Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
-kebyze ide o sukromnika tak pochopim, ze to niekto ''hore'' musi schvalit, ale kedze jedno-ZSSK aj druhe-CARGO aj tretie-ZSR je statne , tak mi z toho vychadza, ze je to systemova chyba autority-panov na min. dopravy......
-ja nechapem preco v pripade potreby stiahnutia z trate (obzvlast ZSSK- CARGO) je potrebny taka papierova vojna. vsak chce to len chciet dohodnut zmluvu pre tieto pripady, aby k poskytnutiu masiny bol opravney veduci depa (on vie co ma, koho tam ma, co je volne- pozicatelne na 1h, pripadne sam vidi, ze ked ''pomoze'' tak sa uvolni trat a teda aj vozba pre jeho firmu). cena na taketo pozicanie-zachranovanie dohodnuta panmi dopredu a vybavene.
PS: troska mimo, svojho casu som jazdil po stavbach na mob. zeriavoch, ked sa niekto zahrabal, tak sme si bezne pomahali navzajom aj ked sme boli z inych firiem.....je pravda ze sefovstvo niekdy pindalo (preco stojim a nejazdim-nezarabam, GPS je kvikvi) , ale nechali nas tak, lebo vedeli, ze ked zahucim ja, tak ak sa da, mi niekto (od ''konkurencie'') pomoze a nebudem ich otravovat, aby mi zhanali niekoho kto ma vytiahne.......chapem ze na stereke to nieje take jednoduche, ale asi to vobec nemusi byt take zlozite=na dlho, ako to teraz (ne-)funguje.
Myšlienka Pušpull je o sebe dobrá myšlienka, len to prevedenie.
-okresaný lowcost software, čo zákazník chcel, to má, vrátane WiFi.
-nehomogénnosť vozidiel, Vmax Princezny a Pušpull sú rozdielne
-k tým PP mali buď kúpiť ešte zo 9 HKV radu 381, a Princezny nechať pre rýchliky na Zvolen.
--ak už niekto chcel šetriť, a ajtak väčšinou PP vídam s Laminátkami, tak namiesto šrotácie Pantografov 560, ich vložáky nahradiť s tými dabldekermi.
Nepotrebuješ softvér, nič. Máš toľko vložených vozňov, koľko chceš, sú nízkopodlažné. GVD pre PP je počítaný na Vprev=95 km/h.
....take nedomyslene ''dobre'' napady, ako pupus kde nemozes pridat dalsi vozen, lebo niekto po obednej kave z poza stola povedal: ''3 vozne budu stacit. a ake budu pekne, cervene a urobime si pri nich fotku do novin, aby vsetci videli ako nam zalezi na doprave pri BA v 21 stor.''
pripustam: 1- ziadny volny panter v Za nebol po ruke. :-) )
2- pri nudzovom tahani panerom je ''nudzovy cirkus'' rovnaky, okrem nahadzovania spriahadla.
-Krtek by povedal ''ach jo, ju hele..... zlate spriahadlo,hadice a 2 narazniky''