Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
A spominas EN. Dnes, az na pardnovu vynimku okolo vsetkych svatych prestal chodit sezonny 444/445. Parny zral nervy a pil krv hlavne ceskym cestujucim od Bohumina po Prahu. Dnes v jeho case 546 tradicne spolahlivo. A neparny zas robi zlobu zmeskavanim vlakov v okoli Ziliny.
R 800 z 10./11.9.2018 prisiel do BA s 29min meskanim 5:54, do odchodu EC Slovenska strela 16 min a aj tak sa lozko uz neradilo do vlaku. Horsie je ze ani steward neoznami cestujucim v lozku moznost prestupu do strely na sedacku pre tych co sa ponahlaju do Brna a Prahy, keby dopredu vedel ze pojde o az 2 hodiny neskor
Vcera zas v Turci odriekli prvy robotnicky vlak na siestu do roboty.
Samko, budme ticho, lebo zas dostaneme po nose od zelezniciarov, ze co vymyslame, ze tam nemali co dat, ani kym pripadnu nahradu odviezt.
Proste je to tak a zatial asi nadlho aj bude.
Ja neviem, možno kohosi od Prievidze nadchnú tie reči o pridaných spojoch v okolí Bratislavy. Lenže aká je realita? Pár vlakov pridať museli, lebo v špičke chodili také natrieskané, že už v PK občas nechávali cestujúcich na peróne. No áno, skvelé vlaky zdarma v praxi! Ešte keby tak chodili načas. Nevediem si štatistiku, ale toľko meškajúcich Os a Rex vlakov na úseku trate BA - TT ako dnes, si nepamätám snáď od čias koridorizácie!
Patrím k cestujúcim, ktorí si vyberú vlak len vtedy, keď naozaj chcú. Lenže mne sa chce čoraz menej. Sú to roky, čo sa za prácou, športom, kultúrou, lekármi, na úrady (a predtým aj do školy) presúvam autom a takmer vždy, keď náhodou zblbnem a rozhodnem sa uprednostniť vlak, zažijem nejakú negatívnu skúsenosť. A to teda vydržím hodne a nepatrím medzi upípaných cestujúcich. Lenže to nie sú len moje osobné skúsenosti, to sú skúsenosti, ktoré na počkanie ťahá z rukávu azda každý, kto cestuje vlakom. A v poslednom čase sa už na nich odbavujú aj médiá. A nedá sa povedať, že neoprávnene.
A preto, sotva niečo môže prekryť fakt, že vlaky (najmä v okolí väčších miest) sú dnes ako-tak plné len vďaka "vlakom zadarmo" a že kvalita služieb v roku 2018 nedosahuje ani zďaleka level, na ktorý boli vo vyspelejšej časti Európy zvyknutí už pred dobrým štvrťstoročím. Naozaj niet moc nad čím plesať. A to teraz hodnotím situáciu iba z pohľadu pasažiera. Na vec sa dá pozerať aj úplne inou optikou a závery budú nemenej nelichotivé.
1) konštatovaním skutočnosti
2) kritikou skutočnosti
3) robenim si prdele zo skutočnosti
Aj mňa teší pokrok, napr. keď ŽSR po rokoch prídu na to, čo ostatok Európy/sveta vie už dávno. Ale to ešte neznamená, že ma to napĺňa optimizmom. Exterpolácia posledných 25 rokov mi nejak do tej svetlej budúcnosti nesmeruje... A sľubom/plánom už vobec neverím.
Ale je fajn, že sú ľudia, ktorým ku šťastiu stačí málo a prajem Ti, aby Ti Tvoja viera vydržala do konca života, pričom Ti prajem dlhý život
Len škoda, že Slovensko si musí ísť vlastnou cestou a k tej svetlej budúcnosti ide akosi okľukou...
prezident - ja chápem, že sa snažiš v tom marazme nájsť svetlé body, že to, čo by malo byť už 20 rokov samozrejmé prezentuješ ako lastovičky šťastných zajtrajškov - ale tým mi fakt pripomínaš Donutila v Pelíškach...
Vsak ja viem, ze je malo rusnov, preto ma prekvapil Tvoj optimizmus. Lebo ani ti ,chvalenkari s fejsbuku' ZSSK este nic netrubili, ze maju byt nejake nove rusne, alebo jednotky.