Poskytovanie služieb zákazníkom
Ake mate skusenosti s poskytovanymi sluzbami zamestnancami prveho kontaktu na ZSSK (sprievodcovia, vlakveduci, osobne pokladnicky), ale aj co sa tyka sluzieb ZSR ako napr. hlasenie stanicneho rozhlasu, elektronicke tabule odchodov a prichodov vlakov?
...a ešte k tomu..... Každý rozumný zákazník najprv zváži možnosti železnice a spoločnosti a až potom vznáša nejaké nároky. Ver tomu, že súkromný osobný prepravca (ak niekedy nejaky bude) bude ešte horší, preto, lebo si tržby bude strážiť ešte prísnejšie a dôkladnejšie a nepripustí žiadny únik za cenu tzv. "racionalizácie"
drefko: Tak konkretne - este 7.11.2004 som im poslal nejake pripomienky a obratom mi odpisali toto:
Dobry den pan Ulaher,
Tak mi uz odpisali ohladom tych nezmyselnych odchodov na trati Cierna/T - Cop:
Dobry den,
dakujem za upozornenie, naozaj sme mali u spominanych vlakov nepresne udaje. Ospravedlnujem sa za vzniknute problemy, ale take casove udaje sme mali od konstrukterov GVD. Na www.kvc.sk su casy uz opravene. Programator este riesi problem zlej informacie o case trvania cesty z C.n.T. do Chopu.
S pozdravom
Marian Vozar
Pokiaľ sa pamätám, tak asi 10 dotazov a rôznych sťažností som posielal behom 2 rokov rôznym inštitúciám, štátnym , súkromným, bankám a p. Z toho len polovica mi odpovedala, hoci som uviedol aj úplnú poštovú adresu a doplnil aj e-mailovou adresou. Najviac odpovedali banky a poisťovne. Dva krát som písal na ústredia ZSSK a ani raz mi neopdpovedali.
Ad Rk_Kn:
Vieš zle, lebo napr. železnice vedú každú sťažnosť (aj anonymnú) v osobitnom spise as každá sa prešetruje a výsledok sa ukladá. Napríklad ak napíšeš meil (na info@slovakrail.sk) pod hocakým menom (napr. Janko Hruška) aj ten meil sa berie ako písomná sťažnosť, preveruje sa a v zákonnej lehote ti odpovedia. Ak by to nestihli do zákonnej lehoty napíšu ti a upozornia ťa na predĺženie.