Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
ad IC vlaky:
Comu je najcastejsie (vyjadrene v %) pripisovane meskanie IC vlakov?
-urcite sa to sleduje. je to hnacie vozidlo, alebo vozy,...???
Ak je to hnacie vozidlo,kt. je poruchove kazdu chvilu, preco nie je radene na nejake "podradnejsie "vykony pokial sa to s nim nevyriesi? vid 362.006
Ad juro,sikan:
V pripade vlaku z Vrboviec do Noveho Mesta nad Vahom nie je ziaden pripoj z CR a ani krizovanie os.vlakov. Takze co brani posunutiu o 5 minut skor?
Pri pripoji z Rajca 17,19 a 17,16 v ZA (nemam po ruke CP, takze skutocny odchod moze byt este o nejaku tu minutku skor...) by tiez problem nemal byt.
Verim, ze sa najde X mbicanov,kt. budu pisat o tom ako vlaky chcu a o ich pripojoch, ale faktom je, ze nepripojov je vela a niektore by sa dali riesit k spokojnosti oboch stran, len to chce trochu chcenia.
Ako priklad uvadzam vlak Os 7523,kt. mal podla noveho GVD odchadzat z Vrutok 7,10 a R 600 od KE prichadza do Vrutok 7,16. Az zmenou,kt. bola do niektorych CP pridana na zvlast papiery je vlak preznaceny na odch.7,20. Takze, ako sa posudzoval tento vlak? nebol povodne bezhlavo prepisany z minuleho GVD?
Pri citani starsich ZSemaforov byval casto rozhovor s prednostom nejakej stanice, kde nejeden spominal, aku velku nepripojovost maju, ze podali aj podnet s riesenim, ale nic nedosiahli.
Tak sa mi zdá že v Galante to bude zase veselé. V časoch keď ešte nebola považská trať do Púchova pod trolejom a ani do Zvolena, prepriahalo sa v každej stanici od Galanty až po Palárikovo, niekedy aj smerom na Štúrovo. A vždy bolo čo v Galante čo robiť. Vlakový dispečer mal najviac roboty s určovaním stanice na preprah, prípadne aj deponovanie. Teraz im to uľahčia aspoň tým, že rychlíky budú mať dva rušne. Ale pokiaľ ma moje skúsenosti neklamú, pri meškaní, čo sa stáva, budú mať problém načas zohnať druhú mašinu.
Vyjadril si to velmi trefne.. teraz ide o to, ake kriteria na polohu vlaku si stanovi dopravca, ked mu to nikto nezada (okrem toho taktu..). Povedal by som, jednoznacne ekonomicke, teda co mu prinesie najvyssie trzby. A teraz ako to zistit? Ak mas nejake myslienky, podel sa.. dik za odpoved!
mbican: Viem ze kazdy nepripoj doslova kole oci, ale pri pohlade na list grafikonu, mozes zistit, ze to take jednoduche nie je. Grafikon pri sucasnom pocte vlkm je vzdy kompromis. Bud mas pripoj v stanici A, alebo v stanici B. Ak v oboch, tak si mozes gratulovat. Mezdi stanicami je ale stanica C, kde skola konci o 15.00 a vlak preto musi odchadzat o 10min neskor, V stanici D je velka fabrika a tam konci smena o 14.30, vlak preto musi prist o 14.45, lebo inak kleintela pojde busom. V opacnom smere sa chce cestovat tiez, je to jednokolajka, suprava je len jedna. Rozhodni a a vyber si tu spravnu variantu a cakaj ze sa najde x takych mbicanov, ktori to ofrflu, lebo im to nevyhovuje ( a ani sa im necudujem). Urcite lahsie by sa zilo, keby si stat(VUC...) objednaval vykony nie vo vlkm ale v nejakej casovej obsluznosti ( napr. hodinovy takt, v spicke 30min).
Co sa tyka smeru z Ke do Ba zrejme po prichode do Ga mat pripravenu masinu 240/263 na pripojenie ( co nie je problem kedze tratovo by bola pripravena na spravnej kolaji a len by si pekne cuvla k uz zastavenemu R/Ic v stanici - otazka 3-4 minut, zatial co v leopoldove by to bolo nemozne - musela by po prichode R nabehnut najprv na spravnu kolaj .. atd cca 8-10 min) a jasne ze 363/362/350 by sa v Ga neodpajali z konca ale by sa viedli do Ba, kde by sa cely cirkus opakoval v opacnom poradi.... ..... tym padom by ICcka nestali v leopoldove, lebo aj taku alternativu som videl... jasne je tu jeden fakt velky problem a to ze co s ludmi z trnavy ktory chcu ist na ic??takze asi ten leopoldov bude realny aj pre odklonove ICcka... no ale nemali by byt s priplatkom a preprava v useku Ba-Ga by mala byt zakazana!!!!!! si viem predstavit tie natresky.. nech ti ludia cestuju vlakmi smer Sala, NZ, Sturovo.. cize ten kto chce ist na R do Galanty ma zakaz na R 6xx, ja xcem dobre len studakom ktory idu dalej a nie do Ga (viem si predstavit co by to urobilo s R 611 o 15:50) (nieco ako zakaz vnutrostatnej prepravy v medzinarodnych R)
dnes to mame vesele.. meskanie:ICcka Gerlach aj Tatran, R603 a a hlavne 604.. co asi dnes caka IC 403 miesto 362.006ky?? zeby nejaka 363ka?a 350.018 by mala zrejme obracat na IC500, ale kedze bol na nej poziar tak asi sa na IC500 odvezie dalsia 363ka...... A co sa stalo na R 613??? prichod dnes rano do He 9:24 namiesto 8:00, R 612 len cez +20 min
zeby bolo masinkam zima??? no ved ked nocak isiel cez liptov pri -20 brrrrrrrr, to by som aj ja zamrzol.. inak viem si dost dobre predstavit tie iskry spod vedenia pri tej kose....... ..
inak uz vidim ten chaos pri vyluke, a podla mna by iccka nemali byt priplatkove..stoja v GA (preprah masiniek, inak moj navrh do GA dat 240, 263 a na zadnu cast 362/363/350) a urobit to na vsetkych R a IC takto , uspora casu) a niektore aj v Leopoldove, neviem preco sa nezariadilo aby aspon iccka chodili po povodnej trase
dufam ze sa na R612/613 v lozakoch kurilo...planujem cestovat zemplinom, ozaj ako sa prejavilo zrusenie R Ruzin??
a este one question.. kedy bude k dispozicii tlacena verzia CP po tych zmenach na uzle BA-TT/GA-KE?