Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Hlásenie do stan. rozhlasu majú na starosti najviac ženy. A s tým mám aj nejaké skúsenosti. Operátorky to majú pridelené ako " pridruženú výrobu " , a tak sa aj k tomu správajú. Hlásateľky z povolania sú len v tých najväčších staniciach, a ešte naviac blondínky. Väčšie šťastie majú tam, kde sú k dispozícii nahraté hlásenia, ktoré nahovorili profesionálni herci alebo hlásatelia. Tí nie sú pod časovým stresom a preto hovoria pomaly, zrozumiteľne a kľudne. Operátorky väčšinou nepoznajú konkrétnu momentálnu situáciu, hlavne pri nepravidelnostiach a keď im niekto neprikáže, nič sami nespravia. Okrem toho keď pracovník inej zložky, napr. DOP, alebo vozmajstrov a p. niečo vybaví čo sa týka zmien v osobnej doprave, málokto o tom vie s predstihom, aby mohol informovať aj verejnosť. Výpravca, či už panelový alebo dispozičný nie vždy má na to dosť času, aby mohol dávať podrobné pokyny aj hlásateľke. Okrem toho o pracovnej disciplíne u žien viem svoje a moje názory a skúsenosti mi nikto nevyvráti.
katastrofa: Legislatíva by mala na takéto prípady myslieť - ak je za výpadok zodpovedný správca infraštruktúry, mala by naňho logicky prejsť aj povinnosť odškodnenia cestujúcich a dopravcu. Ale na Slovensku môžeme o tom asi len snívať.
Aspoň vidieť, akú kvalitu služieb poskytuje správca infraštruktúry za druhé najvyššie ceny v Európe.
Cestujuci do Blavy nestihli kvoli lomu kolajnice v Licartovciach ani IC 402
(bol uplne vypredany) ani R 602.
ZSSK musi vsetkym vratit peniaze bez zrazky (z viny zeleznice).
Otazkou je ci osobne pokladnice budu mat peniaze na okamzite vyplatenie cestovneho.
Horuca news:
Dnes 14.02.2005 okolo 5:00 hod doslo na trati PRESOV - KYSAK (188) k lomu kolajnice v Licartovciach.
V dosledku toho stoja vsetky vlaky z Presova do Kysaku v DRIENOVSKEJ NOVEJ VSI (napr zmeskany R 381 CRACOVIA, OS 8761 ako pripoj na IC 402, OS 8763 ako pripoj na R 602). Vlaky tam mali stat minimalne 2 hodiny pokial sa to nejako nevyriesi.
Vlaky z Kysaku do Blavy su vypredane a tak bude zaujimave ako sa to skonci. Skoda ze neboli zaradene nahradne autobusy z Drienovskej Novej Vsi po Kysak aspon ako pripoj na R 602 v Kysaku.
Zmatok vznikol hlavne vypravenim OS 8761 o 5:58 z Presova (meskal par min) lebo ludia mohli ist do Kosic autobusmi SAD a nemuslei trcat niekde v Drienovskej ovej Vsi vo vlaku odrazani od sveta ... Skoda ze hlasatelku v dopravnej kancelarii to nenapadlo aj ked vedeli ze tak skoro sa to neopravy a vlaky budu stat ...
EC,IC 405 Tatran | Bratislava-Petrzalka (09:36) | Kosice (14:55) | Cifer (10:27) | Mešká 75 min. | 11-02-05 11:42 |
zeby zase rakusania haprovali kvoli mrznucemu dazdu.. naozaj mam pocit ze mdpt urobi dobre ak skrati ICcka len do blavy, akonahle je horsie pocasie tak uz su prusery... divne, lebo u nas zatial ziadne extra meskania nie su do cca 15 min
Suhlasim, ze hlasenia o meskani vlakov su hrozne neprofesionalne. Ale napr. nedavno v NZ sa priam geometricky zvysovali meskania vlakov:
Os 4817 do KN 15,30,45,60,... odrieknuty
Os 4244 do TT 15,30,50,70,...?
Osobne sa mi pacia hlasenia automatmi v Česku. Vidno, že to hlasia herci! Ta žena od nas mi už mohla byť vymenena. btw. V kutoch hlasi muz - automat?