Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Vcera meskal vyse hodinu vlak R220 Dukla z Kyjeva do Kosic. Z Ukrajiny prisiel do Ciernej/T nacas, ale bol hodinu zadrziavany pasovymi organmi kvoli niekolkym Ukrajincom ci Albancom, ktorym zobrali pasy kvoli nejakym nezrovnalostiam. Kvoli tomu meskal aj vlak Os 8856 Cirena/T - Chop, ktory mal povodny odchod 20:15. odsiel az 20:52.
Inak ma to zaujalo - to musi vlak cakat na ludi, ktori nemaju dokumenty v poriadku? Vyhodit z vlaku a nech si pokracuje inym. Alebo dat nahradit zdrzanie vlaku. Kazda medzinarodna autobusova linka ma klauzulu, ze "dopravca necaka na cestujucich zdrzanych colnymi organmi".
Ad Rasto : Odbiť to celé vetičkou, že sa vlastne nič nestalo, je zo strany kompetentných trochu krutý žart (srandičky-srandičky). Meškanie dotknutých vlakov bolo astronomické a teda tváriť sa nejapne nie je namieste...
Ad konorx : Toto isté sa pred časom odohralo aj zo Zr 1830 Levičan. Nikto nič nevedel, nič sa vlastne nestalo, tak prečo dočerta ten vlak tam toľko stál ???
Porucha na tři hodiny zastavila švýcarské vlaky
Prakticky všechny vlaky ve Švýcarsku ve středu večer přestaly jezdit kvůli poruše na elektrickém zařízení, k níž došlo během večerní špičky. Ve vagonech bylo tři hodiny zablokováno podle odhadů až 100 000 cestujících.
22.6. 2005 20:00 - 23:44 - Aktualizováno
BERN - Provoz se obnovoval pomalu informovala agentura AFP s odvoláním na švýcarskou železniční společnost CFF. Podle CFF nebylo možné na trať pustit všechny soupravy, které byly zablokovány, protože by mohlo dojít k přetížení sítě. Žádní cestující by však neměli zůstat odříznuti přes noc, úplný návrat do běžného provozu se ale očekává až ve čtvrtek.
Výluka vedle Švýcarska postihla provoz na tratích v sousedním německém Bádensku-Württembersku. V Rakousku byly švýcarským chaosem, který nastal v 18.00 SELČ, postiženy jen dva dálkové spoje. Pravděpodobnou příčinou problémů, které mluvčí CFF Jean- Philippe Schmidt označil za "naprosto mimořádné", byl výpadek elektrárny v jihošvýcarském kantonu Ticino.
V některých oblastech, kde byly aspoň omezené dodávky elektřiny, bylo možné dopravit soupravy na nádraží, uvedla CFF. Jinde byly nasazeny dieselové lokomotivy.
Ešte sa vrátim k môjmu príspevku o meškaní vlakov zapríčinené prívalovým dažďom v okolí Zábřehu spred 2 dní. Pripájam fotky, zo Zábřehu (olomoucká odj. skupina) - odvodňovací kanál plný rýchlo tečúcej vody (snáď to bude vidieť) a trochu neskoro cvaknutá fotka čistenia zaplavenej výhybky (z idúceho vlaku)...