Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Podľa PIS-u pri prechode cez stanicu Trenčianska Teplá meškal IC 13405 Tatran 63 minút.
V úseku Bratislava hl. st. - Galanta išla na čele 240.145 a na závese v činnom stave 350.005.
Čo sa však stalo s IC 13501? Mala tam byť podľa plánu 350.005.
EC,IC 13501 KRIVÁŇ Bratislava hlavna st. (06:07)Kosice (11:22)
Liptovsky Mikulas (09:36) Včas. Ďalšie informácie nie sú dostupné. 07-03-05 09:36
Tento text je na PIS-e a dostal som ho aj cez SMS Eurotel.
Ad Garin: Viem čo je investigatívna tlač. Mám aj anglický a aj slovník cudzích slov. Ja som tento termín vybral preto, že som chcel ironicky podčiarknúť , že sa určitá časť tlače zaoberá aj pátraním po príčinách súčasných problémov nielen u nás, ale aj na svete. A vôbec si nemyslím, že som niekoľko krát spomenul tento termín nesprávne. Mimochodom Nová Čas vôbec nemám rád, nakoľko neznášam bulvárnu tlač a ja som ho ani nespomínal. Mám radšej tzv. mienkotvorné noviny, hlavne od r. 1990.
Dnes (4.3.2005) meškanie Zr 1830 Levičan : Po odbočku ,,Močiar" (dobré čo ? ) asi 1 km od ŽST Bratislava-Vinohrady som si podľa vlaku mohol nastavovať hodinky. Pri tejto večne problematickej a evidentne nezvládnuteľnej odbočke zdržanie cca 30 minút !!! Stáli sme tam ako nejakí kreténi (sorry za výraz). Návesť stále signalizovala ,,Stop" - červenú. Dlho sa nič nedialo a to už stihol prefrčať nejaký vlak po vedľajšej koľaji na Hlavnú stanicu bez zdržania !
Predpis SR 1012, príloha 5
Kód | Význam |
11
|
z ktorej stranky su tie vypisy meskania vlakov aj s uvedenim cis. kodu dovodu meskania? ď.