Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Včera (4.8.2005) bol zmeškaný aj Os 4245 10 min. Príčina meškania bola kuriózna. Ako som tak podriemkaval, prebudilo ma intenzívne prerušované trúbenie vlaku. Rýchlo so zistil, že trúbime my. Fíra mal zrejme orlí zrak a na priecestí žel. zast. Pusté Úľany asi spozoroval nejaký veľký pohyb osobných vozidiel, hoci sme sa blížili. Nakoniec sme tento úsek prešli krokom. Keď sme prechádzali priecestím za prerušovaného trúbenia, prebehol mi mráz po chrbte. No fuj ! Závory boli zdvihnuté, signalizácia ani nešpitla ! Tuším pred týždňom tam nejaký chlapík pritom robil údržbu ...(?)
Pred priecestím čakala nejaká biela Škoda-Fabia combi (ŠPZ neviem). Nebyť tohto predvídania a vzájomného pochopenia sa oboch účastníkov premávky, mohlo sa stať nešťastie. V Galante sa potom niečo (asi toto) riešilo. Usudzujem z toho, že tam zamestnanci jedni a druhí spisovali priamo pri vlaku...
EC,IC 501 Kriváň | Bratislava hlavna st. (05:52) | Kosice (11:22) | Krompachy (10:51) | Mešká 57 min. | 04-08-05 11:48 |
EC,IC 174 | Sturovo (07:17) | Kuty (09:18) | Kuty (09:18) | Posledná ukončená jazda vlaku dňa: 04-08-05. | 04-08-05 10:54 |
zeby nam neposluchali 350ky????alebo co take sa stalo na tychto 350kami tahanych vlakoch? (i ked na krivane je mozna aj 362/363)
R 374 Pannonia | Rusovce (22:44) | Kuty (00:52) | Kuty (00:52) | Posledná ukončená jazda vlaku dňa: 03-08-05. | 03-08-05 08:24 |
hej bola tam v sturci pri depe. Ale zmetaky mala oba na streche. Neviem kolko toho napachala. Akurat na dubnickom zhlavi este pri nasom prechode visel izolator a kus troleja. Po nasom prichode este znova isli dratovnici z odstavnej kolaje posunom pokracovat v praci. Inac bolo to naozaj v pravom case na pravom mieste. 2 TK je v stanici prave v rekonstrukcii.
To včerajšie meškanie Os3077 bolo asi kvôli nejakej výluke, na stanici boli MUVky a presiel tade aj nejaky iný traťovácky mechanizmus. A navyše celý minulý týždeň bola výluka niektorých staničných koľají v Teplej a v určité dni aj výluka jednej traťovej koľaje T.Teplá-Dubnica... Možno pokračovali ešte aj včera :)
Ad persing: To hej. V piatok pred R611 v Trencianskej Teplej bola strhnuta trolej. Cakalo sa v Trencine - pisanych bolo 60 min. Nakoniec to bolo iba 35 min. Esteze v T. Teplej su dratenici. Aj tak sme v Kralovanoch mali 30 min sekeru a prazdna pripojova oravka bola fuc. Prisli sme 25 min po planovanom odchode oravky. Takze som musel cakat na dalsiu do 21:10 co bolo necela 1.5 hodinka. A kedze tato posledna oravka ma naozaj namakany grafikon (45 min kempuje v Dolnom Kubine) som do Tvrdosina dosiel o 23:20. 286 km som cestoval 8 hodin 10 minut, co predstavuje super priemernu rychlost 35 km/h. Naozaj mohli s oravkou pockat ako prehanat naprazdno 811 + prives. Z povazana vystupilo okolo 100vky cestujucich. Dost sa nechalo odviezt individualne (IGK)
Naspäť som sa vracal Os 3004, kvoli IC 404 (ktory tiez meskal) sme stali v Belusi asi 15 min a kedze hned za 404 ide aj R 608, postáli sme si tam dalsich nieco viac ako 5 min kvoli cakaniu na 608. Neviem pochopiť, načo je v Žiline dispečer. Hádam na to, aby operatívne riadil dopravu, nie? Toto ale o operatívnosti vôbec nesvedčí. Os 3004 by vpohode došiel do Ilavy, možno aj do Dubnice, a na zmeškaný IC 404 mohol počkať tam. Ľutujem cestujúcich, ktorý do Os 3004 medzi Púchovom a Dubnicou nastupovali s tým, že v Trenč. Teplej prestúpia na R 608... Ten už bol v čase príchodu 3004 do Teplej hádam niekde za Trenčínom.