750.7/753.7/755/756/757
Diskusia o motorových rušňoch radu 750.7 / 753.7 / 755 / 756 / 757, ktoré vyšli ako rekonštrukcie z "Okuliarnikov" 750/753/754.
Aktuálne nasadenie HDV
Foto:
757.002, 04.08.2012, Margecany © Marián Rajnoha
756.001 ZSSK Cargo, 12.9.2009, Kriváň © Július RAPI
Aleš_Liesk.Vy tam už taky máte cílový brzdění?
Nie,naší vedia brzdiť.
(Berte to ako pokus o vtip)
Nie,naší vedia brzdiť.
(Berte to ako pokus o vtip)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636926/
Ondro: A co ho stve este viac, ze sa najdu firovia, ktori obhajuju tie masiny aj napriek evidentnym problemom.
Jenže kromě těch problémů je tam i spousta věcí udělaných dobře a holt ta (nemalá) skupina si řekla, že proč se rozčilovat s problémy (se kterými nic nenadělají), když se můžou těšit tím dobrým.
(Co je za problémy je obecně známo, stejně tak to, že některé se už pořešily, jiné se řeší a některé bohužel vyřešit nepůjdou.)
Irom: a riadenie môžeš plne ponechať na automatike.
Vy tam už taky máte cílový brzdění?
Jenže kromě těch problémů je tam i spousta věcí udělaných dobře a holt ta (nemalá) skupina si řekla, že proč se rozčilovat s problémy (se kterými nic nenadělají), když se můžou těšit tím dobrým.
(Co je za problémy je obecně známo, stejně tak to, že některé se už pořešily, jiné se řeší a některé bohužel vyřešit nepůjdou.)
Irom: a riadenie môžeš plne ponechať na automatike.
Vy tam už taky máte cílový brzdění?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636914/
A divim sa firom, ze vychvaluju cosi, co je viac-menej na priemernej urovni doby.
Tak sa nediv. 757 je pre fírov hlavne o POHODLÍ. Keby jazdíš X rokov na klasických okaniach, reve Ti za chrbtom hlučný spaľovák, na stanovišti Ti tiká pradávny mechanický rýchlomer, ktorého ručička ukazuje s presnosťou +/- autobus a záznam z neho máš na "papieriku" ,húka Ti tam zabezpečovač že skoro chytíš infarkt keď sa ozve...a iné veci, tak by sa Ti 757čka zdala luxus. Presadneš si na tiché stanovište, svoje dáta naťukáš do elektronického rýchlomera, zabezpečovač uvedieš do prevádzky pár tlačítkami, a riadenie môžeš plne ponechať na automatike. Určite by si aj ty bral.
Chápem že tie mašiny sú predražené, možno aj zbytočné do budúcnosti a ktovie ešte čo, ale fakt je ten, že pre rušňovodičov, ktorí roky strávili na klasike je táto mašinka "odmena"
Tak sa nediv. 757 je pre fírov hlavne o POHODLÍ. Keby jazdíš X rokov na klasických okaniach, reve Ti za chrbtom hlučný spaľovák, na stanovišti Ti tiká pradávny mechanický rýchlomer, ktorého ručička ukazuje s presnosťou +/- autobus a záznam z neho máš na "papieriku" ,húka Ti tam zabezpečovač že skoro chytíš infarkt keď sa ozve...a iné veci, tak by sa Ti 757čka zdala luxus. Presadneš si na tiché stanovište, svoje dáta naťukáš do elektronického rýchlomera, zabezpečovač uvedieš do prevádzky pár tlačítkami, a riadenie môžeš plne ponechať na automatike. Určite by si aj ty bral.
Chápem že tie mašiny sú predražené, možno aj zbytočné do budúcnosti a ktovie ešte čo, ale fakt je ten, že pre rušňovodičov, ktorí roky strávili na klasike je táto mašinka "odmena"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636859/
Feroo:
Nahodou nie. Robim v istej nadnarodnej spolocnosti, ktora ma dosah na vsetko mozne, aj na ekonomiku niektorych statov.
Kedze nas, ako mensiu firmu, kupila, zglajchsaltovala a zaradila do internych struktur, som znacne rozcarovany. Podarilo sa im z fungujucej firmy, ktora mala aj nadstandardne medziludske vztahy, spravit draheho molocha.
Este stastie, ze som v principe prenajaty do mesta 80km od BA a moj uplne priamo nadriadeny je normalny clovek a moji kolegovia su tiez OK.
Pretoze robit tuto robotu v BA, mam nervnych sefov... Finacne by som bol na tom podobne, ale s daleko vacsimi stresmi... A mozno dlhsim neplatenym sedenim v robote...
A s tym chvalenim? Ked sa borime spolu so zakaznikom cez tie iste problemy?
Ano - robi sa mi pohodlnejsie ako pred 10 rokmi. Ale aby som to chvalil?
Chvalit budem excelentny vykon, dobru kvalitu, nie standardny priemerny a podpriemerny vykon. Chvalit niekoho za to, ze si splnil psiu povinnost?
Chvalit niekoho za nepodarok (vid 361)... Chvalit niekoho za bagetu, 861-ku, reko vozy, kde, podla toho, co citam, nefunguju niektore veci spolahlivo?
Dakujem, neprosim. Z hladiska cestujuceho, z hladiska buducnosti, z hladiska globalneho aspektu to neprinieslo nic nove. Zakonzervovalo stav.
Preto hanim tych, co chvalia priemer. A divim sa firom, ze vychvaluju cosi, co je viac-menej na priemernej urovni doby. Takze dakto odviedol priemernu pracu, patri mu priemerna placa, sme si kvit... Podakujem, ale nebudem ospevovat...
Nahodou nie. Robim v istej nadnarodnej spolocnosti, ktora ma dosah na vsetko mozne, aj na ekonomiku niektorych statov.
Kedze nas, ako mensiu firmu, kupila, zglajchsaltovala a zaradila do internych struktur, som znacne rozcarovany. Podarilo sa im z fungujucej firmy, ktora mala aj nadstandardne medziludske vztahy, spravit draheho molocha.
Este stastie, ze som v principe prenajaty do mesta 80km od BA a moj uplne priamo nadriadeny je normalny clovek a moji kolegovia su tiez OK.
Pretoze robit tuto robotu v BA, mam nervnych sefov... Finacne by som bol na tom podobne, ale s daleko vacsimi stresmi... A mozno dlhsim neplatenym sedenim v robote...
A s tym chvalenim? Ked sa borime spolu so zakaznikom cez tie iste problemy?
Ano - robi sa mi pohodlnejsie ako pred 10 rokmi. Ale aby som to chvalil?
Chvalit budem excelentny vykon, dobru kvalitu, nie standardny priemerny a podpriemerny vykon. Chvalit niekoho za to, ze si splnil psiu povinnost?
Chvalit niekoho za nepodarok (vid 361)... Chvalit niekoho za bagetu, 861-ku, reko vozy, kde, podla toho, co citam, nefunguju niektore veci spolahlivo?
Dakujem, neprosim. Z hladiska cestujuceho, z hladiska buducnosti, z hladiska globalneho aspektu to neprinieslo nic nove. Zakonzervovalo stav.
Preto hanim tych, co chvalia priemer. A divim sa firom, ze vychvaluju cosi, co je viac-menej na priemernej urovni doby. Takze dakto odviedol priemernu pracu, patri mu priemerna placa, sme si kvit... Podakujem, ale nebudem ospevovat...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636857/
S tym chvalenim a hanenim.
Aj my mame v praci nove nastroje (software), ktore su pohodlnejsie a efektivnejsie ako tie spred 10 rokov.
Ano je to pokrok....
ALE nebudem to chvalit nikdy a nikde, lebo to pada ako listie v jeseni, lebo to potrebuje nekonecne dlho a brzdi to pocitac.
Presadol som z trabanta do mercedesa, ale stoji to za figu.
A tak bombardujem support do omrzenia.
Apropos, napadlo niekoho z Vas chvalit windows?
Super uzivatelsky software, ktory mi denne pije krv a pana Gatesa by som denne kopal do zadku od predu.
Pouzivam, lebo nemam inu moznost.
Detto, ak citam o nasich masinach a vagonoch, je to stav nudze, kazde zlepsenie je dobre, ALE nie je to dovod na ziadnu chvalu.
Chvalit budem az sa nieco niekam pohne. Ale na Slovensku zatial nemam co chvalit, lebo to ide od 9 ku 5. A stve ma, ze aj za moje prachy!
Aj my mame v praci nove nastroje (software), ktore su pohodlnejsie a efektivnejsie ako tie spred 10 rokov.
Ano je to pokrok....
ALE nebudem to chvalit nikdy a nikde, lebo to pada ako listie v jeseni, lebo to potrebuje nekonecne dlho a brzdi to pocitac.
Presadol som z trabanta do mercedesa, ale stoji to za figu.
A tak bombardujem support do omrzenia.
Apropos, napadlo niekoho z Vas chvalit windows?
Super uzivatelsky software, ktory mi denne pije krv a pana Gatesa by som denne kopal do zadku od predu.
Pouzivam, lebo nemam inu moznost.
Detto, ak citam o nasich masinach a vagonoch, je to stav nudze, kazde zlepsenie je dobre, ALE nie je to dovod na ziadnu chvalu.
Chvalit budem az sa nieco niekam pohne. Ale na Slovensku zatial nemam co chvalit, lebo to ide od 9 ku 5. A stve ma, ze aj za moje prachy!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636792/
Těžko, ale koukám, že některé závady jsou velmi podobné, ale stím, že se to na těch našich stihlo utáhnout :).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636790/
...no já bych si tipnul, že to dnes zas tak velký rozdíl nebude. Už třeba jenom proto, že ER20 je dnes spíše zakázková kusová výroba (pokud se tedy ještě dělají) oproti téměř velkosérii 146, nehledě na další nutné vícenáklady při jejich domestikaci.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636677/
prezident: 3,375 mil € je cena za elektrický Traxx (a celkom výhodná), neraz tu viacero ľudí spomínalo, že ER20 by stál okolo 2 mil €
matus: to je bordel v údržbe ZSSK a nie problém taktu. Aj keby jazdia tie MOV, všade kde majú byť, tak je tu stále veľa súprav so starými vozňami čo za deň prejdú toľko čo slimák.
matus: to je bordel v údržbe ZSSK a nie problém taktu. Aj keby jazdia tie MOV, všade kde majú byť, tak je tu stále veľa súprav so starými vozňami čo za deň prejdú toľko čo slimák.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636671/
prezident: Ono tu tie B máme preto, lebo máme priemerné denné behy 100km - 200 km, to je riadny luxus pri mašinách aj pri vozňoch. Keby to tu fungovalo ako na ČD, MÁV, kde robia taktový grafikon tak, aby bol pre ľudí a aj pre efektívnosť, tak na Slovensku by už teraz žiadne B, Bt neexistovalo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/636663/
Pripada mi to vhodne, setri to posun pri obratoch...
Apropos, ako to, ze sa nerekonstruuju niektore osobne vozy na riadiacem ako je to v Cesku? (A vsade inde v Europe.)
Dufam, ze z hladiska administrativneho je ten nezmyselny "zakaz" z cias CSD odstraneny a minimalne je ta legislativa u nas ako vsade v normalnom svete.
Nehovorim, ze musime sunut 10 vozove rychliky 200km/h, kedze nemame kde,
ale toto je stav, ktory je v Europe bezny a normalny...