Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Aktualne 811 stoji v Červenej skale od 12:04. Pred horehroncom su padnute 3 laviny. Pracuju na tom 2 frezy. Bohuzial laviny su plne konarov a kamenia, takže praca s frézou je len pomalá. Z druhej strany (Margecany) im na pomoc vyrazil ťažký traktor s pluhom. Predpokladám, že tarť sa uvoľní najskôr okolo 15 tej hodiny. pokiaľ sa nič vážne neprihodí
Príbeh 140 tky.
V skratke povedané:
Po Uľanku načas. Za Uľankou napadali na trať stromy a 140tka musela byť stiahnutá späť do Uľanky. Po odstránení prekážky na trať padla lavína. Snehová fréza sa do nej zakusla. Neúspešne, bola nad jej sily. Nastúpili lopaty a krompáče.
Teraz by sa už 140tka mala hýbať s meškaním cca 220 minút. To je blesková info, oficiálne podrobnosti budú známe zajtra.
Vlak IC 402 Gerlach opustil územie Slovenska s meškaním 45 minút.
Kým v Bratislave je takmer jarné a slnečné počasie, na väčšine Slovenska sneží, v nižších polohách na východe prší. V horách za noc pripadlo 30 - 50 cm nového snehu. Je možné, že Ex140 niekde uviazol. V noci očakávajú meteorológovia ďalšie intenzívne sneženie, spočiatku možno aj dážď. Zajtra to bude na Slovensku pestré...
Súhlasím so Zámčanom v tom, že nikto Váam nepovie kedy sa prípad vyšetrí, a takisto aj s ťažkopádnosťou pri riešení nehodových situácií. Z vlastnej skúsenosti viem ,že nikdy sa doprava nerozbehla skôr ako o 2 hodiny. V tomto prípade údajne dlho trvalo okrem iného aj preto, že obeť sa veľmi ťažko dala identifikovať pre rozsiahlé poškodenie jej tela.
Ad:Petery
Myslím,že viem o aký prípad máte na mysli.V ten deň sa pred os.vlakom4816 hodila medzi st.Bajč-N.Zámky žena pod vlak.Takúto situaciu počítač nepozná a čo si myslíte,že hlásatelka má prehlad,čo sa deje na trati,kedy prídu policajti,kedy dajú súhlas na ďalšiu jazdu?kedy prídu funebráci?Čo by s Te od nej chceli počuť?Môže povedať len to čo vie a vačšinou toho veľa nevie,veď dokedy sa traja dispečeri dohodnú,keď už sme železnicu rozdelili na 3 podniky.Ako má výpravca hneď vedieť,či bude vlak odrieknutý.....
ER 2530 meškalo na príchode do Bratislava hl. st. 76 minút.
ER 2522 meškalo na príchode do Bratislava hl. st. 30 minút.
Príčina meškania zatiaľ nie je známa.
Na ER 2538 "Nitran" boli v úseku Wien Südbf - Bratislava hl. st. nasadené dve "štvorky": 754.004 a 084. Prvý stroj bol v depe Wien Ost na vyladení software vlakového zabezpečovača INDUSI.