Sezónne vlaky k moru
Jakub, toto je zacarovany kruh, keby som nevedel o plyne/elektrine/telefonoch/letenkach/BusRezi tak to nebudem spominat. Uz som raz napisal, ze nikto nikoho nenuti aby cestoval vlakom. A ano mas pravdu cestovanie Balkanom bolo vzdy dobrodruzstvo ale to iste dobrodruzstvo je aj cestovanie napriklad Francuskom, Talianskom, Spanielskom a vlastne pre Slovakov vsade kde sa nehovori cesky alebo slovensky. V Provence vo Francusku maju jedalne listky len vo francustine aj v sieti hotelov ktore vlastni americka nadnarodna spolocnost a skoro nikto ti tam anglicky alebo nemecky nerozumie, to len tak na okraj. Samozrejme vaecsina dovolenkarov 99% uprednostni lietadlo alebo bus, pretoze tam mas zabezpecenu dopravu az do miesta pobytu, vlak na Balkane musi prekonavat uzasne prirodne prekazky. Pozri si stranky Zeleznic Ciernej Hory, mozes si tam stiahnut aj videa.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76656/
rasto: Aby si ma nechapal zle, ja tiez pokial nemusim tak lietadlom nejdem a idem radsej po zemi (je uplne lahostajne ci autobusom alebo vlakom), lebo cesta lietadlom pre mna nie je zaujimava. A nevravim, ze ti na hraniciach musia urobit nieco zle, ja som len oponoval tvojmu tvrdeniu o cakani a colnych kontrolach, kedze pri ceste lietadlom sa to zredukuje len na dve.
A ver ci never, ale je vela ludi, ktorym keby si povedal, aby cestovali cez Balkan, tak ti povedia "Preboha, vsak v Juhoslavii je vojna" alebo "V Rumunsku ta len okradnu". ano, je to tak a preto musime brat do uvahy potreby klasickeho dovolenkara.
Ked teda aj rodinka stastne vystupi v Soluni, co bude robit potom? Treba najst nejaky vlak, ktory, hoc po hlavnej trati, jazdi len par krat za den, este predtym rozlustit grecke pismo, rukami-nohami sa dohovorit v pokladni, vystupit trebars v Leptokarii, lenze vobec nevieme, kde je to nase ubytovacie zariadenie a ked sa to aj dozvieme, tak je kilometer po ceste do kopca, takze hura s tymi kuframi...
A take male BTW - musim ta poopravit - pochybujem, ze by plynari, telekomunisti mali plynu alebo volani zadarmo co hrdlo raci, vratane ich rodinnych prislusnikov + raz za nejaky cas gratis odoberat plyn alebo telefonovat aj v zahranici (platia snad rezisti nejaku zlavnenu cenu? nie, jazdia zadara). Taktiez az budu mat aj rodiny cestarov zadarmo cestovanie v autobusoch v CR a SR (vztah ZSR a ZSSK), az aj rodiny kamionistov budu mat to iste (ZSCS a ZSSK)...
A ver ci never, ale je vela ludi, ktorym keby si povedal, aby cestovali cez Balkan, tak ti povedia "Preboha, vsak v Juhoslavii je vojna" alebo "V Rumunsku ta len okradnu". ano, je to tak a preto musime brat do uvahy potreby klasickeho dovolenkara.
Ked teda aj rodinka stastne vystupi v Soluni, co bude robit potom? Treba najst nejaky vlak, ktory, hoc po hlavnej trati, jazdi len par krat za den, este predtym rozlustit grecke pismo, rukami-nohami sa dohovorit v pokladni, vystupit trebars v Leptokarii, lenze vobec nevieme, kde je to nase ubytovacie zariadenie a ked sa to aj dozvieme, tak je kilometer po ceste do kopca, takze hura s tymi kuframi...
A take male BTW - musim ta poopravit - pochybujem, ze by plynari, telekomunisti mali plynu alebo volani zadarmo co hrdlo raci, vratane ich rodinnych prislusnikov + raz za nejaky cas gratis odoberat plyn alebo telefonovat aj v zahranici (platia snad rezisti nejaku zlavnenu cenu? nie, jazdia zadara). Taktiez az budu mat aj rodiny cestarov zadarmo cestovanie v autobusoch v CR a SR (vztah ZSR a ZSSK), az aj rodiny kamionistov budu mat to iste (ZSCS a ZSSK)...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76652/
Jakub, ved nikto ta tu nenuti ist vlakom a potom pochybujem, ze by uspel. A ano toto je o snivani. Len tak mimochodom este sa mi nestalo, ze by ma niekto buzeroval na colnici okrem slovenskej, dobre, ze nechceli vediet kedy som sa s niekym vychrapal. Ja som cestoval vlakom do Rijeky a do Burgasu a okrem Bulharskych zeleznic nemozem povedat zle slova na ziadnu z prejdenych.
No a teraz taka stara ohrata platna, ked budu plynari platit za plyn tolko ako ini ludia, ked budu zamestnanci telekomunikacii platit tolko ako ini a ked a ked a ked a tak dalej, tak budu platit aj zamestnanci zeleznic za tak ako ini ludia ale musim ta sklamat toto existuje na celom svete nie len v Ceskoslovensku.
No a teraz taka stara ohrata platna, ked budu plynari platit za plyn tolko ako ini ludia, ked budu zamestnanci telekomunikacii platit tolko ako ini a ked a ked a ked a tak dalej, tak budu platit aj zamestnanci zeleznic za tak ako ini ludia ale musim ta sklamat toto existuje na celom svete nie len v Ceskoslovensku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76642/
Zámčan: Kolko je takych ludi, co si potrebuju doviezt auto na dovolenku a kolki z nich by este boli ochotni zaplatit ten prevoz?
Iste, aj mne sa uz stalo, ze sme na charter cakali o par hodin viac, ale "za chvilu" sme boli doma, myslis, ze vlaky na Balkane nemeskaju? Cize vyhoda ziadna. Alebo je lepsie stravit viac ako den vo vlaku aj s nejakym meskanim ako max. niekolko hodin v lietadle?
rasto: Az si budu rezisti platit cestovne ako ostatni cestujuci, tak potom si mozu diktovat ako im maju chodit vlaky. Cize vlak, v ktorom by prevazovali FIP-kari, by mal opodstatnenie? Mozu byt radi, ze nieco take maju.
A nehnevaj sa, ale dat 500 Sk za rezijku je naozaj gratis a mozes to mat aj pre clenov svojej rodiny. Ak je to niekomu vela, tak si to nemusi brat a moze cestovat za normalne cestovne.
"pomale a nudne s otravovanim na colniciach" - takze lepsie ako lietadlom s dvomi hranicnymi kontrolami je nudna a pomala cesta cez cely Balkan s moznostou najroznejsej buzeracie na madarsko-srbskej, srbsko-macedonskej a macedonsko-greckej hranici? A vsade sa stoji polhodinu a viac...
Myslis, ze ludia, co neznasaju dobre tlakove zmeny v lietadle, pojdu radsej vlakom? Naplnia nejaky vlak?
Ja neviem, kolki z vas pojdu toto leto na dovolenku do Grecka vlakom? Asi nikto. Preto si myslim, ze toto su len take zasnivane uvahy "ake by to bolo krasne", ale skuste na to nahovorit nejakych klasickych dovolenkarov. Myslite si, ze by niekto isiel vlakom? Stale som sa nedozvedel preco by to bolo vyhodnejsie pre TYPICKEHO dovolenkara (cize obmedzeny pocet dni dovolenky, snaha byt za tie prachy co najskor pri mori, otravujuce decka, plne kufre...).
Tych par ludi, co chce ist do Grecka vlakom, sa tam dostane aj dnes.
Iste, aj mne sa uz stalo, ze sme na charter cakali o par hodin viac, ale "za chvilu" sme boli doma, myslis, ze vlaky na Balkane nemeskaju? Cize vyhoda ziadna. Alebo je lepsie stravit viac ako den vo vlaku aj s nejakym meskanim ako max. niekolko hodin v lietadle?
rasto: Az si budu rezisti platit cestovne ako ostatni cestujuci, tak potom si mozu diktovat ako im maju chodit vlaky. Cize vlak, v ktorom by prevazovali FIP-kari, by mal opodstatnenie? Mozu byt radi, ze nieco take maju.
A nehnevaj sa, ale dat 500 Sk za rezijku je naozaj gratis a mozes to mat aj pre clenov svojej rodiny. Ak je to niekomu vela, tak si to nemusi brat a moze cestovat za normalne cestovne.
"pomale a nudne s otravovanim na colniciach" - takze lepsie ako lietadlom s dvomi hranicnymi kontrolami je nudna a pomala cesta cez cely Balkan s moznostou najroznejsej buzeracie na madarsko-srbskej, srbsko-macedonskej a macedonsko-greckej hranici? A vsade sa stoji polhodinu a viac...
Myslis, ze ludia, co neznasaju dobre tlakove zmeny v lietadle, pojdu radsej vlakom? Naplnia nejaky vlak?
Ja neviem, kolki z vas pojdu toto leto na dovolenku do Grecka vlakom? Asi nikto. Preto si myslim, ze toto su len take zasnivane uvahy "ake by to bolo krasne", ale skuste na to nahovorit nejakych klasickych dovolenkarov. Myslite si, ze by niekto isiel vlakom? Stale som sa nedozvedel preco by to bolo vyhodnejsie pre TYPICKEHO dovolenkara (cize obmedzeny pocet dni dovolenky, snaha byt za tie prachy co najskor pri mori, otravujuce decka, plne kufre...).
Tych par ludi, co chce ist do Grecka vlakom, sa tam dostane aj dnes.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76631/
Zamcan: zaujimalo by ma, odkial si prisiel na taku hlupost, ze jazda cez Rumunsko cestu predlzuje? Hm, otazka je odomna taka, ze preco konkretne vlak R 460/461 Transbalkan sa do Lokoshazy vlecie o 20 minut dlhsie ako napriklad R 346/347 Dacia alebo EN 370/371 Ister. Taktiez by ma zajumialo, ze preco madar po zrekonstruovanej streke sa vlecie 80... Dalsia vec, ktora ma zaujima, je, ze preco, ked vlak 460/461 Transbalkan vstupi na uzemie Bulharska, cize na siet BDZ, ma viac zastavok, ako od Budapesti do Giurgiu spolu (a o cestovnej rychlosti na BDZ ani nehovoriac). 615 kilometrov prechadzat 10 hodin a 50 minut je hanba... Je pravda, ze samotny Transbalkan ide v Rumunsku 624 km 10 hodin 44 minut, ale tato dlha cesta spociva v tom, ze vlak je trasovany cez Simeria-Petroşani-Târgu Jiu-Craiova a Videle... Toto sa da skratit na 7 hodin v pripade trasovania vlaku cez Arad-Timişoara-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Videle-Giurgiu. A mmch, prave u vlaku R 460/461 Transbalkan, je cestovna rychlost najvyssia na uzemi Rumunska. Ak mas zaujem, mozem ti vyrobit cestovny poriadok, ako by ten vlak mohol ist za terasich podmienok infrastruktury a usetrili by sme mozno aj 10 hodin, ale to by najskor isti pani na riaditelstvach museli chciet. Ale zvalovat chybu konkretne na CFR je neobjektivne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76624/
Jakub, a to si prosimta nabral kde, ze rezisti a FIP-kari nie su cestujuci? Mam Amtrak pass a este sa mi nestalo aby mi niekto nieco take povedal a to je uplne gratis nie ako ked musis zaplatit 500.- za zamestnanca plus neviem kolko za rodinu. A ked uz sme pri tom lietadle, pomale a nudne s otravovanim na colniciach, ked priletim do Londyna z Ameriky mam akurat tak lietadla plne zuby a na Slovensko idem vlakom, skoda, ze nase technologie su na tak nizkej urovni a nemame moznost cestovat tak ako v serialy Seaquest. A nie kazdy znasa tlakove zmeny v lietadle.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76622/
Ad:Jakub
V Split-exprese museli platiť aj režisti,pretože to bol charter.
Pri ceste do Grecka cez Srbsko by sa to dalo stihnuť tak asi za 28 hod.Do lietadla sa vlastné auto ťažko dá dostať,jedine potom samozrejme požičať v požičovni.Ani charterové lety nie sú v našich končinách nejaké spoľahlivé,pravidlo býva že sa na lietadlo čaká niekoľko hodín.Tiež je dosť ludí,ktorí do lietadla nesadnú....Samozrejme pokiaľ bude Transbalkan jazdiť cez Rumunsko tak naozaj bude iba pre režistov.
V Split-exprese museli platiť aj režisti,pretože to bol charter.
Pri ceste do Grecka cez Srbsko by sa to dalo stihnuť tak asi za 28 hod.Do lietadla sa vlastné auto ťažko dá dostať,jedine potom samozrejme požičať v požičovni.Ani charterové lety nie sú v našich končinách nejaké spoľahlivé,pravidlo býva že sa na lietadlo čaká niekoľko hodín.Tiež je dosť ludí,ktorí do lietadla nesadnú....Samozrejme pokiaľ bude Transbalkan jazdiť cez Rumunsko tak naozaj bude iba pre režistov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76621/
Zaujimalo by ma aky bol v Split Exprese pomer platiacich cestujucich a rezistov.
A kto by uz preboha dnes chodil do Grecka vlakom?? Uz som to viackrat pisal, ze v dnesnych casoch rozvoja leteckej dopravy nema nikto zaujem obetovat 2-4 dni dovolenky na to, aby sa paril vo vlaku kdesi po Balkane, navyse s malymi detmi. Sam som ako dieta este za kralovania Ceaucesca 2x absolvoval cestu vlakom do Rumunska (pamatate si este na CK Slovturist? ) a bolo to pre man strasne otravne a nudne.
Takze zoberme si este do uvahy ceny, dlzku cesty, pohodlie a to, ze zo Soluna je tiez potrebne sa nejako dostat do nejakeho letoviska. A naco sa otravovat nejakym neistym vlakom, ked si mozem kupit kompletny zajazd v cestovke a mojou jedinou starostou bude len najst parkovacie miesto pred letiskom a o ostatne sa uz postara cestovka?
Rezisti/FIP-kari nie su cestujuci a tych par dobrodruhov nejake trzvy neurobi.
A kto by uz preboha dnes chodil do Grecka vlakom?? Uz som to viackrat pisal, ze v dnesnych casoch rozvoja leteckej dopravy nema nikto zaujem obetovat 2-4 dni dovolenky na to, aby sa paril vo vlaku kdesi po Balkane, navyse s malymi detmi. Sam som ako dieta este za kralovania Ceaucesca 2x absolvoval cestu vlakom do Rumunska (pamatate si este na CK Slovturist? ) a bolo to pre man strasne otravne a nudne.
Takze zoberme si este do uvahy ceny, dlzku cesty, pohodlie a to, ze zo Soluna je tiez potrebne sa nejako dostat do nejakeho letoviska. A naco sa otravovat nejakym neistym vlakom, ked si mozem kupit kompletny zajazd v cestovke a mojou jedinou starostou bude len najst parkovacie miesto pred letiskom a o ostatne sa uz postara cestovka?
Rezisti/FIP-kari nie su cestujuci a tych par dobrodruhov nejake trzvy neurobi.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76615/
kurier: Perfektne si to vystihol, konecne mudry nazor.. Ked HZ nemaju zaujem o ludi zo SR a CR tak naco sa im pchat do ? Odkial mas take informacie o vlaku R 1374/1375? Je to vyborne ak to tak je a v tom pripade napisem na ZSSK navrh, aby tam boli radene aj vozne do Mangalie, tak ako som ti posielal v tom navrhu. Nevies ci sa tam planuju aj autovozne?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76613/
Pre všetkých tých ,ktorí by napriek ťažkostiam chceli cestovať do Chorvátska vlakom odporúčam R Maestral z Budapešti do Zagrebu ,ktorí jazdí v letnom období s priamymi vozňami do Splitu okolo 15.00 z Pešti,pravdepodobne sú tam aj lehátka,,zo Splitu treba prejsť do prístavu na trajekt na ostrov Brač,príp.autobusom do Dubrovnika/jazdil aj autobus chorvátskych že./príp vystúpiť v stanici Perkovič a odtiaľ sa odviezť lokálkou do Šibeniku,ktorá vždy čaká priame vozne ktoré idú zo Záhrebu,takže sa netreba báť keď budete meškať napr. 2 hod.čo je v týchto končinách bežné.V Šibeniku prejsť na AS a odtiaľ kam si vyberiete napr.Solaris.
Ďalšou destináciou okrem Bulharska by mohlo byť aj Grécko -Olympijská riviera,kde sa dá tiež krásne dostať vlakom z Thessalonik do stanic Katerini,Nei Pori to sú tiež oblasti pre turistov z bývalého vých.bloku t.j. cenove výhodné
Nevýhodou je samozrejme dnes jazda cez Rumunsko,ktorá jazdu predlžuje o jeden deň,keby sa však išlo via Beograd-Skopje-Gevgelia,víza už asi nebude treba.Možno aj charter by sa dal.Škoda,že maďari nevedú nijaký spoj do Beogradu okolo 8.00,ktorý by v Beograde naväzoval na vlak do Thessalonik
Niekto tu už písal nevýhodou Splitu bola jeho relatívna blízkosť,Grécko by bolo z tohto smeru idealne
Ďalšou destináciou okrem Bulharska by mohlo byť aj Grécko -Olympijská riviera,kde sa dá tiež krásne dostať vlakom z Thessalonik do stanic Katerini,Nei Pori to sú tiež oblasti pre turistov z bývalého vých.bloku t.j. cenove výhodné
Nevýhodou je samozrejme dnes jazda cez Rumunsko,ktorá jazdu predlžuje o jeden deň,keby sa však išlo via Beograd-Skopje-Gevgelia,víza už asi nebude treba.Možno aj charter by sa dal.Škoda,že maďari nevedú nijaký spoj do Beogradu okolo 8.00,ktorý by v Beograde naväzoval na vlak do Thessalonik
Niekto tu už písal nevýhodou Splitu bola jeho relatívna blízkosť,Grécko by bolo z tohto smeru idealne
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76610/
Zdravím Vás všetkých, ktorých tak ako mňa zaujímajú sezónne vlaky.
To čo som si tu zatiaľ prečítal nasvedčuje tomu, že hlavným problémom pre zavedenie normálneho obyčajného NIE CHARTEROVÉHO vlaku do Chorvátska je problém hlavne zo strany Chorvátska, ktoré odmieta naše sezónne vlaky. Poslal som aj e-mail p. Čikovskému ohľadne vlaku Bratislava - Wien - Maribor - Zagreb - Split. Tak mi bolo odpísané, že hlavným problémom sú SŽ a HŽ teda Slovinsko a Chorvátsko, ktorí majú špecifické teda pre ČD a ZSSK nevýhodné podmienky. Ale si zoberte, že z Viedne do Koperu a Rijeky jazdí sezónny vlak D 1458/1459. Uvažujem nad tým, že sa o Chorvátsko resp. Slovinsko prestanem zaujímať, a snáď aj z našej strany by bolo vhodné na tieto krajiny zabudnúť, keď si neželajú aby tam chodili občania ČR a SR tak nech idú kade ľahšie!!!!
Chcel som si urobiť model vlaku D 1458/1459 Wien - Koper/Rijeka ale už teraz vidím, že to zabalím. A spravím si asi Transdanubium, alebo niečo iné.
Mimochodom mám pre Vás všetkých dobrú spravu. Od leta 2007 by podľa predbežného návrhu mal v úseku Bratislava - Burgas/Varna jazdiť sezónny vlak R 1374/1375. podrobnosti ešte neviem, lebo jednotlivé železničné správy si to zvyknú na poslednú chvíľu rozmyslieť. Ale každopádne chcem tým povedať, že bude lepšie keď sa spolu všetci vrátime na našu Česko-Slovenskú rivéru a tou je Bulharsko, krajina, ktorá je možno krajšia ako Chorvátsko. Dúfajme, že všetko vyjde a všetci sa možno stretnemu vo vlaku R/EX/R/MV 1374/1375.
To čo som si tu zatiaľ prečítal nasvedčuje tomu, že hlavným problémom pre zavedenie normálneho obyčajného NIE CHARTEROVÉHO vlaku do Chorvátska je problém hlavne zo strany Chorvátska, ktoré odmieta naše sezónne vlaky. Poslal som aj e-mail p. Čikovskému ohľadne vlaku Bratislava - Wien - Maribor - Zagreb - Split. Tak mi bolo odpísané, že hlavným problémom sú SŽ a HŽ teda Slovinsko a Chorvátsko, ktorí majú špecifické teda pre ČD a ZSSK nevýhodné podmienky. Ale si zoberte, že z Viedne do Koperu a Rijeky jazdí sezónny vlak D 1458/1459. Uvažujem nad tým, že sa o Chorvátsko resp. Slovinsko prestanem zaujímať, a snáď aj z našej strany by bolo vhodné na tieto krajiny zabudnúť, keď si neželajú aby tam chodili občania ČR a SR tak nech idú kade ľahšie!!!!
Chcel som si urobiť model vlaku D 1458/1459 Wien - Koper/Rijeka ale už teraz vidím, že to zabalím. A spravím si asi Transdanubium, alebo niečo iné.
Mimochodom mám pre Vás všetkých dobrú spravu. Od leta 2007 by podľa predbežného návrhu mal v úseku Bratislava - Burgas/Varna jazdiť sezónny vlak R 1374/1375. podrobnosti ešte neviem, lebo jednotlivé železničné správy si to zvyknú na poslednú chvíľu rozmyslieť. Ale každopádne chcem tým povedať, že bude lepšie keď sa spolu všetci vrátime na našu Česko-Slovenskú rivéru a tou je Bulharsko, krajina, ktorá je možno krajšia ako Chorvátsko. Dúfajme, že všetko vyjde a všetci sa možno stretnemu vo vlaku R/EX/R/MV 1374/1375.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/76591/
Jakub, charter je nieco ako objednavka, objednas si vozen zozenies 100 ludi zkasnes ich a cestujes vlak by zastavil iba z dopravnych dovodov a vnutrostatna doprava by bola vylucena. V pripade HZ by to sice znamenalo, ze by dostali zaplatene za pohyb voznov cudzich zel. spol. ale personal a lokomotivu by sponzorovali oni a este by to narusovalo ich Kursbuch, v pripade chartru cvakas vsetko vozne, personal, lokomotivu a servis. Este si pamaetam osemdesiate roky, oni radsej Nemcov ako Cechov a Slovakov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/72008/
kurier: U nás už dávno nie je dotovaná osobná doprava z nákladnej, už sú to dve rôzne firmy (ZSSK a ZSSK Cargo).
Pokiaľ viem, ČD aj ZSSK mali záujem viezť vlak do Splitu ako normálny vlak, ale HŽ to odmietli a požadovali plnú úhradu - chceli ho viezť za komerčnú cenu (charter).
Pokiaľ viem, ČD aj ZSSK mali záujem viezť vlak do Splitu ako normálny vlak, ale HŽ to odmietli a požadovali plnú úhradu - chceli ho viezť za komerčnú cenu (charter).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/71901/
Blíži sa leto a voľáko tu nikdo neotvárate túto tému. Pravda ak mám byť úprimný ani sa nedivím. Veď túto sezónu nepôjde ani len ten katastrofálny Jadran-Express a nie to ešte Split-Express BA - Split. Pokiaľ viem osobná železničná doprava je dotovaná z nákladnej žel. dopravy. Keď to zoberieme doslovne tak potom tu celý rok sa dotujú spoje, ktoré chodia poloprázdne až prázdne. Keby na ZSSK vládlo trochu viac inteligencie, vlak Bratislava - Split by určite premával, ALE pod číslom 4-miestnym napr. 1310/1311 Split-Express. Jedná sa Vám o to, že ide o úpne obyčajný vlak len s tým rozdielom, že ide len v určité dni a v určitom období spravidla v 5/6 a späť 6/7 v období od konca júna do konca augusta. Tento vlak by dotknuté železničné správy nestál ani euro na viac. pretože by ním mohli cestovať aj vnútroštátne (MÁV, HŽ).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/71883/
Túto sezónu vraj nepôjde ani český Jadran-Express! Zrejme si uvedomili, že ten vlak bol absolutne nedokonalý, lebo keby bolo trochu inteligencie tak vlak by mal číslo: R 1274/1275 Jadran-Express a trasa: Praha - Česká Třebová - Brno - Bratislava - Rajka - Szombathely - Gyékenyes - Zagreb - Ogulin - Split a späť. Ale toho sa nadočkáme!!!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/58348/
Len za minule leto som bol vlakom na Balkane 2x, z toho raz az v Grecku a taketo cesty milujem, lebo je to vzdy riadne vzruso a take veci mam rad, ale ako si pisal, pre 99% ludi to nie je.
A pre mna osobne zapadna Europa nie je nicim zaujimava a to som presiel viac miest na Zapade ako na Vychode a Balkane .