre matiky...
Svätá pravda. Koľkokrát som našiel, čo som sa v rámci točeníc KPŽ v labáku o zab.zar. naučil. A koľkokrát ma mrzelo, že z elektriky som dutý...
A je mi smutno, keď človek vidí, že na ŽU nemože stavbár učiť pedasáka a opačne, lebo sa katedry nedohodli. Tak si to učia sami. Taká stratená pridaná hodnota školy. Miesto toho aby sa multioboralita vtĺkala do hláv už študentom...
ŽSR sa opätovne ospravedlňujú všetkým dotknutým obyvateľom Trenčína a okolia za dočasné obmedzenia, súvisiace s realizáciou uvedeného stavebného diela a zároveň si dovoľujú poprosiť o trpezlivosť a pochopenie pri dostavbe jednej z najväčších a najdôležitejších stavieb modernizácie železničného koridoru v Slovenskej republike."NO COMMENT"