Otázky + odpovede
Toto téma je založeno pro dotazy (mnohdy velmi specifické), pro které nemá cenu zakládat nové konkrétní téma.
Ano, vozne CD v zlozeni: AB, BDs, a tusim 4 x B sa objavuju podľa videnia na vlakoch: Os 4207, Os 4215, Os 4224 - (BA - NZ; NZ - BA). Na vlaku je tabuľa od R 377/376? Devín. Zaujímavé, na osobáku vozeň 1.triedy, a v CP to nie je uvedené. Osobne však radšej cestujem rýchlikovými vozňami ČD, ako starými smradlavými a hlučnými Bh/Bt a niektoré BDs.
Nieco podobne je aj s ležadlovými voznami 3x Bc ZSSK, ktore idu do NZ asi v Viedne. Videné na vlakoch: Os 4211, Os 4220, Os 4221 a potom vecer do Štúrova.
Spojky a GVD: Pokial nie je trat oficialne zrusena Draznym uradom, tak dovtedy sa uvadza v Dodatku a na listoch GVD, aj ked uz nie je fyzicky zjazdna.
Nepouzivanych spojek je viacej, nap. michalianska, banovecka, strazcanska, zabokrecka. Minuly rok bola zrusena jedina "dvojkolajna" spojka - slovenskonovomestska.
Pivec: ty si miestny - este tak cca. 5rokov dozadu bola na zabokreckej spojke povodna stvorcova predzvest. Moc tadial nejazdim, ale uz som ju nezaregistroval. Nevies o nej nieco?
ked som tam bol cca pred 2 rokmi, tak vyhybky na gelnickej strane este boli. To uz "zakapali" ... ?
Prosíl by som o info
Ak to niekto vie aká je aktualna situacia V Bulharsku a Rumunsku funguje tam žel.doprava?Media informujú o povodniach,Transbalkan jazdí?