Poskytovanie služieb zákazníkom
Ake mate skusenosti s poskytovanymi sluzbami zamestnancami prveho kontaktu na ZSSK (sprievodcovia, vlakveduci, osobne pokladnicky), ale aj co sa tyka sluzieb ZSR ako napr. hlasenie stanicneho rozhlasu, elektronicke tabule odchodov a prichodov vlakov?
Dostal sa mi do ruk letacik, kde ZSSK vyzyva cestujucich, aby hodnotili uroven sluzieb a vsimali si kvalitu sluzieb a spravanie sa personalu, je tam dost bodov (ci sprievodca dostatocne casto kontroluje listky, ci pozdravi, ci su dlhe rady pred pokladnami a pod.). Je to doplnene o dotaznik, ktory je zlosovatelny (500 Sk na cestovanie). Toto velmi velmi pozitivne hodnotim, avsak za mesiac mojho intenzivneho cestovania som nadabil len na jeden jediny letacik. Chcelo by to kampan aspon na 2 mesiace a anketne listky do kazdeho vlaku, aby si cestujuci uvedomili, ze zeleznice su tu pre nich a na pripadnu nekvalitu je mozne sa stazovat a povedie to k naprave.
Inak dost casto sa stretavam s tym, ze prechodove dvere v prvom alebo poslednom vozni vlaku su neuzamknute. Viem si predstavit neposedne deti, ktore sa pokusaju otvorit vsetko a pripadne nestastie...
K bicyklom:
napr. v NZ funguje uschovna len v pracovne dni od 7 - 19 hod. poplatok za uschovanie bicykla je 10 Sk, motorky 30 Sk. Co sa tyka prepravy bicyklov vo vlaku, tak tusim len BDt maju vsetky vozne s nalepkami bicykla a nieco je aj na BDtmee, ale tie uz do Zamkov skoro nejazdia (?preco?), nechapem ani, preco nemozem odovzdat bike do sluzobneho vozna, ved ked som si zaplatil, tak nech mi ho postrazia. A ked nie, tak nech radia do vlakov spominane vozne, nech sa nemusim tlacit v uzkom priestore bez sedacky. A ked aj je nejaky vlak s tymito voznami, tak preco nie je v CP v hlavicke vlaku symbol bicykla?
Male uschovne bicyklov v mensich staniciach funguju, ale tak, ze musite mat kluc, no neviem kde ho ziskat a kolko sa plati (napr. Palarikovo, Tvrdosovce)
K batozine:
ta sa v NZ uschovava tusim na 15 - 30 Sk, na den, teraz tam robia nejake stavebne upravy, ale tiez cez vikend s uschovou neratajte!
Add tatko
Tvoju otázku asi niektorí správne nepochopili.Pre vysvetlenie sa chcem opýtať.Ty chceš prenajať vozne,alebo ich použiť na prepravu z bodu A do bodu B. Ak by išlo o prenájom,tak tam sa treba obrátiť na Firmu Cargo,nakoľko tá tieto vozne vlastní a niekedy nevie čo s nimi.U mňa je ich asi 8 a nemajú použitia,nakoľko si ich nikto neobjednáva. Ak by išlo len o prepravu,tak sa stačí obrátiť na stanicu a tam na príslušné pracovisko firmy Cargo.
Staci zajst na stanicu kde je voznovy disponent a ten s tebou dohodne vsetko...
Inak da sa aj operativne....do 4-roch hodin,avsak vozne musia byt jak sa povie po ruke.
Objednavka sa dava pisomne ,jeden diel pre teba a druhy zostane u disponenta, tlacivo je k dispozicii na kazdej stanici kde je skladnik prepravy alebo disponent stoji par halierov...
Osobne chodievam zastupovat aj voz.disponenta, takze viem ako to bezi v tejto funkcii.
Potrebujem objednat na vyluku zopar Sasiek na rozvor kolajoveho lozka, poradite mi kolko teraz trva vybavenie prenajmu voznev pre nezeleznicne subjekty - myslim zaslanie objednavky, priprava a zaslanie zmluvy a samotne pristavenie - staci priblizne kolko dni. Dakujem !
Peter
Chcem sa vyjadriť k menovkám. Nie som už v činnej službe, keď som odchádzal, ešte sa nenosili. Ale pokiaľ ich vidím v civilnom živote, tak to môžem len doporučovať a hodnotiť kladne. Už vyše roka pravidelne chodím do našej okr. nemocnice na dlhoročnú liečbu a všimol som si, že celý personál nopsí menovky, od sanitárky, až po pimára. A hneď viem, ako sa volá p. doktor , ktorý má na odd. službu v noci, ktorý v ambulancii a ktorá sestrička vám dáva infúzie. Lebo na dverách je len jedno meno, ale vnútri ich je viac a môžte ich volať po mene. A hneď je iná atmosféra v ambulancii. Takže menovky hodnotím len kladne.
Nick: Prosim, vyjadruj sa konkretne. Spominas stale nejake problemy, tak uz konecne napis ake problemy moze mat zamestnanec zeleznic z toho, ze ma menovku s menom a priezviskom. Ake konkretne skusenosti s nosenim menoviek mas ty?
"Skutočne neviem, prečo väčšina diskutujúcich skĺzava do nejakých rád a odporúčaní, na koho sa mám obrátiť. " Asi preto, ze stale vyhlasujes, co vsetko je podla teba v rozpore so zakonom, su ti odporucene konkretne organy, ktore ti to pomozu vyriesit. Ale ked ako sam pises necitis potrebu sa na taketo organy obracat, potom neviem, preco sa nas stale snazis presvedcit svojim vlastnymi uvahami. Z niektorych tvojich prispevkov mam pocit, ze ti niekedy ide len o to, aby si mal na co nadavat bez toho aby si vyuzil dostupne prostriedky na vyriesenie problemu, ktore ti boli navyse odporucene. Ci uz ide o menovky alebo problem Predstanicneho namestia.
ad Nick:
Je-li to problém v ČR (četl jsem o tom dost), pak to není problém můj. Nemám co skrývat. Ani svůj věk... Ale odběhli jsme dost daleko (a začalo to tak nevinně...). Podstatné je, že pro zaměstnance ČD, kteří identifikační štítky nosí, toto opatření také není problémem. A pro mne jako cestujícího ČD je zase důležité, že se ke mně chovají v drtivé většině velice slušně i mile - ať už se štítky nebo bez nich. A dokonce, kdybych jim chtěl poděkovat za jejich práci, mohu si zapamatovat jejich jméno (na čísla jsem nikdy pamět neměl).