Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Ad "drefko":
Podľa správ môjho kolegu, ten cyklista sa pchal cez zavreté závory - asai sa príliš ponáhľal. IC-čko mu vraj "amputovalo" hlavu, ktorú zainteresované osoby veľmi dlho hľadali. Nuž, železniční policajti by mohli vo veľkom vylepšovať hospodársky výsledok na železniciach. Stačí sa len postaniť za nejaké železničné priecestie. Hazardérov sa vždy nájde neúrekom.
"Falsovanie" udajov v PIS-e, ci presnejsie skracovanie meskania najma na BAHL je asi "choroba" niektorych zamestnancov ZSR.. Zmluva o vykonoch vo verejnom zaujme sa vyhodnocuje aj cez meskania vlakov.. hodnoti sa meskanie len v cielovej stanici, alebo inak? Lebo ak len v cielovej stanici, vysvetluje to skracovanie (jazdu vlaku 2 cm nad kolajou :-)
Nebolo by mozne upravit PIS tak, aby bolo mozne zistit meskanie vlaku na kazdej zastavke a aj v predchadzajuce dni (aspon 1 mesiac) pre preukazovanie meskania pre zamestnavatelov ?
Dnes Os 4216 prisiel zmeskany na Ba-Vinohrady 14 min., ale podla PISu mal na hl. st. meskanie len 10 min , co je technicky nemozne (Ba-Vin - Ba hl. st. za 2 min. vlak neprejde - snad len rozbehnute TGV/ICE ).
AD Sikan:
Takže: Ten sprievodca vedel prečo stojíme, pretože sa rozprával s rušňovodičom. Podľa mňa mi naschval nepovedal o čo sa jedná (aj taký sú), lebo videl že ma to zaujíma. A potom, aj keby bolo 10 náloží na trati, keď už stojíme, kľudne to može všetkým oznámiť, väčšia panika aj tak nevznikne, keďže vlak už nie je v ohrození. To bolo ešte také obdobie, keď teroristické útoky neboli v "móde". To je moj pohlad. Inak čo ak sa cestujúci neuspokojí s vysvetlením "z prevádzkových dovodov" a dožaduje sa odbornejšieho vysvetlenia keďže problematike trebárs rozumie?
Bohuzial takych skusenosti mam aj ja dost, no dnes uz je podstatne lahsie podat staznost.. trebars aj hned z vlaku.. kontaktne centrum ZSSK.. potom internet, letaciky (vyjadrenie spokojnosti/nespokojnosti so sluzbami ZSSK spojene s losovanim).. to su tie najdostupnejsie.. mal by si vsak mysliet na jedno, odhliadnuc od toho, ze sprievodca bol v tvojom pripade zjavne arogantny.. sprievodca ma povinnost informovat o rozsahu meskania, no dovod niekedy nemusi vediet - vtedy slusne odpovie, ze zial zatial nevie.. alebo vie - no co ak je na trati ohlasena bomba, ale skutocne by doslo k teroristickemu cinu.. nie je lepsie ludi ponechat v kratkej nevedomosti, nez sirit paniku.. spomen si teraz na Londyn.. v staniciach, kde ludom povedali o vypadku prudu, prebehlo vsetko pokojne.. kde sa pouzilo slovo bomba, poziar, ci chemicky utok, hotova PANIKA.. aj z tohto dovodu je pochopitelnejsie radsej pouzit frazu "z prevazdkovych dovodov", ci "z technickych problemov".. toto je moj pohlad na vec..