Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Hater, vsak vies ako sa to pise, z +6- +8 sa zazracne urobi +5, cize do statistiky vlastne nacas. A plus TEZka, kde sa moc nemeska, tak vyjde vysoke percento a mozno aj tych 1,73 min., co dokola omielaju.
Cize meskania zanedbatelne,opatrenia na znizenie meskani netreba. Preto ziaden optimizmus.
Hater: To za aké obdobie? A keby sme to zistili, čo by sme získali? Pokiaľ mne je známe, pri meškaniach sa to snažia prikrášľovať všetci...
Je tá kritika oprávnená alebo nie?
Plány sú krásna vec, ale tých tu už bolo...
Ja osobne uverím až tomu čo bude a nie tomu, čo by malo/mohlo byť.
janciP: Nuž na trati 170 nejaké zázraky v blízkej dobe nečakaj. Ten môj optimizmus pramení z vyššie popísaného.
Allegro. Čo mám možnosť vidieť v Leo, alebo vo Vrútkach, tak tie meškania 6xx, či 7xx .kových rýchlikov nie sú až tak dramatické, ako píšeš. Tým nechcem povedať, že aj nemeškávajú. 8xx rýchliky, to je iná kapitola a naozaj neviem, kde je problém... Len si dovolím poznámku ku kvalite vlakov na južnom ťahu, kde nejazdím ani ako cestujúci. Na jednej strane čítam aká katastrofa, vraj radené samé staré šroty a na strane druhej sa v inom fóre od kolegu dočítam, že tam jazdia MOV - ky...
(Iba) ja?
Tak to sa mi vybavuje iná replika z toho filmu:
https://youtu.be/gX_DH0wOjP0?t=8
Tak aspon co sa meskani tyka. Konkretne na turcianskej casti trate 170. Neparne. 7503 velmi spolahlivy, bo nie je pripoj.
Uz 7505 ,blbne skrz 443, alebo aj 941.
7521 najviac do 5-6 min., aj to skor ojedinele.
Ostatne su pripoje. Cize hlavne 7507 aj do 20 ,vytne'
Praveze spominany 7527 v tieto dni meska uplne pravidelne. A pokym sa mu uvolni cesta za 951, este naberie...
A 7539 zas teraz caka na 3439 cakajuci na 145...
Parne osobne su ako tak v norme. Rychliky kazdy vie ako su...
A kvalitu si ja predstavujem trochu inak. Ex A su priestrannejsie, ale tam to casto konci. A ostatok je fakt bieda. Proti tomu co som videl aj tento rok na podobnych voznoch v CR, ako B, Bdt, Bdtmee.
A spominany 7527 vidavam dost často. Hadat sa nejdem ale castejsie tam ide len 1x 813 ako 2x 813. V piatok isli 2.
No neviem takže pridanie vlakov v okolí Bratislavy, onedlho pridanie vlakov na Kysuciach, ale aj iné sú plastové lyžičky? Dobre, kritizovať môžem aj ja, koľko len budem chcieť, aj ZSSK, aj ŽSR, ale aj ČD, či Regiojet. Vždy sa čosi nájde. Napísať čosi, čo tu roky bolo nevídané, že konečne niekto našiel peniaze na nové spoje, je treba zosmiešniť a skritizovať? Frflať a kritizovať je najľahšie...
janciP: Evidentne narážaš na trať H.Š - Vrútky. Nuž napíšem to takto. Nie som tam pravidelný cestujúci, ale občas tam nejaký vlak odveziem. Vešteckú guľu nemám, neviem čo všetko prinesie budúcnosť, problémy sa vyskytujú ako perióda, no to čo tam jazdí, nie je síce žiadny luxus, ale ani vyslovená katastrofa. Pokiaľ mám možnosť vidieť, jazdia tam v celkom slušnom počte aj vozne ex ,,A", sú pomerne v dobrom stave, aj iné. Čo sa týka bagiet. Nuž či sa to niekomu páči, alebo sa z toho smeje, je to jedno z najspoľahlivejších vozidiel, aké ZSSK vlastní. Na obrate 5605/7527 jazdia na pravidlo, väčšinou zdvojené. A keď sa objavia na iných vlakoch, je to z dôvodu nedostatku veľkých mašín. Od nového GVD by mali byť na tejto trati minulosťou HDV rady 813.1, ktoré sa majú presunúť na Oravu..
Ked od vas samotnych zelezniciarov necitam ziadne optimisticke veci. A nie je to len od Hatera.
Na istych obehoch je coraz castejsi jav 813 miesto 75X a 3 vozne.
Blizi sa chlad a zima, do tasky pribudne hruby sal pod zadok, nech mi ten v tom ,super teplucku' nemrzne.
Alebo, ako spomina Hater, zatvaraju sa pokkladne,alebo kratia casy prevadzky. Turcianske Teplice, dlhodobo fungujuca cely den a tym aj otvorena stanicna ,búda'. Par tyzdnov uz len od 6.05 do 17.40. OK, listky mozno vydaju vo vlakoch ale ludia asi budu musiet trcat von pri vysokych meskaniach.
prezident - Porad, v com mozme byt optimisti.
Také plastové lyžičky.
Len pozor - používať iba na polárkovu tortu, do horúcej kávy alebo čaju radšej nie
Ja Ťa ako cestujúceho chápem, to čo píšem, cháp ako pokus o vysvetlenie.