Lístky a ceny
Podradené diskusné témy
Sikan: Nemám v úmysle niekoho skúšať - ale čo už mám robiť, keď samotné železničné spoločnosti na svojom webe nedokážu platiaceho zákazníka poriadne informovať o ponukách... Ale ešte raz vďaka za ochotu.
Jakub: Ja som využil Junior zadarmo iba v úseku BA Vajnory - št. hr. a bolo to v pohode. Bohužiaľ už viac nevyužijem, lebo dovolenka nie je nekonečná.
brano: Jasne ze tych par korun mam :-). Len som sa nechcel dostat do trapnej situacie, ze budem vlakovemu personalu mavat pred ocami Juniorom a oni mi potom zamavaju pokutovym blokom :-).
Sikan: Ja pojdem na vasho (ZSSK) Juniora. JFNK sa mi uz neoplati, kedze >19 uz nemam a zo Ziliny by to tiez nebolo ono.
Inak tie listky na BRKS sa predavaju kde? Aj na staniciach (napr. Zohor, Zah. Ves) alebo len vnutri?
Sikan: Vďaka za info - pochopil som, že to obmedzenie je kvôli rannej špičke, ale na stránkach ZSSK to bolo definované dosť nejasne a na stránke ÖBB sa pre istotu o tejto možnosti nepíše vôbec. Ešte jedna otázka na doplnenie - dá sa pred 8.00 cestovať aj vlakmi vychádzajúcimi z Petržalky, ktorá je považovaná aj za tarifný bod ÖBB?
Tarify ZSSK a BRKS su zatial striktne oddelene..
Co sa tyka JFNK, mozes kludne cestovat hocijakym priamym vlakov od nas do Rakuska aj pred osmou.. inak to vylucenie v pracovnych dnoch je tam kvoli obmedzenym kapacitam v rannej spicke..
Stále nikto nezistil, ako to vyzerá s legálnosťou použitia JFNK na vlakoch BA-Viedeň v pracovné dni pred 8.00? V pondelok som išiel vlakom 2515 (BA hl odchod 7.35, Marchegg odchod 8.00), po št.hr. som využil týždeň s Junior preukazom zadarmo. Slovenský sprievodca nenamietal nič a rakúsky prišiel až po 8.00.
Ešte by ma zaujímalo, či je možné na JFNK cestovať v ležadlovom vozni a koľko treba zaplatiť za ležadlo, resp. či je lacnejšie kúpiť si ležadlo v BA v KVC alebo v Rakúsku. Chcel by som takto ísť z Viedne do Bludenzu.
PS: Ak by mal nejaký majiteľ JFNK záujem túto sobotu alebo nedeľu prejsť trasu BA-W-Salzburg-Wörgl-Bischofshofen-Selzthal-Hieflau-W-BA, mohol by sa pridať ku mne, plánujem to prejsť.
O bezkontaktnych kartach a podobnych veciach je aj osobitna diskusia:
http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&id=11456&page=1
ZSSK pripravuje vadynie nových čipových preukazov režijných. Na tomto základe je potrebné odovzdať nové aktuálne farebné fotografie záujemcov o rozmere 3 x 3,5 cm u pracovníkov, ktorí robia evidenciu dôchodcov do termínu 15.8.2005. Nakoľko už poverení pracovníci do 19.8. zoznam musia odovzdať na výdajnom mieste. Pritom penzisti môžu odovzdať aj čierno-biele fotografie.
Prameň : Zvesti, dvojtýždenník OZŽ, č. 13, článok Centrálna výmena žel. preukážok. Informácie podáva p. Rybáriková, Košice tf. 910/5027 a p. Noskovičová , Bratislava tf. 920/7492.
Snazil som sa najst nieco JFNK na www.oebb.at.. v Personentarif OeBB som nenasiel nic a na stranke len dve vety, kde sa nepise o moznosti dojst priamym vlakom na trate OeBB aj pred 8.00 v pracovnych dnoch.. zrejme to znamena, ze to plati len pre okolite zeleznice na zaklade nejakej dohody medzi OeBB a CD, resp. ZSSK.. v tejto chvili viac neviem, takze v podstate som ti nepomohol.. ak nezabudnem, skusim to este buduci tyzdne preverit, hadam to staci..
Slovenská vláda ve středu rozhodla, že země zavede euro 1. ledna 2009. Z Národního plánu zavedení eura vyplývá, že slovenskými korunami bude možné platit ještě do 16.ledna 2009, poté bude možné koruny vyměnit za eura už pouze v bankách.