Poskytovanie služieb zákazníkom
Ake mate skusenosti s poskytovanymi sluzbami zamestnancami prveho kontaktu na ZSSK (sprievodcovia, vlakveduci, osobne pokladnicky), ale aj co sa tyka sluzieb ZSR ako napr. hlasenie stanicneho rozhlasu, elektronicke tabule odchodov a prichodov vlakov?
info@slovakrail.sk je vlastne Kontaktné centrum a ono každý takýto meil preposiela príslušným zamestnancom, ktorí by to mali posunúť dole.......
Dáme im návrh nech odpovedajú aj na také...
Presne toto je to najlepšie čo môžeš urobiť. Mimochodom, chodiť osobákom na ukrajinu je skôr odmena ako strašiak. Dá sa tam lacno nakúpiť a u nás drahšie predať. Konieckoncov, možno poberajú aj klasické zahr. diéty v EUR. Vždy je to podľa pobytu v cudzine a podľa miestných pomerov a pod.
drefko: Oni si asi myslia, ze ked vozia Ukrajincov a na Ukrajinu, ze mozu vystupovat takto. A asi ich nemozno strasit tym, ze "Vsak pockaj, ved ty budes chodit na osobakoch na Ukrajinu!"
Mozu si byt isti, ze si to nenecham pre seba a dozvedia sa o tom ludia, ktori by to vediet mali. Nech si chlapci uvedomia, ze do prace treba chodit predpisovo obleceny a pocas pracovnej doby sa zdrziavat na pracovisku a nie zabavat rusnovodica.
Komu mam napisat, ked cestovny poriadok na internete ukazuje udaje uplne od veci?
26.07.05 | 03:46 | Chop | Os 8855 |
26.07.05 | 02:53 | Čierna nad Tisou |
Priicom po spravnosti je odch. z Copu 04:20 a prich. do CnT 03:53 (vsetko uvadzane v miestnom case). Kvoli tomu sme sa domov dostali o 2 hod. neskor, co dost nastve zvlast v pripade, ked ide clovek 2 noci bez riadneho spanku a este ho k tomu vytoci ukrajinska zelezniciarka, ktora by nas bez zaplatenia nejakeho stempla na listok ani nepustila do vlaku.
Takze davajte si na to pozor aj ostatni, rovnako je tiez blbo napisany ten vecerny odchod do copu - odch. 20:15 je spravne, ale prich. 21:22 je somarina, za 7 min. tam ten vlak nepride ani keby sa fira pos*al...
Je paradoxne, ze pocas celeho cestovania Ukrajinou vsetky cestovne poriadky miestnych vlakov, kt. som mal vytlacene, sedeli na 100%...
Pricom v ten isty den na tej sitej trati, len o hodinu skor som tam stretol sprievodkynu akoby z ineho sveta - v R Dukla, kt. prave prisiel z Copu. Na stanici v Ciernej/T. pocas colnej kontroly zabuchala jednej babke na okno a pytala sa jej, ze kam to vlastne cestuje - zrejme mala listok len do Ciernej. Chvilu trvalo, kym sa dohovorili, nakoniec jej pani sprievodkyna povedala, nech jej da peniaze, ze jej za ten cas pojde kupit listok. Tak zobrala tie peniaze, boli to dolare, kore este musela niekde zmenit a za chvilu prisla aj s listkom. Nechcel som verit vlastnym ociam! Povedal som jej, ze by predsa mohla vydat za jazdy listok z POP-ky a mala by pokoj a ona mi povedala, ze to by potom ta pani musela platit prirazku.
Tomu vravim pristup k zakaznikovi, ta cestujuca zrejme isla tym smerom prvykrat, takze urcite jej tato mila pozornost padla vhod.
Aj toto je dokaz, ze ked sa niekomu pracovat chce, tak sa to da vsetko aj pekne. A pritom v rovnakych podmienkach, na rovnakej trati. Oni si snad niektori modri myslia, ze ked vozia Ukrajincov a na Ukrajinu, ze mozu chodit ustrojeni ako posunovaci... tieto 2 pripady ohlasim tam kde treba, nech kazdeho z nich odmenia podla zasluh, pretoze ta pani sprievodkyna by si zasluzila postupit vyssie. Aj ked neviem, kam este mozu preradit toho, ktory si o sebe mysli, ze je sprievodca...
O tom ako mozes vyzerat sprievodca ZSSK - nedela 24.7., Os 8856 Cierna nad Tisou - Cop. Este v stanici prisiel akysi chlap, len podla modrych nohavic a moder kosele som si mohol domyslat, ze je to nejaky zelezniciar, a jedine, co povedal, bolo "listky". Nemal ani capicu, ani sako alebo aspon kravatu, ziadnu menovku a uz vobec ziadne vybavenie okrem pera (nejaka POP - utopia). Ked to skontroloval, nasadol do rusna k firovi a isli sme...
Dnes - skoro ta ista situacia - Os 8855 Cop - Cierna nad Tisou - ten mal tusim aj viazanku a myslim, ze aj menovku. Ale takisto este v stanici hop k firovi a islo sa. Zo vsetkych 4 vlakov, co chodia medzi ZSSK a UZ som uz isiel, ale v 3 pripadoch sa sprievodca viezol na rusni (raz sa ani len neobtazoval ukazat) - nema nahodou sprievodca v popise prace sprevadzat vlak celou cestou?
Pokiaľ viem na anonymné sťažnosti št. úrady nereagujú a ani sa nevyšetrujú.