Osobné vozne
Čaute čitatelia a hlavne prispievatelia.
O kultúre cestovania vo vlakoch sa toho popísalo a podebatovalo dosť. Sťažnosti, resp. pripomienky však nenavrhovali prípadné riešenia. Skúste sa podeliť s ostatnými so svojimi skúsenosťami a hlavne s Vaším subjektívnym riešením. Snáď aj Vaša pripomienka prispeje k lepšiemu.
P.S.: Som večný optimista. Veď "Ak Boh dá, aj motyka vystrelí" !?
Podradené diskusné témy
mbican: ďakujem za info
Ak si odmyslím GP200 vs. Görlitz V(a), má Amee oproti Ačku jedinú výhodu: nebrzdí celú súpravu na Vmax = 140 km/h. Na druhej strane, predpokladám, že sa české Ačko vracalo domov, a tak bola Vmax = 140 tak či tak. Až zajtrajší 121 to nejako ocení - ak sa dovtedy nevyradí niečo iné.
peršing: písať Čikovskému je rovnaké ako tie maily rovno mazať pred odoslaním. A to často aj keď človek zastupuje organizáciu a nie len seba ako šotojednotlivca. Veď čo, gaštani sa chcú voziť, prečo by sa mali ešte na niečo pýtať?
Ak si odmyslím GP200 vs. Görlitz V(a), má Amee oproti Ačku jedinú výhodu: nebrzdí celú súpravu na Vmax = 140 km/h. Na druhej strane, predpokladám, že sa české Ačko vracalo domov, a tak bola Vmax = 140 tak či tak. Až zajtrajší 121 to nejako ocení - ak sa dovtedy nevyradí niečo iné.
peršing: písať Čikovskému je rovnaké ako tie maily rovno mazať pred odoslaním. A to často aj keď človek zastupuje organizáciu a nie len seba ako šotojednotlivca. Veď čo, gaštani sa chcú voziť, prečo by sa mali ešte na niečo pýtať?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/269142/
Georgo:
dnes na EC 120 slo Amee022 ZSSK.
dalsie Amee slo na R606.
ZSSK je bez penazi... nema na nic, ani na opravy spravkovych voznov - na nahradny material. Stav ZSSK je velmi biedny, udajne viac ako 40% MOViek stoji, takze jazdi vsetko co ma kolesa a nema klimu a vakuovy zachod. a ked uz nemaju ziadnu nahradu, tak jazdi Bmeer aj bez klimy...
Neoplati sa spoliehat na supravy ZSSK, najma ak catate klimu. a uz vobec sa neoplati kupovat prvu trieda.
-rada o tej prvej triede plati najma pre fatru a kosican, o klime najma pre 6xx rychliky
dnes na EC 120 slo Amee022 ZSSK.
dalsie Amee slo na R606.
ZSSK je bez penazi... nema na nic, ani na opravy spravkovych voznov - na nahradny material. Stav ZSSK je velmi biedny, udajne viac ako 40% MOViek stoji, takze jazdi vsetko co ma kolesa a nema klimu a vakuovy zachod. a ked uz nemaju ziadnu nahradu, tak jazdi Bmeer aj bez klimy...
Neoplati sa spoliehat na supravy ZSSK, najma ak catate klimu. a uz vobec sa neoplati kupovat prvu trieda.
-rada o tej prvej triede plati najma pre fatru a kosican, o klime najma pre 6xx rychliky
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/269115/
Aby som nezabudol, na Bmeer samozrejme nefunkčné dvere. Pani v Olomouci na nástupišti sa s tým márne naťahovala...
Ku klimatizácii:
Najlepší na súprave bol suverénne ten Bpeer 29-70.013 - najviac chladil, najlepší chod, a samozrejme najlepšie sedadlá. Spolu s Apeer 3. série a Ampz143 ČD sú to moje najmilšie vozne.
Oba Beery boli celkom v pohode, aj na chodbičke. Druhý (starší) Bpeer síce čo-to chladil, ale nie dosť. Lepšie ako nič, ale bolo to skôr symbolické.
Bmeer ani ťuk, ako už bolo napísané.
Ľudia v BDshmeer a WRm to nejako prežívali vďaka oknám. Keď si odmyslím rýchly obed, dlhšiu cestu by som tam v tom zvírenom prachu asi neprežil. Stále ale asi lepšie, ako sa tam uvariť. Ľudí v Ačku nekomentujem, zato však hlboko ľutujem...
Ku klimatizácii:
Najlepší na súprave bol suverénne ten Bpeer 29-70.013 - najviac chladil, najlepší chod, a samozrejme najlepšie sedadlá. Spolu s Apeer 3. série a Ampz143 ČD sú to moje najmilšie vozne.
Oba Beery boli celkom v pohode, aj na chodbičke. Druhý (starší) Bpeer síce čo-to chladil, ale nie dosť. Lepšie ako nič, ale bolo to skôr symbolické.
Bmeer ani ťuk, ako už bolo napísané.
Ľudia v BDshmeer a WRm to nejako prežívali vďaka oknám. Keď si odmyslím rýchly obed, dlhšiu cestu by som tam v tom zvírenom prachu asi neprežil. Stále ale asi lepšie, ako sa tam uvariť. Ľudí v Ačku nekomentujem, zato však hlboko ľutujem...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/269112/
Tak, podobne ako na sklonku éry Rakúsko-Uhorska zrušená 4. trieda v 50. rokoch 3. trieda, tak teraz zrejme chce ZSSK nadobro odpísať triedu prvú.
Dnešná Fatra (127) z Prahy išla v zložení: A ČD + WRm + BDshmeer (Blonski) + 2×Beer + Bpeer (3G.013, grafitti ako prasa) + Bmeer 022 + Bpeer 1G neBlonski.
EC 120 mi v tej rýchlosti neutkvelo celé, ale do očí udrelo celočervené A ZSSK na konci. A tak môžete hádať, čo pôjde zajtra na 121, 127 a 126, pretože zásadne pochybujem, že by v Žiline ten muzeálny kus vymenili za niečo použiteľné. Maximálne dnes k českému Ačku pridali slovenské Ačko ako minule, aby mu nebolo smutno a aby malo zajtra čo ísť na Košičanovi smer východ.
Dodajme len, že Bmeer dnes bol ako tropický skleník; zaujímavé ale bolo, že modrá kontrolka pod vločkou vôbec nesvietila. Neviem, či porucha alebo neznalosť/nezáujem obsluhy na oboch stranách, ale kto to odniesol? Cestujúci, samozrejme. Asi si zabezpečím štvorhran...
Ponaučenie (zrejme dlhodobé) je nasledujúce:
Ak sa chystáte niekam Košičanom alebo Fatrou, neberte prvú triedu! Ušetríte tretinu nákladov a svoje nervy...
Dnešná Fatra (127) z Prahy išla v zložení: A ČD + WRm + BDshmeer (Blonski) + 2×Beer + Bpeer (3G.013, grafitti ako prasa) + Bmeer 022 + Bpeer 1G neBlonski.
EC 120 mi v tej rýchlosti neutkvelo celé, ale do očí udrelo celočervené A ZSSK na konci. A tak môžete hádať, čo pôjde zajtra na 121, 127 a 126, pretože zásadne pochybujem, že by v Žiline ten muzeálny kus vymenili za niečo použiteľné. Maximálne dnes k českému Ačku pridali slovenské Ačko ako minule, aby mu nebolo smutno a aby malo zajtra čo ísť na Košičanovi smer východ.
Dodajme len, že Bmeer dnes bol ako tropický skleník; zaujímavé ale bolo, že modrá kontrolka pod vločkou vôbec nesvietila. Neviem, či porucha alebo neznalosť/nezáujem obsluhy na oboch stranách, ale kto to odniesol? Cestujúci, samozrejme. Asi si zabezpečím štvorhran...
Ponaučenie (zrejme dlhodobé) je nasledujúce:
Ak sa chystáte niekam Košičanom alebo Fatrou, neberte prvú triedu! Ušetríte tretinu nákladov a svoje nervy...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/269111/
V depe BA hl. síce myčka je, ale už roky nefunguje. Vozne (aj IC) sa umývajú RUČNE na BA Nové Mesto.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/269072/
Zbytocne to asi riesite, trva to uz roky a ani v PO ani v HE pokial viem mycka (=funkcna) nie je... Na vychode je tusim mycka len v Kosiciach. Zato v Tr.Teplej, Ziline, asi aj Bratislave (obcas), ... mozu masiny a privesaky umyvat aj rucne. Kde je chyba, ze to nejde aj v Humennom...
Alebo... Nafotte a poslite Cikovskemu alebo veducemu Sekcie marketingu, nech vidi ako to jeho oddelenie funguje a ake efektne marketingove tahy "produkuje" resp. neprodukuje.
Ta 011-ka par prispevkov pod mojim je uplne spickova a dokonale vystihuje kulturu cestovania na vychode. Aby niekto neoponoval, ze sa sem dal ako ukazka uplne najspinavsi privesak aky len moze byt a ostatne su ciste - to ani nahodou, podobne vyzera velka vacsina 011-iek a Bh-ciek z Humenneho.
Alebo... Nafotte a poslite Cikovskemu alebo veducemu Sekcie marketingu, nech vidi ako to jeho oddelenie funguje a ake efektne marketingove tahy "produkuje" resp. neprodukuje.
Ta 011-ka par prispevkov pod mojim je uplne spickova a dokonale vystihuje kulturu cestovania na vychode. Aby niekto neoponoval, ze sa sem dal ako ukazka uplne najspinavsi privesak aky len moze byt a ostatne su ciste - to ani nahodou, podobne vyzera velka vacsina 011-iek a Bh-ciek z Humenneho.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/269031/
Tak tu nevykrikujte že sa tu v Prešove nevieme starať o vozne to že chodí privesák špinavý to hneď skritizujete ale bratislavske mašiny ktoré chodia špinavé nato nikto nereaguje až vtedy reagujete ak niekto nakreslí čuníka na tom sa viete pobaviť, kompetentný to napravia a umyjú potom sú všetci spokojný. My tu nemáme možnosti na umytie vozňa, myslím že v Humennom majú myčku nech poriadok urobia tam a budú všetci spokojny
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/268969/
Nechcem nikomu krivdiť, ale prečo je tu fenomén, že čokoľvek, čo ide na doslúženie, ide do prešovskej, alebo novozámockej oblasti ? Z Teplej vám poslali 810 625. Som zvedavý, ako dlho vydrží ... Stačí mi vidieť všetky ich 75X v akom sú stave. Stav vozňov je rovnaký. Tak prečo by som mal veriť, že ak by bolo to a hento, bolo by to lepšie ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/268966/
Dispi55 ten prívešák som neraz videl v Kysaku. Jedným slovom hnoj. To v Prešove sa o vozne vôbec nestarajú alebo čo? A to chcú prijame spojenie PO-ZA-BA. A rýchliku dáme názov Koňarský trus.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/268825/
ZSSK peniaze má,
ale niesu tam kde by mali byť,
pretože idú tam kde nemajú,
ľudia sa sťažujú a oni neopdovedajú,
pretože nabaľujú svoje vrecká,
no proste je to pecka,
my s tím nič neurobíme,
môžme ísť do tesca