Lístky a ceny
Podradené diskusné témy
Nechápem, prečo ZSSK spravila akciu takýmto spôsobom, prečo nepredáva normálne sieťové lístky pre mládež, prečo ZSSK nezaujímajú verní zákazníci. Veď si berte príklad z ÖBB, u nich si JFNK cez prázdniny môže kúpiť každý do 26 rokov, kto má Vorteilscard. Na ČD si Juniortur môže kúpiť dokonca každý do 26 rokov. Ale keď niečo vymyslí ZSSK, rozum sa mi zastavuje z nápadov manažmentu ZSSK...slovo marketing tam asi nepoznajú.
Trosku sme si nerozumeli.. resp. ja som sa vyjadroval tak, ze si ma nemohol pochopit.. hneva ta, ze uz mam Junior, no ak chces vyuzit akciu v lete, musis si kupit druhy.. prirovnal som to k mobilnym operatorom, pretoze u nich vyuzijes jednu akciu, ak pride o mesiac druha, mozes ju vyuzit len vtedy, ak si kupis druhy telefon.. cize podobnost len v tomto smere.. o tom, ze tu mame "mobilny duopol", no v podstate siroky dopravny trh nehovorim..
Mobilný operátori - no to je oblasť, ktorá vďaka MDPaT SR nemá v sebe dostatok konkurencie a telekomunikačný trh v SR je chorý. Ale zvyčajne keď skončí jedna akcia, začne druhá. Ak príde ZSSK po lete s novou lepšou akciou, budem len rád. Budem teda netrpezlivo čakať. Ale ak si mal na mysli, že by sa ZSSK mali správať k cestujúcim do 26 rokov tak, ako sa správajú k zákaznikom Orange a T-mobile, nevybrali ste sa dobrou cestou.
"ZSSK ma akciu na Junior.. myslis, ze kvoli tomu nejaki zakaznici mobilnym operatorom ubudaju?" no mobilnym operatorom kvoli akci Junior isto nie. Firme ZSSK, neviem, ale myslíš, že na Slovensku sa nedá cestovať inak, ako vlakom?
Nevravis nic nove.. doteraz vsak MDPaT takmer kazdy rok (okrem volebnych) zvysovalo cestovne s myslienkou "zvysime cestovne - zvysime trzby - znizime potrebu dotacii".. toto skoncilo pri zvysovani vlani.. trzby dopravcov nevzrastli, skor naopak (vravim o zeleznicnej aj autobusovej doprave). Navyse klesli aj dotacie, cize doslo k redukcii, najma u autobusovej dopravy.. komercne zlavy su jedina cesta a vo vnutrostatnej doprave su SAD prakticky o nicom, zeleznica ma podla ZVVZ na rok 2005 konecne volne ruky, takze uz sa to bude len zlepsovat. Junior na 7 dni ako "rezijka" len v lete je prva lastovicka, mozno sa to vsetkom casom rozsiri na cely rok, mozno aj na ostatne kategorie cestujucich.. zeleznica je tu pre ludi.. len zadubenec si mysli opak..
Ja si myslim ze co sa tyka sietovych cestovnych listkov tak to maju velmi dobre spravene ceske zeleznice.Jednoducho si takyto listok moze zakupit kazdy smrtelnik bez ohladu na to kolko ma rokov a este ma aj na vyber ci chce 2-dnovy,7-dnovy ,mesacny alebo stvrtrocny.Samozrejme je tu moznost zakupenia aj na prvu triedu.Zvyhodneny su mlady ludia ktory maju JUNIOR PAS.Ak toto nieje cesta tak by bolo super ak by vyhodu 7sietovych dni dali normalne na cely rok.Cize ak by som si JUNIOR PREUKAZ zakupil v January tak by som mal tiez 7 nasledujucich dni zadara.Myslim si ze jedina cesta pre zeleznice ako si zvysit trzby je prilakat co najviac zakaznikov na zaklade ZAUJIMAVYCH produktov a zliav.To znamena zarabat na kvantite a nie na zvysovani cestovnom za cenu odlivu zakaznikov.
Ad ufo:
Ta finta na vratenie by ma zaujimala.. a mozem ta uistit, ze nemam sancu zmenit to.. s tym Juniorom je to tak, ze sa neda kupit v predpredaji.. cize den zakupenia je prvym dnom platnosti..
Na tvoje vyjadrenie o marketingu len jedno.. mobilni operatori maju akcie v trvani niekolko tyzdnov a nezverejnuju ich dopredu.. bud kupis a podpises, alebo pockas.. ZSSK ma akciu na Junior.. myslis, ze kvoli tomu nejaki zakaznici mobilnym operatorom ubudaju? Alebo si chcel povedat nieco ine?
Ad RadoB - OPRAVA:
Mozno uvazovali takto.. ked ide niekto sam, skor da prednost vlaku ako autu - tu mozno netreba ludi tak motivovat.. ked idu dvaja, uz sa to auto stava zaujimavejsim - tu uz ludi treba motivovat.. ale je to len moja uvaha..
Ad Garin:
Junior na tyzden zadarmo je este lepsia ponuka ako svojho casu Junior Tour u CD.. sice sa neda cerpat v jednotlivych dnoch (co sa tusim brano-vi nepozdava najviac), no preukaz Ti ostava na cely rok! Dovodom je zrejme administrativna nenarocnost takejto ponuky.. proste to plati 7 dni po vydani a basta! Inak ti najvacsi spekulanti by si mohli kupit Juniorov viac a do kazdeho vpisat inu trat so zlavou na 50% (tusim, ze sa to da a nijako to nie je obmedzene).. najdu sa ludia, ktori bez problemov precestuju 689,- Sk za tyzden.. na druhej strane, zeleznicu fakt nepolozia, skor naopak, v buducnosti mozu byt "zakladnou" vernych zakaznikov ZSSK.. ved banky ponukaju tak isto vyhodne produkty pre mladych s tym, ze potom aj tak ostanu verni banke..
Najviac oceňujem zľavu JUNIOR na celotýždňové cestovanie po tratiach ŽSR. Hoci sa mňa už netýka, dožičím ju všetkým mladým, ktorí cestujú s batohom. Sú ich stovky a tisíce, pretože na turistiku vlakom necestujú len užívatelia vlaky.net, ako sa tu jeden nick nazdáva.
Ach, tá ľudská hlúposť...
Inakšími slovam neviem začať písať môj príspevok, keď som si prečítal tú priblbnutú podmienku o minimálnom počte dvoch cestujúcich na sieťový lístok SoNe. Minulý rok to vraj spôsobila banda neprajníkov železnici na MDPT. Na koho sa teraz vyhovorí management ZSSK? Veď je to úplná hlúposť. Vari ZSSK vzniknú väčšie náklady, pokiaľ cestuje jeden cestujúci, než keby cestovali dvaja? Nech nad tým rozmýšľam ako chem, stále si racionálne neviem toto nezmyselné ustanovenie vysvetliť. Nájde sa nejaký človek (napríklad z managementu ZSSK), čo by uviedol k tejto veci niečím podložené argumenty? Ak nie, potom by možno stálo za to zmeniť prepravný poriadok a tarifu zavedením novej povinnosti sprievodcovi prehliadnuť cestujúceho, či náhodou nemá pri sebe cestovný lístok zakúpený ešte pre ďalšie osoby, ktoré s ním necestujú. Ak by sa takúto nehoráznosť opovážil spraviť, mohol by dostať pokutu napíklad 100-násobok cestovného v poslednom tarifnom pásme...
Ad ufo:
Mozes si kupit Juniorov kolko len chces .. no platia ti od dna zakupenia, cize s tvojim starym preukazom by sa prekryvali..
BTW. Vysvetlis mi vyjadrenie "(ZSSK-tuposť, blbotnosť, nezmyselnosť, nelogickosť v jednom...a to sa oplatí...)"? Dakujem..
Ad all:
Som sklamany z vacsiny vasich reakcii .. nasa typicka slovenska natura.. vsetko ofrflat, postazovat sa .. zial nevidite pracu ludi, kt. stoja za tymi zlavami a tak sa aj vyjadrujete.. nevravim tym, ze su dokonale, ale na doterajsie slovenske pomery prelomove..