Rakúsko - ÖBB
Rozsiahla železničná sieť elektrifikovaná cca na 50% sústavou 15 kV 16 2/3 Hz ss/AC, dobrá obslužnosť všetkými kategóriami vlakov od regionálnych cez IC/EC až po neveľký počet vysokorýchlostných ICE (súpravy ICE 1 a ICT / http://www.rail.sk/ice/ ) je vizitkou železníc Rakúska. V súčasnosti prebiehajú veľké projekty: rekonštrukcia Westbahn (Wien - Passau) a Südbahn (Wien - Graz - Klagenfurt - Villach), rekonštrukcie viacerích uzlových staníc, výstavba žst. Wien Hbf.
K Rakúsku patria neodmysliteľne taktiež viaceré prevádzkované muzeálne úzkorozchodné trate.
ÖBB - Österreichische Bundesbahnen
Mapa siete ÖBB
Wien - Bratislava a železnice medzi nimi
Wien Hauptbahnhof
Addams
Vozňov, z ktorých sú CityShuttle už veľa nie je, ak vôbec sú, posledné viedenské jazdili začiatkom minulého grafikonu na ERkach do Bratislavy. Je to samostatný vozeň. Riadiace sú tiež len rekonštrukcia dosadením čela namiesto prechodu.
ad montoya
Ved hej, prave ked sme nastupovali do vlaku tak tam bol vlak s reklamou ze za 29 do berlina, ale hovorim ze nam to doslo az vo vlaku, a tam toho uz vela neurobis. Nuz co, clovek sa uci na vlastnych chybach (sem-tam, ked nie su okolo iny ludia z ktorych by sa dalo poucit....:-)
ad montoya
Ako by sme to vyriesili, casu bolo malo a kolko sme platili sme si poriadne uvedomili az vo vlaku (to je ten neprijemny dosledok bicyklovania v takom teple ako bolo vcera....:-))). Aj sprievodca sa na tie listky dlho pozeral, ale nepovedal nic, takze nas asi fakt poriadne odr....
A to som si myslel ze takehoto zaobchadzania zo zakaznikom su schopne len niektore pracovnicky ZSSK. To musi clovek naozaj si nastudovat pred cestou vsetky cenniky a PPTZ vsetkych zucastnenych zeleznic???
P.S: A to som sa este tesil kolko som usetril, lebo na cestu do blavy sme vyuzili SONE R (kvoli tomu sme tam tahali chudaka 10 rocneho synovca..:-))
Spectre - ja som o prvej triede na City Shuttle nehovoril maximalne o klimatizacii vo voznoch 1. triedy na IC co chodia do Viedne...
Btw. najviac ma dorazilo, keď som počul zvuk tej povestnej tlačiarničky v ICE, tam by to človek naozaj nečakal :)
montoya: CityŠutre s prvou triedou som teda ešte nevidel. Na čom to jazdí? Pripadá mi to ako ťažké scifi, na MHD prvá trieda :)
(Ja som tam bol v nedeľu, najzaujímavejšie je to medzi Feldkirchom a Landeckom, inak všade tam rastie kukurica :)